Warm design woonkamer met open haard: 4 soorten apparatuur

Warm design woonkamer met open haard: 4 soorten apparatuur

12 October 2017Open haard leent gezelligheid en comfort woonkamerOpen haard geeft de woonkamer een gezelligheid en comfort Wie wil er niet een vleugje warmte in uw huis of appartement te brengen? Levende brand, geen twijfel over bestaan, is het erg warm, dat is niet genoeg, vooral tijdens de lange winteravonden. Een brand in het midden van de kamer - niet de beste oplossing, op zijn zachtst gezegd. Het is beter om anders te doen - om een ​​open haard in de woonkamer te installeren.


woonkamer open haard ontwerp ideeën

Het eerste wat je nodig hebt om te beslissen wat om een ​​open haard te kiezen. Het bereik is vrij groot: alle mogelijke combinaties en combinaties. Echter, moet de belangrijkste focus moet worden gedaan van de aard van het vuur, dat wil zeggen, hoe en wat opgestookt (belangrijk voor de appartementen, waar te bouwen de schoorsteen is moeilijk).

Hier zijn de soorten van open haarden, zijn er:

 • elektrische kachel;
 • Fornuishaard;
 • Bio haard;
 • Een gashaard.

Het eerste type van open haard wordt gevoed door het lichtnet. Het is heel budget, zo beschikbaar voor bijna iedereen. Pas nu het levend vuur zal hij niet geven - het is slechts een imitatie, maar zeer goed. Houtgestookte open haarden - een traditionele klassieker. De geur van brandend hout en warmte. Het licht van het vuur vulde de comfort kamer. Echter, een open haard vereist vele technisch ontwerp van de schoorsteen verwijderen, die de mogelijkheid van het installeren van deze interieur items in het appartement elimineert.

Een uitstekende oplossing is het beëindigen van de muur bij de open haard met behulp van natuursteen of decoratieve stenenEen uitstekende oplossing is het beëindigen van de muur bij de open haard met behulp van natuursteen of decoratieve stenen


De uitvoering van de moderne technologie - is Bio open haarden. Bij het branden van een speciale brandstof produceert geen as, rook en geur, zo zal het de plaats in een conventionele multi-verdiepingen tellend appartement huizen zijn.

Gas haarden door het toevoeren van gas of vloeistof door de buizen. Je moet voorzichtig zijn - de installatie van dergelijke apparatuur kan vergunningen nodig verschillende diensten. Een andere is om aandacht te besteden aan de zogenaamde valse open haarden. Verbrand hen niets, behalve dat de kaars te zetten, en ze zijn alleen decoratief.

Zich open haarden gebouwd van brandwerende materialen. Meestal is het gazoblok, baksteen en schuim blok. Tijdens de bouw van de open haard gemaakt van bakstenen, moet deze rood zijn - de temperatuur beter te houden. Interessant is dat het metselwerk niet per se af te maken, want het zal goed kijken zonder.

Open haard in de woonkamer: ontwerp

Het uiterlijk van de open haard hangt niet alleen af ​​van de totale interieur kamer, maar ook van het type installatie.Dit kan zijn:

 • Openhaard stuwing, wanneer het achterste deel in contact met de wand;
 • Haarden eiland gelegen in een open ruimte en kan een overzicht van 360 graden;
 • Corner haarden zijn ideaal voor plaatsing in de hoeken;
 • Gebouwd vertegenwoordigen niche verzonken in de muur op de voering: dergelijke structuren opgericht tijdens de bouw of groot onderhoud van het huis.

Elektrische open haard ziet er goed uit in het interieur in high-tech of moderneElektrische open haard ziet er goed uit in het interieur in high-tech of moderne

Een interessante ontwikkeling van de ontwerpers: het blijkt, de hoek kan niet alleen een bed (en andere meubels), maar ook een open haard zijn. Dit is vooral belangrijk voor de woonkamer met een erker. Het is een uitstekend deel van het huis, dat een voortzetting of binnenkant van de kamer. Omdat de baai zelf is een sterk element van het interieur, moet je proberen moeilijk in te passen in de stijl van de open haard is niet minder sterk. In dergelijke gevallen gebruik zachte en warme kleuren, evenals vermindering van het aantal accessoires (vooral kleine), tot een minimum.

Zeer interessant is het project met vrijstaande open haard. Rondom is het mogelijk om een ​​grote ronde bank te regelen en te genieten van het vuur vanuit elke positie aan beide zijden.

Woonkamer met open haard: Design

De keuze van het type haard kan afhangen verdere bekleding.

