Zakarniznaya taklampor LED tape: en unik belysning

Zakarniznaya taklampor LED tape: en unik belysning

12 October 2017Taklisten - den bästa tekniska lösningen för LED-bakgrundsbelysningTaklisten - den bästa tekniska lösningen för LED taklampor LED podsvetkiZakarniznaya band kan harmoniskt komplement till de traditionella lampor eller helt ersätta dem. Detta ljus effektivt omvandlas rummet kommer att skapa en speciell stämning och atmosfär.


Vad är taklisten på taket gipsskivor

Denna typ av belysning monteras med fördel på taket gipsskivor. Själv avsats som LED remsa är inbäddad, är en konventionell golvlist med tomma inuti kaviteten. Tejpen kan fästas på den på flera sätt.

Fördelarna med en sådan bakgrundsbelysning:

 • effektivitet;
 • originalitet;
 • enkel installation;
 • billighet (band är mycket billigare än de mest enkla variationer ljuskronor);
 • Det kan justeras.

Den enda svårigheten med LED-belysning zakarniznoy tejp - är behovet av att lägga till struktur regler- och energitillförsel, eftersom sådant ljus inte kan köras genom en standard 220 volts nät med växelspänning.

LED remsa som används såsom zakarniznogo belysning, skapar en illusion av det spridda ljusflödet i rummetLED remsa som används såsom zakarniznogo belysning, skapar en illusion av det spridda ljusflödet i rummet

Det enklaste alternativet - att dölja alla dessa komponenter i samma oljefärg tak.


Täcklist, i sin tur, är fäst i taket med hjälp av lim. Det är bäst att använda en polyuretan, som inte skadar strukturen hos materialet och skyddar samma gips från fukt.

Polyuretan taklist tak: fördelarna

Polyuretan lister är praktiskt eftersom de är motståndskraftiga mot fukt och kan därmed skydda hela banade genom sina elektronik. Dessutom är detta material helt effektiv värmeavledning, som spelar en viktig roll i användningen av LED-bakgrundsbelysning. Zakarniznaya lampor, gömd bakom det, kommer att vara utspridda jämnt över hela området av rummet.

Och tack vare det faktum att polyuretan taklisten väger väldigt lite, är det tillåtet att montera även på dubbelhäftande tejp. Naturligtvis inte att göra det, men han skapade inte belastningen på undertaket.Cornice bakgrundsbelyst tak expanderar visuellt området, om ton görs i taket locketCornice bakgrundsbelyst tak expanderar visuellt området, om tonen i taket locket

Fördelar med polyuretan lister:

 1. låg vikt;
 2. det är möjligt att ersätta taklister;
 3. avleda värme väl;
 4. de är oftast fast på kanten av undertak, där för att dölja all elektronik kommer inte att vara svårt.

Alternativet: taklist tak skum

Cornice från skum - detta är en av de billigaste alternativen för takmontering dold LED-bakgrundsbelysning, men vi måste komma ihåg att det är isolerat. Följaktligen bandet tillåts slutföra med en svag lysdioder, där det inte finns något behov av att uppgradera kylning för normal belysning. Som tak av polyuretanskummet rekommenderas att stärka lim, inga skruvar och skruvar, för att inte nämna utläggning av metallprofiler. Och ja, de är ganska flexibel att, om nödvändigt, kan du montera belysning för en viss modell.

För att inte bryta den skumprofil, rekommenderas att bara väta blandning av vatten och alkohol. Och du kan göra och det är lättare - för att beställa en taklist för en given skiss. Lyckligtvis har den här tjänsten en hel del företag.

Polyuretan lister - lätta och hållbara, enkla att installera, används för att ställa in LED bakgrundsbelysningPolyuretan lister - Lätt och hållbar, enkel att installera, används för att ställa in LED-bakgrundsbelysning

Pros pripotolochnogo taklist från skum:

 • låg kostnad;
 • ljudisolering effekt (utlöses om takfoten kommer att fungera som en sockel och lade på omkretsen av rummet);
 • Taket inte skapa ytterligare arbetsbelastning.

Men tänk på att materialet inte är helt stabil eller fukt eller mekanisk skada. Därför, till exempel, i badrummet med hjälp av belysning av denna typ kommer inte att fungera att bygga - det går ganska snabbt ner, eller han blir svart taklist av mögel och mjöldagg.

