Välja utomhus trappa: en detaljerad översikt

Välja utomhus trappa: en detaljerad översikt

12 October 2017Det finns ett brett utbud av utomhus trappor, skiljer sig i pris, form och typ av materialDet finns ett brett utbud av utomhus trappor, skiljer sig i pris, form och typ av material Ladder - en av de första mönster som skapats av människan, men i dag är hon oersättlig i vardagen. Det finns olika modeller av trappa design, material tillverkning, men avbröts alla av dem kan delas in i två breda kategorier: trappan till huset och gatu trappor. Denna artikel kommer att diskuteras på andra.


Utomhus trappor för att ge: urval och beräkning av material

Material - grunden för alla trappor, och valet beror på flera faktorer.

På vilka grunder gör valet av material:

 1. Klimatförhållanden;
 2. Design och dekoration av byggmaterialet;
 3. Frekvensen av hembesök;
 4. Personliga smak ägare.

Klimatförhållandena spelar ofta en avgörande roll i valet av material. Om du är i området med hög luftfuktighet och temperaturförändringar, många typer av trä, som gjorde trapporna, inte får användas. Annars ett år det kommer i förfall.

Före början av gatan konstruktion stege bör göra sin teckning på papper, ange storleken på alla elementFöre början av gatan konstruktion stege bör göra sin teckning på papper, ange storleken på alla element


Glöm inte att en stege från ett träd en gång per år är det nödvändigt att impregnera ämne som skyddar mot skadedjur, och av trappor - korrosionsskydd beläggning.

Den spelar en viktig roll och utsidan av byggnaden. Om den är gjord av sten, svårigheten du måste skriva till honom ekologiskt trä veranda. Men om du vill ha professionella designers kommer att hjälpa dig i detta.

Frekvensen av hembesök - en annan viktig punkt. Om du kommer till landet vartannat år för ett par dagar att sitta där med dina vänner, är det inte nödvändigt att installera det trä eller metall stege, som snart kommer att träda i förfall på grund av korrosion eller röta.

Och strax om personlig smak: om du absolut inte vill installera en trappa till ett trähus i trä, bara för att det kommer att vara den bästa kombinationen, och det är inte värt besväret. När allt kommer omkring, det huvudsakliga syftet med dekorativa element - som dekorerar området och värdarna.Vilka material görs stegar:

 1. Betong. Det gjorde av armeringen buren och betong. Den har hög styrka, liksom den relativa lätthet tillverknings om du kunna hälla betong, sätta formen, och trapporna av betong du måste göra. Dessutom betongkonstruktioner är alltid hållbara och tillförlitliga, och skillnaden och luftfuktighet temperatur det inte påverkar.
 2. Tegel keramisk. Om du väljer att göra en stege gjord av keramiska tegel, är det bäst att använda en modell av klinker. Det viktigaste när du installerar trappa gjorda av tegel - det är rätt att placera blocken till det slutliga resultatet av verandan såg holistiskt och var vacker.
 3. Metal. En av fördelarna med metall - en möjlighet att praktiskt taget varje form av krystat, så frodas här fantasy maximum. Metall kan göras så enkel stege av flera barer och lyxiga konst.
 4. Stone. Det mest optimala alternativen: granit, granit och kvartsit. Fördelen med denna stege är en lång livslängd: upp till flera århundraden. Nackdelen är dess tunga vikt, komplexitet installation och högt pris att bygga.
 5. Tree. De flesta används i efterbehandling av trähus, som husen av tegel, sten och andra material ofta inte passar. Jämfört med andra material, är trappan av trä inte särskilt hållbart.

Utomhus trappan till andra våningen: råd för produktion och exploatering

Många har redan skapar och installerar trappor, glömma att du kan förlänga livslängden av produkten med hjälp av en liten trick.

