Wat is plafond verlichting LED lint onder de plint

Wat is plafond verlichting LED lint onder de plint

12 October 2017LED ribbon - decoratief element, die momenteel erg populairLED strip - een decoratief element, die momenteel zeer populyarenLenta een strook dikte 2-3 mm, waarbij de LEDs bevinden. Het interieur van het huis of appartement van de aanwezigheid van LED-verlichting maakt het huis uniek, introduceert nieuwe kleuren. Bovendien is de aankoop van het decor niet hit op de portemonnee.


Plint aan het plafond verlichten: de opties

Basis van het ontwerp - deze LED strip, die onder de plint wordt gelegd. Hij op zijn beurt heeft een lege ruimte waarin de elektrische bedrading wordt gelegd (deze wordt geïntegreerd in een flexibele siliconen band). Plafondverlichting LEIDEN lint toegevoerd vanuit 12-volt gelijkstroom respectievelijk aangevuld verlichtingseenheid stroom automatisch, waarbij de spanning op het gewenste niveau regelt. Al deze elementen zijn verborgen achter een spanning of een verlaagd plafond, hoewel het mogelijk een afzonderlijke doos construct voor gipsplaat al deze (toegang zullen er ook andere communicaties in het huis, van het type internet, aansluitdoos, een telefoonlijn, enzovoort).

Plint onder LED strip moet worden vervaardigd met materialen die warmte goed afgevoerdPlint onder LED strip moet worden vervaardigd met materialen die warmte goed afgevoerd

Van de kant van het raam als het in de kamer, is het raadzaam de plint en kroonlijst pripotolochny niet te gebruiken (natuurlijk, als het ontwerp zal worden aangevuld met gordijnen). Het kan worden gemaakt van dezelfde gipsplaten, kunststof, polyurethaan, of gips.

Sokkel met een holle ruimte onder het LED licht van conventionele verschillen doordat ze warmte af goed. En dit is - is cruciaal voor LED's, die tot 40-60 graden kan worden verwarmd. Als de stroom van de gebruikte elementen is zeer laag is, dan zorgen te maken, het niet hebben.

Ideal - is de plint van dezelfde gipsplaten.


De voordelen zijn:

 • weerstand tegen hoge vochtigheid (voorkomt afsluiting);
 • laag gewicht;
 • vaststelling - lijm;
 • eenvoudige bediening in de hoeken (waar je nodig hebt om een ​​frame van decoratieve hoeken uit te voeren).

Plafondverlichting LED lint onder de plint: vermogen berekening

LED strip worden overwegend in kleine rollen, de lengte van elke - 5 meter. Stroom eventueel in watt of lumen (d.w.z., d.w.z. de dichtheid en helderheid van de lichtstroom). Deze gegevens kunnen over het algemeen worden genegeerd, als de kamer is voorzien van een aparte en algemene verlichting, dat wil zeggen een kroonluchter.

Aanzienlijk dichtheid en het aantal punten die zich op elke lineaire meter lint. Standaardparameters - 30-120 elementen. Men moet ook nog de zogenaamde RGB tape, die meerdere soorten LED's (verschillende kleuren) in te stellen. Ze kunnen worden gebruikt, behalve voor de opstelling van decoratieve verlichting, maar niet de belangrijkste is. Het is beter om de voorkeur aan een monotone (wit of geel) te geven. Deze LED Strip bieden meer lumens voor hetzelfde vermogen.Voor het selecteren van een voeding voor het aansluiten van LED-strip moeten deskundigen te raadplegenVoor het selecteren van een voeding voor het aansluiten van LED-strip moeten deskundigen te raadplegen

Je moet ook de juiste keuze van de voeding te herinneren. Met deze problemen, in de regel niet aan de orde, omdat het betrokken leveranciers. Zij pikt en de machine (ook bekend als PWM-) en voeding van de gespecificeerde parameters, om oververhitting en mogelijke schade te voorkomen.

In de regel, een band met een dichtheid van 120 elementen per meter, verbruikt 40 watt (equivalent aan gloeilampen). Lichtstroom iets langer (ongeveer 60-80 watt in dezelfde zin). Hier op deze gegevens en kan berekenen.

In sommige gevallen is het noodzakelijk om rekening te houden met parameters zoals:

 • TDP parameter (de hoeveelheid warmte die zich ontwikkelt in de LED lint maximale belasting);
 • ingebouwde PWM- (machine niet noodzakelijk uitsluitend de voeding);
 • IP-klasse (bescherming tegen externe factoren zoals vocht, lage temperaturen, trillingen en dergelijke).

Installatie van LEIDEN lint onder de bodemplaat

De installatie van LED-lint onder de plint geen problemen veroorzaken, want het heeft een speciale verborgen niche waar het zal worden gelegd silicone flexibele "lijn." Lijmen is het het beste om dubbelzijdige tape. Sommige tape eerst een hechtlaag. Dat wil zeggen, ze achterzijde is bedekt met een speciaal papier tape, die moet worden verwijderd en drukt u gewoon op neer de tape om de niche vloer.

