Vi anser hur många matcher på en sträcka tak kvadratmeter du behöver

Vi anser hur många matcher på en sträcka tak kvadratmeter du behöver

12 October 2017Använda spotlights för tak förbättra funktionaliteten i rummet och minska energikostnadernaAnvända spotlights för tak förbättra funktionaliteten av utrymmet och minska kostnaderna för elektroenergiyuNuzhna eleganta och allrum? I detta avseende är en stor roll som täckning. Att skapa ursprungliga ljusstrålar bör överge gammaldags ljuskronor och välja moderna armaturer.


Välj spotlights

Relativt nya spot belysning är i hög efterfrågan under flera år. Varje år är deras design och funktionalitet förbättrats så att du kan hänga med i tiden.

När du väljer taklampor får inte bara betalas ut till sin makt, men också veta hur och hur många lampor per kvadratmeter stretch tak i rummet behövs för bra belysning.

Fördelar spotlights:

 1. Tillåt uniform eller med tonvikt på vissa områden lysa upp rummet, så att du kan spela originalet med ljus.
 2. Instrument är kompakt och lätt, vilket gör att de kan monteras i ett sträckt duk.
 3. Lökar har ingen effekt på undertaket med långvarig användning, beroende på den låga emissionsförmågan jämfört med konventionella fixturer och ljuskronor.
 4. Enkel att använda och inte kräver noggrann skötsel, utom för att torka frontglaset.
 5. Vackert utseende, tack vare vilken belysningsanordningar kommer att passa perfekt in i det inre av något slag. När du utformar lösningar spotlights kan skapa unika kompositioner på taket.

Den raffinerade designen av en sträcka tak skapas genom att kombinera flera olika typer av belysningsanordningarDen raffinerade designen av en sträcka tak skapas genom att kombinera flera olika typer av belysningsanordningar


Vissa föredrar fortfarande de massiva ljuskronor. Men experter säger att en sådan spänning takarmatur är inte den bästa. kronor Boende i en sträckt duk är något mer komplicerad, vad man ska tala om reparation.

Men den viktigaste nackdelen - vikten av ljuskrona, under ett tak som kan sag eller ens bryta med tiden. Därför, för en spänning bladspets ljusanordningar är den idealiska lösningen.

Spotlights kan installeras flera olika typer av glödlampor.

Glödlampor ger rummet en naturlig, glädjande ögonen ljus. De är resistenta mot kraftiga svängningar i temperatur och deras arbete är inte beroende av misslyckanden och strömspikar. Men installation av sådana lampor är något mer komplicerat som en följd av de stora fixturer storlekar jämfört med andra punkt enheter.Point halogenlampor - det bästa valet för moderna undertakPoint halogenlampor - det bästa valet för moderna undertak

Halogenlampor, trots det höga priset, är mycket efterfrågade. De är idealiska för accentbelysning, utrustad med bra ljusflöde och har en hög livslängd.

Lågenergilampor kännetecknas av långvarig användning och hög ljusstyrka. Om dessa lampor är installerade i rummet, kommer det att ge mjuk belysning.

Isolerade och LED-lampor. Den största fördelen med LED-lampor är deras effektivitet och hållbarhet, och låga värmeutgångsanordningar förbättrar deras säkerhet.

Instruktioner om hur du ordna spotlights på spänntak

finns det ingen anledning att kontakta de yrkesverksamma för en framgångsrik installation av spotlights. Efter att ha studerat några av de funktioner och rekommendationer ordna belysning på taket kan vara sig själv.

Baserade enkla regler, kan installation av fixturer på undertaket göras med sina egna händerBaserade enkla regler, kan installation av fixturer på undertaket göras med sina egna händer

Steg för steg guide monteringspunkt av glödlampor:

 • Distributions zoner, som kommer att ligga utrustning;
 • Läggning av elkablar i gofrorukav;
 • Håltagning, som mäter 6 mm;
 • På platsen för den framtida belysningsanordningar för att göra anslutning av kopplingsdosor;
 • Utgångs ledningar för belysning;
 • Reglering av särskilda zoner för montering belysning;
 • Montering av förstärkningsringar till platser;
 • Skär hål i taket för att peka på instrumentet;
 • Utgångstrådarna genom knockout hålen;
 • Monterings fixturer i den förberedda området;
 • Justera höjden på plattformar för att undvika slapp spänningen i nätet.

