Vilken typ av tak: olika täckning alternativ

Vilken typ av tak: olika täckning alternativ

12 October 2017Hittills finns det ett stort urval av material för efterbehandling taketHittills finns det ett stort urval av material för efterbehandling knock först, är valet av taket systemet beror på typ av design koncept råder i ditt hem. Och om det inte finns någon tydlig stil, det finns fortfarande vissa anledningar, egenskaper som kan väljas tak täcker. Om det är dags att göra ett nytt tak, titta på en mängd olika alternativ.


Vilka är taket: upphängd ram

Installation av taket kan lätt göras med händerna, om en sådan installation har åter utförts väl eller reparation färdigheter är tillräckliga för att ta itu med sin egen undervisning.

Ordet "svävande" visar att framtiden för taket är en konstruktion som är upphängd till förslaget, den grundläggande taket. Den är upphängd på ramen. Och denna ram är en trä eller metall.

Undertak ram - den vanligaste konstruktionslösningUndertak ram - den vanligaste konstruktionslösning

För den anordning som används metall ramprofiler - och taket guider. De är monterade på omkretsen och bildar en byggnadsställning som du FÖRHYDA. I det här fallet talar vi om skapandet av gipskartongkonstruktioner. Men ramverket är och coffered tak och rack, etc. Bara ramar kan vara olika, liksom suspensioner för dem.

På basis av metallramen kan göra taket i flera nivåer. Och du kan göra och det kombinerade taket när sträckt duk dekorerad med utformningen av gips rutorna.

Sorter tak (video)


Alternativ Tak omslag: släta eller målning

Låt oss säga att din lägenhet tak låg, och olika typer av suspenderade strukturer är inte precis ditt alternativ, måste du välja den optimala innertaksbeläggningen.

Sorter takdekorering:

 • Kalkar. Gamla versionen, när taket är täckt med krita eller kalksammansättning. Men på en oförberedd yta av en sådan sammansättning, naturligtvis, inte är tillämplig. Först du justera basen taket, gips, spackel, primer och sedan bearbeta den och först därefter Beli. Prestanda är inte det bästa alternativet (i alla fall i genomsnitt), du kommer att behöva rentvå hans två år.
 • Målning. Situationen är nästan densamma, bara i stället för krita och kalk du använder färgkompositionen. Måla mer praktiskt, är billiga och lätta att arbeta med dem. Speciellt eftersom efter rentvå taket, bara en vit och ingen annan modern färg förutsätter en hel del alternativ för färger och nyanser.
 • Tapetsering. En sådan prestanda Design av taket också har en lång historia, men versionen är ganska bra. För det första, om du tar en målningsbar tapet, du kan nästan varje år för att uppdatera taket, ommålning bara tapeten. För det andra kan man inte bara ta pappersvägg, som till exempel bambu som skulle vara ett bra alternativ för bostäder i eko-stil.

Många hyresvärdar väljer att inte bry sig med en finish för taket: de helt enkelt dess färg, blekmedel eller BakgrundsMånga hyresvärdar väljer att inte bry sig med en finish för taket: de helt enkelt dess färg, blekmedel eller BakgrundsMen från en sådan beläggning som plast dekorativa plattor i dag vägrar, som hänför sig till den föråldrade, inte längre lika spektakulära dekor tak.

Bildar tak i huset: kassett konstruktion

Kassett tak gäller även stomkonstruktionen. Deras princip är att du måste fylla ramen med särskilda paneler. Ibland kallas en kassett tak raster.

Karakteristiskt coffered tak:

 • Kassetter - en platta av mineralull eller glasull (komprimerat) med fyllmedel såsom lera eller stärkelse;
 • Plattorna är gjorda utan fenol-formaldehydhartser och asbest, eftersom de är brandsäkert och ofarligt för människor;
 • plattorna är vanligen vita, enfärgad;
 • De vanligaste textur paneler - smidig, men kan köpas plattor med en grov yta;
 • I tillägg till standardpaneler finns och speciella, till exempel, vattenbeständig eller akustisk.

