Ångspärr tak i huset med sina egna händer – nwhistorycourse.org

The BlogKorrekt avrättades taket ångspärren ger värme och komfort i rummet för många år framöverKorrekt gjort, kommer tak ånga ger värme och komfort i rummet för lång godyDlya till lägenheten även på vintern var varm, använda en mängd olika isoleringsmaterial. För bästa resultat, tas från toppen låg ett lager av ånga barriärmaterial. För denna procedur, kan du använda alla typer av foliematerial eller ecowool Izospan. Innan du börjar installationen av en ångspärr, måste förbehandling av taket göras. I annat fall kan ånga eller kondens bildas i ett trähus eller lägenhet.


Vilket parti är nödvändigt att fastställa en ångspärr på taket

Vilken sida att sätta en ånga barriär på taket? Ångspärr måste vara anordnat mellan isoleringsskiktet och det yttre skalet. Korrekt stapling är till stor del beroende av konstruktionsmaterialet för ångan.

Om du använder Izospan, kom ihåg att ytjämnhet ska placeras på insidan. Den släta sidan av materialet som behövs för att sätta fingret på tätningsytan.

Izospan isolerande material bör fastställas med den släta sidan på tätningsytanIzospan isolerande material bör fastställas med den släta sidan på tätningsytan

Om du använder ett annat material, hålla sig till följande regler:

 1. Polyetenfilmen kan placeras av någon part.
 2. Membranmaterial staplas så att ikonen är placerad på den motsatta sidan av en ångspärr.
 3. Penofol eller foliematerial staplas ordentligt foliedelen inuti.
 4. Polypropen-film för att sätta den släta sidan till det isolerande skiktet.

Izospan ångspärr film för taket

En ångspärr av taket är bäst att använda film Izospan. Detta material är unikt, eftersom det är möjligt att förlänga ytan livet flera gånger. Vidare förhindrar Izospan film ansamling av fukt och mögel på en yta.


Om du planerar att paroizolirovat interiör partitioner rum, kan du använda filmen Izospan. Detta material bör monteras i bärare ramelementen. Fäst bandet i taket du behöver använda häftpistolen.

Fixering av ånga barriärmembran utförs genom användning av en speciell tejp Izospan SLFixering av ånga barriärmembran utförs genom användning av en speciell tejp Izospan SL

Med film Izospan fördelar:

 • Hög hållfasthet. Ångisoleringsplast inte deformeras med tiden.
 • Vattenavstötande.
 • Resistens mot mögel och mjöldagg.
 • Enkel installation. Läggning av ångspärren materialet är tillverkat på kortast möjliga tid. Dessutom lägger filmen Izospan möjligt utan användning av stora mängder av byggmaterial. Du behöver bara en häftapparat eller naglar.
 • Miljövänligt material.
 • Lång livslängd. Tillverkarna hävdar att arkivering kan vara 40-50 år.

Hur man styla film: steg för steg guide

Om ångspärr börjar med förberedande aktiviteter. Först måste du bygga en cement avdragare. Dessutom, glöm inte att rengöra ytan från smuts och damm. injektering kan göras om så önskas grovhet.En ångspärr grov taket kräver speciell foliefilm, som produceras i rullar. För att fixa det material du behöver för att göra en metall eller trälåda.

Apparater isolerade mansardtak material med användning IzospanApparater isolerade mansardtak material med användning Izospan

Läggning utförs i följande ordning:

 1. Expandera rullar.
 2. Fästa materialet till det yttre skalet. För att åtgärda, använda dubbelhäftande tejp band.
 3. Jämna ytan. Kom dock ihåg att lite slack bör vara rätt plats att vara.
 4. Fortsätt till efterbehandling taket.

Installation av taket i den gamla ångisolering i ett trähus

Att välja en ångspärr för taket dekoration i ett trähus? I det här fallet kan du använda ecowool. Detta material är tillverkat av cellulosa, det adhesiva grund och en antiseptisk. Ecowool har höga termiska och ångbarriäregenskaper.

Cellulosafiber för installation behöver du:

 • Delning av fiberboard eller kraftpapper.
 • Träribbor. De ska monteras i taket.
 • Träklossar.
 • Blåsmaskin.
 • Borra med olika bilagor.

Ecowool - en pålitlig och billig vattenkraft och ångspärr material som används för efterbehandling taket i ett trähusEcowool - en pålitlig och billig vattenkraft och ångspärr material som används för efterbehandling taket i ett trähus

Installationssekvensen Cellulosa Fiber Tak:

 1. Ecowool plats i en behållare.
 2. Lossa material med användning av en borr.
 3. Med hjälp av blås installationen låg ecowool.

Om taket har resterna av den gamla isoleringsskiktet, för att ta bort dem inte nödvändigtvis. Ecowool kunna fylla alla luckor, även i svåråtkomliga ställen. Också, är en betydande fördel hos materialet dess relativt låga kostnad.

Vilka andra material används för olika tak ångspärr

Det finns olika typer av ånga barriärmaterial. Var och en av dem har ett antal funktioner och nackdelar. Om du behöver en billig ånga, kan du använda polyeten. Det kommer att bidra till att förhindra inträngning av ånga in i huset.


Nackdelarna med polyeten carry:

 • Låg hållfasthet.
 • Komplexiteten i installationen.
 • En kort period av operation.

Tak glassin - mångsidig och miljövänligt material används för att skydda ytor mot fuktinträngningTak glassin - mångsidig och miljövänligt material används för att skydda ytor mot fuktinträngning

Om du vill köpa ett hållbart material, uppmärksamma den förstärkta versionen av filmerna baserade på polyeten. På detta material är förstärkt med en specialiserad beläggning, som är gjord av polypropylen. Monterings armerad polyeten genomföres medelst tejp.

En ångspärr kan också användas:

 1. Filmen av polypropen. Detta material består av flera lager. I polypropenfilmen har en räfflad yta, som minskar sannolikheten för kondensation.
 2. Ett membran som andas. Detta material är tillverkad av syntetiska material. Om membran som andas görs direkt på det isolerande skiktet.
 3. Pergamin. Detta beslut kommer sannolikt att vädja till människor som föredrar att endast miljövänliga material. Pergamyn perfekt motstår fukt och förhindra bildandet av kondens. Fördelarna med detta material är dess låga kostnad och enkel installation.

Installation av ångspärren Izospan (video)


Valet av lämpliga material - nyckeln till en framgångsrik ångspärr i huset. Experter rekommenderar att ge företräde åt miljövänliga och hållbara material. Perfekt asfalt och ecowool. Om du letar efter ett alternativ för budgeten, använda folie eller polyeten material. En ångspärr partitioner eller svåråtkomliga ställen är det mer ändamålsenligt att använda filmen Izospan.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

56 + = 64

Adblock
detector