The BlogÖppen spis ger hemtrevnad och komfort vardagsrumÖppen spis ger vardagsrummet en hemtrevnad och komfort Vem vill inte skapa en känsla av värme i ditt hus eller lägenhet? Levande eld, utan tvekan, är det mycket varmt, det räcker inte, speciellt under de långa vinterkvällar. En brand i mitten av rummet - inte den bästa lösningen, för att uttrycka det milt. Det är bättre att göra något annat - att installera en öppen spis i vardagsrummet.


vardagsrum spis designidéer

Det första du måste bestämma vad du ska välja en eldstad. Utbudet är ganska stor: alla möjliga kombinationer och kombinationer. Dock måste tyngdpunkten göras på vilken typ av brand, det vill säga hur och vad det underblåst (viktigt för lägenheter, där för att bygga skorstenen är svårt).

Här är de typer av eldstäder, finns:

 • elektriska värmare;
 • Vedeldad spis,
 • Bio-eldstad;
 • En gas spis.

Den första typen av eldstad drivs av elnätet. Det är ganska budget, så tillgänglig för nästan alla. Först nu levande eld han inte kommer att ge - det är bara en imitation, men mycket bra. Vedeldade eldstäder - en traditionell klassiker. Lukten av brinnande stockar och värme. Ljuset från elden fyllde rummet komfort. Kräver dock en öppen spis många konstruktion av skorstens avlägsnande, vilket eliminerar risken för att installera denna interiör i lägenheten.

En utmärkt lösning avslutad väggen nära eldstaden med hjälp av natursten eller dekorativa stenarEn utmärkt lösning avslutad väggen nära eldstaden med hjälp av natursten eller dekorativa stenar


Utförandet av modern teknik - är Bio spis. Vid förbränning av en speciell bränsle inte producerar aska, rök och lukt, så det kommer att vara platsen i en konventionell flervåningshus hyreshus.

Gas spisar fungerar genom att mata naturgas eller vätska genom rören. Du måste vara försiktig - installation av sådan utrustning kan kräva tillstånd olika tjänster. En annan är att uppmärksamma de så kallade falska eldstäder. Bränna dem ingenting, förutom att ljuset uttryckt, och de är bara dekorativa.

Själva eldstäder byggda av brandsäkra material. Oftast är det gazoblok, tegel och skumblocket. Under byggandet av eldstaden av tegel, måste den vara röd - bättre hålla temperaturen. Intressant är murverket inte nödvändigtvis klar eftersom det kommer att se bra utan det.

Öppen spis i vardagsrummet design

Utseendet på den öppna spisen beror inte bara på den totala inre rum, men också på vilken typ av installation.Detta kan vara:

 • Spis trim, när den bakre delen är i kontakt med väggen;
 • Eldstäder ö belägen i ett öppet område och kan ha en överblick över 360 grader;
 • Hörn eldstäder är idealiska för placering i hörn;
 • Byggt representerar nisch infälld i väggen på den mycket foder: sådana strukturer uppförda under byggandet eller större reparationer av huset.

Elektrisk spis ser bra ut i det inre i högteknologiska eller modernElektrisk spis ser bra ut i det inre i högteknologiska eller modern

En intressant utveckling av de designers: det visar sig, kan hörnet vara inte bara en säng (och andra möbler), men också en öppen spis. Detta är särskilt viktigt för vardagsrummet med ett burspråk. Det är en utskjutande del av huset, som är en fortsättning på eller inne i rummet. Eftersom viken själv är ett starkt inslag av interiören, måste du försöka svårt att passa in i stilen på spisen inte är mindre stark. I sådana fall använder mjuka och varma färger, samt minska antalet tillbehör (särskilt små), till ett minimum.

Mycket intressant är projektet med fristående spis. Runt är det möjligt att arrangera en stor rund soffa och njuta av elden från alla positioner på vardera sidan.

Vardagsrum med öppen spis: Design

Valet av typ av eldstad kan lita på ytterligare foder.

Det är mycket viktigt att välja den typ av öppen spis:

 • Öppen typ (t ex järn kapsling);
 • Sluten typ (med en tjock värmebeständigt glasdörr).