Själv installera taklampor bör utföras i enlighet med de nödvändiga säkerhetsföreskrifter.


Hur många lampor i undertaket måste vara i ett specifikt rum

Hur man korrekt placera spot belysningsanordningar på en sträcka taket? Vid första anblicken verkar uppgift att vara ganska enkelt.

Men för att beräkna och ställa in fixturer att överväga flera faktorer:

 • Antal belysning;
 • Area lyser upp rummet;
 • Totala effekten hos glödlampor;
 • Tillgängliga ljusa områden;
 • Riktningen för den ljusstråle;
 • Förflyttning av glödlampor och deras ljusspridande egenskaper.

Det totala antalet belysningsarmaturer som skall monteras på ett undertak, beräknad baserat på destination lokalerDet totala antalet belysningsarmaturer som skall monteras på ett undertak, beräknad baserat på destination lokaler

Normal belysning, med användning av spotlights, säkerställa att en kvadratmeter av utrymme används en ljusenhet effekt upp till 35 watt. Som ett resultat av detta rum område på 20 kvm kräver minst 12-13 glödlampor. För att underlätta installation av anordningar är bättre att använda ett jämnt antal lampor. Dessutom är det viktigt att tänka på vad syftet kommer att ha ett rum.


Sovrummet är inte nödvändigtvis ett stort antal ljusstrålar, men inte snåla på gästrummet. Det är viktigt att veta att många spotlights inte händer.

Om valet föll på ljus enheter med en extern plats, men tänk på att denna typ av lampor lyser upp rummet flera gånger ljusare. Därför, i detta fall skulle den nödvändiga arrangemang av lampor och beräkningsinstrument vara relevanta.

Populära fixturer layout av spänningen taket

På senare tid har det blivit populärt att använda den kombinerade belysning. Utsmyckade ljuskrona i mitten av rummet, och vackert belägen i utkanten av den spotlights i taket eller i separata zoner perfekt dekorera rummet och ge den tröst.

Alternativ intressant zonindelning och klassificering av gränserna för ljus kan visuellt förstora rummet och öka sina verkliga möjligheter.

Oval - det mest populära belysningsarrangemang som ger enhetliga belysningsanläggningarOval - det mest populära belysningsarrangemang som ger enhetliga belysningsanläggningar

Intressant utrustning montering schema:

 • Oval - kommer att ge jämn belysning av omkretsen av rummet;
 • Circle - lämna utrymme hörn avstängt, och dess centrala del täcks så mycket som möjligt;
 • Rektangel - kommer att utöka utrymmet visuellt;
 • Wave - vackra rum mottagning för icke-standard;
 • Boende lampor i diagonala hörnen - koncentrationen av de ljusstrålar med detta arrangemang att säkerställa hörnen;
 • 2 parallella halvcirkel - valet av ett sådant alternativ rätt att komplettera ljuskronan i centrum av taket, annars rummet kommer att vara alltför mörk;
 • Korsvis - en specifik teknik där dominansen av ljus är anordnad i mitten av rummet;
 • Isolering av en halvcirkel en zon - kommer att bidra till att fördela ljuset i ett visst område, till exempel, är perfekt för arbetsområdet eller kaj.

Beräkning, märkning och installation av spotlights (video)

Du kan göra ett eget mönster i taket. Intressant ljus abstraktion kommer att vara en höjdpunkt för varje interiör. Vanligtvis vid montering mot bakgrund av strikta regler är inte instrument. Den ovanliga arrangemang av lampor i sina händer och fantasy ägare!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 10 =

map