Wonderful panelen Macrame: het weven van schema's en 30 foto's

Wonderful panelen Macrame: het weven van schema’s en 30 foto’s

12 October 2017Vlechtwerk van macramé techniek creëert in de slaapkamer of kinderkamer warme en gezellige sfeerVlechtwerk van macramé techniek creëert in de slaapkamer of kinderkamer sfeer van warmte en uyutaMakrame, foto's en netten regelingen panelen, die gemakkelijk kan worden gevonden in tijdschriften op handwerk, omvat de oprichting van prachtige nodulaire installatie van dikke brei. Er wordt aangenomen dat pioniers van de techniek is de oude Egyptenaren dat deze methode farao ingericht herenhuizen. Maar historici hebben soortgelijke decoraties gevonden, en de Grieken, Assyriërs, Peru, China. Dat wil zeggen, is het onmogelijk om met zekerheid zeggen wie als eerste een macramé gebruiken om een ​​artistieke plexus en interieurdecoratie, gevel te creëren was. Nu echter, zelfs uit het te maken het paneel.


Geschiedenis panel macrame

Weave panelen in de stijl van macrame is een ondersoort van de textielkunst. Het is geschikt voor zowel de beginnende meesters en ervaren met de hand gemaakt vertegenwoordigers. Er wordt aangenomen dat dergelijke ambachten eerst begon te doen in het begin van de jaren '60 in Engeland, maar dit is niet helemaal correct statement.

Wat maakt de samenstelling

De basismaterialen om panelen te maken, macramé zijn:

 • Henneptouw;
 • Linnen touw;
 • Papier touw;
 • katoen;
 • platte band
 • Sisal.

Meest vlechten techniek macramé, worden dunne touwen gebruikt, natuurlijke vezelsMeest vlechten techniek macramé, worden dunne touwen gebruikt, natuurlijke vezels

Natuurlijk, niet gebruiken, en andere weefsels, sloten, maar houd er rekening mee dat in de techniek van het belangrijkste - is om een ​​lus te maken. Dat wil zeggen dat een dergelijk materiaal wordt gekozen, wat handig om de meester te bedienen zal zijn, gezien de breien vaardigheden.

Macrame voor beginners: het weven van regelingen panelen

Meteen is het vermeldenswaard dat als dergelijke regelingen en algoritme voor het creëren van een macrame panelen - bestaat niet. Het belangrijkste in het werk - is de primaire schets. Een eenvoudige scheme is geschikt voor zowel snijden en contourpatroon. U kunt zelfs gepost op het web foto's al gemaakt panelen en worden geleid door hen.


Als u van plan bent om een ​​driedimensionale macramé te creëren, is het aanbevolen dat alle gebruik foambasis. Eventueel kan de lampenkappen aan het eindproduct, eenvoudige metalen ringen, waarbij de basisvorm van macrame zou behouden worden toegevoegd. Een aandelen worden gebruikt op elke geschikte wijze.

Dat wil zeggen, u kunt elke breien technologieën te gebruiken, zoals:

 • Na de haak;
 • Patchwork (ibid verbinding lussen uitgevoerd diagonaal);
 • Bahman knooppunt.

Omdat er veel macramé weeftechnieken, die onbeperkte mogelijkheden geeft voor de manifestatie van creativiteitOmdat er veel macramé weeftechnieken, die onbeperkte mogelijkheden geeft voor de manifestatie van creativiteitDit zijn de basistechnieken die het vaakst worden gebruikt, maar het is toegestaan ​​andere nemen in macrame.

De functionaliteit in het interieur: macramé wandpanelen met zakken

Macramé wandpanelen met zakken - is een soort prototype van de oude militaire vlaggen. Begrepen wordt gedefinieerd door een soortgelijke vorm van schroot 5-gon. Dit is de eenvoudigste optie, maar stond uitzonderingen. Dergelijke panelen kunnen worden opgehangen aan de wand, en de zak, bijvoorbeeld voor opslag van kruiden en potten van kruiden in de keuken of andere gegevens die altijd bij de hand moet zijn.

