The BlogVoor het wassen wordt aanbevolen te snijden of te consolideren alle draden, die zich aan de verkeerde kant van borduurwerkVoor het wassen wordt aanbevolen te snijden of te consolideren alle draden, die zich aan de verkeerde kant van het borduren hoe kruissteek wassen, waarschijnlijk weet door ervaren meesters. Maar hoe zit het met degenen die voet aan wal zette op het pad van het vaartuig voor de eerste keer en wilden het zeker niet om een ​​fout te maken? Kan ik een van de eenvoudige wasmiddel of andere middelen zijn nodig als het wassen in de machine of met de hand ... gewoon een veel vragen geschikt. De eerste en belangrijkste regel - geen haast. Handwerken tolereert geen gedoe, omdat het gericht is op het kalmeren van haar fans.


Hoe te kruissteek wassen: het begin van het pad

De primaire en fundamentele taak - om te studeren in detail de informatie over de door de fabrikant voorgestelde omtrek. In de regel, het geeft meer aanbevelingen voor het product tijdens het wassen niet is beschadigd. In dat geval kunt u op een kleine truc. Het krijgen om te werken, is het wenselijk om de kleine revers doek markeren en naaien van de geselecteerde draad. In willekeurige volgorde, zonder tekeningen. Het is deze revers en zal in eerste instantie worden gewassen. Als het niet gebeurde niets kritisch, wasbaar en zeer borduurwerk.

Voor hardnekkig vuil kunt het borduren in water met wasmiddel voor een paar uurVoor hardnekkig vuil kunt het borduren in water met wasmiddel voor een paar uur

Voordat waterzuivering, is het wenselijk dat alle draden stevig vastzitten en niet raspolzutsya tegen kleine mechanische invloeden. Als u rauwe randen, ze zijn ook beter fix. Anders zijn ze nog meer obtreplyutsya en volledig in verval komen. Natuurlijk, je kunt alles, maar wat als het probleem met succes kan worden vermeden versieren.

Niets moeilijk of onmogelijk bij het werken met borduurwerk nee. Het belangrijkste is om te begrijpen wat nodig is om delicate stoffen te wassen, die een grotere aandacht. Dan moet allemaal komen, en bijgewerkte borduurwerk zal lang het oog van anderen te plezieren.

De belangrijkste onderdelen van het succes - is van:


 • aandacht;
 • diligence;
 • Duty.

Een dergelijke aanpak is gedoemd tot succes.

Gefaseerde implementatie van de werken

Natuurlijk tolereert alleen borduren handen wassen, en water bij een temperatuur van maximaal 95 graden. Het is echter de moeite waard gezien het feit dat sommigen zelfs de hoogste kwaliteit verf hebben de neiging te vervagen bij hoge temperaturen. Daarom, om verwarring te voorkomen, is het beter om een ​​temperatuur die niet meer dan 50 graden te selecteren. Gelukkig, en te werken met het zal leuker dan te proberen om zich te wassen in heet water zijn.

Het is verboden om water te persen uit het borduurwerk, moet ze gewoon drainHet is verboden om water te persen uit het borduurwerk, moet ze gewoon drainDe werkwijze wordt uitgevoerd in de volgende volgorde uitgevoerd:

 1. Als de randen gefixeerd met een pleister, is het beter om schil. Anders kan de kleefstoflaag gemakkelijk het werk beschadigen.
 2. Als het doek wordt gekenmerkt door speciale breken marker, eerst moet worden gespoeld in koud, maar ijskoude water. Borduurgegevens onmiddellijk ondergedompeld in kokend water te wassen de inkt praktisch onmogelijk.
 3. Als er twijfel bestaat draden, beter pre "baden" work in 7% azijnzuur oplossing verdund met 2 liter water. Het werkt soepel.
 4. Als de kleur is geworden schaamteloos voorbij op het doek, een dringende noodzaak om te handelen. De stof moet worden afspoelen onder ijswater. Deze methode heeft geen resultaten opgeleverd? Dus, canvas gewoon weken in koud water, het veranderen van het elke 2 uur. Materiaal in ieder geval mag niet droog zijn.
 5. Als er problemen tijdens de voorbereidingsfase zijn ontstaan, kunnen worden opgelost in water, zachte zeep en onderdompelen in het doek. Geniet het moet niet meer dan 5 minuten, en dan gewoon afgespoeld onder koud water.

Na het borduren schoon moet zorgvuldig worden uitgespreid te drogen op een vlakke ondergrond. Te verbuigen of in elkaar te drukken is ten strengste verboden. En, indien correct gedaan, dan na een paar uur werk zal volledig droog zijn.

Dat advies masters

Ervaren handig, heeft geen van dozijn werken, vaak verwaarloosd door de algemeen aanvaarde regels en het ontwikkelen van hun eigen stijl vervuld. Dus in plaats van een mild reinigingsmiddel gebruiken ze gewone zeep oplossing. Dit is zowel zuinig en efficiënt.

Sommige mensen doen en doen het tegenovergestelde: gewassen canvas vóór aanvang van de werkzaamheden, en vervolgens gaan met het zeer zorgvuldig. Een dergelijke werkwijze heeft het recht om te bestaan, maar een garantie dat het weefsel niet is gekleurd in het proces, laat dit dan niemand geven. Bijgevolg voor beginners, deze methode is niet geschikt.

Om precies te zeggen hoe goed gewassen canvas, en hoe het niet, is het praktisch onmogelijk.

Het is onmogelijk om warm water te gebruiken voor het wassen borduurwerkdraad volgens werpenHet is onmogelijk om warm water te gebruiken voor het wassen borduurwerkdraad volgens werpen

Het hangt allemaal af van de volgende factoren:

 • De kwaliteit van de stof;
 • draadtype;
 • De vervuilingsgraad van het materiaal;
 • Soort afwasmiddel.

Voor een lange tijd handwerken, en u kunt uw beste optie te kiezen, werken aan dat kruissteek scheen met nieuwe kleuren te waarborgen.


Is er een alternatief

Elke kruissteek mag niet alleen worden witgewassen, maar ook gereinigd andere bijbehorende faciliteiten:

 • Stomerij;
 • stoomreiniger;
 • Middelen voor chemisch reinigen;
 • Stofzuiger.

Wanneer buitenlandse paradoxaal genoeg een aantal technieken die ze vroeger met veel succes handig mensen. Waarom een ​​bepaalde methode werd gekozen - de kwestie van de individuele karakter, heeft zeker zijn logische verklaring. Echter, beginners sterk aangeraden om te beginnen met de meest eenvoudige methode - wassen. En, als een of andere - een of andere reden het niet zal werken, zelfs dan op zoek naar een alternatief voor het.

Hoe te kruissteek (video) wassen

borduurwerk wash - natuurlijk wel een beetje vervelend, maar het is niet een moeilijk proces. Concentratie, soberheid en het gebrek aan haast zeker in de kaart spelen van handwerk en maken haar werk echt onberispelijk.


Leave a Comment

Your email address will not be published.

93 − = 89