Waarom en hoe de gewrichten gipsplaten stopverf: de juiste dingen doen

Waarom en hoe de gewrichten gipsplaten stopverf: de juiste dingen doen

12 October 2017Breeuwen gipsplaten gewrichten is heel belangrijk in de verdere afwerking van oppervlakkenBreeuwen gewrichten gipsplaten is heel belangrijk in de verdere afwerking poverhnosteyGipsokartonnye ontwerpen worden steeds populairder. Deze veelzijdige, kneedbaar en duurzaam materiaal maakt het mogelijk om echte meesterwerken te creëren in de muren van zijn appartement. Decoratieve wanden met planken, nissen, portals falshkaminov, diverse meubels, krullend plafonds en de muur decor - dit is niet de limiet van de mogelijkheden van dit materiaal.


Wat is de vacht van gipsplaat gewrichten

Elke pleister structuur bestaat uit draaggestel, bedekt met lakens GCR en decoratieve afwerkingen. Soms zijn deze zijn beperkt en niet weet dat een decoratieve afwerking op gipsplaat moet worden voorafgegaan door een ruwe laag van stopverf en primer compositie. Stopverf wordt gewoonlijk aangebracht in twee lagen - het begin en het einde, en al de afwerklaag - primer als het oppervlak wordt bereid door behangen. Puttying gipskartonplaten andere constructies kunnen het verbruik van afwerkmateriaal verminderen, vereenvoudigen het herstel daarvan en het oppervlak glad te schilderen, zelfs wanneer een kleine fout merkbaar.

Breeuwen gewrichten maakt perfect het oppervlak glad en elimineert verschillen gipsplaten na installatieBreeuwen gewrichten maakt perfect het oppervlak glad en elimineert verschillen gipsplaten na installatie

Elke plaatmateriaal met voegen of naden - plaatsen van contact platen. In het geval van gipsplaat (en het - is geen uitzondering), maar ook speciale aandacht nodig.

Shpaklevanii op de aansluitpunten vellen van gipsplaten, een speciale versterkingsband - serpyanka. Het versterkt de kruising platen voorkomt het optreden van scheuren die onvermijdelijk met de leeftijd zijn.

De voegen gipsplaten stopverf: trainingsmateriaal en hulpmiddelen

Shpatlevanie zetels verbinding vellen vereist specifieke gereedschappen en materialen. Ze moeten verwerven van tevoren, zodat in het proces niet te laten afleiden. Voor de naden van gipsplaten, evenals alle van zijn oppervlak, moeten met name twee soorten vullingen.


namelijk:

 • Vanaf stopverf. Een grove structuur (fijner dan conventionele gips) wordt gebruikt om de ruwe oppervlakken, die afwijken van het niveau en de eliminatie van defecten (scheuren, kuilen, gewrichten) sluiten. Laag toepassingsgebieden - 1,5 cm.
 • Afwerking samenstelling. Het heeft een fijnkorrelige structuur, iets wat lijkt op een bloem. Ontworpen voor de perfecte vorm van het nivelleren van de oppervlakte - dit is de laatste laag van de gipsplaten afwerking ontwerp (zonder primers). Uitgegaan wordt aangebracht over een laag van 1-3 mm.

Na drogen en strippen van de finish vullingen oppervlaktestructuur (of wand) wordt vlak en glad.

Er is een ander soort vulmiddel - universeel. De structuur is kleiner dan het begin, maar groter dan de finish. Als de GCR keeper en onder het behang, is het mogelijk om een ​​veelzijdig materiaal te gebruiken. 

Werken met universele putty is vrij eenvoudig, zoals deze wordt toegepast in een enkele laagWerken met universele putty is vrij eenvoudig, zoals deze wordt toegepast in een enkele laagOok te gebruiken op de gewrichten moet versterking tape - serpyanka. Het is een gebouw net op basis van glasvezel. Één kant ervan is behandeld met een kleefstofsamenstelling die de tape op het oppervlak vastlegt. Breedte serpyanku anders - 4-23 cm, lengte 2-18 m.

De tool zal nodig hebben:

 • 2 soorten spatels (smal en breed);
 • Schaafmessen of scherpe;
 • gebouw mixer
 • Capaciteit voor de fokkerij vullingen.

Bereid alle noodzakelijke, kunt u overgaan tot het belangrijkste probleem. Hieronder zal worden beschreven stap voor stap handleiding via welke om te gaan met het werk van een beginner.

Instructies stap voor stap: hoe gewrichten gipsplaten stopverf

Meer aansluit gipsplaat naden sheets het gestel expandeert een vlak (met verwijderde rand van beide platen onder een hoek van 45 graden). Als dit niet is gebeurd - kan het geschaafde afschuining scherp mes al in de samengestelde structuur.

