Att lära sig att hänga tapeter från fönstret – nwhistorycourse.org

The Blog



Bakgrund är fortfarande populär, trots många alternativ lägenheten dekorationBakgrund är fortfarande populär, trots de många alternativ för efterbehandling kvartiryDlya de som bestämde på egen hand pokleit tapeter omedelbart väcker flera frågor: hur man kan börja hänga tapeter, när du kan öppna fönstret efter limning, först lägga ett laminat, och sedan hänga tapeter, eller vice versa? I själva verket, så ivrig pokleit tapeten är perfekt, så att de är jämna och fria från bubblor. Hur kan väl förbereda väggar och tapetklister? Svar på de vanligaste frågorna för tapetsering och några tips för reparation kan hittas i den här artikeln.


Hur är beredningen väggar för tapetsering

När du har valt och köpa tapeter är nödvändigt att förbereda väggen. Först måste du ta bort gamla tapeter. Om en kvalitet lim, tar arbetet längre tid användes under installationen. Tapeter kan vara våt före användning, kan du även använda en spatel eller kniv.

Efter att ha avlägsnat tapeten måste ta bort den gamla gips. Det är möjligt att någon gång kommer det att falla bort av sig själv.

Innan du börjar tapetsering behovet av att förbereda väggarna. Ta bort gamla tapeter, spackel och primas ytan av väggarnaInnan du börjar tapetsering behovet av att förbereda väggarna. Ta bort gamla tapeter, spackel och primas ytan av väggarna

Alla hål måste spackel och primas. Var noga med att prima grova väggar, annars tapeten torkar ojämnt formade bubblor, även tapeten kan ramla av och inte fastnar alls.

I allmänhet, hela förberedande fasen består i anpassningen av ytan. Som ett resultat bör ren och slät vägg får, som kan klistras tapeter. Alla hål måste skräp, smuts tas bort. När väggarna är helt torra, kan du börja tapetsering. För att göra detta, späd limmet, göra en layout och börja försiktigt limma material. Fördela limmet jämt nödvändigt med hjälp av en pensel eller roller.


När du kan öppna fönstren efter tapetsering och varför

Under limning av tapeter måste du stänga alla dörrar och fönster för att undvika drag.

Efter pokleit tapeter, är det inte nödvändigt att öppna dörrar och fönster i 48 timmar.

För att uppnå ett bra resultat, tapetsering endast med fönstren stängda och utan dragFör att uppnå ett bra resultat, tapetsering endast med fönstren stängda och utan drag

Utkast är den största faran för den nyligen inklistrade tapeten. På grund av temperaturförändringar och utkast tapeter falla av, så den bästa lösningen skulle vara att göra reparationer på sommaren, under den varma årstiden tapeten torkar snabbt utan bubblor.



Under och efter tapetsering behov av att stänga fönstret och lämna dem i detta läge. Om du öppnar fönstren kommer tapeten torkar ojämnt, någonstans tapeten har torkat upp, och någonstans förblir obehandlad. Denna skillnad i tork leder till felinriktning av materialet. Du måste öppna fönster efter fullständig torkning av materialet, det tar minst en dag, men det beror på flera faktorer: temperatur, luftfuktighet. Om tapeten limmas den kalla årstiden, är det bäst att vänta två dagar efter limning, och i varje fall inte öppna fönstren, som kommer att leda till en temperaturskillnad.

Processen för torkning tapeter måste passera långsamt och jämnt under torr tapet kan inte använda luftkonditionering, fläkt eller värmare. Förutom fönster och dörrar måste stängas efter att klistras tapeter behov av att ordentligt stänga fönster och dörrar, för att inte gå till rummet för 1-2 dagar.

Om var man ska börja hänga tapeter i rummet

Var man ska börja hänga tapeter? Det beror på metoden för limning och tjockleken på tapeten.

För närvarande erbjuder byggmaterial marknaden köparna ett stort utbud av olika bakgrunder:

  • Papperstapet;
  • Vinyl tapeter;
  • Non-woven tapet.

Bakgrund menas med sömmarna mellan målningarna under limning. Detta innebär att du kan börja tapetklister från var som helst i rummet. Men många fortfarande vana att börja hänga tapeter från fönstret, eftersom det är bekvämt. 

Ofta fönstret används också som en vertikal linje, vilket möjliggör mjuka linjer.

