Zoals gipsplaten bend 3 ongecompliceerde werkwijze

Zoals gipsplaten bend 3 ongecompliceerde werkwijze

12 October 2017Gipsplaat heeft elasticiteit en flexibiliteit die u toelaat om ingewikkelde ontwerpen van gebogen vormen te creërenGipsplaat heeft elasticiteit en flexibiliteit die u toelaat om ingewikkelde ontwerpen formVozmozhnosti gebogen gipsplaten in interieurdecoratie zijn bijna onbegrensd te maken: het materiaal is in staat om de communicatie te verbergen met het u kunt elke functionele of decoratief element van het interieur, dat lust voor het oog zal zijn voor vele jaren te creëren. Vaak, om een ​​uniek ontwerp te maken vereist een soepele buigen van de plaat in een halve cirkel, waarbij bepaalde moeilijkheden met zich meebrengt, maar met de juiste aanpak ze echt te overwinnen, zelfs de beginnende.


Waarom je nodig hebt om gipsplaten te buigen: decor opties

Het is al lang de gipsplaat wordt niet alleen gebruikt voor het bedekken van vlakke oppervlakken (muren en plafonds). Van het uit te voeren multi-level plafond structuren van alle soorten, bogen en decoratieve elementen van het interieur. Kromming gipsplaat is vereist als het karkas constructie omvat vloeiende lijnen en golvende contouren.

De gebogen profiel wordt gebruikt om de decoratieve elementen van gipsplaat creërenDe gebogen profiel wordt gebruikt om de decoratieve elementen van gipsplaat creëren

Buigen gipsplaten suggereren de volgende soorten decoratieve ontwerpen:

 • Bogen en poluarki klassieke type;
 • Nissen in de wanden met afgeronde elementen;
 • Decoratieve wanden met gebogen elementen van verschillende modificaties;
 • Gipsplaat meubels met vloeiende lijnen;
 • Gebogen podia;
 • Curly plafonds;
 • Muur decor (golf, bloem, etc.).

Naast flexibele afgeronde gipsplaten voor interieur elementen, een speciaal gebogen profiel. Dit frame-element heeft dezelfde species als een gewone metalen profiel en dezelfde functie, enkel kromlijnige ontwerpen uitvoert.


Gebogen profiel is een metaal en kunststof. Hij is in staat om bijna lyuboyu vorm aan te nemen, op voorwaarde dat het ontwerp project.

Afgezien van het gebogen profiel zijn er gebogen gipsplaten, waarmee vormige structuur om een ​​stuk eenvoudiger te maken. Beschouw deze soort in meer detail.

Gipsplaten flexibel: de kenmerken en mogelijkheden van het materiaal

Ability buigen gipsplaat thuis afhankelijk van het ras van het materiaal. Naast de boog, is gipsplaten wanden en plafonds. De breedte van de verschillende soorten gipsplaat - 6-12,5 mm.

Met behulp van boog gipsplaten, kan je je realiseert dat de meest gedurfde design-ideeënMet behulp van boog gipsplaten, kan je je realiseert dat de meest gedurfde design-ideeënEigenschappen Arch gipsplaten:

 • De minimale dikte van (6-6,5 mm);
 • sterkte;
 • Glasvezelversterking kern (voorkomt knikken);
 • Standaard papierformaten (1,2h2 m, 1,2h3,6 m);
 • Flexibiliteit.

Met behulp van boog gipsplaten is veel gemakkelijker te vormen op het plafond of ander decor te creëren, als het materiaal is vrij eenvoudig te gebruiken. De maximale buigstraal van het materiaal aanzienlijk groter is dan het plafond of in het bijzonder een wand van gipsplaat.

Maar wat als er is er een maximum van de GCR en gewelfde zelfs op verkoop daar?

De "natte" methode: hoe de gipsplaten te buigen in het huis

Deze werkwijze omvat het gebruik van water. Vanwege zijn eigenschappen, gipsplaten vrij snel absorbeert vocht en droogt het wordt zo hard als voorheen, terwijl de nieuwe vooraf bepaalde vorm. Het is de meest voorkomende optie, maar hij houdt niet voor alle figuren. Op deze wijze is het mogelijk om alleen stil gipsplaat buigen, met een zachte bocht ten.

Soorten buigen gipsplaten: droog en natSoorten buigen gipsplaten: droog en nat

Gnehm gipsplaten "natte" methode:

 1. Vochtig blad gelijkmatig met een kwast, roller of water bij kamertemperatuur weefsel.
 2. Na 15 minuten, wanneer het materiaal zachtjes doorweekt voeg er de gewenste vorm. Bij het drogen gipsplaten in dezelfde positie blijven.

Om de exacte vorm van de toekomst kunt u een frame-element te bouwen en zet het op de vloer, waardoor het op de top van een aantal droge gipsplaten te geven, zodat het opgedroogd, geleidelijk aan een nieuwe look.


Hoe de gipsplaat met hun handen "droge" methodes te buigen

Deze uitvoeringsvorm houdt niet volledige bevochtiging van de plaat, maar het vereist een speciaal gereedschap. In tegenstelling tot de "natte", "droge" werkwijze kan buigen gipsplaat element toekomstige bouw, zelfs als het een kleine radius.

De naaldrol voor behandeling van gipsplaat om zijn vorm te veranderenDe naaldrol voor behandeling van gipsplaat om zijn vorm te veranderen

Om dit te doen, zijn er twee manieren:

 1. Met behulp van een naald;
 2. Het gebruik van een scherp mes.

De eerste werkwijze bestaat uit het behandelen van de plaat prikrol aan beide zijden. Aldus beschermt tegen beschadiging de kartonnen gipskern gevormde perforatie. Sheet wordt meer plooibaar en stelt u in staat om een ​​vlotte flauwe bocht te maken. Indien het dekkleed vereist is om nog buigen materiaal kan een kleine hoeveelheid water bevochtigen bij kamertemperatuur.


Bij gebruik van de naald kan niet achteraf worden geweekt te intensief met water, omdat dit het materiaal kan beschadigen en breng het onomkeerbaar in onjuiste staat om te werken.

Werkwijze met een scherp mes wordt gebruikt, gewoonlijk bij ontbreken naaldrol. Enerzijds (of het hele blad) element toekomstige ontwerp dat kleine insnijdingen, de afstand tussen die afhangt van de gewenste buigstraal (gewoonlijk 1-5 cm). De inkepingen moet zo nauwkeurig mogelijk worden uitgevoerd, die slechts een beschermende laag karton, in ieder geval zonder beschadiging van de kern. De incisies worden gemaakt loodrecht op het buigen. Aan welke kant van het materiaal te snijden - het hangt af van wat voor soort punt is: een convex of concaaf. Een convex is zodanig gesneden vanaf de binnenzijde van het vel, een concaaf - van voren.

In aanwezigheid van de frees, is het mogelijk om de gipsplaten zoveel mogelijk te buigen. De frees wordt ingesteld op een diepte van 3-5 mm (niet allen gekozen gips), en de steek tussen de spleten is afhankelijk van de straal van toekomstige bouwelement.

Instructies: hoe gipsplaten buigen (video)

Niet altijd de eerste poging om gipsplaten te buigen succesvol is afgerond. Beginners aangemoedigd om alle methoden proberen op een klein fragment van het materiaal, waardoor een optimale werkwijze selecteren. Bij het werken met gipsplaten belangrijker - act zorgvuldig en neem de tijd om niet per ongeluk breken de plaat. En vergeet niet: altijd bocht gipsplaten langs in plaats van dwars op de baan.

Succesvolle transformaties!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2

map