The BlogAluminium tak - praktiska och hållbara beläggning som inte kräver särskild omsorg under driftAluminium tak - praktiska och hållbara beläggning som inte kräver särskild omsorg under ekspluatatsiiTraditsionno aluminiumskenor installeras i rum med hög luftfuktighet, nämligen i badrummen. Men nu många tillverkare av aluminiumpaneler ta hand om dekorativa egenskaper hos taket, så att du har möjlighet att skapa en unik design av rummet med hjälp av en mycket funktionell aluminium tak.


Som kommer att passa innertak av aluminiumpaneler

Aluminium - ett mycket intressant konsistens. Många är vana vid att se panel av aluminium endast i badrummet. Dock har vissa områden som redan antagits dekorativa aluminiumpaneler för att komplettera inredningen.

Aluminium tak i tid för att ha följande stilar:

 • high-tech;
 • minimalism;
 • Art Deco;
 • pop art.

Aluminium tak skulle vara lämpligt att undersöka det inre av rummet, gjort i stil med hi-techAluminium tak skulle vara lämpligt att undersöka det inre av rummet, gjort i stil med hi-tech

De två första områdena Chrome lameller, paneler eller metallisk färg. De två sistnämnda områdena kräver ljusa färger matt eller glänsande texturer. Aluminiumpaneler kan göras i nästan vilken färg som helst, vilket är enligt dina önskemål.


Aluminium kan utföra en dekorativ funktion. Många stilistiska trender tillåta användning av aluminiumpaneler för att skapa en modern och funktionell tak rutnät.

Vilka är de aluminiumpaneler för tak

Om du väljer att installera aluminiumpaneler, är det viktigt att förstå mångfalden av utbudet på marknaden för aluminiumskenor för undertak.

Huvud uppdelningen av aluminiumpaneler tillverkas av deras utseende:

 1. Gated paneler bildar en enda yta utan luckor. Detta är idealiskt för bostäder.
 2. Öppen typ innefattar ett gap mellan komponenterna i aluminum taket. Det här alternativet är inte lämplig för badrummet eller köket, men i ett rum med högt i tak, till exempel, i poolen, den här typen är att föredra.
 3. Det finns också en möjlighet att göra aluminiumpaneler med speciella insatser. Detta är nästan samma som de tak av öppen typ, men på bottenfrigång inställd smala remsor av aluminium.

Aluminiumpaneler variera i bredd; Du kan välja mellan racket av 10 till 20 cm.

Den moderna marknaden erbjuder ett brett utbud av aluminiumpaneler i olika färger och storlekarDen moderna marknaden erbjuder ett brett utbud av aluminiumpaneler i olika färger och storlekarAndra egenskaper hos aluminiumbeklädnad i samband med uppkomsten av panelerna själva. Du kan välja vilken färg, lämplig för inre rum samt en populär inställning spegeln, krom och guld aluminium. Förhållandet mellan färg aluminiumpaneler är en annan möjlighet: du kan måla taket i önskad färg med emalj.

Varför är det så populärt aluminium taket i badrummet

Badrum - detta är en traditionell plats för installation av aluminiumprofilen. Varför så många väljer detta material för efterbehandling taket på badrum?

Sådan aluminium popularitet i bad tillgänglig utmärkta egenskaperna hos detta material:

 • Fuktbeständighet. Aluminium är mycket lätt att applicera med hög luftfuktighet. Detta material rostar inte, är det inte mappas till svampen.
 • Hygien. Detta tak är mycket lätt att rengöra. Det räcker med att torka svampen med diskmedel. Vidare, aluminiumdamm avvisande.
 • temperaturbeständighet. Aluminium är inte rädd varken kall eller varm. Till skillnad från många andra material, kommer den heta ångan från badet inte hålla taket av aluminium på något sätt deformeras.
 • Brandmotstånd. Denna egenskap gör aluminium en utmärkt efterbehandling material för huset! I händelse av brand inte antändas och aluminium smälter.
 • Enkel installation. Även en nybörjare installerar aluminiumpaneler.
 • Hållbarhet. Installera aluminium tak, kommer du permanent glömma problemen med taket täckt!

