Vi gör ett val: undertak är bättre matt eller blank

Vi gör ett val: undertak är bättre matt eller blank

12 October 2017Drag strukturer - en praktisk lösning för inredning, eftersom de avsevärt minskar kostnaden för kosmetiska eller planerad reparation av takytanDrag strukturer - en praktisk lösning för inredning, eftersom de avsevärt minskar kostnaden för kosmetiska eller planerat underhåll poverhnostiKogda tak reparation är i det skede av att välja vad som är bäst undertak matt eller glansig, är det nödvändigt att överväga båda alternativen. Var noga med att ha en uppfattning om funktionerna i högglans och matt finish, systemet för vård och principerna för belysning. Dessutom måste du överväga storleken på rum, som kommer att installeras undertak.


Svårt val av spänntaket: glansig eller matt

Glossy tak högre än pristak matte, eftersom de är mer funktionell än matt, är det märks när man väljer färger, belysning lampor och takmontage. Inte varje rum kommer att se bra ut med en blank eller matt belagda tak, vad som påverkar den del av rummet, höjden på väggar och tak, särskilt täcker väggar och tak, förekomsten av dagsljus i rummet, och andra faktorer.

För att göra rätt val och användbar, måste du överväga alternativ för mer information.

funktioner tak

 • Egenskaper hos material;
 • Möjligheter taklampa;
 • Fördelar och nackdelar med matt och blank tak.

Lackbeläggningen har reflekterande egenskaper och spegeleffekter. Reflekterar ljuset ökar beläggningen den visuella utrymmet i rummet, varvid höjden av väggarna och taket vidgar rummet. På grund av detta, även i de mörka, källare och i områden med brist på naturligt ljus, tillägger högblank finish 50% av ljuset. Blanka tyger har ett brett utbud av färger och en mängd olika nyanser.

Glänsande beläggning som används för att utforma tak expanderar visuellt utrymme i bostadenGlänsande beläggning som används för att utforma tak expanderar visuellt utrymme i bostaden

 Att ta hand om en glänsande tak är ganska komplicerat, ytan bör tvättas regelbundet är det tydligt i damm och fläckar efter tvätt, som är svåra att ta bort på egen hand. Matt beläggning är underlägsen i stretch tak färg glansig beläggning. Matt beläggningar är inte lika ljus och naturlig, snarare än glänsande. Men den matta ytan döljer perfekt alla oegentligheter av taket ger rummet mysigt, även oegentligheter av väggarna är särskilt märkbar när en matt beläggning.


Matt taket är mycket lätt att rengöra, är det tillräckligt för att hantera sången medel som krävs.

Den första taket rengöring efter dess installation kan bäras i 4-6 månader, enligt garanti kvalitet utseende. Då, är rengöring utförs som nedsmutsning av ytor, som bestämmer funktionen av rummet. Taket i köket och allrum du behöver rengöra oftare än i barnkammaren eller sovrummet.

Matt tak: funktioner av denna typ (video)

Blank eller matt tak: hur man bäst att välja

Stretch tak har nyligen blivit den mest praktiska, praktiskt och elegant sätt att avsluta tak i rummen. Stretch tak lämpar sig för alla lokaler, oavsett om det är ett hus, en lägenhet, en klubb eller en restaurang. Varje rum blir en mycket fin utsikt, om ett undertak. Och den glansiga och matt tak, är mycket slitstarkt och har en garanti för service för mer än 15 år, eftersom kvaliteten på undertak är mycket höga. Detta gör det möjligt för en lång tid för att ge en bra bild av rummet och spara kostnader för den årliga målning, limning eller rentvå taket.Att välja vilken typ av tak täckning för lokalerna, måste du överväga flera faktorer:

 • takhöjd;
 • Närvaron av naturligt ljus i rummet;
 • Värdet av rummet.

Glossy tak ser bra ut i små och stora rum. Utrymme ökar visuellt på grund av spegeleffekten av glans. Vit och ljus färg av taket ökar höjden på taket i rummet, mörkt och blankt svart av spänntaket tvärtom, visuellt minskar höjden på taket.

