Användbara video: 5 viktiga steg och hur man limma flytande tapeter på väggen – nwhistorycourse.org

The BlogSvårigheten att tillämpa flytande tapeter beror på den valda teknikenSvårigheter att tillämpa flytande tapeter beror på tehnologiiMnogie inte vet hur man limma flytande tapeter på väggen, naturligtvis, om ordet "lim" är tillämplig på denna typ av efterbehandling material. I själva verket finns det inget komplicerat, detaljerade instruktioner skrivna nedan.


Flytande tapeter: bruksanvisning

Flytande tapet var en riktig ögonöppnare på marknaden av efterbehandling material. Denna blandning av de olika fasta ämnen: cellulosa, bomull, kiseldioxid, och andra i samband med färgämnen och lamineringsmaterial.

Vikt och späddes vätskan appliceras på väggen, vilket skapar effekten av en ojämn ytaVikt och späddes vätskan appliceras på väggen, vilket skapar effekten av en ojämn yta

De är något liknande de olika typerna av fyllmedel, men det är lättare att tillämpa, mer naturlig och har en speciell, andas effekt. Efter att tillämpa den torka i en dag och redo att tillfredsställa sina ägare deras utseende och konsistens.

Hur man limma flytande tapeter

Nu mer detaljerade instruktioner för användning. Före pokleit tapeter, måste vi först förbereda väggen. Först måste du ta bort resterna av gamla tapeter, färg och allt som kommer att störa.


Viktigt: flytande tapeter ligga plant på ytan och upprepas alla sina brister, så du måste bli av med skruvas i väggen skruvar, hamra en spik eller andra främmande föremål. De måste antingen ta bort eller kitt.

Det är lämpligt att applicera materialet på ytan av färglösa, annars, om väggarna är målade i en ljus färg, kommer det att lysa igenomDet är lämpligt att applicera materialet på ytan av färglösa, annars, om väggarna är målade i en ljus färg, kommer det att lysa igenom

För att göra detta måste du behandla väggen med speciella primers, emalj och vita färger. Det är även önskvärt att behandla ytan med vatten-baserade beläggningsvätskan så plåstret absorberar fukt och kan mjukna under applicering av flytande tapeter.

Applicera tapet bör jämnt och försiktigt, försöka få ett område inte har färgats mer än den andra. Men i princip ingenting komplicerat det inte finns några särskilda regler och är inte tillgänglig, du kan lära dig på två minuter.Du kan visa fantasi och försöka tillämpa mönster spatel eller dina händer, eller skapa en relief med en svamp eller använda schabloner för att skapa en unik bild - Hur många människor, så många idéer.

Efter torkning, om så önskas, kan tillämpas på flytande tapeter transparent lack. Transparent lack yta för att skydda ytan av tapeter från fukt och mekaniska skador, men å andra sidan skulle beröva dem andas effekt.

Såsom utspädd flytande tapeter

Avel behov i en varm men inte hett vatten. Behållaren med vätskan gradvis häll den torra blandningen under omrörning denna manuell eller elektrisk mixer. Även om det är möjligt att föda upp och alla på en gång, men då processen kommer att ta mycket längre tid.

Det är viktigt att noggrant röra den resulterande vätskan för att bryta upp klumpar helt, annars skulle de vara på väggen. Processen är lite som att slå ägg eller deg pannkakorDet är viktigt att noggrant röra den resulterande vätskan för att bryta upp klumpar helt, annars skulle de vara på väggen. Processen är lite som att slå ägg eller deg pannkakor

Efter en halvtimme av den resulterande behovet av att blanda vätskan igen, denna gång - till slut. Samtidigt är det nödvändigt att exakt beräkna den mängd material i området om de lämnas för mycket - förlorade.

Hur torrt flytande tapeter

Efter applicering, måste vätske tapeten torka. Exakt hur - inte får svara entydigt. Detta bestäms av den specifika tillverkaren och anges på förpackningen, men den minsta tid - 12 timmar.

