Välj fixturer för undertak 6 moderna idéer

Välj fixturer för undertak 6 moderna idéer

12 October 2017Undertak med infällda armaturer ser bra ut både på kontor och i hemmenUndertak med infällda armaturer ser bra ut på kontor, bostäder och domahChasche endast undertak installerade spotlights. Denna design är universell. I vissa fall är det mer ändamålsenligt att installera LED-belysning eller en ljuskrona. Det beror på individuella preferenser och utformningen av rummet. Som för belysningsarmaturer eller is belysning används glödlampa, halogenlampa eller energisparande glödlampa. I de flesta fall används Pinpoint LED-belysning, eftersom de är universella.


Infällda armaturer för undertak: typer och funktioner

Vad man väljer armaturer med en begränsad budget? I det här fallet kan du få hjälp infälld armatur. Inbyggd universella ljuskällor. De kan installeras på undertak, i badrummet och i vardagsrummet. Infällda armaturer är indelade i flera typer.

Skilj 5 typer av infällda armaturer:

 1. Lysrör. Denna variant belysning är det enklaste och billigaste. Dessutom lysrör förbrukar mycket lite energi.
 2. Raster. Vanligtvis används de för dekoration av tak i allmänna utrymmen.
 3. Falskt. De kan ha en spegel eller en parabolisk lamell. Om höjden på rummet är liten, är det rekommenderat att stoppa valet på skottet.
 4. Lampor rack typ.
 5. Downlights.

Det finns många sorter av infällda armaturer för undertakDet finns många sorter av infällda armaturer för undertak

Med de inbyggda armaturer även inkludera belysnings Ringo enheter. De används endast i fallet om du använder den kombinerade belysningssystemet. Ringo lampor är båda inbyggda och väggen.

Välj spotlights för svävande modern tak

Spot taklampor är den vanligaste. De är monterade på ramen efter att installationen utförs på basväven undertak.


Spotlights finns 3 typer:

 • LED. Denna lampa anses vara den bästa, eftersom det jämnt fördelar ljus över omkretsen av rummet. Dessutom LED-ljuskällor är hållbara och förbrukar lite ström. Dessa ljus rekommenderas att installera högt i tak. Ice-ljus gjort det av LED-lampor. Ljus tejp fäst på profilen.
 • Lampor med halogenlampor. Deras utmärkande drag - en hög nivå av ljus. Halogenlampa under drift avger mycket värme, så att de inte rekommenderas för användning i undertak tillverkade av PVC-paneler.
 • Belysning med glödlampor. Sådana ljuskällor är billiga, men är mycket små.

Spotlights i undertaket är idealiska för högkvalitativ belysning av arbetsområdet eller rekreationsSpotlights i undertaket är idealiska för högkvalitativ belysning av arbetsområdet eller rekreations

Om du väljer att använda halogenlampor, ta hänsyn till att de kan ha en kapacitet på 12-220 volt. Om du väljer att använda en låg spänning ljuskällor, kom ihåg att du nödvändigtvis bör upprätta en extra transformator.

LED-lampor och band för att hänga högt i tak

Oftast är för efterbehandling spänntak LED lampor eller tejp. LED-lampor har en liten storlek och hög prestanda. Dessutom kan du ansluta dem till systemet av belysning program.Fördelar med LED-lampor:

 1. Lång livslängd.
 2. Ekonomi. LED-lampa används som likströmskällan, så att de inte flimrar under drift.
 3. Säkerhet. LED-lampor under drift, inte avger ultraviolett ljus och skadliga ångor. Dessutom har dessa produkter innehåller inte kvicksilver, vilket gör dem lätta att återvinna.

Remsan kan förvandlas till något utrymme bättre, lägga till en färgglad för att skapa kontrastRemsan kan förvandlas till något utrymme bättre, lägga till en färgglad för att skapa kontrast

LED strips kan avsluta spänntak square "Relight". Också kan en sådan belysning dekorera banor av plast eller gipsskivor. Bandet är universell, eftersom det ser perfekt jämna ytor med oregelbunden konfiguration. En sådan belysning är lämpligt att gälla även om taket är rund eller multi-level.

