Vidhäftande gipsskivor 6 ansökningar

12 October 2017Höga adhesiva kompositioner utformade för att tillhandahålla en tillförlitlig och tät anslutning av gips med olika baserHögkvalitativa lim är utformade för att ge en säker och tät anslutning med en rad olika Gips osnovaniyamiGipsokarton är ett mycket populärt material för reparationer, och så småningom dess popularitet växer. Men installation av gipsskivor innebär ofta extra svårigheter och höga materialkostnader i samband med driften av metallprofil. För att lösa detta problem är utformad speciellt lim.


Lim för GCR: omfattning

Limmet som används för att fästa gipsskivor inte högt specialiserad material.

Den kan utföra några andra uppgifter:

 • Installerar GCR;
 • Fastsättning isolering av mineralull och gips kombinerade panelerna;
 • Arbeta med expanderad polystyren;
 • Installera pazogrebnievyh plattor;
 • Om dekorativa plattor;
 • Varor dekorativa med gips sådana lister.

Innan fastnar på väggen av gipsskivor, måste ytan rengöras från damm, rikta och päls primerInnan fastnar på väggen av gipsskivor, måste ytan rengöras från damm, rikta och päls primer

Användning av en sådan multifunktionell lösning tillåter inte oroa sig för kvaliteten och hållbarheten hos den adhesiva kopplaren görs med hjälp mälden GCR.


Men vi måste förstå att limmet är bara effektivt när du installerar gips betong, tegel eller lättbetong bas.

Dessutom ytan dock och bör inte vara helt platt, men ändå avvikelsen från nivån för hela höjden på väggen får inte vara mer än 3 cm. Om väggen är mer ojämn, så ska du prova sin nivå lite, och efter att försöka hålla oss till det Gips ark. Och för bättre kopplingsmaterial basen är först nödvändigt att avlägsna damm, primas och torkades.

Den optimala lim för gipsskivor: vad man ska välja

Lim för GCR skall väljas baserat på vilken typ av rum, grunder, erfarna hantverkare som är med honom kommer att fungera, och naturligtvis innebär materialet.

Gips lim för klistermärken Volma gipsskivor i våtutrymmenGips lim för klistermärken Volma gipsskivor i våtutrymmenFör närvarande finns det flera alternativ för de vanligaste lim för gipsskivor:

 • Knauf Perlfix. Någon professionell bekant med detta märke, har kompositionen en hög vattenbeständighet, och är därför idealisk för badrum eller kök.
 • Polyuretanlim. Väl lämpad för att arbeta med GCR ekonomiskt tillbringade, men kräver inköp av en speciell pistol mot sin rätta tillämpning.
 • Gips lim Volma. Perfekt för användning i rum med hög luftfuktighet, dessutom skyddar blandningen mot verkan av mikroorganismer.
 • Fugenfuller. Detta är faktiskt ett plåster, som har ett brett spektrum av tillämpningar, idealisk användning av detta medel för fixering plattor på gipsskivor.
 • Silikonlim. Det också kallas tätande och används främst för behandling av sprickor och fogar i syfte att skydda inträngning av fukt så det är perfekt för att klibba tapeter och ljus GCR.
 • Ceresit. Denna monterings lim är också perfekt, även utformade ursprungligen för plattorna.

När man köper limblandning är det nödvändigt att kontrollera dess utgångsdatum och substratet krävs för att följa instruktionerna, eftersom limmet kan appliceras och en punkt, och ett kontinuerligt skikt.

Alla blandningar är lämpliga för specifika typer av lokaler har olika kostnader och varaktighet för torkning, så du behöver tänka på dessa data vid val av optimala varianten.

Högkvalitativ lim för gipsskivor Knauf

Tyskt märke Knauf har länge haft en fast plats på marknaden för byggmaterial, experter ta hänsyn rykte företaget och kvaliteten på sina produkter, och därför ofta ge företräde åt bygg blandningar av denna tillverkare.

De självhäftande produkter som tillverkas av det tyska företaget Knauf, hög kvalitet och miniminormer konsumtion när man arbetar med gipsmaterialDe självhäftande produkter som tillverkas av det tyska företaget Knauf, hög kvalitet och miniminormer konsumtion när man arbetar med gipsmaterial

Det är värt att notera några viktiga punkter som visar att tillverkaren verkligen att lita på:

 • Knauf producerar inte bara lim, men själva ark gips, och därför vet mycket väl vilka kvaliteter bör ha en klisterlösning;
 • När reparationsarbetet är alltid bättre att ge företräde åt de olika materialen från samma tillverkare, men Knauf blandning utmärkt jobb med ett annat företag GCR produktion;
 • Knauf erbjuder en garanti på sina produkter när hanteras korrekt och lagras;
 • En liten brukstid (cirka sex månader) kan köpare att alltid arbeta med färsk högkvalitativ lösning.

