Var börjar och hur man gör nisch gipsskivor med bakgrundsbelysning

Var börjar och hur man gör nisch gipsskivor med bakgrundsbelysning

12 October 2017Gör inre rummet mer funktionellt, kan du använda den eleganta nisch gipsskivorFör att göra ett inre rum kan vara mer funktionell med hjälp av en elegant nisch gipsokartonaShkafy och hängande rack har alltid varit och förblir relevant, men människor som vill experimentera i utformningen av sina lokaler mer relevant alternativ skulle vara - en nisch av gips med hjälp av bakgrundsbelysningen. Den största fördelen är det möjligt att allokera en harmonisk blandning med den övergripande inre rum. Dessutom sparar nisch utrymme, inte sticker ut inåt och inte skapar obehag när du flyttar människor. Och tack vare den inbyggda belysningen är det möjligt att lyfta fram betydande poster som kommer att vara i denna nisch.


Hur man startar skapa en nisch i väggen av gipsskivor med bakgrundsbelysning

Om du redan har bestämt vilken typ av design som du vill göra en nisch av gips, innan arbetet påbörjas, är det första steget för att bestämma materialen.

Huvudlista material är som följer:

 • gipsskivor;
 • Metallprofil;
 • Skruvar för gipsskivor och snabb installation;
 • Monterings lim;
 • Caulking (för efterbehandling);
 • Färg eller tapet (slutskedet av arbetet).

Innan du börjar installera gips nischer ombeds att förbereda alla nödvändiga material och verktyg för jobbetInnan du börjar installera gips nischer ombeds att förbereda alla nödvändiga material och verktyg för jobbet

Du behöver också en del verktyg, såsom skruvmejslar, drill, bygga eller skriva kniv, spatel.


Tips om att välja material

Den mest grundläggande elementet är en nisch gipsskivor och dess tillförlitlighet beror på hur många kommer att kunna tjäna en nisch. Särskilda krav på det icke visade, förutom att det är önskvärt att använda en vattenbeständig gipsskiva typ som används i badrum och kök. Då ska du inte vara rädd för effekterna av avdunstning och hög luftfuktighet.

En viktig faktor är tillförlitligheten av skelettdelar, nämligen profil fixturer.

Speciellt om du planerar att sätta på hyllorna i sådana tunga poster som TV, musik, skulptur och annat övergripande. Här materialet är inte nödvändigt att ångra och är bättre att göra en grundlig än att renovera, spendera mer pengar, tid och ansträngning gång. För nischer, som är monterade i taket, på styrkan kravet är något lägre, eftersom de inte känner en speciell börda. Det är därför tillräckligt att använda gipsskivor 9 mm, och skapandet av ett vågiga formen är bättre att använda ark av 6 mm tjocklek. Om det efter en preliminär blandning gips på profilen, du har tvivel om deras exakta platsen, för att skruva skruven in i det, kan du använda ett litet trick - hålla en magnet och "hitta" sin plats.En bit av belysning för nischer

Skapa en nisch med sina egna händer, var inte fel att ta hand om en lämplig ljus. Särskilt på grund av den stora utrymmena, kommer problemet inte dölja alla kablar och strömförsörjning, utan att förstöra det yttre estetiska utseendet.

Användning av armaturer kan ställas in. Varje typ är annorlunda exteriör design, effektivitet och hållbarhet av LED-belysning.

Om det är nödvändigt, täcka vissa nischområden är idealiska för punktbelysning eller verkställighet i en enkel "ögon". Mest populära LED band. Varför många väljer LED band?

Gör ett plåster original och intressant nisch kommer att hjälpa dig kvalitet belysningsprodukterGör ett plåster original och intressant nisch kommer att hjälpa dig kvalitet belysningsprodukter

Och allt är mycket enkel, med tanke på vikten av dess fördelar:

 1. kompakthet;
 2. Snabb och enkel installation;
 3. Säkerhet (effekt, direkt lämpliga för bandet i sig är säker för human användning);
 4. Täthet (varianter som har silikonbaserade skalet);
 5. hållbarhet;
 6. Effektivitet (glesa strömförbrukning);
 7. Mångsidighet (vissa varianter har olika typer av färg och ljus belysning).

