Wat te overwegen bij het kiezen van een ladder betonplaten: 10 criteria

Wat te overwegen bij het kiezen van een ladder betonplaten: 10 criteria

12 October 2017Backboard trappen zijn deel van het huis, dus ze moeten harmonieus integreren met het interieurBackboard trappen zijn deel van het huis, dus ze moeten harmonieus integreren met het interieur Het kiezen van de trap naar de tweede verdieping - een verantwoorde actie, voor, bouw, die gedurende de dag meerdere keren gebruikt, moet betrouwbaar en handig. Bovendien, als element van het interieur, moet de ladder passen bij het ontwerp van de kamer, om zijn stijl en hoogtepunt kenmerken te benadrukken. Hoe maak je een ladder die de veiligheidsnormen en regelgeving, parameters en het ontwerp van de gebouwen voldoet kiezen - lees het artikel.


Interne trap: classificatie

Het kiezen van binnenvoering van de trap, eerst moeten we de aard van het ontwerp, de meest geschikte onder de voorwaarden van de kamer te definiëren.

Ten eerste de trap rechte (maart, "gans-stap") en gebogen (schroef, T-, U- vormig). Ten eerste, het vaakst gebruikt als ceremoniële, exterieur design, zoals in het huis waar ze een heleboel vierkante meter in beslag nemen. Vaker wel dan niet, op te heffen naar de tweede verdieping kiezen gebogen systeem: ze verschillende configuraties (een-, twee- en trehmarshevye), eenvoudig te installeren en nemen weinig ruimte kan zijn.

Als het interieur van het huis is gemaakt van boards, dan is de productie van de trap is het beter om hout te gebruiken dan metaalAls het interieur van het huis is gemaakt van boards, dan is de productie van de trap is het beter om hout te gebruiken dan metaal

Bovendien kan de ladder worden geopend en gesloten. Open - "light" design zonder risers. Deze ladders zijn ideaal voor kamer design loft-stijl, minimalistisch of high-tech. Gesloten ontwerp - het is elegant vertegenwoordigers van de klassieke interieurs.

Volgens het type bevestigingsorgaan geïsoleerde Saddle trappen, rails, enkelpolige schroef, modulaire systemen, intrekbare trap met een hefmechanisme. Als de eerste rassen zijn geschikt voor alle lokalen, is het laatste type best gebruikt om de zolder te verhogen.


De trap in het huis op de tweede verdieping: de selectiecriteria

Ongeacht het type, het ontwerp, het mogelijk maakt om vrij tussen niveaus bewegen dienen te worden geselecteerd op basis van de criteria die verantwoordelijk zijn voor de comfortabele en veilige bediening.

Zo moet de in-house ladders voldoen aan de volgende eisen:

  1. Backboard ontwerp moet een comfortabele en veilige aanpak voor herstel en convergentie: in feite kan leiden tot verwondingen rommelige aanpak gebogen rand van het tapijt in de voorkant van de onderste trede, etc.
  2. Ontwerp in het huis moet worden uitgerust met handige leuningen en balusters. De elementen moeten op een afstand van maximaal 150 mm van elkaar zijn aangebracht.
  3. De ladder moet stabiel zijn, zonder barsten en scheuren, oneffenheden en andere oppervlaktedefecten.
  4. Alle afmetingen van de structuurelementen voldoen aan GOST en Sanpin.

Als het huis is klein kinderen wonen, wordt de trap aanbevolen om te worden uitgerust met een leuningAls het huis is klein kinderen wonen, wordt de trap aanbevolen om te worden uitgerust met een leuningTrappen moet goed verlicht: U kunt de automatische backlight stappen te gebruiken in het donker, schansen op de muren langs de structuur, extra verlaagd plafond en schijnwerpers.

Wat moet de omvang van de inter-vloer trap zijn

Zoals hierboven vermeld, een van de belangrijkste criteria voor de keuze van de trap - het niveau van comfort in de werking ervan: interne trap moet comfortabel voor alle gezinsleden (zowel voor volwassenen en voor jong en oud) zijn. Bij het kiezen van de trap naar de tweede verdieping, moet het duidelijk zijn dat het compacte ontwerp is, hoe moeilijker het zal zijn om het te gebruiken. Vaak is dit te wijten aan de hellingshoek: de kleinere breedte van de band treden en kortere lengte ladder, hoe steiler de hellingshoek van de structuur.