Aluminium tak - det bästa valet för rum med hög luftfuktighetAluminium tak - det bästa valet för rum med hög luftfuktighet

Alla de egenskaper som gör taket av aluminium för att passa badrum också perfekt för köket! Matlagning, ånga, lukter och många andra köks "charm" är antingen i aluminium än taket.

Hur man väljer en dekorativ aluminium tak

Rack av aluminium har länge upphört att utföra endast en funktionell roll. Det finns ett antal olika typer av dekorativa aluminiumpaneler som tillåter dig att skapa en unik ljus modern inredning.

Vilka typer av aluminiumlameller kan användas för dekorativa ändamål:

 1. German tak på aluminiumlameller - en gated tak med rektangulära kanter. Detta tak ser strikt och geometriskt.
 2. Italienska typ av aluminiumpaneler - det är också en sluten typ, men kanterna avrundas rälsen. Detta ger en mjukare look takbeklädnad.
 3. Kuboobraznye panel ser mycket elegant och utrymme. I samband med denna panel ser ut som bokstaven P.
 4. V-formad skena typ kuboobraznyh paneler också skrymmande. Men deras image liknar Latin V.

Delar av strukturen rack aluminum taketDelar av strukturen rack aluminum taket


Dessa typer av att skapa en dekorativ effekt är bara på grund av sin form. Men glöm inte om det stora utbudet av möjligheter att skapa ett original som drar med hjälp av omväxlande färgade paneler eller panelblock. Dessutom riktas uppmärksamheten på den perforerade panelen. De förbättrar ventilation och har en intressant bild.

Förmåga har höga dekorativa aluminiumpaneler anordnade i flera nivåer. Intressant arrangemang av fläckar kommer att lägga till fullständighet tak komposition.

Vi producerar aluminium tak installation

Installation av aluminiumpaneler - en uppgift svår. Men du behöver veta vissa funktioner i installationen av aluminium ytterväggar, så att resultatet kommer att tillfredsställa dig.

De verktyg som behövs för aluminium takmontage, är helt tillgänglig och är inte specifik. Du kommer att behöva en nivå, måttband, tenn snips, borr och elektrisk skruvdragare.

Innan installationen rack taket är nödvändigt för att förbereda de verktyg som säkerställer ett snabbt genomförande av all den främre arbetsInnan installationen rack taket är nödvändigt för att förbereda de verktyg som säkerställer ett snabbt genomförande av all den främre arbets

Medföljer panelerna är alla nödvändiga komponenter. Hur man gör detta välkommen Ceiling Floor:


 • Längs omkretsen av rummet, placera vägghörn. Detta kommer att hjälpa dig att pluggar och skruvar.
 • Vidare är det nödvändigt att taket för att borra hål för galgar. Markera takytan i förväg.
 • Säkra stringers.
 • Nu är du redo att installera panelerna. Sätt in i spåren av stringers och du ska höra ett klickljud; Detta visar att du gör det rätt.

Aluminiumprofil för tak

För vissa typer av konstruktioner kräver ytterligare insats i form av en aluminiumprofil. Utåt ser det ut som växel breda och smala lameller.

Vad kan vara alternativ konstruktion för aluminium taket med hjälp av en profil:

 1. Du kan göra profil ton i ton till huvudskena. Då sången visas nästan slät.
 2. Du kan göra en kontrast nyuansnoe eller kombination av färger. I detta fall kommer taket att bli delar av dekoration.

Att med hjälp av en profil är perfekt för badrummet.

Montering rack tak (video)

Aluminium tak - detta är en mycket pålitlig och mycket funktionell design. Om du vill kombinera stil, komfort och hållbarhet, är aluminium perfekt för dig som ett tak täcker. Glöm inte att ledade konstruktion eliminerar inriktningen av takplattan, och kostnaden för ett sådant material gör det möjligt att installera ganska aluminium ytterväggar även med mycket genomsnittliga inkomster. Recensioner säga att bland miss har installerat aluminium tak inte.

Aluminum taket i det inre (bild)

1 4-min 5-min 7-min 9 8-min 9-min 10 10-min 11-min

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 38 = 47