Alla detaljer i taket isoleringen i ett privat hus med sina egna händer – nwhistorycourse.org

The BlogVärmeisolering av taket i ett privat hem kommer inte bara att minska värmeförlusterna under den kalla årstiden, men också för att spara på värmeVärmeisolering av taket i ett privat hem kommer inte bara att minska värmeförlusterna under den kalla årstiden, men också spara utrymme på otopleniiTeplopoterya vintern är ca 15%, eftersom frågan om hur varmt och hur varmt bör alltid vara allvarliga. En nyans i den här frågan tillräckligt.


Den varma taket i ett privat hus: material

Om du tog det här jobbet med händerna, noga välja isolering. För termisk isolering av taket inuti dräkten praktiskt taget någon blandning, och dessutom, alla typer av plattor, och plaster. Och till dem, i sin tur, är polystyren, mineralull och penoplex.

Expanderad polystyren, mineralull, skum och andra material har använts med framgång som isolerande takExpanderad polystyren, mineralull, skum och andra material har använts med framgång som isolerande tak

Arbete utanför kan utföras med hjälp av följande ämnen:

 1. Expanderad lera. Detta material baserat på lera, som anses vara en hög grad av brandsäkerhet. Utåt liknar grus. Den har bra värme och ljudisolering. Värmeisolering av taket expanderad lera, inte bara från förlust av värme för att skydda privata hus - i Leca inte zavedutsya gnagare.
 2. Skum. Och detta material är resistenta mot effekterna av mikroorganismer, utmärkt värmebesparing. Av de minus - skum, tyvärr legkovosplamenim.
 3. Ecowool - cellulosa isolering är ett enkelt, säkert för människors hälsa. Mycket ofta isolerade de taket i ett trähus, både gamla och nya. Lämplig för tak isolering av bostäder och industrilokaler.
 4. Mineralull. Om du har valt att isolera det så gott du kan förbereda sig för arbete. Respiratorer och skyddsglasögon krävs. I ett trähus är mindre vanligt, som är mer lämpade för betongtak.

Tja, bara mycket uppvärmningen kan ske på två sätt.


Metoder för isolering av taket i ett privat hus

Isolera takytan, kan du direkt i lokalen, och kanske på vinden, det vill säga från utsidan. Taket är isolerad insidan kan vara så endast om takhöjden gör att du kan utföra den här proceduren.

Invändig isolering av taket rekommenderas vid en tillräckligt hög höjd i takInvändig isolering av taket rekommenderas vid en tillräckligt hög höjd i tak

Eftersom processen består av: • Läggning av ett vattentätande skikt och en ångbarriär;
 • Lägga ett lager av isolering;
 • GCR plätering eller beklädnadspanelen.

Hela denna "sandwich" kan ta från 15 till 40-45 cm höjd i rummet. Experter rekommenderar också att få den inre isoleringen om vinden används för lagring. Och även om kommunikationssystemet utförs i vinden. Det kan vara ventilation och elkablar.

Genom isolering inuti och kräver mer arbete bör göras noggrant och korrekt.

Hur man isolera taket i ett privat hem: systemet fasas svar

För att korrekt och effektivt isolera taket, är det nödvändigt att känna de viktigaste punkterna i processen.

Takskott schema involverar användningen av isolering, hydrauliska och ångspärr ytmaterial och som täckfärgTakskott schema involverar användningen av isolering, hydrauliska och ångspärr ytmaterial och som täckfärg

Scheme av isolering av taket i huset:

 1. Första etappen. Gjort furring eller metallplåtar. På grundval av skelettet därefter mantlad tak gipsskivor eller paneler.
 2. Det andra steget. Skapa en ånga barriärskikt. Glassinpapper kapas till storleken av cellerna med 5 cm träribbor den är fästa styrningarna eller balkar.
 3. Det tredje steget. Om isoleringsskiktet. Antar att det är mineralull eller skum. Skummet är lätt staplas, som i samband med arbete du justera antalet lager. Cell skum lådor in tätt som möjligt, men försök att inte bryta det - man vet aldrig, materialet i denna mening bräcklig.
 4. Den fjärde etappen. Isoleringsskikt pergaminovym du stänger och låser trim.
 5. Det femte steget. Tak och väntar efterbehandling topplack.

