Vindstrappan Fakro: 3 skäl att välja

Vindstrappan Fakro: 3 skäl att välja

12 October 2017Vindstrappan Fakro är ganska populära eftersom de är säkra och praktiskaVindstrappan Fakro är ganska populära eftersom de är säkra och praktichnyeKak vanligtvis Fakro trätrappa från naturliga tall, men det finns också metall. Choice, beror naturligtvis helt på kunden. Produkten möjliggör säker lyft från bottenvåningen till den andra i ett privat hem. Efter operationen är klar, är Farcot stege viks och förvaras under taket, vilket kräver lite extra utrymme. Sådana heminredning passar in någon typ av rum. I grund och botten är de som används för privata hem, men det är möjligt att installera i garaget, på lagret eller något annat rum.


Original vindstrappan Fakro

När du köper en sådan lyftmekanism, kan kraftigt spara inte bara pengar, utan också för att ställa in tiden, eftersom installationen är inte svårt att genomföra.

Ladder Fakro - är:

 • bekvämlighet;
 • tillgänglighet;
 • Comfort.

Trappor Fakro fördel ligger i dess tillgänglighetTrappor Fakro fördel ligger i dess tillgänglighet

Dessa egenskaper tillåter produkter att vinna popularitet i bokstavligen varje dag. Dessutom till trappan kompakt, funktionell, och viktigast av allt, enkel installation. täcktjocklek är ca 36 mm och gjorde den till en ram fodrad med ark av fiberboard.


Utrymmet inuti ramen är fylld med användning av fyllmedel av skum eller Styrofoam, isoleringsskikt om det behövs. På den yttre ytan slät. Locket öppnas och stängs genom metallstängerna och lås. Installera struktur kräver maximal precision, locket väl tillsluten och inga skillnader med hålstorlekar.

Tack vare hörn bitar, trappa satt fast och tydligt, och är stabil.

För att öka styrkan i produkten, måste du åtgärda stegen tekniken passar ihop så att när den är hopfälld de inte vidrör locket.

Olika typer av stegar Fakro

Innan du installerar vindstrappan från den polska tillverkaren, måste du bestämma vilken typ av struktur.Det finns olika alternativ för vindstrappan, plocka upp som bör ges ett inre rumDet finns olika alternativ för vindstrappan, plocka upp som bör ges ett inre rum

Detta kan vara:

 1. Komfort - LWK.
 2. Smart-LWS.
 3. Thermo-LTK.
 4. Fakro (LWM).
 5. Värmeisolering - LST.

Varje typ av stege har sina egna egenheter. Till exempel, en stege typ Smart-LWS utförda uteslutande av furu, är det kompletteras med täck isolator, och har en lucka 36 mm tjock. Modell Komfort LWT tillverkas inte bara från furu och den högsta kategorin, och har även en lucka med en tjocklek på 36 mm. Denna design är perfekt look på den ljusa taket. Som regel består produkten av 3-4 sektioner, liksom den sida av metall ledstång, för enkel användning och säkerhet.

De stege gummiklackarna är närvarande, vilket förhindrar skada på golvbeläggningen vid öppning.

Designen presenterar Fakro stege

Stege Fakro Basic - är inte bara en uppsättning av högkvalitativa komponenter för hissen till andra våningen, och utarbeta de element med vilket den superstrukturen bildas.

Många människor föredrar att välja trapporna Fakro, eftersom de kännetecknas av hög kvalitet och tillförlitlighetMånga människor föredrar att välja trapporna Fakro, eftersom de kännetecknas av hög kvalitet och tillförlitlighet

Komponenter i trappan - är:

 • Laterala längsgående balkar;
 • Den horisontella steget;
 • Anslutning av sidobalkarna.

Det är dessa komponenter stärker produkten och göra den mer hållbar. Teknikutveckling var att skapa inte bara en glidande stege, och göra det så stabilt och kunna fungera i många år med regelbundna tunga laster.


På trappan, oavsett stege, har ett särskilt halkskydd längsgående fördjupning genom vilken för att undvika att halka under nedstigning och uppstigning.

Fakro stege: dimensioner och funktioner

Mått Farko trappor kan vara annorlunda. Framför allt kan man köpa färdiga designen ett standardformat.

Innan du installerar en stege måste gå framåt för att göra mätningar av bredden och längden på öppningenInnan du installerar en stege måste gå framåt för att göra mätningar av bredden och längden på öppningen

Men innan förvärvet, är det nödvändigt att mäta:

 • Höjd från första till andra våningen;
 • Bredden av öppningen;
 • Längden av öppningen.