Om een ​​dergelijke macramé behoefte te maken:

 • Klemmen (naar de oorspronkelijke vorm te maken);
 • touw;
 • De eenvoudigste regeling;
 • Spokes (professionals beheren zonder hen, maar het is geen optie voor beginners).

In het bovenste deel van de panelen wordt gedaan door het monteren van een normale nagel. Een soort "handle" 1-3 wendingen van het touw.

Decor en macramé: panelen voor wandklokken en foto's

Macramé panelen kunnen specifiek worden gedaan voor de klok. Dat wil zeggen, het creëren van een gebreid product dat onder de klok is gemonteerd. Zakken maken niet per se, als het frame.

Nodulaire weeftechniek gebruikt om een ​​verscheidenheid van interieur items te maken: tafelkleden, spreien, lampenkappenNodulaire weeftechniek gebruikt om een ​​verscheidenheid van interieur items te maken: tafelkleden, spreien, lampenkappen

 In dit geval is het wenselijk om macramé rond (hoewel je kunt ook beginnen vanuit de vorm van uren). By the way, wordt aangenomen dat de beste in dit geval is het gebruik van knopen "Josephine" met een dikke streng.

Omdat de panelen op de klok zal worden geplaatst, zal het de stijl volants, dat wil zeggen, een prachtige drop-down lampenkap hebben.

 Om dergelijke panelen kunnen worden met behulp van aan te vullen:


 • garters;
 • Longitudinale weven;
 • Woven vouwen (waardoor, als een spinnenweb gelegd touw).

Panno "uil", macramé: masterclass stap voor stap

De uil staat voor wijsheid en sereniteit. Dienovereenkomstig, het creëren van een macramé, moet u een eenvoudige, rustige toon te kiezen. Perfecte keuze - beige en bruin. Uil weven zelf moet in het midden. Head, vleugels, poten - dit alles gebeurt afzonderlijk en na diagonaal verbindt de knooppunten (indien weven wordt gedaan met het midden).

Stapsgewijs als volgt:

 • grondbeginselen van het breien (torso toekomst uilen);
 • Maak andere elementen;
 • Het toevoegen van ogen, oren (net libertijn touw);
 • Sluit.

Panno Panno "owl" in de techniek van macrame - is niet alleen een versiering, maar een integraal onderdeel van het interieur

Natuurlijk, veel kan een masterclass te tonen en het creëren van een paneel met een enkel element, maar dit is niet voor beginners - zal te hard zijn en bederven het product mogelijk onjuist aanhalen zelfs een enkel knooppunt, als gevolg van wat er zal de pijl draaien.

Schets panel macramé: micron te creëren

Ja, het moeilijkste wat in het maken van macrame - een schets. quilt verbinding - maar als een basis kunnen we niet alleen een soort van foto of afbeelding, maar ook een abstractie, ornament, mozaïek en een lappendeken nemen. U kunt zich richten op een bepaald thema. Bijvoorbeeld, New Year's macramé - is hetzelfde sneeuwman en sneeuwvlokken zomer - sommige bloemen of vergeet-me. En in het najaar als miniatuur kan en zal gebruik maken van het herbarium blad.


Bij de planning van de items die je nodig hebt om te overwegen:

 • U kunt sieraden, kralen en zelfs munten gebruiken (krijg je zoiets als de mandala);
 • Mating kan niet uit de touwen, en van kant riemen. Deze, overigens, worden verkocht in de winkels van textiel;
 • Het eindproduct van een dunne textiel betere zetmeel.

macrame (video) cursus

Wat betreft de schetsen, is het probleem met hen niet aan de orde, indien de aanvraag om te leren hoe om applicaties te gebruiken, zoals Photoshop, Corel Draw, GIMP. Macramé - is een fascinerend werk, dat een meesterwerk creëert, maar het vereist aandacht en doorzettingsvermogen. Met de hulp van de verbeelding en visuele hulpmiddelen kunnen een uniek design met hun eigen handen te maken.

Goede ideeën en incarnaties!

Producten gemaakt van macramé (foto)

1013DSC0044 1 1356 1542 10712 02 03 4 5 10

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − = 80

map