The BlogIsolera taket med mineralull i ett privat hem helt enkelt. Med detta arbete kan hantera även nybörjareIsolera taket med mineralull i ett privat hem helt enkelt. Med detta arbete kan klara även novichokUteplit tak i ett privat hus med mineralull med händerna lätt. Du kan göra installationsarbetet på den del av vinden och fästa isoleringsmaterialet direkt i taket. Allt beror på dina individuella önskemål. Om du av någon anledning inte vill använda mineralull, kan du använda ecowool eller glasull. Dessa material är också mycket bra och hållbara.


Isolering av mineralull taket från vinden: steg för steg guide

Mineralull - unik isolering. Med den kan lätt isolera taket i ett trähus från insidan av rummet och utanför.

Det bör noteras att den yttre isoleringen av taket producerar önskvärda i områden där det finns fri tillgång till hela utsidan av takkonstruktionen.

Många experter tror att det är bättre att lägga ett lager av stenull från vindenMånga experter tror att det är bättre att lägga ett lager av stenull från vinden

Sekvensen av isolering vinden tak sidan av taket:

 1. Först lägga skiktet av ångspärr material. Om vinden har en eftersläpning bör detta material sättas under dem.
 2. Om det inte finns någon fördröjning, de behöver för att göra sina egna. För detta använder remsor eller metallprofil. Höjd och tjockleken på balken isoleringsskiktet måste matcha.
 3. Utrymmet mellan reglarna låg ett skikt av mineralull.
 4. Efter om är klar, säker isolering med hjälp av fästpluggar. Använd produkter som har en stor diameter av locket.
 5. Efter jobbet låg tätskikt.

Vad bör tjockleken på mineralullsisolering för taket

Tjockleken på mineralullen - en mycket viktig parameter. Den speciella tjockleken kommer att bero på det material av vilket taket är gjord. Dessutom är det nödvändigt att överväga en metod för att värma hemmet.


När man väljer en mineralulls tjocklek är nödvändigt att uppmärksamma till densiteten hos isoleringen. Om det är 50 kg per 1 m ^, är det möjligt att använda tjockare isoleringNär man väljer en mineralulls tjocklek är nödvändigt att uppmärksamma till densiteten hos isoleringen. Om det är 50 kg per 1 m ^, är det möjligt att använda tjockare isolering

När du väljer en tjocklek hänför sig till följande instruktioner:

 • Om hemmet är isolerad genom betongplattan tak, måste du använda bomull med en minsta tjocklek på 10 centimeter.
 • Om ditt hem har en uppvärmd vind, kan du använda isolering med en tjocklek upp till 8 centimeter.
 • Om du har ett sadeltak typ konstruktion, och för dess installation, användes material med hög värmeledningsförmåga, den optimala tjockleken hos mineralullen - 30 centimeter.

Hur man isolera taket med mineralull inuti

Fäst mineralullen kan vara direkt i taket. Denna metod för isolering är enklare. Isolera taket inne i rationellt för bostäder med flera våningar.För mineralullsisolering av taket i huset på insidan, att mer rationell köpa ett aggregat i form av plattorFör mineralullsisolering av taket i huset på insidan, att mer rationell köpa ett aggregat i form av plattor

Producera arbete som krävs i följande ordning:

 1. Inledningsvis måste du göra en låda tak. är det för sin tillverkning önskvärt att använda metallprofiler. Fäst till ytan av lådan med spik behöver.
 2. När du gör lådan måste du fästa tätskikt.
 3. Nästa du behöver för att börja lägga mineralull. Det bör fastställas i taket med en speciell lim lösning. Om du inte använder häftpistolen.
 4. Då måste du lägga asfalt eller annat material som du använder som en ångspärr.

Om du använder häftplåster, måste du noga förbereda ytan. Förberedelser innebär rengöring av taket för de olika efterbehandling material. Detta förfarande är nödvändigt för att förbättra den adhesiva bindningsstyrkan.

