5 sätt att skapa en mysig belysning i badrummet med en sträcka tak – nwhistorycourse.org

The BlogInstallation av belysning i badrummet med en sträcka tak är bäst för yrkesverksammaInstallation av belysning i badrummet med en sträcka tak är bättre att anförtro professionalamSvet i badrummet har inte bara dekorativa och estetiska roll, men har också en multifunktionell ändamål. För att göra detta, ställa in olika ljusstyrka och designhotell belysningsprodukter. I denna konfiguration är ljusstyrkan och vilken typ av belysning anordnas på grundval av personliga preferenser, badrum område och tekniska funktioner i rummet, inklusive vilken typ av tak beläggningar.


Ordentlig planering av badrum belysning

Högkvalitativ belysning - är ett resultat av den läskunniga plats belysning och korrekt matchade lampeffekten baserat på vilken typ av rum.

Organisation badrum belysning system presenteras i form av:

 1. Övre belysningsarmaturer eller tak (punkt, täcker);
 2. Arbetare eller hjälp-zoned belysning (spotlights, vägg tak);
 3. Den nedre ljus.

Om rummet outvecklade sträcka tak är ljus väljs med hänsyn till de tekniska egenskaperna hos PVC-filmOm rummet outvecklade sträcka tak är ljus väljs med hänsyn till de tekniska egenskaperna hos PVC-film

Dekorativ belysning kan utföras som golv spotlights runt omkretsen. Om badrummet inredningen i form av steg, nischer, eller piedestal, lamporna ursprungliga golvet accentuera dem.

Att välja rätt belysningsutrustning för badrummet, är det värt att överväga de rekommenderade ljus standarder. Sålunda, enligt ISO 8995 standarden badrum utrymme behöver belysning vid 200 lux (lux). Denna standard är baserad på de tekniska funktionerna i badrummet med utsikt över mänskliga behov, som bygger på fysisk och psykisk hälsa. Denna siffra tas för att beräkna wattal. Det är också värt att överväga möjligheten av ljus per kvadratmeter utrymme, mätt i lumen.


För ett litet badrum, båda parametrarna är lika. Att bestämma Wattalets krävs per kvadratmeter av utrymme, det finns en speciell formel. Eller så kan du använda data från de särskilda tabeller. Exempelvis en 35 watts halogenlampa - motsvarar 670 lumen. Given standard 200lk = 200lm per kvadratmeter av en storlek tillräcklig för att storleken i badrum 3 kvadratmeter, men är otillräcklig om storleken på mer än tre.

När du väljer belysning i rummet som du behöver känna området och önskad lyskraft med rekommenderade standarder.

Regler för val av lampor för undertak i badrummet

Taklampa för badrum med spännsystem måste planeras och markera upp innan du installerar själva grunden för en spänning struktur. Det bör ta hänsyn till eventuella belysning stå sträckt duk. Eftersom överhettning, som kan uppstå från lampsockeln deformerar sträcknings taket. Tillåten wattal på 40 watt för polyvinylkloridfilm och endast 60 watt för vävnadssubstrat.För upphängda system, med hänsyn till de tekniska egenskaperna hos de spänntak och ISO-standarder fastställda armaturer:

 • Glödlampor av 25 watt, vilket är ungefär lika med 200 lumen;
 • Halogenlampor på 42 watt - cirka 625 lm;
 • Fluorescerande lampor i 40 watt - ungefär 2000lm;
 • LED-lampor 40-60 W - ungefär 6000lm.

Väder lampor har en intern sluten struktur vars detaljer har vattenavstötandeVäder lampor har en intern sluten struktur vars detaljer har vattenavstötande

Badvatten rummet har hög fuktighet, vilket innebär att alla elektriska ledningar måste tillhandahålla den. tätskikt beläggning av tak och golv och ventilations - stödåtgärder avsedda för sådana lokaler.

Installation spännsystem PVC-film är ett sätt att tätskikt, som skyddar rummet vid översvämningar ovan.

Emellertid, infälld belysning, vilka är monterade på själva taket, kan lida av samma vatten "från ovan". Därför bör taklampor i badrummet vara fuktsäkra själva. Identifiering av sådana lampor betecknas IP-klass.