Utomhus trappor bör placeras på en solid grund, vilket inte bottnarUtomhus trappor bör placeras på en solid grund, vilket inte bottnar

Tips för användning:

 1. För att skydda metallen stege mot korrosion - måla det någon färg eller rostfritt stål.
 2. Om du staplade en stege av tegel, och du kan inte göra det smidigt, lätt att trimma en del av blocken till önskad längd.
 3. Du har installerat en trä stege? Och glöm inte att suga det flamskyddad blandning, som kan köpas på någon järnaffär.
 4. Om du har en bra fast mark, och du installerar det på en armerad betong trappa till armeringsburen sätta nödvändig: Trappor och så kommer att vara tillräckligt stark.
 5. Kom också ihåg att om du kommer att sätta en stege på den bördiga jorden, måste du först sand det markerade området. Annars kan rötter ogräs förstöra trappan.

Genom att installera trappor till stugan, kan du göra det på den övre horisontella linjen. Det kommer inte att ta mycket plats, men det kommer att hjälpa dig att hålla sig i form.

Trappor i huset från gatan: Typer

Gatu trappor skiljer sig inte bara vid tillverkningen av materialet, men även i design.

Totalt finns det tre typer av stegar:

 1. marsch;
 2. Skruvformig (spiral);
 3. Trappor till Bolza.

Marching vanligaste design för utomhus trappor. Enligt tillverkningstekniken är den mest enkla och köpa det från befälhavaren kommer mest billigt. Dessutom är hon också den mest praktiska.


Trappor i huset från gatan kan vara gjord av metall, trä, betong eller stenTrappor i huset från gatan kan vara gjord av metall, trä, betong eller sten

Dess enda fel att rymma det kräver en hel del ledigt utrymme.

Spiraltrappa - perfekt om du inte har tillräckligt med utrymme för kryssnings modell. Spiraltrappor mest ekonomiska i rymden, och deras design är ganska original. Kanske är det en spiraltrappa är det bäst att passa in bilden av ditt fritidshus.

Trappor och skenor monteras på väggen med skruvar. Med rätt montera en sådan stege är mycket robust: de tål laster upp till 1,5 ton. För att säkra skruvarna i väggen med hjälp av gummikuddar.

Trappor på en gata i ett privat hem: hur man väljer

Innan du betalar pengar till den valda mästare, kolla med några nyanser som inte kommer att bli besviken i slutresultatet.


Utomhus trappor bör väljas baserat på den stil av de yttre anläggningarUtomhus trappor bör väljas baserat på den stil av de yttre anläggningar

Vad du behöver komma ihåg:

 1. Om du håller på att bygga ett fritidshus, är det redan i detta skede väljer tillverkare och hänvisa till den för att få hjälp: låt de yrkesverksamma kommer att råda vad trappor är bäst passar på utsidan av ditt hem.
 2. I detta skede bestämma den valda stege modell. Vill du utforma en kryssning? Sedan se till att du har tillräckligt med ledigt utrymme under den. Och om du redan har handlat spiraltrappor, kom ihåg att även om det ser bra ut och original, en del människor är obekväma att gå upp och ner på den. Å andra sidan, under tiden man vänjer sig det och det.
 3. Var medveten om säkerhet! Det är av denna anledning rekommenderar vi att kontakta de yrkesverksamma inom sitt område som kommer att utforma är inte bara estetiskt vacker och passar bra i ditt landskap stege, men också ta hänsyn till all nödvändig säkerhet nedfarter och stigningar parametrar. Dimensioner stadier, rotationsvinkel, bredd av trappan, ledstänger höjd, etc.
 4. När du väljer en modell och beräkna storleken på nästa stege, ägna särskild uppmärksamhet trappöppningar. Kom ihåg att för varje stege behövs en individ och en beräknad centimeter öppning.
 5. När du väljer en stege tillverkare, få feedback om företaget. Ta hänsyn till både positiva och negativa, liksom en titt på erfarenhet av företaget.
 6. Fundera på om du vill att dina trappor belysning och uppvärmning nivåer.

