Varför och hur man spackla lederna gips: att göra det rätta

Varför och hur man spackla lederna gips: att göra det rätta

12 October 2017Drevning drywall lederna är ganska viktigt i den ytterligare efterbehandling av ytornaTätningsfogar Gips är ganska viktigt i ytterligare efterbehandling poverhnosteyGipsokartonnye design blir allt populärare. Denna mångsidiga, formbara och hållbara material gör det möjligt att skapa riktiga mästerverk i väggarna i hans lägenhet. Dekorativa partitioner med hyllor, nischer, portaler falshkaminov, varierad möbler, lockigt tak och väggdekor - det är inte gränsen för möjligheterna för detta material.


Vad är pälsen av gipskartong lederna

Någon gips struktur består av lastbärande ram, täckt med lakan GCR och dekorativa ytor. Ibland dessa är begränsade och vet inte att någon dekorativ yta på gipsskivor måste föregås av en grov lager spackel och primer sammansättning. Kitt appliceras vanligtvis i två skikt - start och mål, och redan den ytbeklädnadsskiktet - primer om ytan framställes genom tapetsering. Spackling gipsväggar eller andra strukturer kan minska förbrukningen av efterbehandling material, förenkla den efterföljande reparation och jämna ut ytan för målning, även när alla små fel är märkbar.

Tätnings lederna gör helt slät yta och eliminerar skillnader gipsskivor efter installationenTätnings lederna gör helt slät yta och eliminerar skillnader gipsskivor efter installationen

Varje arkmaterial som har fogar eller sömmar - platser av kontaktplattorna. I fallet med gipsskivor (och det - är inget undantag), kräver de också särskild uppmärksamhet.

Shpaklevanii vid punkterna ark gips, en speciell förstärkningsbandanslutnings - serpyanka. Det stärker Junction ark förhindrar uppkomsten av sprickor som är oundvikliga med åldern.

Fogarna gips kitt: utbildningsmaterial och verktyg

Shpatlevanie platser sammansatta ark kräver speciella verktyg och material. De bör få i förväg så att processen inte bli distraherad. För sömmarna av gips, liksom alla dess yta, i synnerhet behöver två typer av fyllningar.


nämligen:

 • Från och kitt. Har en grov struktur (finare än konventionella gips) används för att rikta in de grova ytor, som avviker från den nivå av och eliminering av defekter (sprickor, gropar, leder). Skikt av ansökan - till 1,5 cm.
 • Efterbehandling komposition. Den har en finkornig struktur, något som liknar ett mjöl. Designad för den perfekta typ av utjämning ytan - det är det sista lagret av Gips efterbehandling utkast (exklusive primers). Utgångsmaterial anbringas över ett skikt av 1 till 3 mm.

Efter torkning och avdragning av avsluta fyllningar ytstrukturen (eller vägg) blir plan och jämn.

Det finns en annan typ av fyllmedel - universal. Dess struktur är mindre än i början, men större än finish. Om GCR avslut innebar under tapeter, är det möjligt att använda ett mångsidigt material. 

Arbetar med universell kitt är ganska enkel, eftersom den appliceras i ett enda skiktArbetar med universell kitt är ganska enkel, eftersom den appliceras i ett enda skiktOckså använda på lederna behöver armeringsband - serpyanka. Det är en byggnad rutnät på grundval av glasfiber. En sida av den behandlas med en klisterkomposition som fångar bandet till ytan. Bredd serpyanku olika - från 4 till 23 cm, längd från 2 till 18 m.

Verktyget kommer att behöva:

 • 2 typer av spatlar (smala och breda);
 • Hyvel kniv eller skarp;
 • byggnad blandare
 • Kapacitet för avel fyllningar.

Förbered alla nödvändiga, kan du gå vidare till det största problemet. Nedan kommer det att beskrivas steg för steg guide genom vilka för att klara arbetet i en nybörjare.

Instruktioner steg för steg: hur man spackla lederna gips

Mera i steg drywall sömmar ark till ramen expanderar ett plan (med den borttagna kanten av båda arken i en vinkel på 45 grader). Om detta inte gjordes - det kan vara kluvna fas vass kniv redan i den sammansatta strukturen.