Om deze reden, bij het kiezen van een ladder, moet je aandacht besteden aan:

  1. De hellingshoek. De meest veilige en comfortabele met een structurele vooringenomenheid bij 30-45 graden.
  2. De afmetingen van de trappen. Volgens de huidige stand normen wordt optimaal beschouwd als de breedte van het loopvlak in het bereik van 25-35 cm, de hoogte van de stijgbuis zijn -. 12-20 cm Bovendien moeten alle hoeveelheden basisstappen hetzelfde zijn.
  3. De breedte van de mars. Vergeet niet over de breedte van de trap: de meest succesvolle ontwerpen worden beschouwd als een trap met een minimale breedte van 90 cm Deze eisen betreffen, in de eerste plaats, met de regels van brandveiligheid ..

De breedte van de ladder moet zodanig zijn dat op het kon tot 2 mensen missenDe breedte van de ladder moet zodanig zijn dat op het kon tot 2 mensen missen

Deze aanbevelingen hebben betrekking op en roterende ontwerpen, en trappen met schroef, niet-standaard systemen.

Echter, voor gebogen trappen, en er zijn extra selectiecriteria:

  • Wikkelaars in omwentelingslichaamsamenstellen mag niet lager zijn dan drie;
  • De breedte van de draaitafel op het smalste punt moet tussen 100 mm en meer.

In uitvoeringen met een platform waarvan de lengte en breedte van de doorgangsruimte moet ten minste 800 mm (dit is omdat in het geval van verlies van evenwicht, zal de kleinere platform stoppen met dalende).


Wat moet in aanmerking worden genomen door het verzamelen van betonplaten trappen in een particulier huis met zijn eigen handen

Als uw appartement heeft een niet-standaard plafondhoogte opening, de afmetingen van het gebied of de trap tegemoet te komen, kan de afgewerkte ontwerp niet geschikt zijn. In dit geval kunt u een ladder te bestellen op de individuele maten of maken het systeem met hun eigen handen.

Bereken sleutelwaarde constructie volgens bepaalde afmetingen mogelijk door de constructie online calculators die basisch ontwerpwaarden te verschaffen; circuit tekening, twee of driedimensionaal model; Diverse ontwerpmogelijkheden voor de trappen.

Om het tempo van de ladder montage, is het noodzakelijk om elektrisch gereedschap te gebruikenOm het tempo van de ladder montage, is het noodzakelijk om elektrisch gereedschap te gebruiken

Bij het ontwerpen van de structuur voor het verkeer tussen de verdiepingen in een privé huis, moet je serieus aan de keuze van het materiaal voor de productie. Voor de houten huizen het meest geschikt houten trap. Vaak is voor de vervaardiging van dergelijke structuren kiezen dennen, eiken, beuken, walnoot en andere gelamineerd hout. Baksteen en panel huizen uitbreiding van de mogelijkheden van de selectie van materialen voor de afwerking. Hier kun je de ladder met metalen, glas trappen, bouw, marmer, steen, tegels, enz. Set

Daarnaast is de ontwikkeling van de trap op hun eigen, niet beperkt tot de uitvoeringsvoorbeelden: self-made ladder - het is een geweldige kans om fantasie en creativiteit te tonen. Diverse soorten ontwerpen kunnen worden gecombineerd tot een enkele ladder aan een geselecteerde niet-standaard combinatie van kleuren, originele elementen, moderne materialen te snijden.


Als het huis heeft een zwak overlap, is het beter om een ​​"lichte" design zonder risers en zijwanden, installatie uit te voeren op een enkel vlak.

Trappen - is een universeel middel van vervoer tussen de verdiepingen. Het ontwerp moet comfortabel zijn en passen bij de omstandigheden van de kamer. Het maken van interstorey systeem met hun eigen handen zullen maximaal gebruik van de ruimte mogelijk te maken, zal het interieur uniek en origineel te maken.

Hoe de binnenvoering maken van de trap met zijn handen (video)

Belangrijker nog, hoe de selectie en bij de vervaardiging van trappen, niet af te wijken van de normen en veiligheidsnormen, zich houden aan de optimale grootte kenmerken en aanbevelingen. En u krijgt een veilige en comfortabele ontwerp, dat meer dan een jaar zal duren!

Details: trap in het huis op de tweede verdieping (foto voorbeelden)

2-tip-1024x891 8e7d317887973e0bc681790e2ea07dda 0098b8dd3d2c923104fcc2a46ed3fe7e 397a9aa2a1db4ccd3427362e29080039 1920x1080resizeportfolio38282511418026508 2009-07-08-17-27-01-P32 107901 10173741nat8elyyte900x1000 144246959w640h640k004m4inter 2519654646

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

map