Zoals gipsplaten halfcirkelvormige bocht 2 effectieve methode

Zoals gipsplaten halfcirkelvormige bocht 2 effectieve methode

12 October 2017De noodzaak om gipsplaten buigen treedt op als u wilt om mooi te regelen het plafond of maak boogDe noodzaak om gipsplaten buigen treedt op als u wilt om mooi te regelen het plafond of aan een boog-on-demand en veelzijdigheid gipsplaten maakt zal odds tot veel andere bouwmaterialen te geven. En maken hem tot een ontwerp vaak zeer complex. In het bijzonder, heeft dit vaak gipsplaten buigen. Dus hoe doe je dat toch?


Types van gipsplaten: hoe je een halve cirkel van gipsplaat maken

Het eerste ding om te overwegen - is de dikte van de GCR. Platen 12 mm buigen moeilijk, speciaal gereedschap voor deze zijn niet nodig. Maar als je wilt, bijvoorbeeld om de straal gipsplaat tot 130 cm, is het beter om een ​​blad van 9 mm te nemen buigen.

In feite, kunt u elke vorm van gipsplaten buigen. Maar sommige zijn meer vatbaar voor het.

Gebogen in een halve cirkel gipsplaten moeten zorgvuldig worden bevestigd aan het frame met schroevenGebogen in een halve cirkel gipsplaten moeten zorgvuldig worden bevestigd aan het frame met schroeven

Types van gipsplaten:


 • Plafond. Het wordt gebruikt voor het corrigeren van de hoogte van het plafond van de basis, voor het verbergen van communicatie, aan de vorm van het plafond te veranderen. Het heeft een hoge vochtbestendigheid.
 • Wall. Het wordt gebruikt voor het egaliseren en langs de wanden in de ruimte voor de installatie van scheidingswanden.
 • Arch. Die bij het monteren gebogen openingen van de kamer. Samenstelling gipsplaat wordt verbeterd door de toevoeging van glasvezels, die worden doorgegeven flexibiliteit van het materiaal. Dit type van gipsplaten beschikt over een hoge sterkte.
 • Vochtbestendig. En het wordt gewoonlijk gebruikt in gebieden met een hogere vochtigheid van 80%, toegevoegde elementen in de samenstelling van dit produkt niet absorptievloeistof. Langdurige bescherming tegen schimmel is beperkt. Gipsplaten is groen.

Zoals u kunt zien, zijn er genoeg om uit te kiezen. Gipsplaten malovesen, is goedkoop, het is een milieuvriendelijk materiaal. Maar zijn kracht in vergelijking met andere materialen zal bescheiden zijn. Maar het kan worden gebogen.

Een werkwijze voor het buigen, op een droge gipsplaat

Als zelftappende schroeven vel van gipsplaten bevestigen aan ondersteuningsconstructie, dan zult u in staat te buigen in een relatief grote kromtestraal. Op deze manier kunt u profiteren van de stralen van de kromming groter is dan 1 m.

Het is zeer belangrijk bij de behandeling van gipsplaat controle van de kracht van de persen, het observeren van grote zorg bij het installeren. Wanneer het vel dunner, en de kromtestraal kleiner.Om gipsplaten buigenOm gipsplaten buigen "droog" methode zal een speciale vorm en een paar zware voorwerpen nodig om het materiaal aan de zijkanten vast te stellen (u kunt stenen te gebruiken)

In droge bocht vel:

 • Maak de juiste maat patroon;
 • Een rand van het blad op de sjabloon borgschroeven;
 • Buig de vrije rand van het dienblad de sjabloonvormgegevens;
 • De tweede rand vast met schroeven.

Maar voor velen, is er een meer geprefereerde methoden voor het buigen van gipsplaat. Voor hen wordt water of, zoals bij de derde werkwijze, maakt insnijdingen. Veiliger nog steeds wordt beschouwd als de eerste werkwijze hierboven beschreven.

De "natte" werkwijze voor het buigen gipsplaat

En deze methode kan worden beschouwd als de meest voorkomende. Bovendien is deze methode geschikt voor de bouw van bogen, en ingebouwde niches. Het is gebaseerd op rekening houdend met de natuurlijke kenmerken van het materiaal. Sinds gips onderscheidt poreusheid, en in het geval nat wordt, gipsplaten, de inschrijving.