Har tak isolering inomhus nackdelar. Detta tak kommer inte att kunna bygga in belysning. Anledningen är att i processen av belysning är ganska värma upp, och ett lager av isolering kommer inte att tillåta denna värme att komma in. Så lampor i armaturer försämras ganska snabbt.

Värmeisolering av taket i ett privat hus utanför

Och det finns också flera sätt isolering - skum, mineralull, penoizol. Först, naturligtvis, ta vinden i ordning. Ta bort från allt, så att endast de balkar och tak.

För extern isolering av tak i ett privat hem används ofta sågspån från cement, betongblock och andra bulkmaterialFör extern isolering av tak i ett privat hem används ofta sågspån från cement, betongblock och andra bulkmaterial


Garret väl ventilerat, eftersom ventilationssystemet revidera vid behov försegla gapet till lagret av värmeisolering blir inte våt genom och ut ur vägen ner.

Om du använder skummet för isolering:

 • Glassin skikt läggs mellan balkarna överlappning är 5 cm genom fixering till balkarna, är det bundna till dem särskild skena;
 • Då, mycket snäv, placera skum;
 • Konstruktion skum fylla luckorna mellan balkarna och genom skummet;
 • Annan pergaminovy ​​Sprid övre skumskikt;
 • Top lägga ut ett eller två lager av mineralull.

Mineralull jämställas med alla reglar. Princip beräkningar - tegel.

Utanför isolering med användning penoizol

I denna process finns det några nyanser, så hemmet kommer att bli svårt att hantera, brukar kallas specialister. Eftersom den speciella utrustning som krävs för jobbet.


Som regel isolerings penoizol producera yrkesverksamma med nödvändig utrustning och kompetensSom regel isolerings penoizol producera yrkesverksamma med nödvändig utrustning och kompetens

Penoizol - är ett pulver isolering, som blåser i specialföretaget mezhbalochnoe utrymme. Denna metod är komplicerad eftersom det är nödvändigt att åstadkomma en tätning till värmaren inte komma in i bostaden.

Vanligtvis denna typ av arbete är betrodd av proffs eller de som redan har haft erfarenhet av sådan isolering.

Vad bör värmaren

Krav på det är inte mycket, men de är ganska allvarligt. För det första måste isoleringen vara brandsäkra. Det är mycket svårt att tända eller inte antändas. Säkerhetsregler den bör innehålla brand 25 minuter (normal för ett privat hem).

Om ditt tak har en betongplatta golv, täta taket är inte nödvändigt. Tja, om träbjälklag behöver ångspärr lager.

Noggrant uppvärmningen vara låg isoleringsutrymme och den yttre lagerväggen. För uppvärmning dessa platser utanför väggen är inbäddad isoleringsskikt, vars bredd är minst en halv meter.

Olika typer av isolering för tak (video)

Värmeisolering av taket i huset med en kall tak: ecowool

Denna isolering är inte lika populär som mineralull, men det är uppenbarligen en tillfällig omständighet.

Ecowool består av fina cellulosafibrer, kan den läggas som en våt eller torr metod.

Appliceringsmetod ecowool:

 • Torra metoden är spill, den exakta fördelningen och kompakte isoleringen mellan balkarna.
 • Den våta metoden innebär användning av speciell utrustning, finns det blandade fiber med en adhesiv komposition, som matas våt ecowool sedan genom en speciell pipa under tryck, och så fördelade över ytan.

I den torra stapling metod ecowool scatter från externa takI den torra stapling metod ecowool scatter från externa tak

Ecowool kan placeras i något lager, även i kompakt form, kommer det att bli lätt. Dess lätthet ger bara tillförlitlig isolering av taket. Denna isolering bildar inte mögel och andra mikroorganismer.

I produktionen av detta material passerar flamskyddsmedel bearbetning eftersom det är lättantändliga material till samma självsläckande. Ecowool bildar en tät, sömlös täckning, eftersom isoleringen och utmärkt skydd mot värme och kyla.

Eftersom cellulosavadd är ett material som andas, kommer fukten i den inte dröja kvar.

Hur man isolera taket med sina händer hemma (video)

Och skum betong tak och armerad betong och trä inte har sådana egenskaper, att ge upp en värmare. Få högkvalitativa moderna material, brandsäkra och miljövänlig.

Lyckad renovering!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

20 − = 15

Adblock
detector