Kassett tak - hängande design som perfekt dekorera alla rumKassett tak - hängande design som perfekt dekorera alla rum

Fastställande systemet coffered taket är som följer: bärande och mellanliggande sektioner, suspensioner och filéer (väggprofiler). Det visar sig att taket monteras ganska snabbt och lika snabbt kan demonteras eller delvis demonteras.

Bildar tak mönster: en mängd rack

Undertak installeras vanligtvis i små områden med hög luftfuktighet eller korrosiva miljöer. Det är lätt och hållbar, miljövänlig tak. De är inte rädda för fukt och är inte brandfarlig.

Rake - en tunn plåt av aluminium eller stål, som är täckt med flera lager av lack bakning.

När det gäller design, är det så här:


 • Silverpläterade plattor;
 • guldpläterad;
 • krom;
 • SLR;
 • matt;
 • Med eller utan perforeringar.

Rack tak i allt större utsträckning inom områden som: kök, toalett och badrumRack tak i allt större utsträckning inom områden som: kök, toalett och badrum

Mount en sådan struktur är också enkel: en grundläggande takmonteringsfästet profil, en kam, och panelerna själva kammen just prischelknutsya. Hallarna är clips-system.

Alternativ för tak reparation: sträckt duk

Detta är en av de mest populära takkonstruktioner. Du kan antingen dra PVC duk eller tyg Polystyrol. I det första fallet, arbetarna komma och göra en preliminär mätning är den andra mätningen inte nödvändigt, en extra bit av material skära strax utanför.

Funktioner stretch tak:


 • Ganska snabbt, på bara några timmar av ditt tak blir helt slät och nivå;
 • Stretch tak är mest lönsamma sofistikerad och originella belysningssystem;
 • Denna beläggning kan anses hållbart, eftersom det är med omsorg för minst 15 år;
 • Och ta hand om honom helt enkelt - ibland kan det vara sugits, och så - att torka duken i mild tvål och vatten;
 • Stretchtyg kan vara matt och glansig;
 • I händelse av översvämning av undertaket kommer att spara dina möbler och golv från vattnet, och vattnet kan sedan tömmas (samtals specialister);
 • Alla oegentligheter nedre tak dolda.

Stretch tak - de mest populära och vanligaste typen av efterbehandling takbeklädnadStretch tak - de mest populära och vanligaste typen av efterbehandling takbeklädnad

Särskilt populära är idag tak med fotoutskrifter, som tillåter praktiskt taget alla av hög kvalitet bildöverföring till taket, vilket ökar designmöjligheter.

Om oegentligheter syns på taket

Här kan du göra på två sätt. Den första - att städa upp sin spackel, gips och primer tills taket inte kommer att vara smidig. Ja, kan du behöva använda mer än ett skikt av avjämningsmassa innan du kommer att uppnå resultatet. Men ingenting hjälpte.

Som regel, om taket finns några oegentligheter, finns det två sätt att åtgärda dem: för det första - kitt, den andra - att använda gångjärn design för efterbehandling taketSom regel, om taket finns några oegentligheter, finns det två sätt att åtgärda dem: för det första - kitt, den andra - att använda gångjärn design för efterbehandling taket

Andra - du helt enkelt utrustar upphängningsstruktur som will hide defekter. Men om det finns ett hot om kollaps av gips, då är det bättre att ta bort skapandet av ramverket och dess hud för att hålla den kollapsade och kunde inte göra mycket skada på undertaket.

Stretch tak kan också dölja en ojämn bottenyta. Ofta sker i nya byggnader, där det andra och det tredje året kan taket gå små men fula sprickor.

Hur tar man bort gupp på taket (video)

Idag är valet av inredning och konstruktion av taket stor, och det finns ett alternativ för varje smak och varje tillfälle. Observera balansen i stilistisk enhet, färgbalans och köpa endast kvalitetsmaterial.

Lycka till reparation!

Typer av tak (Foto olika material)

2-min 1-min 4-min 3-min 5-min 6-min 7-min 8-min 10-min 12-min

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − = 75

map