Wat moet de omvang van de ladder stappen kunnen zijn: 6 opties

Wat moet de omvang van de ladder stappen kunnen zijn: 6 opties

12 October 2017De optimale grootte van de stappen zal maken trappen comfortabel en veiligDe optimale grootte van de stappen trap comfortabel en bijzondere regels en normen die de optimale omvang van de trap naar de tweede verdieping regeren bezopasnoySuschestvuyut. Als u voldoet aan de vereiste normen, zal de ladder nog vele jaren, terwijl hun eigenaren te onderwerpen aan onnodige risico's.


Standard ladder

Bovendien moet de ladder rekening houden met de eisen van de eigenaars.

Selecteer het formaat van de stappen die moeten worden rekening gehouden met een persoonlijke voorkeur, en alle gezinsledenSelecteer het formaat van de stappen die moeten worden rekening gehouden met een persoonlijke voorkeur, en alle gezinsleden

namelijk:

 • Voldoende speling;
 • Esthetische verschijning;
 • troost;
 • Security.

En plus om dit - naleving van GOST en SNIP die ladder zou niet alleen te behagen het oog, maar ook om te dienen voor vele jaren. Het zijn deze normen, evenals een aantal andere, minder belangrijke parameters zorgen voor een veilige verplaatsing van de ladder. Dit geldt met name voor gezinnen waar er kinderen of ouderen. Trap zelf kunnen van elk ontwerp en uitstraling - het hangt volledig af van persoonlijke voorkeur.


Maar de keuze van de kopers vaak stopt bij de houten structuren: de meest duurzame, bestendige en mooi.

De meest comfortabele en veilige worden beschouwd als de standaard niveau. De parameters worden eveneens geregeld door de hoogte van 15-19 cm en breedte - 30. In een typische houten trap breedte gelijk is aan 27 cm, maar in de hoeken of onderweg op een stap kruipt zogenaamde overhang (of neus). De breedte is slechts gelijk is aan de ontbrekende drie centimeter.

Grootte laddersporten: GOST

Om niet te worstelen met, wat de stappen en moeten gemakkelijk afdaling of klim niet problemen met zich meebrengen, zijn speciale voorschriften vastgesteld: ze rekening houden met alle nodige normen en detail geschilderd het hele werkorder. Het belangrijkste onderdeel van de trap zijn natuurlijk, het podium.

Voordat u beslist op de grootte van de stappen, is het noodzakelijk om eerst alle noodzakelijke metingen te verrichtenVoordat u beslist op de grootte van de stappen, is het noodzakelijk om eerst alle noodzakelijke metingen te verrichtenBijvoorbeeld, wanneer een tekening is gemaakt voor de toekomstige ladder, moet u de volgende parameters te overwegen:

 • De hellingshoek van de trap;
 • Hun zelfde breedte;
 • hoogte;
 • De breedte van de mars;
 • De diepte van het loopvlak;
 • De stapgrootte.

Voor de standaard van een eigen huis moet een minimale breedte van 70 cm zijn, zonder rekening te houden vangrails - de breedte wordt apart beschouwd. Standard niet de smalle trappen aanbevelen, maar laat een soortgelijk ontwerp - type "gans-stap" trap of zolder.

De breedte van de stap is het berekenen. Typisch, huizen -. Is 60-65 cm waarbij de berekening formule 2m + B = 60-65, waarbij 2w - twee breedtes en B - instaphoogte.

De optimale grootte van de stappen van de trap in het huis

Bij het berekenen van de grootte van de trap naar de tweede verdieping, moet u een aantal van de nuances te leren kennen.

Maak berekeningen en de juiste maat van de stappen helpen Specialist kiezenMaak berekeningen en de juiste maat van de stappen helpen Specialist kiezen

Ze zijn:

 • Maat riser 15-18 cm;
 • Tread - 30 cm;
 • Comfortabele staplengte van de meter, is het beter tot 120 cm.

Aantal stappen zelf zijn niet al te moeilijk te berekenen. Om dit te doen, moet u deze parameter als de hoogte van de vloer te leren kennen. Nauwkeurigheid moet absoluut zijn, anders zou het podium verschillend in grootte zijn. Normen adviseren stappen om de hoogte van 15 cm te stellen, maar het kan enigszins variëren.

Vervolgens moet je de hoogte van de vloer in centimeters, gedeeld door de hoogte van de stappen te krijgen, en neem dan een, als laatste stap wil zelf.

En je moet rekening houden met het gat, dat wil zeggen de hoogte van de trap naar de bovenste barrière. Dit is ten minste twee meter - of moeten voortdurend bandage op zijn hoofd zal zijn kneuzingen. Tekeningen en berekeningen wordt aanbevolen om professionals - zonder de nodige vaardigheden waarschijnlijk fatale fouten. Het is heel belangrijk om duurzame en uitgebreide training te produceren om verschillende problemen te voorkomen.


Wat is de standaard grootte van de treden van de trap

Standaard afmetingen van de stappen die vermeld in de GOST en SNIP - aan deze specificaties worden verkregen bijna perfect design.

Grootte van de stappen is mede afhankelijk van het totale aantal daarvanGrootte van de stappen is mede afhankelijk van het totale aantal daarvan

De basisnormen die moeten worden overwogen:

 • Stappen moeten niet in grootte, maximum - 5 mm;
 • De hoogte van de trap niet minder dan 15 cm, maar niet meer dan 20 cm;
 • Van de deur naar de trap - niet minder dan een meter, maar deze afstand moet de breedte van de deur overschrijdt;
 • De afmetingen van de dakrand - maximaal 3 cm;
 • De diepte van het loopvlak van 23-35 cm;
 • Het smalste deel van het winders - 10 cm - 40 cm, en de fairway - 25 cm.