Om stegen var för hal, kan du använda en särskild anti-slip beläggning.

Plattor för trappor till gatan: antisladdsystem och värme

För att förhindra olyckor genom fel av alltför hal yta, var halkskydd plattor uppfanns. Fortfarande där elektrichnye glidplattor, som är uppvärmda till den önskade temperaturen. Måltider tas från vanliga batterier eller ledningar. Mycket el de drar.

Plattor för trappor har en grov yta, så att foten inte glider på den när den är våtPlattor för trappor har en grov yta, så att foten inte glider på den när den är våt

Dessa brickor är installerade på scenen och garantera säkerheten för ägaren av härkomst och stigning när som helst på året.

Särskilt populära spanska företag kakel Rosa Gres och Sologres, liksom det polska företaget Paradyż.

Gummimattor på trappan till gatan

Alternativa anti kakel kan vara en speciell gummibeklädnad, fäst vid kanterna av stegen.

Fördelar med gummikuddar till plattorna:

 1. Lägre kostnader;
 2. Universal: passar för alla steg i storlek.

Det finns dock en nackdel: endast kanterna på stegen använder en halk kuddar.

Gummimatta kan öka graden av säkerhet gatu trapporGummimattor kan öka graden av säkerhet gatu trappor

Det finns också modeller, krypande på hela ytan av stegen. Priset är redan något dyrare, och de måste välja med hänsyn till bredden av stegen.

Plattor för utomhus trappor: trä eller metall

Gummikuddar bör fästas på stora scenen. Men vilken typ av saker för dem att välja mellan: trä eller metall? Det bör komma ut av de viktigaste fördelarna och nackdelarna med båda materialen.

trä fördelar:

 1. Lägre pris;
 2. Det är inte föremål för korrosion;
 3. Lättare vikt.

Nackdelarna med trä allokeras mindre styrka och hållbarhet, så väl som möjligt i processen av förfall och skador från skadedjur.

Innan du köper för trappor kakel är det rekommenderat att be säljaren ett intyg som bekräftar deras kvalitetInnan du köper för trappor kakel är det rekommenderat att be säljaren ett intyg som bekräftar deras kvalitet

metall Fördelar:

 1. Inte ruttnar och skadedjur;
 2. Mer hållbart än trä;
 3. Mer mångsidig, som lämpar sig för fler modeller av trappor än trä.

Utomhus trappa: produktion av sina egna händer

När budgeten för byggandet av villor redan lagt ut, många tänker: är det möjligt att bygga en stege?

I själva verket är det möjligt. Kom bara ihåg att detta är endast möjligt under förutsättning att du har erfarenhet av att arbeta med trä, metall eller betong, respektive.

Om du vill ha en särskilt smart modell - det är definitivt bättre att vända sig till proffs.

Utomhus trappor i huset: hur man installerar

Installation av varje typ av trappan är individuell. Om du har bokat en kryssning eller en spiraltrappa från mästarna, de själva har att installera den.

Måla stegen innan installationsarbetetMåla stegen innan installationsarbetet

Om du köpt stegskenor isär, montera det är inte svårt.

Verktyg som behövs:

 • nivå;
 • Rep plummet;
 • Kniv och en penna;
 • Roulette och en hammare;
 • Bågfil på ett träd;
 • sandpapper,
 • Borren och borr vid 3-5 mm och 8 mm, 25 mm PEROVA borr, skiftnycklar 13 och 17;
 • Stjärnskruvmejsel.

Efter att alla verktyg är klar kan du börja att montera stegen.

monteringssteg:

 1. Börja med botten. Rikta in metall i modul som tillhandahålls, och stöder rören.
 2. Modulerna utsätts för varandra och uppåt;
 3. Toppmodulen är fäst vid takytan, så att det är beläget på scenen var i jämnhöjd med golvet;
 4. Modulerna är fästa vid varandra med hjälp av bultar 8 till 16 millimeter,
 5. De lägsta modulerna är fastade till golvet;
 6. Nu med hjälp av skruvar, ställ steg;
 7. Om Paketet innehåller ett räcke, då de placeras i minst på särskilda ställningar.