Dekorativa kornischer till tak av trä

Dekorativa lister kan göras från nästan alla material, men oftast används för detta ändamål är ett träd. Tak detta är en ganska stor belastning, så basen är fäst direkt till den profil på vilken hela eller spänning monterade planet. Det vill säga trä takfot bör spikas till huvud taket eller skapa en stabil fäste på väggen. De kan också användas som en dold nisch för gardiner. Som regel bifoga dem endast för högt i tak framför fönstret. Det är inte heller ett stort hål i den 10-15 cm, där han placerade en taklist. Synlig är bara en del av ansiktet.


Skum taklisten nästan viktlös, så lätt att installera på alla typer av underlagSkum taklisten nästan viktlös, så lätt att installera på alla typer av underlag

Dessa typer av lister är ganska dyra, men de anses vara den bästa i visuella termer. De kan vara en dekoration för varje interiör, oavsett den övergripande designen. Trä - ett slags unik inredning.

Svaren visar också att zakarniznoy bakgrundsbelysning är perfekt - det är trä takfoten.

Men det finns också vissa nackdelar:

 1. höga kostnader (såsom nämnts ovan);
 2. installation komplexitet (enkel lim - inte gör);
 3. finns det ett behov lackade hela den synliga delen av takfoten;
 4. Hög vikt;
 5. När du installerar drivrutinen delvis isär den färdiga taket.

Alternativ: taklist gips tak

För närvarande gips stavar inte används för att ställa zakarniznoy belysning med LED-band. För det mesta, på grund av bräckligheten detta byggmaterial, liksom dess bräcklighet. Det är möjligt att absorbera fukt, varefter nyans blir något mörkare.


Gips taklist tak har god vattenabsorption, det kan användas i rum med hög luftfuktighetGips taklist tak har god vattenabsorption, det kan användas i rum med hög luftfuktighet

Om så är fallet, och sätta gips kornischer, är det bättre att byta ut dem de sockel, det vill säga att använda den kombinerade modell.

När du väljer ett band för den här typen av taklist bör komma ihåg:

 • Han hade en dålig värmeavledning, så det är bäst att använda bandet till minsta tillåtna kraft;
 • rummet behöver definitivt extra belysning - ljuskrona;
 • insert lätt skadas genom mekanisk verkan.

Anslutning av LED-remsan i taklisten

Bandet sig i taklisten är ansluten till en konventionell dubbelhäftande tejp. Det viktigaste vid förläggning för att förhindra den vridning. Kontakter i slutet av bandet är särskilt markerade. Plus - det är röd tråd, negativ - svart (vanligtvis inte nödvändigt, så du bör också överväga märkningen på bandet själv). Allt detta är ansluten till styrenheten och strömförsörjningen (en del av dem använde en egen kontakt, så något att blanda - kommer inte att fungera). Matningsremmen, vanligen 12 volt. Uppvärmning - upp till 40-60 grader. Om temperaturen stiger över, så kommer det att påverka livslängden för belysning. En upprepad demontering band är oftast inte möjligt. Förresten, om förvirrad och fil plus - minus, och vice versa, händer ingenting och bandet kommer inte att påverkas - det kan inte vara rädd.

Schema montering LED remsan i taket sockelSchema montering LED remsan i taket sockel

Vid montering av ledningar bakgrundsbelysning zakarniznoy dirigeras över den bakre delen till sockeln. Naturligtvis är det bättre att utföra det vid tidpunkten för fastsättning eller montering spänning tak till den i framtiden inte ta ännu en delvis isär.

När du väljer en LED band bör vara medvetna om att de är olika:

 1. efter färg (den huvudsakliga fördelen med LED - förmåga att använda hela skalan av färger);
 2. effekt (beräknat per meter);
 3. Lysdioder på planteringstätheten (ju mer - desto bättre, eftersom ljuset är likformig);
 4. tjockleken av tejpen i sig (inte spela en roll här, vilket utförande för att stoppa).

Montering zakarniznoy bakgrundsbelysning (video)

Totalt, det svåraste i arrangemanget av taket dold belysning - är valet av taklisten och förståelsen av principen anslutningen. Gör allt med mina egna händer - inte ett problem. Och det är viktigt - belysning är mycket sparsam.

Zakarniznaya taklampor i det inre (foto)

36 9 13 000000000044 499.651 13557366 44200460p4qbdkv6y5900x1000 508060708 2321468777 com-predl6

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 68 =

map