Varje företag producerar fyllmedel med sina egna egenskaper, så späds blandningen med vatten rekommenderas enligt förpackningens anvisningarVarje företag producerar fyllmedel med sina egna egenskaper, så späds blandningen med vatten rekommenderas enligt förpackningens anvisningar

Därefter följande åtgärder utföras:

 1. Stoftavskiljning yta. Det vill säga, lederna skall rengöras med en fuktig trasa för att rengöra avfasning kvar.
 2. svets primer. Få människor använder primer i detta skede, men det bör noteras att sammansättningen av jorden, förutom antiseptiska egenskaper, har också bra vidhäftning. Primas sömmar, det finns ingen rädsla för att gipslagret kommer att falla av.
 3. Knåda kitt. Medan primern torkar, kan du börja förbereda grundmaterialet. Det är värt att notera att kittet - snabb torkning, så det måste spädas före användning. För detta behöver vi byggnadens mixer, behållare och vatten. 
 4. Tillämpning av kitt. Efter primern har torkat, ta spatel och sätta på det gemensamma utrymmet påfyllningslager (start eller universell). Blandningen fylls inte bara plats gränssnitt ark, utan även det omgivande området (ungefär serpyanku bredd).
 5. Att lägga bandet. Fram till den frusna spackel på plats gemensam limmade serpyanka. Det är lämpligt att lägga bandet så att den sammanfaller med mitten av direkt gränssnitt plats ark gips.

Efter putsade lederna - du är redo att avsluta hela ytan. Ytbehandlingskompositionen bör appliceras efter fullständig torkning start (det kan ta 12 till 24 timmar, beroende på egenskaperna hos rummet).


Hur man väljer gips att gips lederna

Den globala byggmarknaden är fylld med en mängd olika otelochnyh material inklusive kitt blandningar. av en speciell komposition krävs inte för att inrikta sömmarna av Gips - ett material som används som för hela ytan.

Beroende på destination, spackel, som nämnts ovan, är utgångs, efterbehandling och mångsidig. I termer av sammansättning - gips, cement och polymer. Grov efterbehandling gips ytor passar alla tre alternativen, men mycket beror också på egenskaperna i ditt rum, varför bor på dem i detalj.

Polymer gips är mycket följsam och skönt material som minskar sin konsumtion, samt arbetskraftskostnaderPolymer gips är mycket följsam och skönt material som minskar sin konsumtion, samt arbetskraftskostnader

Låt oss betrakta den typ av spackel blandningar av sammansättning:


 • Cement kitt. Den mest vattentäta av alla slag, tål extrema temperaturer, som ofta används för efterbehandling köket eller badrummet. Brist på cement fyllningar - torkning krympning och möjligheten till bildning av mikrosprickor. För att undvika detta, råder jag dig att placera materialet mer än en gång.
 • Gipskompositionen. Enligt experter det bästa alternativet är för dekoration gipsskivor (som görs utifrån gips). Basis gips kitt - gips och fyllmedel, som förbättrar egenskaperna hos kompositionen. Putty torkar snabbt utan krympning och är lätt att applicera. Emellertid materialet absorberar fukt, vilket leder till sprickbildning vid torkning. Det är inte rekommenderat att använda fyllmedel i våta eller fuktiga områden.
 • Polymerbeläggningen. Kraftigt överskrider de föregående två arter på grund av universalitet av kompositionen. Luftfuktighet, extrema temperaturer, fukt - allt detta påverkar inte materialet. Polymera kompositioner används ofta som en avslutande yta. Bland de brister kan identifieras höga kostnader, men på bekostnad av påfyllnings är mycket lägre än i andra arter.

Beroende på ekonomiska möjligheter, rumsegenskaper och volym kommande verk och utvalda fyllmedel.

Filler säljs i två varianter:

 • Lösning. Säljs i slutna behållare är mycket användbart för nybörjare, eftersom den inte kräver utspädning.
 • Torr mix. Har en längre hållbarhet, används oftast av erfarna yrkesmän.

Bland tillverkarna av många märken som länge har visat sig på byggmarknaden, men det är värt att komma ihåg att vi ofta betalar för namnet på den tiden när du kan köpa något sätt sämre än egenskaperna hos sammansättningen är mycket billigare från en föga kända varumärke.

Instruktioner: hur man spackla lederna gips (video)

Kitt gipsförband - ett viktigt steg i efterbehandling konstruktion. Om du gör det rätt, inte spara pengar och tid, kan du befria er från de problem som uppstår ofta efter en senaste renoveringen.

Lycka till!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 62

map