Vid montering av stegen, inte sparar skruvarna! Detta kommer att garantera säkerheten för vandring trappan.

Hur man gör utomhus trappor gjorda av armerad betong

Om du har erfarenhet med betong, vet hur man korrekt installera formen och redan knådade cementbruk, kan det självständigt göra en stege gjord av armerad betong.

Att bygga en gata trappor av armerad betong, är det första du bör göra att bygga en träramAtt bygga en gata trappor av armerad betong, är det första du bör göra att bygga en träram

Observera att om marken på den framtida platsen för trappor eller uppför mjuk, måste du sätta en förstärkande bur, och därför behöver erfarenhet av att arbeta med svetsning.

Man tror att betong för stegen bör inte vara mindre märke 300-märke. Detta innebär att en blandning av cement: sand: spillrorna är 1: 1,9: 3,7 respektive.

Stadier av skapandet av betong trappor:

 1. Gräva hål för stiftelsen;
 2. Skapa en trä formsättning och armeringskorg;
 3. Blandning av betongblandningen;
 4. När du har fyllt i alla begärda beloppet måste du trimma betongen i marken, där han fastställer inte mycket smidigt.

Sten och trä utomhus trappa: välj ingång

Sten och trä trappor - som de två antagonisterna. Nackdelar med var och en av dem - plus andra.

En trä trappa, till exempel, anses vara låg styrka, medan stenen - den mest hållbara och långvariga (livstid - flera århundraden).

Å andra sidan, i motsats till den tunga stentrappa, trämodell - det lättaste. Dessutom kostnads ​​trä trappan träffa dyra sten modeller.

Stentrappa kännetecknas av lång livslängd och utmärkta estetiska egenskaperStentrappa kännetecknas av lång livslängd och utmärkta estetiska egenskaper

Till en trätrappa var inte eld - mätta den med en blandning av eldfast.

De täckta trätrappor på gatan: bäst

Efter trappan görs, installeras och till synes klar för användning, bör man om en sak - täcker trappan.

De täckta trätrappor:

 1. I fallet av möjligheten för brand (t ex vid installation av trappor i bath) - täcka dess eldfasta blandningen;
 2. Till stegen inte glider, kan du använda halkskydd plattor och gummidynor;
 3. Mätta stegen lösningen mot skadedjur och ruttnande processen.

Dessutom kan stegen målas i din favoritfärg, som kommer att betona alla fördelar i ditt hem.

Utomhus trappor med händerna: hur man gör

Om du vill göra en trä stege för ditt hem, sedan med snickeri färdigheter och med rätt verktyg är inte svårt.

För trähus är stora trappa av virkeFör trähus är stora trappa av virke

Det är viktigt att exakt beräkna de viktigaste parametrarna:

 1. Höjden på trappan;
 2. rotera;
 3. Antalet, längden och höjden av stegen;
 4. Storleken på öppningen.

Beräkning alla dessa punkter, är det nödvändigt att göra en fungerande ritning, och redan på den för att göra alla nödvändiga delar: ram, steg, räcken, etc.

Hur man bygger utomhus trappor med sin egen (video)

Gatu trappor kan vara gjord av vilket material som helst och någon design, är det viktigt att välja en som kommer till din webbplats. Spara rekommenderas inte i denna fråga, eftersom det i händelse av brott på trappan när du flyttar på det, kan det vara traumatisk händelse.

Modern utomhus trappa till andra våningen (fotoexempel)

543c06818b7b8 32ebebc56431e0c01fb378892447f41b 96b071feea1845c2655ff92d3ed3011d 273.883 5116429d32c8acd533dd2797d 5404169b2acc4e96b0051cdd6f8ff1a5 25607530 25607531 186323670w640h640pozharnayalestnitsa1 846109978

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 41 = 46

map