Care matt stretch taket utförs enligt standarden system som inte kräver betydande fysiska och materialkostnaderCare matt stretch taket utförs enligt standarden system som inte kräver betydande fysiska och materialkostnader

 Perfekt glans tak i små rum, utöka sitt område. Glansiga tak kan installeras i ett väl uppvärmt rum, eftersom glansen inte reagerar vid låga temperaturer. Dessutom kan högglansiga duk inte stå emot värmen från lamporna, så se tillräckligt tak ljus på glansiga tak omöjligt. Llamas på taket ska vara en svag glöd.

Optimal belysning alternativet spänningen glänsande tak, spotlights det eller stjärnhimmel. Taklampa av spänningen kan frostat taklampa-ljuskrona, plats, med kraftfulla lampor.

Matt undertak är lämplig för bearbetning av både stora och små områden av lokalerna. Alla rum, sovrum, vardagsrum, kök, badrum, ser bra ut med spänning matt tak. Hållbarhet borstad tyg gör det möjligt att göra någon tak ljus, ytan inte är rädd för låga temperaturer och värme, men taket kan installeras i dåligt uppvärmda lokaler, och belysning kan vara kraftfulla lampor.

Blank eller matt tak: konsument recensioner

Både glansigt och matt tak har positiva kommentarer om livslängden. Om taket och belysningen är korrekt installerade, rummet upprätthålls den erforderliga temperaturen och ytan av taket utföres korrekt underhåll, livslängd garanti tak ökar.

Glossy tak Glossy tak "stjärnhimmel" - ett lyckat utförande av designidéer, är slående en hög grad av realism


Mer positiv feedback från kunder om vård av undertak är matt tak:

 • Matt takytan bättre än glansen hos vård och påfrestande för temperaturen och detergenter för bearbetning;
 • Det kräver ingen särskild vård, vad man inte kan sägas om den glansiga ytan av taket;
 • Glans hård tvätt av skilsmässor som lämnar även en vattendroppe.

Ett stort område av taket mer än att visa vatten märken, spår av trasor, tvättmedelsrester. Att ta hand om de blanka tak bättre att locka specialiserade städbolag, särskilt om taket området är stort.

Positiva kommentarer om pristaket i mer än en matt tak, är det billigare och sämre glänsande tak i pris men inte i kvalitet.

Rekommendationer om hur man väljer rätt färg av stretch tak

Undertak ljusa färger skapar alltid kontrast i rummet, så välj rätt färg lätt. Detta kan inte sägas om nyanserna i spänningen i nätet.


Den rika färgpalett av glänsande tak ger ett unikt utseende i hela interiörenDen rika färgpalett av glänsande tak ger ett unikt utseende i hela interiören

Välj färg på stretch taket i färgen på tapeten svårt:

 • Höjden på taket gör mörkare ton på golvet;
 • För ljust tapet samman med ljus tak eller ge en stark kontrast i kombination med ett mörkt tak;
 • Sträckt duk med ett mönster i taket ser mycket mörkare.

Färgen på taket efter installationen kom inte ut för mättad, måste du välja på webben på ljusare nyans av färg tänkt. Ett tyg nyanser för att matcha färgen på tapet eller färg på väggarna, bör färgen på tapeter och färg väljas på mörkare ton planer.

Glossy tak i det inre (video)

Stretch tak är en dyr form av design takmålningar i valet av färg måste beaktas särskilt ifråga om färg och skugga i rummet, är det höjden av väggar och tak bäst om i det här fallet kommer att hjälpa proffs som vet vilka färger som avslöjas på takytan.

Vad är en sträcka tak är eller glättat (foto) bättre matt

3 8 876 507267874 a5f0bacd1767af96e295a4009872d52d DSC0918 gal1-8 glyantsevye-natyazhnye-potolki-foto7 glyantsevye-natyazhnye-potolki-foto11 glyantsevye-natyazhnye-potolki-foto9

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 8

map