Material för efterbehandling mycket och de är beroende av det slag och typ. Till exempel är en vedeldad öppen spis inte nödvändigt att avsluta gips, även brandsäkra - som de säger, i syfte att undvika. För en sådan utföringsform lämplig natursten. Det här alternativet är inte det billigaste, eftersom korrekt bearbetad natursten är inte så lätt att transportera. Den mest använda marmor eller hans exakta imitation. Sten ger intryck av imponerande monumentalitet och tillförlitlighet, samt närmare den mänskliga naturen, vilket är särskilt viktigt för ett land stil inredning.

En öppen spis kan avsevärt spara pengar på att värma rummetEn öppen spis kan avsevärt spara pengar på att värma rummet


För slutna eldstäder kan användas metall - det kommer inte att vara uppvärmd. Även träsnideri har på plats. Men falska eldstäder ofta dekorerade polyuretanprodukter - lister och reliefer.

Kan dekorera en öppen spis och gips, särskilt dekorativa. I princip kan ytskikt begränsas endast av fantasin hos formgivaren eller ägare lokaler. Eldstäder har länge upphört att vara just rektangulär, lyfte de från golvet, och även ge oväntade extrafunktioner, såsom skåpet. Dörren öppen spis vanligtvis inte dekorera - förutom att bara handtaget. Det är ingen mening att tillämpa mönster på glaset, eftersom elden du vill titta på utan störningar. Men denna funktion är - på grund av brand mönster på glaset förvandlar rummet till en teater skuggor. Sam spis har länge använts inte som en värmare, liksom belysning, inredning och skapare av den unika atmosfären. Vissa designers har länge använt den öppna spisen, som består helt av tjockt glas, som ljuskälla.

Utformningen av vardagsrum med öppen spis: foto och funktionalitet arter

Samma spis hylla kan användas som en extra yta - det ofta gör olika dekorationer.

Till exempel:

 • ljus;
 • fotoramar;
 • figurer;
 • Blommor.

TV hänger ovanför spisen, kan du ge interiören en unik hallTV hänger ovanför spisen, kan du ge interiören en unik hall


Utrymmet ovanför spisen, alltför ofta dekorerade med en mängd olika sätt. Oftast utvalda bilder och speglar. Det är intressant att se ljus, inredda i samma stil och färg som den öppna spisen - som om de är en förlängning av den öppna spisen och elden. Skorstenen är inte heller ignoreras. Vanliga klassiska modeller förändrats bedövning, men något futuristisk. Intressant nog kan skorstenen vara en separat del av inredningen i huset - det är dekorerad med konstsmide, målningar och reliefer.

Insidan av den öppna spisen, liksom sidoväggen, kan vara klar med värmebeständiga speglar - visuellt spis kommer att vara mer, och få mer mysiga ljus från elden.

Men under den öppna spisen spegeln i en vacker ram, ekande foder trim, det kommer att se lika bra. Raised eldstad designers och inte förvandlas till något otroligt. Till exempel, istället för ljuset från eldstaden lämnar ... tåg. Oftast kostar mindre extrema versioner, till exempel tända ljus, böcker, gobelänger och även sänds som i en garderob med påven Carlo - med en bild av pannan på elden.

Den mysiga vardagsrum med öppen spis konstruktion (video)

Öppen spis, som pryder hallen, kommer säkerligen en av de viktigaste detaljerna i inredningen. Tillräckligt för att göra lite fantasi - en unik finish spisen förvandlar rummet till ett unikt projekt. Var inte rädd för att experimentera - levande eld definitivt lyfta din sprit och ta till huset av komfort och värme.

Design rum med en öppen spis (foto av inre)

0aa56d1c6047c39aeca0bb1bfa8f013a ursprungliga 1 1ecf373eff5cd4c4ae8609a27fe738a1 201 13343 516ef47f95b9fa71872a8afadbce4f345039f0ac 74676262 324.792-Svetik ckassicgostinaya2

Leave a Comment

Your email address will not be published.

41 − = 33