Het moeilijkste deel van de vaststelling tapes - is de prestatie van overgangen in de hoekenHet moeilijkste deel van de vaststelling tapes - is de prestatie van overgangen in de hoeken

Met draden problemen doen zich niet voor, want hier zijn ze geïntegreerd in het LED-strip over de gehele lengte. Wilt u twee banden aan te sluiten, moeten we de draden te sluiten in elk van hen, en verbinden met de juiste polariteit. De aldus aanbevolen knooppunt pour siliconen (rubber) lijm.

Er zijn twee opties voor de manier waarop dit kan worden gedaan:


 1. Maak hoek een soepele overgang en eenvoudig buigen de band onder een hoek van 75 graden.
 2. Snijd de tape en sluit u slechts de draden. Elastische basis zal niet hoeft te buigen.

Als u de tweede optie te gebruiken, dan moet u ervoor zorgen dat tussen de stroken was de minimale afstand. Anders is het niet blijken mooie schaduw overgangen die zijn heel opvallend.

Het aansluiten van extra componenten voor LED-verlichting

Sluit de tape rechtstreeks op een netwerk van 220 volt - is verboden. LEDs - elementen die alleen werken op een gelijkstroom met een spanning van 12 volt (zijn 9V en 24V). De instelling van deze parameters, de machine (controller), en de voeding. Dit zijn de elementen die u wilt verbergen tegen nieuwsgierige blikken en te beschermen tegen vocht. De eenvoudigste optie - ze te installeren in de holte bijlage of spanplafond. Als de LED lint om de belangrijkste plafond is bevestigd, dan is het raadzaam een ​​grote niche niet te maken (je kunt op de muur direct achter de plint).

Zorg ervoor dat u de juiste aansluiting van de regelaar aan het eerste gebruik van de band te controleren. Als er om de polariteit om te keren, kan deze buiten werking worden gesteldZorg ervoor dat u de juiste aansluiting van de regelaar aan het eerste gebruik van de band te controleren. Als er om de polariteit om te keren, kan deze buiten werking worden gesteld

Het stond bezetting LED-strips gelijktijdig in meerdere rijen? In principe is het mogelijk, maar geen winst in de efficiëntie van het licht zal niet groeien. En te vinden op verkoop plinten met een brede niche - heel moeilijk. In deze gevallen, experts raden te doen om te profiteren van het plafond kroonlijsten. Complement gordijnen - nodig zal zijn. Ze verschillen van de plinten aanwezigheid lambrekijn, dat wil zeggen, het decoratieve frontpaneel.

Bij aansluiting van de LED strip moet zorgvuldig worden gecontroleerd:


 1. juiste polariteit (plus - positieve, negatieve - negatief). Anders zal het licht gewoon niet werken.
 2. De maximaal toelaatbare voedingsspanning capaciteit.

By the way, het kiezen van de laatste, moet u rekening houden met meer en een dergelijke parameter als de stroomvoorziening. Bijvoorbeeld, als de LED strip over de gehele lengte verbruikt ongeveer 120 Watt vermogen dat de voeding moet op het niveau van 150-160 Watt. Anders zal het snel verbranden.

Bereken de juiste kracht van speciale tafels kunnen zijn, of de aanwijzingen op de band zelf (waar aangegeven verbruik per meter). Dat wil zeggen, dit cijfer moeten worden vermenigvuldigd met het totale aantal gebruikte LED strip.

Met de RGB-tape voor verlichting door een plint

Als u van plan bent om RGB-tape te gebruiken, zijn ze uitgerust met een extra adapter, voor het wisselen van het type van de huidige verlichting of combineer meerdere elementen gelijktijdig werken (LED mag niet meerdere kleuren tegelijk te verlichten). Zij ofwel verdeeld in verschillende elementen, of allemaal - meerdere LEDs onder een lichaam.

Grote RGB-lint pluspunt is dat het de kleur kan veranderenGrote RGB-lint pluspunt is dat het de kleur kan veranderen

Dat wil zeggen, er is een belangrijk verschil - de noodzaak om het ontwerpen van speciale controle (zogenaamde RGB-adapter) aan te vullen. Het verbindt door middel van een unieke connector en er verwarring wat dan ook - zal niet werken.

Met behulp van de RGB-lint om te onthouden:

 • geeft minder volumetrische verlichting;
 • het totale energieverbruik in de termen van - vooral;
 • als de controller kan externe besturing - het moet een minimum van obstakels.

Mount plafondverlichting LED lint onder de plint (video)

Backlit LED plafond onder de plint tape is zeer eenvoudig te hanteren. Het moeilijkste deel - om de juiste positie van de voeding en de controles en hun verbinding, evenals het berekenen van de werkelijke energieverbruik van het verlichtingssysteem. 

Voorbeelden backlight LED plafond van de plintlijst (foto binnenkant)

podsvetkanatyazhnogopotolkasvetodiodnoylentoy 8-6 potolok-iz-gipsokartona-s-podsvetkoy-14-1024x768 dvuhurovneviy-potolok-s-podsvetkoy natyazhnyepotolkisosvetodiodnoypodsvetkoy 367bfc057797852fc4f4afd0a633e138 maxresdefault natyazhnye-potolki-s-podsvetkoy-foto4 kak-spryatat-podsvetku-v-potolke p5

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 89 = 94

map