Het is zeer belangrijk om het type van de open haard te kiezen:

 • Open type (bijvoorbeeld ijzer behuizing);
 • Gesloten type (met een dikke glazen deur hittebestendig).

Materialen voor het afwerken van een veel en ze afhankelijk zijn van het soort en type. Bijvoorbeeld, een houtgestookte open haard is niet nodig om gipsplaten, zelfs brandwerende afmaken - zoals ze zeggen, om te voorkomen. Voor een dergelijke uitvoeringsvorm geschikt natuursteen. Deze optie is niet de goedkoopste, omdat correct verwerkt natuursteen is niet zo gemakkelijk te vervoeren. De meest gebruikte marmer of zijn exacte imitatie. Metselwerk geeft de indruk van de indrukwekkende monumentaliteit en betrouwbaarheid, maar ook dichter bij de menselijke natuur, wat vooral belangrijk is voor een landelijk interieur.

Een open haard kan aanzienlijk geld te besparen op het verwarmen van de kamerEen open haard kan aanzienlijk geld te besparen op het verwarmen van de kamer


Bij gesloten haard kan worden gebruikt metal - het niet verwarmd. Zelfs houtsnijwerk in de plaats. Maar valse open haarden vaak versierd polyurethaan producten - lijstwerk en bas-reliëfs.

Kunt versieren een open haard en gips, in het bijzonder decoratief. In principe kan de afwerking worden alleen beperkt door de fantasie van de ontwerper of de eigenaar terrein. Haarden al lang niet meer alleen rechthoekig te zijn, ze opgetild van de vloer, en zelfs geven onverwachte extra functies, zoals het kabinet. Deur open haard worden meestal niet versieren - behalve dat slechts het handvat. Het heeft geen zin om patroon toe te passen op het glas, omdat het vuur u wilt bekijken zonder inmenging. Maar deze functie is - als gevolg van brand patroon op het glas verandert de ruimte in een theater van schaduwen. Sam haard is al lange tijd niet gebruikt als een kachel, evenals de verlichting, decoratie en bedenker van de unieke sfeer. Sommige ontwerpers hebben lang gebruik gemaakt van de open haard, geheel uit dik glas bestaat, als lichtbron.

Het ontwerp van de woonkamer met open haard: foto en functionaliteit species

Diezelfde open haard plank kan worden gebruikt als een extra oppervlak - het maken vaak verschillende decoraties.

Bijvoorbeeld:

 • kaarsen;
 • fotolijsten;
 • beeldjes;
 • Bloemen.

TV opknoping boven de open haard, kunt u het interieur geven een unieke halTV opknoping boven de open haard, kunt u het interieur geven een unieke hal


De ruimte boven de open haard, ook vaak versierd met een verscheidenheid van manieren. Meestal geselecteerde foto's en spiegels. Het is interessant om te lichten, ingericht in dezelfde stijl en kleur als de open haard kijken - alsof ze een verlengstuk van de open haard en vuur. De schoorsteen is ook niet genegeerd. Gewone klassieke modellen veranderd prachtig, maar enigszins futuristisch. Interessant is dat de schoorsteen een apart deel van het interieur in het huis - het is versierd met artistieke smeden, schilderijen en bas-reliëfs.

De binnenkant van de open haard, evenals de zijwand, kan worden afgewerkt met hittebestendige spiegels - visueel zal open haard meer, en meer gezellig licht van het vuur.

Echter, over de open haard spiegel in een mooi kader, in navolging van de voering trim, zal het net zo goed uitzien. Verhoogde open haard ontwerpers en heeft om te zetten in iets ongelooflijks. Bijvoorbeeld, in plaats van het licht van de open haard verlaat ... trein. kost Meestal minder extreme versies, bijvoorbeeld, licht kaarsen, boeken, tapijten en zelfs uit te zenden, zoals in een kast met de paus Carlo - met een foto van de ketel op het vuur.

De gezellige woonkamer met open haard design (video)

Open haard, die de hal siert, zal zeker een van de meest belangrijke details van het interieur. Genoeg om een ​​beetje fantasie te maken - de unieke afwerking van de open haard maakt de ruimte tot een uniek project. Wees niet bang om te experimenteren - live-brand uw geesten zeker te heffen en te brengen naar het huis van comfort en warmte.

Design kamer met een open haard (foto van het interieur)

0aa56d1c6047c39aeca0bb1bfa8f013a origineel 1 1ecf373eff5cd4c4ae8609a27fe738a1 201 13343 516ef47f95b9fa71872a8afadbce4f345039f0ac 74676262 324.792-Svetik ckassicgostinaya2

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 + = 96

map