Det är bekvämt att börja hänga tapeter från fönstret, dörren eller hörn. De används som en vertikal linjeDet är bekvämt att börja hänga tapeter från fönstret, dörren eller hörn. De används som en vertikal linje

Samma linje kan vara slät eller dörren till rummet. Förresten fler och fler yrkesverksamma uppmanas att ta efter start limning hörn av rummet, men tyvärr inte alla rum lika vinklar. Om du vill spara på vinkel anpassning, sedan börja limma tapeten bör vara en vertikal linje på väggen med hjälp av en nivå med ett stopp vid hörnet. Ändå är det nödvändigt att kontrollera den vertikala vinkeln inte "gled". Fogarna kommer att framgå på grund av tjockleken på tapeten, så börjar limma materialet kan i princip från ett område i rummet.

Som tapetklister från ett fönster eller ett fönster

Tidigare var det mycket viktigt att välja rätt riktning under tapetsering. Tjock tapeter täckte varandra och kasta en skugga vid fogen, så att folk klistras tapeter i riktning bort från fönstret så att ljuset föll på kanten av det övre arket och inte skapa en skugga. I den omvända situationen om tapeten lim i riktning mot fönstret, det övre arket och det gjutna skugga breda band var synliga.


När tapetsering överlappning måste utgå från ljuskällan. När tapetsering butt börjar limma det är nödvändigt med den minst signifikanta plats i rummet.

När tapetsering överlappning ska börja limma på fönstretNär tapetsering överlappning ska börja limma på fönstret

Den senaste versionen av fogarna blir mindre märkbar, men i slutändan kan förbli en alltför stor del av tapeter, som ska klippas, och mönstret kanske inte överensstämmer med resten av rummet. Därför är det bättre att börja och avsluta hänga tapeter i en diskret plats, till exempel bakom en vägg eller andra möbler.

Om du börjar hänga tapeter från hörnet, då behöver du en hel del tid att betala rätt gränssnitt tapeter. Om tapeten limmas med sina egna händer, är det bättre att dra sig tillbaka några centimeter från hörnet och börja hänga tapeter.

Att den första lim tapet eller laminat låg - professionell rådgivning

Proffs arbetar på olika sätt, några av de första lim tapeter, och sedan lägga laminatet, och vice versa. Om reparationen utförs självständigt, är proffs uppmanas att först installera något som lämnar en stor mängd skräp.

Om först att hänga tapeter, och sedan lägga laminat som:


  1. Under tapetsering olika damm kan förstöra laminat, så du behöver för att förbereda i förväg golv, och sedan hänga tapeter.
  2. Vissa arter är känsliga för fullkorns laminat lim, så beläggningen kan skadas efter pokleit tapet.
  3. Innan du monterar din laminat måste du lägga speciell film för att förhindra skador på beläggningen. Man bör komma ihåg att filmen kan flytta ut från alla möbler, så du måste noga övervaka säkerheten locket.

Vid reparation lägenheter ofta först lim tapeter, och sedan lägga laminatVid reparation lägenheter ofta först lim tapeter, och sedan lägga laminat

Experter säger att det första du behöver pokleit tapeter, och sedan lägga linoleum.

I detta fall sekvensen av arbete skall vara följande:

  1. Behandlade ytan, som kommer att limmas tapeter.
  2. Klar räkning, utspätt lim, prova tapeten.
  3. Klistras tapet med de nödvändiga parter.
  4. Efter torkning, måste tapeten försöker installera laminatet, och fäst sedan sockel.

Men det är denna sekvens är bäst, i detta fall, en perfekt slät beläggning bakgrundsbild och golvet. Men vi måste ta hänsyn till de olika omständigheter under reparationer, så ägarna själva måste titta på situationen och fatta ett beslut.

Tapetsering Wall (video)

Avslutningsvis bör det noteras att tapetklister oberoende möjligt, behöver bara följa vissa regler, rätt att välja material och noggrant utföra reparationsarbeten. Efter tapetsering bör inte öppna dörrar och fönster för att förhindra drag och temperaturförändringar, vilket kommer att påverka den slutliga kvaliteten på tapeten. Limning första laminat eller tapeter? Valet beror på omständigheterna, men bättre att använda tapeter. I vilket fall som helst behöver vi inte att långsamt och försiktigt, sedan tapeten kommer inte bubblan och pågå under en lång tid.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

3 + 2 =

Adblock
detector