Wanneer de gipsplaat volledig droog behouden van een gebogen vorm gecreëerd voor vele jaren.

Laten we eens in detail hoe het te implementeren met hun handen.

Om gipsplaten buigenOm gipsplaten buigen "nat" manier waarop het water nodig heeft, roll en vorm

Als de "natte" methode om te buigen gipsplaten:


 • OSB vervaardigde frame (d.w.z. spaanplaat);
 • Gebruiken kamertemperatuur water Bevocht opgenomen totdat het oppervlak is gevormd van een zogenaamde grondwaterstand;
 • ongeveer 10 minuten worden geïmpregneerd vel;
 • Gipsplaten werd gelijkmatig bevochtigd, bruikbare toepassing van de naaldrol (indien niet, dan op de plaat uit prikken priem of zelfs conventionele vork);
 • Op hetzelfde moment, vergeet niet - lijst moet niet weken door en hoeft alleen gips kern om te genieten van het water;
 • Het natte vel wordt gebogen op dezelfde wijze als beschreven in droge werkwijze en het bandpatroon te verzekeren;
 • Gipsplaten verlof volledig drogen.

Maak je geen zorgen - het contact met de vloeistof niet de eigenschappen van de gipsplaten te veranderen. Het water net maakt het meer elastisch en flexibel. Wanneer het materiaal droogt, zijn de eigenschappen terug om het in vol. Dat wil zeggen, de pleister wordt weer hard.

Nadreznoy manier om gipsplaten te buigen

Er zijn een aantal redenen om het vel nat kan niet nadreznoy uiterste best om vriendelijk te zijn. Dit is ook een droge werkwijze, maar met een vel vastgehouden grotere manipulatie. Maak je geen zorgen, is deze methode niet leiden tot schade aan het blad.

voorvoor "nadreznogo" de methode die u wilt briefpapier mes

Nadreznoy methode:


 • Aan de ene zijde van het vel langs vouwlijnen maken het snijorgaan snijdt op vijf centimeter afstand van elkaar (en mesje);
 • Sneden moet gebeuren aan de convexe zijde van het papier - of liever de zijde die convex is;
 • Hoe kleiner de geschatte radius - de onderste inkepingen moet zijn;
 • Diepte insnijdingen ongeveer 2,3 mm aan de andere kant van de kartonlaag;
 • Side gekerfd behoefte om zich te verspreiden als een waaier;
 • Sneden moeten worden gevuld met kit aan de constructie bevestigen.

Indien gebruikt kerf mes kan de inkepingen U-vormig en V-vormig. Dat wil zeggen, kan een vel van gipsplaten ook vorm te krijgen. Werk voorzichtig en alles zal blijken.

Tip: Hoe kan ik een halfronde muur van gipsplaat maken

Dit is een aparte technologie - om een ​​muur te maken in een halve cirkel. Maar er zijn accurate tips die een van de door u gekozen methoden voorafgaan. Rekening mee houden.

Wanneer besloten wordt een halfcirkelvormige wand van gipsplaten te metaalprofiel worden gebruikt die bestand is tegen schadeWanneer besloten wordt een halfcirkelvormige wand van gipsplaten te metaalprofiel worden gebruikt die bestand is tegen schade

Een halfcirkelvormige wand se:

 • Gebruik alleen staal voor sterkte profiel;
 • In gipsplaten lage treksterkte omdat het buigen is noodzakelijk speciale patronen te gebruiken;
 • Als een kleine buigradius meebogen de procedure natte vel "natte" methode verdient de voorkeur voor taken;
 • wandhoogte moet worden tot aan het plafond als je wilt het gemak van installatie.

Elk van de drie methoden kan leiden tot het gewenste resultaat. Een goed gekozen gereedschappen en technologie om te helpen omgaan met de taak zonder verlies. En, natuurlijk, gipsplaten moeten van goede kwaliteit zijn.

Voorbeelden van hoe de gipsplaat halve cirkel te buigen (video)

Omdat het zo populair is en GCR dat de mogelijkheden die hij geeft veel reparatiewerkzaamheden. En dit ondanks het feit dat de prijs is meer dan redelijk. Probeer het en u het uiterlijk van hun huizen te veranderen als gevolg van de lage kosten, natuurlijk en flexibel materiaal.

Goed werk!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 38

map