Att taket med sina händer: steg för steg guide – nwhistorycourse.org

The BlogRack tak kan enkelt installera sina egna händerRack tak, kan du enkelt ställa in rukamiEsli tak kan endast installeras med hjälp av proffs, kan läkten eller gipsskivor tak ställas in individuellt, betydligt spara budget.


Vad gör undertak: nyanser av hantverk

Undertak i vår tid är den vanligaste metoden för efterbehandling takytor. Den är billig och tillgänglig för att utföra med sina egna händer, tak hålla sin goda utseende, kan de installeras i olika rum och badrum, viktigast välja en optimal yta för taket i rummet. Undertak är lika varandra upphängningsstruktur som är fixerad över hela takytan för att hålla de motstående material.

Undertak ger rummet en ovanlig och sofistikerat utseendeUndertak ger rummet en ovanlig och sofistikerat utseende

Men täcker material skiljer sig från varandra bilder tillverkning, installation och utseende metod.

Typer av undertak

 • kuggdrev;
 • kakel;
 • panel;
 • Kassetten och gitter;
 • sträcka;
 • Gipsskivor.

Gips tak anses också falskt, eftersom installationen av kapslingsmaterial utförs på stomkonstruktionen. Men till skillnad från andra arter, gipsskivor tak behov dekorerar kitt och måla efter installationen.

Gipsskivor behöver ytterligare behandlings ytmaterialGipsskivor behöver ytterligare behandlings ytmaterial


Den viktigaste funktionen i installationen av undertak är att de alla är fästa vid ramen, vilken är monterad till den oavslutade tak är annorlunda endast skelettstrukturen.

För remsan, kakel, panel, kluster, gitter och gipsskivor tak, är undertak ram ligger runt omkretsen av de bärande profiler, efter det, ramprofiler är jämnt fördelade över ytan av taket. Upphängning för sträck tak är lite annorlunda, den är monterad endast på omkretsen av ytan av taket och fäst vid den kanten av dragspänningen i banan.

Att taket med sina händer

Undertaket kan utformas och sätta sina egna händer om du känner till reglerna och principerna i ramenheten och beläggningsmaterial. Undertak representerar en metallstruktur, som är fäst till taket och väggarna, och tjänar som grund för fodermaterialet, som håller den.

Innan man börjar på en själv dekoration av taket, du behöver göra några förberedelser.

Den förberedande fasen

 • Bestämma den typ av beläggningsmaterial, med deras nödvändiga kvantiteten;
 • Beräkna området av takytan och den mängd material som erfordras för en slaktkropp;
 • Förbered en grov tak, pre-clearing den från Nabeul, färg, tapeter och andra dekorativa material som kan hålla jämna steg med tiden;
 • Förse sig med alla nödvändiga arbetsredskap och material.

Om taket kollapsar och det finns stora sprickor, bör det poshtukaturitOm taket kollapsar och det finns stora sprickor, bör det poshtukaturitNär taket ytarean mätes, är det nödvändigt att beräkna mängden av material för ramen och för finbearbetning. Räkna med bättre material med en liten marginal, än av brist på det önskade materialet. Takytor är ofta ojämna, så längden bör mätas längs den längsta kanten, efter fixering ramen, kan den extra längden av profilen skäras.

Sedan behöver du att förbereda ytan av taket för att installera ramen. Taket är nödvändigt att rengöra genom att ta bort den gamla beläggningen. Detta kommer att underlätta utformningen av ramaggregatet och förhindra en kollaps av den gamla beläggningen.

Efter förberedande arbete, beväpnade med alla nödvändiga verktyg och material, kan du börja efterbehandling taket.

Med metallprofiler för undertak ram bör vara mycket noga med att hantera. De måste transporteras noggrant, för att förhindra uppkomsten av kurvor, stötar och andra skador. Skadade delar ska bytas ut helt, annars ojämn struktur kommer att göra installationen av kapslingsmaterial kommer att bli svårt, så att taket kommer inte upprätthålla vikten av efterbehandling material.

Hur man gör ett undertak av gipsskivor (video)

Instruktioner hur man gör ett undertak

Steg för steg monteringsanvisning tak kommer att bidra till att göra dina egna händer falskt tak, utan hjälp av proffs. Det första steget i skapandet av ett undertak, denna uppmärkning taknivå i enlighet med tillståndet av den gamla taket, väggarna och höjden av rummet. Märkning taket utförs med användning av ett vattenpass, krita eller penna och måttband. Med nivån på den högsta punkten av väggarna är nödvändigt att genomföra den fina linjen i den horisontella riktningen. Sedan, med hjälp av ett måttband och krita är nödvändiga för att identifiera den lägsta punkten, och väggarna beskriva nivån på nya taket av den horisontella linjen, kommer det att bli en referenspunkt för fastställande av ramar.

Efter märkning, kan du gå vidare till ramenheten, för detta behov:

 • Självgängande skruvar, pluggar eller ankare;
 • skruvmejsel;
 • Drill.

 Längs omkretsen av den övre horisontella linjen, som skall hållas på väggarna, är styrningarna monteras med Plugg, dymlingarna eller skruvar. Sedan räknar görs för att ställa in bärprofiler. Från kanten av styrprofilen, med ett måttband och krita ekvidistanta planerade framtida positionen för stödskenorna, och sedan fäst vid ytan av de dymlingar. Höj- och sänk frame hängare som är fästa till basen tak.


Ramen är fäst vid basen med hjälp av skruvar eller pluggarRamen är fäst vid basen med hjälp av skruvar eller pluggar

Under installationen ramen bör beakta i området av belysning, kan du ta ut kabeln, installera kassett för en lampa. Efter installering av ramen, kontrollera dess höjd enligt etiketten och nivån av väggarna med hjälp av ett vattenpass. Om det finns gupp och åsar, avståndet minskas genom att använda hängare, justera dem.

Efter installation profiler verifierad av hållfastheten för dess infästning till taket ytan och dragprofiler mellan dem. Om strukturen är korrekt monterad, är de oegentligheter detekteras och ramen, testades med avseende på styrka, är du redo att avsluta fasadbeklädnadsmaterial. Att fästa stativplattor, paneler, skenor, gips och andra byggmaterial, gör en dekorativ yta.

Hur är dekoration av taket

Som installation ram och dekorativa exteriör trim av taket, kan du göra det själv. På taket kakel och panelförband kan ses som att dölja deras användning beslagsbandet eller järnväg. Vid leder lagrade och fasta bandet i vertikal och horisontell riktning, som bildar en snygg finish takytan. Ytterligare kostnader och arbete kräver efterbehandling gipsskivor tak.

Material som behövs:


 • primer;
 • kitt;
 • Latexfärg.

När efterbehandling taket fogarna mellan gipsskivor kan täta band eller en speciell tejpNär efterbehandling taket fogarna mellan gipsskivor kan täta band eller en speciell tejp

Shpatlyuem lederna i gipsskivor, är det nödvändigt att kitt hål med ett lock med skruvar, ytan är helt platt.

Gipsskivor yta hide primer, spackel linje lederna, jämföra dem med resten av ytan. Förberedd för målning yta kan målas.

Hur man gör ett undertak med händerna (video)

Gipsskivor i taket ser bra ut i valfri färg, du kan säkert experimentera, måla. Undertak är långsiktiga på kontoret och enkel att installera, installera undertaket hemma eller på kontoret, är det möjligt för ett dussin år att glömma reparationer.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

64 + = 72

Adblock
detector