Med tanke på dessa fakta, är det rimligt att sätta produkter av detta märke på en av de högsta kvalitet och tillförlitlighet. Allvarlig tyska företaget erbjuder produkter för större reparationer.

Emellertid kan tillverkaren inte gå i god för sina varor, som har brutit mot hållbarhet och lagringsförhållanden, så dessa data måste kontrollera tillbaka i butiken innan du köper.

Den bästa lim för gips Perlfiks

Listan ovan presenterade bara två blandningar Perlfiks och Fugenfuller producerade ett varumärke som tillhör Knauf. Men Perlfiks det är perfekt för installation av GCR.


Karakteristiska funktioner adhesiva Perlfiks är god vidhäftningsförmåga och brist på skadliga föreningar i kompositionenKarakteristiska funktioner adhesiva Perlfiks är god vidhäftningsförmåga och brist på skadliga föreningar i kompositionen

Här är dess specifikationer:

 • Limmet kan användas vid en temperatur från 5 till 30 Co;
 • Den mest pålitliga alternativet för fästpaneler - en lim skikttjocklek av 2 cm;
 • Den har en hög motståndskraft mot fukt och därför tillgänglig för användning i badrummet, på balkongen eller i köket;
 • Efter beredning av lösningen och den torra blandningen måste användas inom en timme;
 • Limmet härdar fullständigt inom en vecka efter applicering vid normala rumstemperaturförhållanden, utan hopp och utkast;
 • Hållbarhet av den torra blandningen i den stängda förpackningen är halv;
 • Flödeshastigheten var 5 kg / m2;
 • Blandningen är färdig att använda och kräver endast spädning med vatten;
 • Sammansättningen är helt säker för hälsan.

Med rätt förberedelser och användning av lim resultat efter reparationer förblir permanent i sitt ursprungliga skick.

Tack vare sin goda prestanda och användarvänlighet, är limmet Knauf Perlfiks närvarande det vanligaste sättet för limning gipsskivor. Dessutom är blandningen tillräckligt attraktivt pris, vilket gör det möjligt för FCL med det 4 gånger billigare än att använda metallprofiler.

Hur man koka lim för gipsskivor med sina händer

Beredning av lim lösning för gipsskivor med sina händer är vanligtvis inte ett problem om du följer instruktionerna.


Innan beredning av lim lösning måste köpa verktyg, och noggrant läsa instruktionerna på baksidan av förpackningenInnan beredning av lim lösning måste köpa verktyg, och noggrant läsa instruktionerna på baksidan av förpackningen

Vanligtvis helt enkelt köpa färdiga torr mix i butiken, och sedan blanda det med vatten enligt följande:

 • Ta den tomma skopan och en tredje Fyll den med rent vatten;
 • Häll blandningen i skopan att glida vänt;
 • Med byggandet av biandaren med ett munstycke vid den lägsta hastighet för att röra om den resulterande massan;
 • Kontrollera konsistensen av den resulterande lösningen och, om den skiljer sig från den tjocka grädden, tillsätt sedan antingen vatten eller torra blandningen igen noggrant och rör;
 • Skriver massa för att stå i 5 minuter;
 • Återigen rör lösningen med en mixer och du är redo att gå.

Om instruktionen för beredning av lösningen på etiketten skiljer sig från de ovan beskrivna stegen, är det nödvändigt att agera i enlighet med instruktionerna.

Ordentligt förberedd lösning i allmänhet lämpliga för användning inom 30-40 minuter efter dess tillverkning, varefter blandningen tjocknar och kan inte användas utan betydande försämring av dess egenskaper.

Var noga med att hålla i minnet att du måste häll blandningen i vattnet, inte vatten att hälla i blandningen, annars den resulterande massan klumpar och det är inte lämpligt för reparation.

Hur man väljer limmet för gipsskivor (video)

Enbart lim Gips är inte svårt, det är bara viktigt att välja rätt beroende på vilken typ reparerade rummet och förbereda limblandningen enligt instruktionerna. Och man bör komma ihåg att byggmaterial av hög kvalitet är nyckeln till en vacker renovering.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 32