The BlogKomplettera det inre av vardagsrummet, kan du använda self-made falsk skorstenKomplettera det inre av vardagsrummet, kan du använda self-made falsk kaminaKamin i sitt eget hem - det är en dröm för många familjer. Tyvärr, i en stad lägenhet med centralvärme det inte alltid har möjlighet att bygga en hel sten spis. Dessutom är risken för härden operation med levande eld många stopp på vägen till önskedröm. För sådana fall skulle den perfekta lösningen vara att installera en eldstad i gipsskivor. Det är inte alltför skiljer sig från den nuvarande utformningen och montera den hemma kan praktiskt taget alla.


Braskaminer av gipsskivor: typer och ytbehandlingar

Fireside Gips bara vid första anblicken verkar idén om en rent dekorativ. Monterad på en stabil metallram och styra profilen gips, kan det inte bara behaga ögat och väcker tankar om kvällen sammankomster vid elden, men också fungera som en praktisk möbel i vardagsrummet eller sovrummet. Till exempel, på den utskjutande portalen den öppna spisen, kan du bygga stora bokhylla, sätta en samling på det om du är förtjust i att samla in, eller bara använda den för att lagra de nödvändiga hushålls småsaker.

Braskaminer av gipsskivor kan göras i många olika stilar och passar in i det inre som en klassisk barock lägenheter, samt i ultra-high-tech, och det är helt naturligt varje spis ser i inredningen i jugendstil av Provence, rustik, eco och blanda dem.

Ganska snabbt göra egna händer kan vara en eldstad i gipsskivorGanska snabbt göra egna händer kan vara en eldstad i gipsskivor

Spis gipsskivor kan vara inte bara den traditionella formen. För ett litet rum lämplig kompakt hörn spis kan ett stort utrymme enkelt planlagd med hjälp av den utskjutande portalen och en öppen spis podium.

I metoden för att tillverka konstgjorda eldstad alla gipsskivor kan delas in i tre grupper: den verkliga, där det är möjligt att montera denna ugn för Biofireplaces; villkorlig - en portal som kan tjäna som en plats att sätta värmaren eller plasmaskärm; och symboliskt att utföra endast en dekorativ funktion i naturen.


Fördelar eldstäder gipsskivor följande:

 • Den billighet av materialet och ett minimum av verktyg: att skapa alla behöver samma uppsättning av material och utrustning, och för alla gipskartongkonstruktioner;
 • Olika möjligheter för dekoration och design: artificiella eldstäder kan oblitsevat kakel eller natursten, gips kolumner för att dekorera eller FÖRHYDA clapboard - beroende på den övergripande stilen av utrymmet;
 • Braskaminer av gipsskivor kan ta någon form enligt kundens är de lätt installeras och tas bort, och vid behov kan konstruktionen enkelt flyttas till en annan plats;
 • Om du inte planerar att installera inuti portalen falshkamina biotopku spis är helt säker för miljön. I händelse av en elektrisk utrustning, bör ljus eller biofireplaces bara observera grundläggande säkerhetsåtgärder.

Spis gipsskivor - är ett utmärkt och mycket billigt utförande inredning, som lika dekorera både rymligt vardagsrum och krångel litet sovrum. Och om du väljer att utforma insidan av sitt hus med hjälp av denna design, bör du börja med att göra en enda steg handlingsplan.

Ett steg för steg handlingsplan: hur man gör en eldstad i gipsskivor

Utan en tydlig förståelse av vad som borde vara en sekvens av åtgärder för att förbereda arrangemanget falshkamina i huset och med ett direkt utförande av arbeten, är det mycket svårt att uppnå en tillförlitlig och vackra resultat på kort tid. Därför bör du börja med det viktigaste: att välja stilen på spisen, dess läge, och "fyllning".Plats: i den rymliga rum är det bäst att placera en eldstad i mitten av den långa väggen. I det här fallet, samtidigt dra falshdymohod för större tillförlitlighet. I ett litet rum, väljer kantig design. På samma sätt är det inte nödvändigt att installera en konstgjord öppen spis i en avlägsen plats, där det kommer att bli svårt att nå.

