Wat moet de helling van de traptreden zijn

Wat moet de helling van de traptreden zijn

12 October 2017Berekening van de traptreden tilt ontwerp maakt handig en veilig ontwerpBerekening van traptreden schuine ontwerp maakt gemakkelijke en veilige constructie De juiste hellingshoek van de trapstappen een positief effect op het gemak van het gebruik. Universele waarden zijn hier niet, omdat elke persoon een andere stapgrootte. Daarom is bij het ontwerp moet rekening houden met de belangen van degenen die het meest gebruikt het ontwerp. Als het gaat om de openbare ruimte, in dit geval de mate van de helling is geselecteerd gemiddeld.


Selecteer het podium en de hoek van de trap naar de tweede verdieping

Zoals hierboven vermeld, is het noodzakelijk uit te gaan van de behoeften van degenen die het meest waarschijnlijk zal worden verhoogd of hier verlaagd. Afhankelijk van deze, om de optimale helling van de traptreden naar de tweede verdieping te selecteren. U kunt bouwen aan een compacte versie is ook geschikt voor oudere mensen, of geven de voorkeur Marching variant. klassieke fans zullen het formaat van de schroef te kiezen, en aanhangers van een actieve levensstijl - razbezhnuyu.

Het is noodzakelijk om de juiste maat van de stappen, evenals de hellingshoek van de ladder naar de bouw kiezen harmonieus keek in de kamerHet is noodzakelijk om de juiste maat van de stappen, evenals de hellingshoek van de ladder naar de bouw kiezen harmonieus keek in de kamer

Om goed te bepalen wat de hoek moeten de volgende parameters te analyseren moet:

 • De hoogte tussen de eerste en tweede verdieping;
 • De maximale en minimale helling breedte huishoudens;
 • Als het gaat om de gemeenschappelijke ruimtes, kan de comfortabele voorsprong hoek worden berekend in de gemiddelde formaat.

Vanuit praktisch oogpunt, is het raadzaam voor beginners te bouwen op een enkele indicator - de paslengte tijdens een ontspannen wandeling. Met het oog op het beste tarief voor privé-woning of kantoorruimte te bepalen, ligt de nadruk op de stap grootte van een volwassen mens. Daarna wordt een analyse component onderhouder. Hier is het noodzakelijk om rekening te houden met de hoogte en het totale aantal stappen. Vereenvoudigt de berekening van de hoeken een kant en klaar project. In dit geval, hoeft alleen maar een rekenmachine te nemen.


We berekenen de hoek van de ladder in een woonhuis

Voor het bereiken van de perfecte hoek lift brengt de volgende regels in acht te nemen. Het wordt sterk aangeraden dat de hoogte van elke trap gevarieerd binnen het traject van 150 tot 180 cm helpt om geleidelijker te laten rijzen. - 280-300 mm - breedte juist geselecteerde stappen.

Hoe meer burgers zich te houden aan deze indicatoren, hoe makkelijker om op en neer bewegen. In verdere interessante waarden zijn berekend op basis van een wiskundige formule.

We hebben het over de vergelijking: 2x + y = 580: 660 mm. In deze formule stelt x de maximale hoogte van de bestaande trappen, en - de maximale breedte. Het is belangrijk te onthouden dat deze formule is alleen geldig in verband met de tech ontwerpen, waarin de stappen niet groter is dan 140-145 mm. Als het een ontwerp op maat, in dit geval een formule gebruikt: x + y, waarbij beide parameters als hierboven aangegeven formule.

Aanbevolen parameters worden berekend aan de hand van hun eigen handen de behoeften van de eigenaars van de gebouwenAanbevolen parameters worden berekend aan de hand van hun eigen handen de behoeften van de eigenaars van de gebouwenNa de nodige wiskundig onderzoek, werd bouwers onderstaande tabel met de toegestane hoek van de beklimming samengesteld:

 • Bij stap breedte 200 en hoogte 200 - geschikte hoek 45 graden;
 • 260h170 - 33 graden;
 • 340h130 - 21 graden;
 • 400h100 - 14 graden.

Builders gericht op het feit dat deze waarden relatief. Nu zijn er zelfs online calculators voor dergelijke berekeningen.

We lossen de meter ladderlift binnen GOST

Volgens de huidige wetgeving, is de bouw van een houten of metalen en houten ladders beheerst door de regels van de staat standaard. Die zijn verplicht, dus voordat u begint, moet u om kennis te maken met het document.

Niet verkeerd om door de SNIP te bladeren zijn. Als de ervaring in de bouw en de installatie werkt op GOST niet, is het het beste om de hulp van een derde partij te zoeken.

Anders zal zelfs kleine fouten resulteren in het onvermogen om de voorwaarden van de trap op te lossen.

