Wat en hoe de gipsplaten te snijden 5 manieren

Wat en hoe de gipsplaten te snijden 5 manieren

12 October 2017Om te werken met de gipsplaat is het beter om van hoge kwaliteit en praktische hulpmiddelen kiezenOm te werken met de gipsplaat is het beter om kwalitatief hoogwaardige en praktisch ontwerp instrumentyGipsokartonnye blijken steeds meer in onze huizen, kantoren, scholen, winkels ... het kan een eenvoudige partitie of decoratief element van elk type te kiezen. Bij montage van elke binnenorgaan snijden materiaal vereist GCR (terwijl het apparaat eenvoudig wanden en plafonds). Wat is de cut gipsplaten en wat het vergt extra hulpmiddelen, want er zijn manieren? Deze en andere vragen worden beantwoord in dit artikel.


De snij gipsplaat of een hulpmiddel voor dit doel er

Een professionele installateur is er altijd, dan de losse vellen of gesneden deel ervan. Zelfs als het belangrijkste doel van het gereedschap is gebroken in het proces. Maar afgezien van scherpe voorwerpen, is het noodzakelijk en hulpmiddelen.

Voordat u begint te werken met gipsplaten, moeten alle benodigde gereedschappen en materialen worden voorbereid op voorhandVoordat u begint te werken met gipsplaten, moeten alle benodigde gereedschappen en materialen worden voorbereid op voorhand

Wat je nodig hebt om gipsplaten te snijden:

 1. Het bouwen van een mes. Het is vergelijkbaar met het schrijven mes (zowel extern als het mechanisme van de inrichting), maar zijn duurzamer. Bij langdurig gebruik is het enige deel dat niet lukt - dit mes, dat is gemakkelijk te vervangen. Deze tool, onafhankelijk van het bedrijf en de fabrikant, is zeer veelzijdig, zodat de bladen van een bepaald merk niet hoeft te kiezen. GCR blad kan worden gesneden en briefpapier mes, als het maar een keer nodig is.
 2. Drywall Saw. Dit is een onderwerp met een smalle blad en gekartelde randen tot 18 cm, ziet eruit als een keukenmes, een zaag, omdat zijn blad is gesoldeerd in het handvat. Het doek is gemaakt van hoogwaardig staal, zodat het mes kan moeiteloos en recht en krullend bezuinigingen worden gedaan. Het is licht, compact en zeer makkelijk te gebruiken. Dit mes is universeel, want naast de GCR is het gemakkelijk om te gaan met kleine houten spaties. De vorm van het mes tanden Drywall kan verschillen, afhankelijk van het bedrijf. Maar dat betekent niet significante invloed op de werkelijke materiaal snijproces. Thuis kan de FCL worden gesneden en eenvoudig ijzerzaag, maar het is heel moeilijk, en dit moet worden gedaan met uiterste voorzichtigheid.
 3. Jigsaw. Deze tool wordt meestal gebruikt voor het zagen van hout, MDF, spaanplaat, hardboard, OSB, enz., Maar als je de bladen voor metalen (die kleiner zijn tanden heeft) in te stellen, moet het lukken. Een mes met fijne vertanding niet scheurt de kartonlaag plaat en chips kleiner. Jigsaw kan zowel rechte als krullend bezuinigingen doen.
 4. Planer. Dit gereedschap wordt niet gebruikt om de plaat in het eindstadium snijden of knippen een bepaald element van een constructie wordt gebouwd, en reeds. Een vliegtuig afschuinen of ontbramen eenvoudige verwerkt segmenten plaatst een gipsplaat. Er dient voor de verdere verwerking van de gewrichten.
 5. Meetlint, potlood, liniaal. Om het vel nauwkeurig meten en het merken goed en zonder verdikkingen. Vooral als het gaat om producten voor krullend decor. Voor vloeiende lijn kan worden gebruikt otbivochnogo draad in plaats van een liniaal en potlood, maar met gevormde merktekens hard werken. Als u wilt een perfecte cirkel te snijden, potlood vastgebonden aan een touw, het andere uiteinde van die in het midden van het dekkleed is bevestigd en het apparaat wordt gebruikt op basis van een kompas. Op dezelfde wijze gedaan tellen halfronde bochten, waarbij de kabellengte is afhankelijk van de straal van de cirkel.

De frees of een boormachine met een speciaal mondstuk voor het maken van gaten in de gipsplaten. Bijvoorbeeld voor stopcontacten, schakelaars en ga zo maar door. We beschouwen dit type gereedschap in detail.


Als het mes wordt gebruikt voor gipsplaten

Voor het maken van gaten in elke geometrische vorm en groeven, alsmede het verwerken van de randen van de gebruikte gipsplaat of schijfvormige afwerkende snijder. Een schijf frees staat prodelyvat alleen groeven, maar de tweede uitvoeringsvorm is beter vanwege zijn veelzijdigheid: naast de sleuven kan gaten in elke geometrische vorm, alsmede werkwijze de rand van het vel gesneden.

Om een ​​gat in de gipsplaat snel te maken, kunt u een speciale router gebruikenOm een ​​gat in de gipsplaat snel te maken, kunt u een speciale router gebruiken

Malen is een proces van materiaal door te snijden. Vaak snijder vervangt conventionele boormachine met de bijbehorende mondstukken van verschillende diameters (afhankelijk van het doel waarvoor een gat nodig).