Först och främst bör du överväga utformningen av den öppna spisen, och sedan göra det till en ram av profilerFörst och främst bör du överväga utformningen av den öppna spisen, och sedan göra det till en ram av profiler

Stilen du kan tänka dig själv, eller förlita sig på ett foto liknande mönster, som i stora mängder kan hittas på Internet.

Om du vill uppnå maximal tillförlitlighet, är det möjligt att utrusta en liten inuti falshkamina Bio spis. Men i detta fall måste du använda en speciell brandsäkra gips och tilläggsisolering av innerväggar av portalen obrännbart material, såsom asbest eller eldfast tegel. Installation Biofireplaces förs företrädesvis tillsammans med en specialist.

Fyllning för den öppna spisen kan vara vad som helst: ljus, som i portalen; högen av böcker; elektronisk fotoram som ska ta emot bilden av lågan; plasmaskärm eller elektrisk spis, förklädd till en riktig center.

Ett steg för steg plan för att skapa en eldstad i gipsskivor:

 • Att välja lämplig variant och flytta den till ritningen;
 • Skapa en layout;
 • Vi gör en beräkning av de nödvändiga material och göra sina inköp;
 • Montera ramprofilen;
 • FÖRHYDA ark GCR ram;
 • Vi utför efterarbete på kanalen;
 • Vi gör insidan portal;
 • Vi arbetar på att dekorera den öppna spisen.

Det första steget i byggandet av eldstad i gipsskivor - det drar. Han låter dig se exakt hur man placerar en struktur för att förstå dess dimensioner och detaljkonstruktion.

Skapa en layout och dra eld från gips

Och ritningen och layout eldstaden är önskvärt att producera en full storlek. Fylla på Whatman, linjal, gradskiva och penna, och kom ihåg grunderna i skolan ritning. Applicera en skiss av den framtida inriktning, Rita detaljer och dimension av varje element i den framtida byggnation.


För att erhålla en ren eldstad och kvalitet, experter rekommenderar först med att utveckla en modell för framtiden produktFör att erhålla en ren eldstad och kvalitet, experter rekommenderar först med att utveckla en modell för framtiden produkt

Försök att beskriva inte bara framifrån, men isometrisk vy av den öppna spisen. Då måste man försöka dra framtida installationsplatsen.

Om inga problem har uppstått, kan du överföra ritningen till utformningen av den öppna spisen.

Layout kan snabbt och enkelt göra improviserad:

 1. Skumarket;
 2. PVA lim;
 3. Måla kniv;

Klipp ut den öppna spisen totala dimensioner layouten på portalen och fäst den på väggen på installationsplatsen. Du ser tydligt om att utfärda en grogrund för pallen eller över spisen skorsten, det organiska utseendet på konstruktionen behöver om du behöver ändra mantel eller justera storleken på interiören.


Välj de verktyg och material

När alla beräkningar görs, kan du börja göra det mesta av den öppna spisen. För detta behöver vi de grundläggande verktygen för att arbeta med gips och den vanliga uppsättningen av material.

Alla nödvändiga verktyg och material för att installera spisen trim kan köpas i specialaffärerAlla nödvändiga verktyg och material för att installera spisen trim kan köpas i specialaffärer

Verktyg och material för att skapa den öppna spisen låda gipsskivor:

 • skruvmejsel;
 •  Bulgarka eller maskeringsblad;
 •  Sax på metall;
 •  Slagborrmaskin;
 •  Plåtväggen och styrningar;
 • Gipsskivor (GCR eller företrädesvis den eldfasta GKLO);
 • Skruvar 6 x 60 och styrtapp-naglar.