Som ni ser, fördelarna överflöd, och negativa egenskaper att motsätta dem är svårt, förutsatt att LED bandet köps från en kvalitetstillverkare och kommer att användas till nominella parametrar. Jag skulle vilja lägga till några ord om säkerheten installationen. Den kabel som används för uppfriskning måste dubbelisolerad, och på de platser där det passerar genom metallprofilen - dessutom används korrugerade röret för att undvika mekanisk skada och möjlig brand.

Fördelar nisch gipsskivor för takbelysning

Trots att den nisch i taket är inte praktiska funktioner, såsom byggandet av muren - det är inte berövas sin popularitet när du skapar en modern design. Många människor som minns de sovjettiden hittade samma typ av vitkalkade taket med en ljuskrona hängande i mitten. Men mycket mer intressant att titta mer komplex design steg övergångar.

Vacker nisch gipsskivor tak dölja brister och oegentligheter grundläggande takytanVacker nisch gipsskivor tak dölja brister och oegentligheter grundläggande takytan


Och här är det värt att notera de avgörande faktorerna i denna strategi:

 • Möjlighet att dölja ojämnheter tak;
 • Förenkling efterföljande installation spotlights;
 • Gömmer tak ledningar;
 • Förmåga visuell separation utrymme på den rumsliga zonen (rekreationsområde, ett område, etc.)

Hittills skapandet av en nisch i sovrummet - är det ett populärt designlösning för varje interiör. Tack vare LED-belysning installerat det kan användas som en nattlampa.

Varför behöver jag en låda med gipsskivor med bakgrundsbelysning

Förutom huvudbelysningen inte kommer att vara mer än installationen av LED-remsa längs kanalen. Och han kommer att så att det bildas en nisch nära taket, som kommer att bifogas LED-belysning. Tack vare en sådan mottagning sker smidigt diffus belysning, vilket ger taket av mystik och därmed själva ljuskällan inte kommer att vara synlig underifrån. Det bästa alternativet - är att skapa en tre-färg (RGB) band med den bifogade controller och fjärrkontrollen, så att det är möjligt att uppnå någon färg genom en kombination av färger, beroende på deras ljusstyrka.

LED remsa kan mycket väl vara en vacker dekoration för gips nischer i väggenLED remsa kan mycket väl vara en vacker dekoration för gips nischer i väggen


Det viktigaste när du installerar rutorna - det är korrekt markup nivå och robust ramkonstruktion, sedan FÖRHYDA sin Gips är inte svårt.

Men ljus som lyser inte alla måste vilja - många nog standard vit färg. Men även här har vissa tillverkare gav möjlighet att anpassa sig till varje person - justerbar ljusstyrka och nyans (varmare eller kallare). Lådan är tillverkad av gipsskivor - det är en universell design, som förutom de dekorativa egenskaper, kan bära och praktisk.

Bland dem:

 1. Gömmer trådarna;
 2. Bildandet av hålrummet för den efterföljande installation av fixturer bekväma;
 3. Dölja ventilationsrör, samt olika oegentligheter och brister i taket;
 4. Ytterligare isolering och värmeisolering (om lämpligt under drywall underlagsmaterial).

Efter dessa fördelar vore önskvärt att direkt ta upp byggandet av gipsskivor nischer för belysning.

Exempel på gipsskivor nischer med ljus (video)

Baserat på det ovanstående, bör det tilläggas att användningen av konstruktioner av gipsskivor - det är rätt beslut att göra kvalitet och fortfarande billigt reparera vid behov. Och enkelhet i tillverkningsnischer och kartonger inte kommer att sakta ner hela processen av konstruktion. Vid användning av högkvalitativa material och korrekt installationsteknik - du kan göra ditt bästa att inte tänka på den kommande renoveringen inom en snar framtid.

nisch konstruktion av gipsskivor med bakgrundsbelysning (foto i det inre)

2-1 2 4 16min44 39 6-nishi-podsvetka 1344617706nisha10 12322dizaynnishi 1458918607podsvetka-nishi 1390481942b2accfb9cba4

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + = 8

map