Mills hebben wat afwisseling. Voor overtredingen gebogen en afgeronde oppervlakken, gebruikt een U-vormig gereedschap, en scherpe hoeken - V-vormige messen.Gipskartonwand: hoe goed gesneden

Elke vorm van gipsplaat heeft een specifieke structuur. Dit is meestal de gipskern of vulmiddel plakken aan alle kanten door een stevig karton. Afhankelijk van de soort materiaal, karton en vulstof kan een andere structuur hebben, maar op scherpe methodes wordt niet beïnvloed. Voor een gladde snede is genoeg om te lopen op het blad met een mes om een ​​verandering van het hart en GCR te maken.

Maak een zuivere snede

Voordat u een vel van gipsplaten te snijden, moet u een juiste lay-out te maken, trek een lijn. Maak vervolgens langs het onderscheid dat elk plat voorwerp (een liniaal regel of profiel) lijn en vasthouden van een mes om de regel meerdere keren. Dit dient te gebeuren zonder schokken, ervan overtuigd dat het niet werd gevormd chips en nicks in het materiaal.

Nauwkeurige markeringen op het blad naar behoren en soepel snijden gipsplatenNauwkeurige markeringen op het blad naar behoren en soepel snijden gipsplaten

Om snij een bocht niet te krijgen, dient de lijn exact in dezelfde positie gehouden.

Scherpe gipsplaten kan zowel verspreid op de vloer en leunde tegen de muur. De belangrijkste voorwaarde - snijden was volkomen vlak, anders niet in staat het blad juist beneden te trekken. Hoe de juiste manier om een ​​verandering van het hart te maken? Hiertoe zet het papier en vouw deze dubbel langs de snijlijn, en schuif een mes om een ​​bocht op het karton te krijgen.

vormknipsel

Wanneer de elementen van de toekomstige ontwerpen omvatten vloeiende lijnen en krommen, het snijden van het materiaal vervoerd decoupeerzaag of handzaag (die aanzienlijk gecompliceerder). Om het element met ronde vormen snijden moet de plaat worden uitgezet op de tafel. Rand van het vel moet hangen boven de vloer. Eenmaal gedaan de exacte markeringen over de gevolgen die gehouden figuurzagen lijn, moet dit worden gedaan door jezelf en niet voor zichzelf, om de tool zal letsel veroorzaken.

Hoe te gipsplaten te snijden: maak gaten

Wat zijn de gaten in de gipsplaten? Muren met nissen voor communicatie luiken of het aanbrengen van aansluitdozen en behuizingen, dit alles gaat overtreden allerlei gaten GFC platen.

Maak gladde gaten kunnen ook worden met behulp van een boorMaak gladde gaten kunnen ook worden met behulp van een boor


Hoe te gipsplaten te snijden:

 1. De openingen in rechthoekige of vierkante vorm. Eerst moet je de exacte locatie op het blad, die snijden biedt bepalen. Met behulp van een boormachine 4 gaten boren grote diameter op een pad gebeeldhouwde figuren. Vervolgens wordt geen gat dwars door de opening decoupeerzaag.
 2. Een rond gat. De meest voorkomende manier - het gebruik van speciale kronen voor elektrische boor. De markering blad is vrij eenvoudig: je hoeft alleen maar mee dat het centrum van de toekomstige gat, het maken van de juiste metingen. De kroon is bevestigd met de gewenste diameter in een elektrisch klem, boor op een label geselecteerde gemiddelde snelheid en soepel sleufgat.

Het is belangrijk om niet te druk op de boor dramatisch om de kroon niet vast te zitten in het materiaal.

Een handige tool: hoe gipsplaten te snijden in de woning

Voor een soepele snijden van het materiaal kan ook met een schaar of een mes eenvoudige, bureau of keuken mes, de toepassing ervan volgens het principe van het mes Drywall. Vormknipsel kunnen gewone ijzerzaag produceren. Het principe applicatie is vergelijkbaar met het gebruik van een decoupeerzaag, maar er zijn verschillen. Start om een ​​hele plaat te snijden kan een ijzerzaag zijn, maar in de diepte van het blad komt het handvat, dus het zal moeten terugtrekken en blijven alleen het mes te snijden.

Snijd de gipsplaten kunnen onafhankelijk van elkaar, belangrijker nog zijn - doe het goed en heel voorzichtigSnijd de gipsplaten kunnen onafhankelijk van elkaar, belangrijker nog zijn - doe het goed en heel voorzichtig


Rond gat ook een gewoon mes te dringen, moet u:

 • Naar locatie slot met de voor- en achterplaat zijkanten markeren;
 • Overzichtsvorm openingen rondom de lus aan beide zijden van de plaat;
 • Mes gesneden kartonnen laag op beide zijden;
 • tikjes tegen het gips hamer.

Een gat in een vel van gipsplaten geïnstalleerd, een plaats gekozen contour vormen en contouren snijden en blad gebruikte gipsplaat.

Tool Overzicht: de cut gipsplaten (video)

Het is misschien niet altijd blijken te snijden het vel van gipsplaten is perfect de eerste keer. Als u niet zeker in hun capaciteiten, de praktijk op afvalmateriaal, om te voorkomen dat het hele blad bederven.

Succesvolle vernieuwing!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + = 10

map