För IP, är badrummet identifierats:

 1. 0-3 enheter - skydd inte tillhandahålls;
 2. Lampor markerade 4 enheter är skyddade mot stänk;
 3. 5-6 enheter - vattenstrålar är skyddade;
 4. 7 enheter - vattentät lampa;
 5. 8 enheter - förseglade ogenomträngliga lampor.

Väder lampor försäkrade mot kortslutning, är mindre känsliga för spänningskorrosion och längre inte misslyckas.

Lämpliga fixturer för undertak i badrummet

I modern design med hjälp av spot belysning, bland annat i badrummet.


I metoden för montering spotlights spännare mönster kan vara:

 • overhead;
 • Built.

När du väljer belysning för badrummet, är det nödvändigt att ta hänsyn till formen på enheten, sätet fläns, som inte får vara mindre än 1 cm bred, behovet av ventilation och isoleringNär du väljer belysning för badrummet, är det nödvändigt att ta hänsyn till formen på enheten, sätet fläns, som inte får vara mindre än 1 cm bred, behovet av ventilation och isolering

Monterings fixturer overhead inträffar på ytspänningen hos banan. I denna typ av belysning är möjligt att använda alla typer av lampor. Installation av infällda armaturer börjar tills banspänningen, direkt på själva taket och den slutliga installationen av belysning sker efter spänning tvärs över takkonstruktionen.

Fördelarna med inbyggd belysning inkluderar:


 1. lampor täthet, vilket är en betydande plus för badrummet;
 2. Nuvarande populär och ett stort antal designidéer med bilder av interiörer, med hjälp av en inbyggd typ av belysning.

Den idealiska belysning för undertak: LED-belysning

Från alla olika belysning som är lämplig för spännstrukturer, anser den mest idealiska Ijusemitterande diodanordning. LED insatt i glödlampan är en halvledare, nämligen anordningen, varvid på grund av pn-övergången av den elektriska strömmen omvandlas till optisk strålning.

Fördelarna med LED-belysning är följande parametrar:

 • Hög energisparnivå (den högsta av alla lampor);
 • Lång livslängd;
 • Effektivitetslampor;
 • Kvalitativa transformatorer, som skyddar lampan från strömavbrott;
 • Panorama belysning som är lämplig för små badrum.

Outs av LED-belysning kan betraktas som de höga kostnaderna för egna lamadjur och extra utrustning för dem - transformatorer och ventilationssystemOuts av LED-belysning kan betraktas som de höga kostnaderna för egna lamadjur och extra utrustning för dem - transformatorer och ventilationssystem

Lysdioder används för:

 1. spotlights;
 2. LED-lister (dyurolaytov).

Med dyurolaytov skapat dekorativa extra belysning, som kan byggas in i mycket spännsystemet, till exempel längs omkretsen i badrummet eller på kanten av badet direkt till zon lokaler. Lysdioden i ett sådant band är representerad som en vit färg, som en bas, och som färgade blommor. Den viktigaste funktionen av en sådan hjälp bakgrundsbelysning betraktas enbart dekoration och skapa en lämplig atmosfär för badrummet.

Installation av belysning i badrummet med tak (video)

Välj belysning för rum med tak spännsystem är inte svårt, om du förstår strukturen av en sträcka tak design, vet egenskaperna hos filmen, rums detaljerna och specifikationer direkt till glödlampor. Satsa på den beprövade ljusteknik möjligt efter analys av alla parametrar.

Exempel på belysning i badrummet med tak (ett foto av interiören)

----natyazhnoj-potolok-v-vannoj-komnate-foto-1m62fotografiyanatyazhnoi31386162138glyanecvannaya-6plitochnui-podvesnoi-potolok1-----natyazhnoi-potolok-v-vannoi-komnate-korallovogo-Tsvetapotolok-v-vannoj-komnate-natyazhnoj --- preimushhestva-i-osobennosti-vybora-3

Leave a Comment

Your email address will not be published.

20 − = 16

Adblock
detector