Så som isolering i taket mellan takstolarna

Ibland är det nödvändigt att lägga ett lager av isolering mellan takstolarna. Gör det enkelt nog. Det är värt att notera att bör väljas denna metod för isolering mineralull, vars bredd motsvarar avståndet mellan intilliggande balkar.

Algoritm isolering mellan takstolarna i taket:

 • Först måste du klippa mineralull.
 • Efter denna duk till armbågen i utrymmet mellan takstolarna. Glöm inte en liten böj kanterna på materialet.
 • Därefter gå vidare till efterföljande efterbehandling av taket.

För tak isolering mellan taksparrar behöver köpa ett aggregat som inte är mindre i bredd än avståndet mellan balkarnaFör tak isolering mellan taksparrar behöver köpa ett aggregat som inte är mindre i bredd än avståndet mellan balkarna

Vid läggning isoleringen mellan takstolarna glöm inte att korrekt installera ventilation. Annars hög risk för skadlig kondens.

Vad är mineralull tak är bäst

Vad är mineralull är bättre att välja? Först och främst uppmärksamma det material som produkten är tillverkad. För framställning av mineralull som används glas eller sten. Var och en av dessa material har ett antal av sina fördelar och nackdelar.

Mineralull tillverkas av glas formas, glas sand. Ett sådant material har en ljusgul färg. Mineral glasull bör användas för värmeisolering av tak och golv i trähus.


Fördelarna med glas är:

 1. Låg vikt.
 2. Hög elasticitet.
 3. Brandmotstånd.

Det är värt att notera att valet av mineralull bör ges företräde för tyska produkter, som i Tyskland, ökar kraven på isoleringsmaterialDet är värt att notera att valet av mineralull bör ges företräde för tyska produkter, som i Tyskland, ökar kraven på isoleringsmaterial

Stenull har sämre egenskaper, dock är utbredd. Detta material används för isolering av taket, liksom för rörisolering.

En betydande fördel av stenull är dess långa livslängd.

Uppvärmningen ecowool lågt tak med händerna

Innan installation ecowool bör behandlas med borsyra. Det är nödvändigt att minska risken för brand material.


takskott algoritm ecowool:

 • Först måste du förbereda golvet för förankring. För att göra detta måste du att sprida ut över ytan av omkretsen av en speciell ånga hämmande film.
 • Då måste man knåda materialet.
 • Ytterligare ekovaty flingor strö över hela ytan. Tamp materialet med hjälp av ett faner.
 • Då är det nödvändigt att lägga golv på golvet.

Ecowool är ett naturmaterial som ofta används för isolering av byggnader från vindenEcowool är ett naturmaterial som ofta används för isolering av byggnader från vinden

Ecowool isolera taket, kan du använda speciella blåst installation.

Ibland uppvärmningen rymdteknologi med hjälp av ecowool ger preliminärt stänk av vatten på ytan.

Isolering av glasull taket: steg för steg guide

Ofta används för termisk isolering av taket glasull. Detta material är brandsäkra, hållbara och praktiska. En betydande nackdel med sådant material är behovet av att använda skyddskläder under arbetet.

Värmeisolering av taket med hjälp av glasull i följande ordning:

 1. Först måste du spika naglarna i taket.
 2. Då måste du dra på gäng naglar.
 3. Placera glasskiktet.
 4. Därefter måste du ansluta till taket anti-kondensat film.
 5. Hammer naglar för det mesta hatt. Detta kommer att säkerställa en tät fixering av isoleringsskiktet.

Innan om mineralull glöm inte att rengöra ytan av byggmaterial och installera en metall eller trälådaInnan om mineralull glöm inte att rengöra ytan av byggmaterial och installera en metall eller trälåda

För att göra installationsarbetet på uppvärmningen är önskvärt på sommaren. Detta kommer att bidra till att avlägsna överskott av fukt och kondens.

Isolering av mineralull tak (video)

Producera isolering av taket i huset kan vara både internt och från utsidan. Det viktigaste - att hålla sig till en uppsättning regler. Du måste också välja rätt värmematerial. När du väljer en specifik modell måste du vara uppmärksam på funktionerna i taket och taket.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 71 = 78