Niet verwaarlozen verwijzing naar een specialist in de bouw en installatie werkt in de bouw van de trap, zo zul je hun veiligheid te garanderenNiet verwaarlozen verwijzing naar een specialist in de bouw en installatie werkt in de bouw van de trap, zo zul je hun veiligheid te garanderen

Professionals en beginners is het raadzaam om de volgende voorschriften van de norm te onthouden:

 • Alleen ingeschakeld overspanning 1 treden, indien de inrichting slechts twee verdiepingen;
 • De minimale breedte van 80 cm (één) en 1 m (voor de vrije doorgang van twee personen);
 • Op elke plaats constructie 3-18 trappen.

Het wordt aanbevolen om de berekening uit te voeren op een zodanige wijze dat het aantal stappen oneven gebeurd. De minimale snelheid, welke wordt gedefinieerd in de regelgeving, is 26 graden en de maximale - 45.


Stel de ladder schuin

Een kenmerk van de externe structuren van deze soort ligt in de dubbele fixing. Enerzijds, twee punten ladder met bouten aan de vloer en drie - aan de wand. Om de operationele fase geen problemen, moet het ontwerp voldoen aan bepaalde eisen voldoen. Ten eerste de hellingshoek varieert 65-75 graden. In dit geval aanliggende de structuur even nuttig zijn voor iedereen. Ten tweede, het maakt niet uit hoe steil naar beneden gedraaid genoemde trap wijziging is niet geschikt voor het vervoer van zware ladingen.

De maximale lengte van addl houten ladders mag niet meer dan 5 meterDe maximale lengte van addl houten ladders mag niet meer dan 5 meter

Als wordt besloten om het te bouwen addl formaat, is het noodzakelijk om rekening te houden met een aantal andere nuances:

 • Het ontwerp vereist jaarlijks onderhoud;
 • De installatie is niet geschikt voor rokers met frequente druppels vochtigheidsgraad en temperatuur;

De aanwezigheid van 4-lapyh huisdieren - extra risicofactor.


De optimale hellingshoek van de ladder: medium statusmelding

Wanneer elke vierkante meter in de letterlijke betekenis van het gewicht van het goud of de noodzaak om een ​​ladder te bouwen in een openbare plaats, in dit geval, de bereiding begint bij vaststelling van de fundamentele parameters. Gewenst dat het gezochte gebied varieerde 40-44 graden. Als deze parameter om verschillende redenen niet kan worden bereikt, dan komen de dorpel steun.

Bij het selecteren van de grootte van de trap zijn er geen strikte regels, omdat alles afhangt van de maximale en minimale menselijke paslengteBij het selecteren van de grootte van de trap zijn er geen strikte regels, omdat alles afhangt van de maximale en minimale menselijke paslengte

Metalen profielen zorgen voor fixatie op het vereiste niveau hoek:

 • 45 met een breedte van 200 graden;
 • 29.51 graden en een breedte van 280;
 • 26.41 graden met een breedte van 300;
 • 21 graden en een breedte van 340;
 • 18,3 graden - breedte 360;
 • 16.21 graden met een breedte van 380.

Praktische kenmerken trappen helling

Metingen moeten veel uitgeven, maar alle inspanningen zullen worden gecompenseerd. Het praktische resultaat van de installatie goed afgesteld de trap zal gebruiksgemak. In de wereld zijn er vele voorbeelden waarbij langdurige belasting van de onderste ledematen leidde tot een verscheidenheid van pathologieën.

In het geval van onjuiste wiskundig onderzoek, lijdt niet alleen de mens, maar ook de trap.

Afwijkingen van de richtwaarde tilt vernietigt geleidelijk bevestiging. De man, die werd gedwongen om een ​​grote inspanning om op te staan ​​te maken, gedwongen om meer sterke stappen te doen. Het verkregen materiaal wordt onderworpen aan grotere fysieke stress.

Laat hem op de trap zal meer stappen, maar ze hebben niet een verhoogde belasting van de onderste ledematen te lokkenLaat hem op de trap zal meer stappen, maar ze hebben niet een verhoogde belasting van de onderste ledematen te lokken

de volgende richtlijnen zullen u helpen om dergelijke ontwikkelingen te voorkomen:

 1. Als gevolg van de architectonische kenmerken van de vloer, muren of trap is onmogelijk om metingen te doen, dan is tijdelijke rubber klemmen toe te passen.
 2. In elk stadium van de erectie van de hefconstructie wordt gebruikt vierkantjes mogelijk nauwkeurigere regeling van de hellingshoek.

De beste optie - een beetje kleiner is dan de gewenste hoek te maken. 

Voorzien traptrede tilt (video)

Comfort Gebruik de trap thuis of op kantoor is afhankelijk van de hoek en het aantal trappen. Voor optimale waarde definities gebruikt een mathematische formule. Hoe nauwkeuriger de berekende score, hoe beter. Voor substitutie in formule neemt de maximale hoogte en breedte van de trappen, en de afstand van de eerste trap naar de tweede verdieping.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 + = 43

map