Torktid flytande tapeter, det beror på olika faktorer, huvudsakligen på den temperatur och fuktighet. Därför är det bäst att limma dem i en varm torrt väderTorktid flytande tapeter, det beror på olika faktorer, huvudsakligen på den temperatur och fuktighet. Därför är det bäst att limma dem i en varm torrt väder

De flesta tillverkare anger en torktid av en till tre dagar. Du kan givetvis spela säkert och vänta på mer, men oftast är detta inte nödvändigt.


Verktyg för flytande tapeter

För tillämpningen av skilda blandning på ytan av väggen kommer att kräva verktyg.

nämligen:

 1. Kapacitet, som kommer att vara i flytande tapeter. Lämplig plast behållare, såsom en bassäng.
 2. Rulle (du kan prova en strukturerad roll för att skapa en särskild befrielse).
 3. Rullen kan bytas ut och en spatel eller spackel.
 4. Klarlack beläggning till den slutliga (valfritt).

I de flesta fall, i stället för rullen för att applicera tapeter används zhikih spackelI de flesta fall, i stället för rullen för att applicera tapeter används zhikih spackel

I stället för en rulle, kan du använda en speciell gun - spruta. Detta är ett professionellt verktyg som sprutar högtrycksvätska. Färgen appliceras jämnt på samma gång, men också kostnaderna för ett sådant verktyg skulle bli dyrare.


På vilken yta kan limmas flytande tapeter

Flytande tapet limmas på olika ytor, men det finns begränsningar för att vara medveten om. Nedan vi tittar på olika typer av beläggningar.

Är det möjligt att limma den flytande tapeter tapeter

Papper absorberar fukt och det kan verka blåsor och bubblor, som inte dekorera väggarna. Dessutom flytande tapeter, är det bäst att ligga ner på en plan, torr yta behandlas med primer, eller om papperstapet har viss lättnad, det kan visa sig.

Flytande tapetklister på papperet - variant försvinnandeFlytande tapetklister på papperet - variant försvinnande

Därför är det bättre att inte vara lat och grundligt förbereda väggen, ta bort gamla tapeter.

Kan jag limma flytande tapeter färg

Nej, i alla fall. Om inte, naturligtvis, vill du inte att du handskas med dina egna händer lossnade efter ett par dagar. Oljefärg har dålig vidhäftning och flytande väggen faller på henne mycket illa. Därför bör du först ta bort all färg och hantera vägg primer.

Kan jag limma flytande tapeter på spisen

Klibbiga flytande tapeter på eldstaden - det är ganska tillåten, eftersom de kan motstå temperaturer upp till + 80 ° C. Det är inte nödvändigt att sätta dem på plats, i direkt kontakt med elden eller varmt, och se, på den laterala ytan av den öppna spisen kan enkelt limmas. Montering av tapeter på den öppna spisen ingår även preliminär ytbehandling.

Flytande tapet på OSB

Innan applicering av tapeter på OSB, är det nödvändigt att förbereda.

Före limning flytande tapeter på OSB ytan måste förberedasFöre limning flytande tapeter på OSB ytan måste förberedas

Proceduren är som följer:

 • Försegla fogarna på plattorna med hjälp av en galler serpyanku och fyllmedel;
 • Grunda med plattytan (detta är nödvändigt för nästa steg);
 • Fyll den resulterande ytan med ett tunt skikt;
 • Tillämpa slutliga primerskikt;
 • Applicera en flytande vägg.

Du kan även säga att OSB är utformad för att tapeter klistras på det på grund av fula utseende behöver en mer dekorativa behandling.

Hur man limma flytande bakgrundsbild på gips

Applicering av flytande tapeter tillverkade av gipsskivor samt applicering på andra ytor.

Gipsskivor yta innan applicering av flytande tapeter måste zashpatlevat och primasGipsskivor yta innan applicering av flytande tapeter måste zashpatlevat och primas

Instruktioner steg för steg:

 1. Täta fogarna uppstår under dockning gipsskivor;
 2. Täcka ytan kitt och låt torka;
 3. Torr yta primas och applicera flytande tapeter.

Flytande tapet pokleit som en (video)

De flesta rätt lim flytande tapeter är inte alltför svårt. Bara tålamod och grundläggande kunskaper. Du måste noga förbereda ytan och försiktigt på tapeter och de kommer att glädja sin ägare under många år.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

19 + = 20

Adblock
detector