I standardvindstrappan bashöjd anses 270-350 cm. Vinkeln är 50-75 grader, och stammen kan vara mindre än 1 m. Att köpa träkonstruktioner, är att välja en längre längd, och, om så erfordras, kan det lätt avlägsnas.


Om stegen metall sax, kan flera sektorer fästas till det.

Standard storlek lucka anses 60-70h120-140 se. Det är önskvärt att använda en större storlek, eftersom det kommer att provocera allvarlig värmeförluster. När du skapar öppningen, måste du göra en extra marginal på 5 cm på varje sida. Det blir då tydligt observerade normer montering vinden stege.

Som regel försäljning av trappor, leverantörer erbjuder inte bara en extra fäst material utan även tjänster för installation, än vad du ska använda, om det inte finns någon skicklighet att installera sådana anläggningar, eftersom det kan leda till extrema fall.

Installera vindstrappan Fakro

Vad är funktionen av vindstrappan Farko Plus? Det faktum att deras installation är i princip inga problem och förstå är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken.

Installera vindstrappan Fakro kan äga, det viktigaste - noggrant läsa instruktionernaInstallera vindstrappan Fakro kan äga, det viktigaste - noggrant läsa instruktionerna

Man behöver bara följa instruktionerna:

 1. Det är nödvändigt att kontrollera att öppningen av luckan och storlekar.
 2. På den nedre delen av luckan är fäst till hjälpkortet stege stöder i ovikt form.
 3. I drift, kräver användning av nyckeln 10, skum, och gradskivan skruvdragare med skruvar.
 4. Trappa stiger och lutar på stödkortet.
 5. Vid tidpunkten för montering av trapp rutan du behöver för att motstå rakhet. För att göra detta, mellan änddelarna i öppningen av lådan och infoga en spacer.
 6. Ladder box fästs med skruvar på båda sidor.
 7. Vidare är referenskortet avlägsnas och utsträckbar stege. Fram till slutförandet av monteringsarbete, måste du stanna på andra våningen, eftersom medan konstruktionen inte är inställd, är steg på det strängt förbjudet.
 8. Ytterligare fyllt med skum trappa öppningar mellan höljet och öppningen i taket.
 9. Det är nödvändigt att lossa skruvarna och vik stege för att avsluta.
 10. Ytterligare åtdrages bultarna snäva.
 11. Sedan ett borttagningselementet stegar, om det är för långt, eller tillägg. Om järn trappan, kan du lägga till de önskade segmenten.

Vid behov kan vi utföra reglering av lutningen av stegen. För att göra detta, måste du flytta placeringen av sidostöden.

Vindstrappan Fakro: recensioner

Trappor Fakro mycket positiv feedback, och använda dem nästan överallt. Eller för att vara mer exakt, inom industri och bostäder.

Fakro stege vackert dekorera insidan nästan alla rumFakro stege vackert dekorera insidan nästan alla rum

Efterfrågan på konstruktionen ganska motiverat, eftersom de är:

 • De är gjorda av miljövänligt material;
 • Har lock för att skydda golvytan från utseendet av flis, repor och förtryckta;
 • Monterad på ett förenklat monteringssystemet i form av en hopfällbar;
 • Låt öka avståndet mellan dörren och steg;
 • De har värmeisolerade luckor;
 • Utrustad med halkskyddade steg;
 • Utrustad med ledstänger av metall;
 • De kan fastställas, och utan hjälp av proffs och på egen hand;
 • Har ett system med fällbara steg i form av en laxstjärt.

I allmänhet stegen Fakro - en lätt vikbar design, som består av sektioner 3-4. Tillverkad av trä och metall, har en högre kvalitet. I synnerhet om det är en träkonstruktion, sedan på duken inte knut eller flisning. Utmärkt finish, den bästa utsikten och maximal eftertanke. Tack vare byggde slottet, kan du låsa dörren, att begränsa tillgången till vinden. Vikta trappa inte syns eftersom det ser ut som en kompakt enhet, sammanställas och lagras i taket.

Installera vindstrappan Fakro (video)

enkel installation, utmärkt dekor och viktfördelar. Allt detta kan uppnås genom förvärvet av konventionella loft stegar från företaget Fakro.

Exempel Fakro stegar (foto)

1 5 4 216fakro 494D 656cherdachnye-lestnitsy-Fakro-lms 1444293205cherdachnaya-lestnica-fakro1231 259686628w640h640cid2579563pid181507632-86d66873 cati-merdivenleri1 art0000025a1

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

map