Om du inte kan köpa hela bandprofilen kan du använda resterna, om inte ihop ett skelett från remsor eller trä barer. För efterarbete unikt användbar förstärkande band serpyanka, färg netto, gips och kitt knivar att arbeta med det, rivjärn nazhdachki, hörn armirovochnye.

Eldstad i gipsskivor med sina händer: steg för steg instruktioner för befälhavaren

Efter alla material köptes, byggt och testat layouten på plats den föreslagna installation av en eldstad, och utrustningen är klar för användning, kan du börja tillverkningsprocessen.

För att göra väggarna i den öppna spisen var helt platt och vinkelrät mot golvet, se till att använda på anläggningsnivå och lod. Var inte fel att kontrollera sammanfaller längderna av diagonaler i den färdiga konstruktionen - de måste vara lika.

Ställ gips vacker öppen spis kan vara oberoende, det viktigaste - att få in med instruktionen och råd av experterStäll gips vacker öppen spis kan vara oberoende, det viktigaste - att få in med instruktionen och råd av experter

Ordningen på utförandet av arbeten:

 • Vilket gör lagerbocken av väggen och styrprofilerna (SS och SN) för att fästa den till väggankare i monteringsläget. Vi samlar på ramen av samma profil av portalen ramen.
 • Gipsskivor och profiler separat samla spis podium och skär hyllan. Vi monterar podiet och en hylla till kanalen i den öppna spisen, insidan av portalen sydde upp sheetrock och bildar en ugn.
 • Försiktigt trimma vinklar design med delar fastnar bandet på serpyanku leder ark gruntuem övre luckan och filler. Efter torkning kitt överskrivnings yta. Nu är du redo att dekorativa verk.
 • Målning insidan av ugnen i en lämplig färg, om så önskas, innan den kan beläggas asbest eller annat värmebeständigt material. Portal spis och facket vald efterbehandling material, dekorera och dekorera. Inne i ugnen set "fyllning".

Efter att ha genomfört stora verk eldstad behöver lägga till personlighet, det vill säga att ge sin inredning. Sätt att dekorera den öppna spisen eller dekorera den under en viss stil av inredningen, det finns många. Betrakta bara ett fåtal av dem.

Eldstad i gipsskivor: sätt att trimma och inredning

Dekorera den öppna spisen kan inte bara gips kolumner eller rosetter. För att avsluta det, kan du säkert använda nästan alla typer av tyg, även vid första anblicken, är det inte lämpligt för ett sådant arrangemang.

Gör en falsk eldstad elegant och raffinerad, kan du använda den vackra stuckaturGör en falsk eldstad elegant och raffinerad, kan du använda den vackra stuckatur

Exempel på dekoration gipsskivor eldstäder:

 •  Bra ser kakel foder "a la Russe" eller plattor;
 •  Glas eller keramik mosaik kommer också att komplettera den eleganta inredningen i eldstaden;
 •  Du kan ge din eldstad "primitiva" utseende och dekorera den med stenar oregelbunden form;
 •  Murverk också komplettera typ av brand, bland annat, om oblitsevat eldfast rött tegel ugn inuti. 

Någon av de alternativ som presenteras kan vara framgångsrikt och med små investeringar för att genomföra i sina hem.

Gör en eldstad i gipsskivor med sina händer (video)

Lätt att tillverka, men mycket vacker eldstad i gipsskivor ger huset en ädel, aristokratisk utseende, skapa en familjär atmosfär och kommer att göra rummet mycket bekvämare.

Design eldstad i gipsskivor med sina händer (foto i det inre)

4-1-kamin 4-kamin-gipsokarton 013-rol-dekorativnogo-Kamina-v-dizaine-VIBOR-podhodachego-pomecheniya 467 3407-5602 362568408 684807003 564663306 a31471f9a02b67ecd63f0d883b507fc6 dsc03270

Leave a Comment

Your email address will not be published.

7 + 1 =