LED strips kan installeras även i våtutrymmen. Det bör noteras att i händelse av fel på en enda lampa, fortsätter systemet att fungera korrekt. Dessutom kan fördelarna med LED-remsan vara enkelheten i installationen.

Välj och ställ in rasterarmaturer för undertak

Raster fixturer används vanligtvis för kontors dekoration eller offentliga platser. Men vissa människor föredrar att använda denna metod för belysning för dekoration i vardagsrummet eller sovrummet. Raster lampor har särskilda barer. Dess storlek är vald baserad på omkretsen av rummet. Gallret behövs för en harmonisk spridning av ljuset i rummet.

Isolera tre gitterformen:

 • V-formad.
 • Paraboliska.
 • Dubbel paraboliska.

bästa raster lampor är lämpliga för skolor och kontorbästa raster lampor är lämpliga för skolor och kontor

Ställ raster fixturer på en speciell upphängningssystem, som är gjord av profilerna. Vid val av en profil för tak ljus överväga avståndet från basytan till PVC-paneler.

Installation sekvens av raster fixturer:


 1. Installera vägg hörnet och suspensioner.
 2. Fäst styrprofiler och anpassa dem till den nivå.
 3. Fästa tvärsnittet. För fastställande användning av lås och speciella platser.
 4. Placera panelen. Se till att de är arrangerade symmetriskt.
 5. Efter det, låg lamporna i förpreparerad cell.

Hur man väljer storleken på platser för att hänga lågt i tak

När du väljer den storlek du behöver för att rita på takytan. Kom ihåg att du behöver för att förbereda i förväg hål för spotlights. Typiskt är diametern av fixturen anges på förpackningen, men experter rekommenderar att utföra mätningar självständigt.

För att mäta storleken på behovet av att mäta avståndet mellan monteringsfjädrarna. Till detta nummer måste läggas till 5-10 millimeter. Vid tillverkning av hålet notera djupet på insättningen av lampan.

För ett rum med ett litet område bör väljas små spotlightsFör ett rum med ett litet område bör väljas små spotlights

Även när man väljer en lampa måste beaktas:

 • termokoltsa storlek.
 • Höjd armaturen.
 • Lamptyp. Exempelvis halogenlampor har en större storlek än lysdioden.

Vad är Ijusreflektansen tak

Ljusreflektion - en av de viktigaste egenskaperna hos ett undertak. Detta värde uttryckt i procent och indikerar mängden ljus som reflekteras från takytan. Värdet av Ijusreflektion till stor del förutbestämt av materialbanan.


Dessutom kommer storleken på retroreflektion beror på:

 1. Mängden naturligt ljus i rummet.
 2. Olika sätt att trimma den yttre bladet.
 3. Måtten på rummet.

Reflekterande tak används ofta för badrum. Dessutom kan de visuellt utöka utrymmetReflekterande tak används ofta för badrum. Dessutom kan de visuellt utöka utrymmet

Den högsta koefficienten retroreflexionen har matt och glansiga tak i samband med raster lampor. Också, kan uppnås med hög ljusreflektion funktion använd halogenlampor om.

Installation av undertak med LED-belysning (video)

Ett brett utbud av belysning kan du enkelt välja rätt belysning för rummet. Du behöver inte en särskild katalog, eller samråd med experter. När du väljer belysning, anser att deras egenskaper, storlek och utformning av rummet. Universell lösning är LED lysrör och riktnings typ. Med en begränsad budget skulle vara bäst att använda glödlampor. 

Lampor för undertak i det inre (foto)

1c7c620d7ad78ea01280x960 2bf5c872656cea55607844967fcf650c 14 8-2 37--3 29-23 115 576fa190568ef 506 9164bad3c0a257327cfba2d478963182

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8

map