Elk bedrijf produceert vulstof met zijn eigen kenmerken, zodat het mengsel verdund met water om volgens pakketrichtingenElk bedrijf produceert vulstof met zijn eigen kenmerken, zodat het mengsel verdund met water om volgens pakketrichtingen

Vervolgens worden de volgende acties uitgevoerd:

 1. Ontstoffing oppervlak. Dat wil zeggen, de verbindingen moet worden schoongemaakt met een vochtige doek om de schuine kant links te reinigen.
 2. lasprimer. Er zijn maar weinig mensen gebruiken primer in dit stadium, maar het moet worden opgemerkt dat de samenstelling van de bodem, naast de antiseptische eigenschappen, heeft ook goede hechting. Gegrond naden, is er geen vrees dat het gips laag eraf zal vallen.
 3. Kneden stopverf. Terwijl de primer droogt, kunt u beginnen met de voorbereiding van het basismateriaal. Het is vermeldenswaard dat de stopverf - snel opdrogen, dus het voorafgaand aan het verzoek moet worden verdund. Hiervoor moeten we het gebouw mixer, container en water. 
 4. Toepassing van stopverf. Nadat de primer gedroogd is, neemt de spatel en op de gewrichtsruimte vullaag (start of universele). Het mengsel wordt niet alleen plaats interfacing plaat, maar ook de omgeving (ongeveer serpyanku breedte).
 5. Het leggen van de tape. Tot de bevroren stopverf in plaats joint gelijmd serpyanka. Het is raadzaam om de tape te leggen zodat het samenvalt met het midden van direct interfacing plaats vellen gipsplaten.

Na de gepleisterde gewrichten - bent u klaar om het gehele oppervlak af te maken. De appretuursamenstelling moet worden toegepast na volledige droging start (kan 12 tot 24 uur, afhankelijk van de eigenschappen van de ruimte).


Hoe de pleister te voegen gipsplaat kiezen

De wereldwijde bouwmarkt staat vol met een verscheidenheid van verschillende materialen, waaronder otelochnyh stopverf mengsels. van een speciale samenstelling is niet vereist om de naden van gipsplaten lijnen - een materiaal dat wordt gebruikt als het gehele oppervlak.

Afhankelijk van de bestemming, stopverf, zoals hierboven vermeld, is het uitgangspunt, afwerking en veelzijdig. Qua samenstelling - gips, cement en polymeer. Voorbewerken afwerking gipsplaten oppervlakken passen alle drie de opties, maar veel hangt ook af van de eigenschappen van uw kamer, waarom stilstaan ​​bij hen in detail.

Polymer pleister is zeer soepel en comfortabel materiaal dat het verbruik vermindert, evenals de loonkostenPolymer pleister is zeer soepel en comfortabel materiaal dat het verbruik vermindert, evenals de loonkosten

Laten we eens kijken naar de soorten stopverf mengsels van samenstelling:


 • Cement stopverf. De meest waterbestendige van alle soorten, kunnen extreme temperaturen, vaak gebruikt voor het afwerken van de keuken of badkamer te weerstaan. Gebrek aan cement vullingen - drogen krimp en de mogelijkheid van de vorming van microscheuren. Om dit te vermijden, raad ik u aan het materiaal meer dan één keer te zetten.
 • Gipssamenstelling. Volgens deskundigen de beste optie is voor decoratie gipsplaat (die is gemaakt op basis van gips). Basis gips stopverf - gips en vulstoffen, die de eigenschappen van de samenstelling te verbeteren. Putty drogen snel en zonder krimp en is eenvoudig aan te brengen. De absorbeert vocht, wat leidt tot scheuren bij het drogen. Het is niet aan te raden om een ​​vulmiddel in natte of vochtige ruimtes.
 • De polymeerdeklaag. Veel groter is dan de vorige twee soorten vanwege de universaliteit van de samenstelling. Vochtigheid, extreme temperaturen, vochtigheid - dit alles heeft geen invloed op het materiaal. Polymeersamenstellingen worden vaak gebruikt als een afwerking oppervlak. Onder de tekortkomingen kunnen worden geïdentificeerd hoge kosten, maar ten koste van de vulstof is veel lager dan in andere soorten.

Afhankelijk van de financiële mogelijkheden, eigenschappen van de ruimte en het volume van de komende werken en geselecteerde vulmiddel.

Filler verkocht in twee varianten:

 • Solution. Verkocht in verzegelde containers is erg handig voor beginners, want het moet niet verdund worden.
 • Droge mix. Heeft een langere houdbaarheid, wordt het meest gebruikt door ervaren professionals.

Onder de fabrikanten van vele merken die zich al lang bewezen in de bouwmarkt, maar het is goed te beseffen dat we vaak te veel betaalt voor de naam op het moment, wanneer je niet onder voor de karakteristieken van de samenstelling kan kopen is veel goedkoper uit een weinig bekende merk.

Instructies: hoe gewrichten gipsplaten stopverf (video)

Putty gipsplaat gewrichten - een belangrijke stap in afwerking bouw. Als je het goed doet, geen geld en tijd te besparen, kunt u zich te ontdoen van de problemen die vaak ontstaan ​​na een recente renovatie.

Good luck!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − 63 =

map