Folding ladders worden aanbevolen opties voor ten minste 600h1000h1200 dat het veilig blijft. Als de configuratie en de beschikbaarheid van de ruimte het toelaat, kunnen de stappen die veel breder worden gemaakt. Het is nuttig om de tweede verdieping, kunt u gemakkelijk meenemen meubels of andere voorwerpen in het algemeen. Er is nog een voordeel - een trap met brede treden ziet er indrukwekkend uit, presentabel en duur.


Voor een wenteltrap parameters niet te veel verschillen. De breedte van de trap - niet minder dan 20 cm naast de centrale balk -. 10 cm en het breedste gedeelte - 40.

Hierbij moet worden bedacht dat alle stappen in een hoek van 1 graad, die zal helpen om de ophoping van water, vuil en stof op de trap te voorkomen moet worden gemonteerd.

Stap ladder stappen

Deze optie is bijna het belangrijkste. Van zijn andere berekeningen worden uitgevoerd, en het hangt ook af van het comfort en de veiligheid van de beweging op toekomstige stappen. Misrekend verhuizing kan zelfs leiden tot een verslechtering van de gezondheidstoestand - van hoge spanning om de stabiliteit te vaak pijnlijke voeten te houden, vooral bij ouderen.

Met het oog op de berekening stappen goed te kunnen doen, moet u zich richten op de specifieke vereistenMet het oog op de berekening stappen goed te kunnen doen, moet u zich richten op de specifieke vereisten

De berekening vindt plaats volgens bepaalde eisen, die uiteindelijk kan afwijken van de SNP. Het is niet eng, want bouwvoorschriften alleen informatie samen te vatten.

dus:

 1. Som van de breedte en hoogte loopvlak van de stijgbuis moet ongeveer 440 mm inclusief het tapse hoek van de ladder zelf. Immers, wat het is, hoe hoger de hoogte van de riser.
 2. Door een double-size riser en spoorbreedte noodzakelijkerwijs uitgang 600-650 mm.
 3. Het is absoluut veilig ladder, waarvoor het verschil tussen de grootte van de stijgbuis en het loopvlak van ongeveer 46 mm.
 4. De hoogte en breedte van de verschillende fasen uit maximaal 5 mm.
 5. De lengte van de ladder liggers beïnvloedt de helling (het is bijna verticaal), waardoor de hoogte van de stappen kunnen beïnvloeden.
 6. De hoogte zal de hoeveelheid, alsmede de breedte beïnvloeden.

Als er iets niet past, het werkt niet of gaat, maar niet zoals gepland, is het niet hoeft te wanhopen. Misschien is het niet een bug - u kunt het op te lossen configuratie en ladder type.

De breedte van de trappen: de norm

Dus wat zijn de toegestane breedte van de norm? Alle parameters van de trap is erg afhankelijk van elkaar. De breedte hangt af van de berekening van de resulterende hoogte.

Zo is het noodzakelijk een beroep te doen op een aantal regels:

 • Ideaal voor een breed overspanning van particuliere woningen zullen 120 cm;
 • De breedte van dezelfde fase - 25 cm;
 • Als er een leuning - 80 cm;
 • Bij gebrek aan een reling - 60 cm;
 • Voor de voortstuwing - niet minder dan 60 cm, met uitzondering van de bouw van de "gans stap".

Denken ontwerp ladder, is het ook belangrijk om rekening te houden met de breedte van de stappen die nodig heeft om comfortabel voor alle gezinsledenDenken ontwerp ladder, is het ook belangrijk om rekening te houden met de breedte van de stappen die nodig heeft om comfortabel voor alle gezinsleden

Natuurlijk, bij het bepalen van de breedte moet worden gebaseerd op je voet - het moet volledig comfortabel te passen op de stap. Ook is de uitzondering op de regel en zal klaptrappen - de breedte kan kleiner, maar niet onder de drempel van 20 cm zijn.

Het zal afhangen van de breedte en de hoek, d.w.z. de helling van de trap. Bijvoorbeeld: - exact 45 graden breedte van 20 cm, zou de optimale hoogte hetzelfde en de hellingshoek van zijn. Maar als de breedte van 40 cm en de hoogte is 10 cm en de hoek 14 graden en 10 minuten.

Als gevolg van de ontwikkeling van de technologie en de opkomst van een verscheidenheid aan andere constructiematerialen voor trappen, heeft verschillende normen en eisen veel meer geworden. Pas ze volledig zelden iemand naar buiten komt - dat is waarom het wordt aanbevolen om de experts contact of kopen kant-en-klare ontwerp, in plaats van het proberen om haar eigen handen te richten - een vaardigheid hier nodig.

Er zijn nog een paar details die belangrijk zijn om te weten:

 1. Indien de ladder continu werkt, en moet worden vastgesteld.
 2. Aanvoer is gelijk aan de breedte van de trappen zijn.
 3. Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan de SNP, die de hoogte van de reling regelt - van het plafond naar de leuning mag niet minder dan 190 cm, en bij voorkeur 200.

De optimale grootte van de stappen van de trap (video)

De trap in het huis of appartement - een ding noodzakelijk en nuttig. Om een ​​lift te installeren - althans, duur en zinloos, in het belang van de twee verdiepingen. De juiste keuze en juiste tekening circuit ervoor te zorgen dat de ladder een lange tijd zal duren, en zal ook het huis te versieren.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − = 9

map