Vilket är bättre, är undertaket PVC eller duk: recensioner

Vilket är bättre, är undertaket PVC eller duk: recensioner

12 October 2017Med hjälp av en sträcka tak är det möjligt att inte bara dölja ytdefekter, men också för att skapa en individuell utformning av alla rumMed hjälp av en sträcka tak är möjligt att inte bara dölja ytdefekter, men också för att skapa en egen design något tak pomescheniyaNatyazhnoy är en tunn, men ganska fast film eller tyg som är sträckt på en speciell ram - en baguette. Det vill säga alla typer av defekter i basen taket försvinna under ett helt platt ytspänning.


Undertak tyg eller PVC: recensioner om ekologi

Om du förblir neutral, och inte säga vilken typ av design är bättre på många sätt. För att förstå detta, är det nödvändigt att noggrant representera vad som är en varje art. Och för detta är det nödvändigt att skingra några av de myter som ligger bakom många av recensionerna.

Till exempel, många tror att tyget taket kommer att vara mer miljövänliga, vilket inte är att säga om PVC konstruktion. Ange att taket PVC samtidigt giftiga, har en obehaglig lukt, och i allmänhet - är skadligt för människor. Men! Genom graden av miljövänlighet, gjorde dessa tak inte har skillnader. I material har tillstånd att installeras i vardagsrummet, inklusive barn.

De främsta fördelarna med en sträcka tak tyg: lätt att installera, miljövänligt, hög hållfasthetDe främsta fördelarna med en sträcka tak tyg: lätt att installera, miljövänligt, hög hållfasthet

Den enda frågan är om det är en certifiering för dessa produkter. Den certifierade produkten skiljer sig från en billig, men det är oklart var och vad gjorde förfalskning. Läs instruktionerna, inklusive det finstilta, där det finns en teknisk beskrivning av varorna.

Innertak och PVC tyg: det är bättre för hållbarhet

Återigen, det finns massor av recensioner som hävdar att tyget taket är mycket starkare.


Och det finns sådana argument:

 • Tyget är elastiskt och hållbart, och därför upprätthålla någon översvämning;
 • Film att bryta snabbare;
 • Tyget är tjockare film.

Men inte luras av reklam flyttar med stark översvämningar vävnad kan helt enkelt riva längs sömmen. En film motstår tak översvämningar till 100 kg per kvadratmeter.

Skador från en värmepistol om det var sant

Om den används för hög kvalitet sträckt duk, är en obehaglig lukt, som ofta anklagas för filmbanor, blir bara under installationen. Och så snart nätet är etablerad, försvinner lukten.

Ökade spänningar tak PVC-film med hjälp av en värmepistolÖkade spänningar tak PVC-film med hjälp av en värmepistolDet finns också en myt att under påverkan av de mest otänkbart att kanonport och tapeter och möbler. Och effekterna kan ses direkt, säger de, överraskningar dyker upp då.

I själva verket kommer ingen skada möbler värmepistol inte orsaka. Men torra krukväxter kan. Men säkert något som de inte bort problemet. Glöm inte att ta med husdjur i rummet vid tidpunkten för installationen.

Dessutom är luftflödet riktas endast till webben, så att rädslan för värdet av möbler och väggar helt enkelt inte värt det.

Skillnad undertak från taket tyg: en jämförelse

PVC spänntak har sina fördelar och nackdelar.

Så PVC-film:

 • Dess funktioner kan du ta vändningar och andra former;
 • Per kvadratmeter priset är relativt låg;
 • fuktbeständighet nivån är ganska hög;
 • Brett utbud av färger;
 • Ytan är alltid jämnt och plant;
 • Alla defekter grov tak dolda;
 • Det är resistent mot kemikalier,
 • Materialet inte samla damm och absorberar lukter;
 • Tvätta och rengör PVC taket lätt.

Undertak PVC-film kan tvättas icke-slipande rengöringsmedelUndertak PVC-film kan tvättas icke-slipande rengöringsmedel

Men det finns fortfarande restriktioner för installation av PVC tak, till exempel, kan du inte installera det på en plats där en hel del tid kommer att sänka temperaturen på plus fem. Vid montering måste vara mycket försiktig med materialet.

Fabric också kan installeras i taket i rummet med låga temperaturer. Men här i olika nyanser av "oklart", men de kan målas sig först efter slutmontering.

Rengör och tvätta taket är mycket mer komplicerat än PVC. Och ominstallation av tyget av taket är inte möjligt.


Vad stretch PVC tak

Taken är gjorda av PVC erbjuder ett bra val när det gäller deras räkning.

Texturen Film tak är:

 • Glansig (spegeleffekt);
 • Matt (klassiska utföringsformer);
 • Satin medelvärdesutföringsform mellan de två första;
 • Pärlemorfärger ger effekten av transfusion;
 • Likna genomskinligt frostat glas.

En kortfattad översikt av klassificeringen av undertakskonstruktionerEn kortfattad översikt av klassificeringen av undertakskonstruktioner

Under de senaste åren, väljer allt fler glansig film, som är en visuell utrymme expander - han verkligen visuellt öka rummet gränser. Från vit dominans också avgår allt uppfriskande rum med ljusa färger.


Olika typer av undertak (video)

Varför välja tyg tak

För det första skälet till detta motstånd mot temperaturförändringar. Eftersom tyg tak in inte bara i vardagsrum, sovrum och barn, utan även på terrasser, verandor, altaner och balkonger.

Ett annat skäl till att välja ett tyg tak - det smidigt. duk är oftast tillräckligt för att det ska göra en smidig tak utan skarvar.

Brist söm - Den största fördelen med tissuebanor för takBrist söm - Den största fördelen med tissuebanor för tak

Enkel installation är också ett viktigt faktum, speciella mätningar inte utförs. Canvas köper helt enkelt en lager, sedan att skära av alla onödiga. Du behöver inte installera och värmepistol.

Och slutligen, för många är det tyg konsistens ser mer spektakulär än filmbeläggningen.

Funktioner tyg tak (video)

Valet av spänning beläggningen beror mer på visuella preferenser - vilken struktur närmare dig. Och, naturligtvis, på den avsedda användningen, om detta är en veranda eller balkong, bara tyg alternativ. Vid en lägre än vad som skulle vara filmbanan priset.

Bra val!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 10 = 12

map