Välj armaturer för undertak: 6 tips

Välj armaturer för undertak: 6 tips

12 October 2017Strålkastare för undertak har många fördelar, huvud bland vilka är kompakthet och estetikFixturer för undertak har många fördelar, bland vilka är kompakta och estetiska vidMnogie människor föredrar att undertak. De ser mycket attraktiv och är praktiska. Som belysning för undertak ta användning spotlights. Men på senare år utbrett och inbäddade raster lampa. När du väljer en ljuskälla för att styras av inredning och storleken på rummet.


Välj LED-armaturer för rack Modern Tak

Om du vill välja hållbara infällda, notera LED-lampa. De kan installeras även i händelse av att taket i rummet är mycket låg. LED-lampor är mycket kompakt, så du behöver inte skära stora hål i dem.

Om du har en spegel eller glänsande tak, är det lämpligt att installera en speciell LED strips. Det måste säkras runt omkretsen av taket. Du kan styra ljusstyrkan och Power LED strips, om så önskas.

Det är möjligt att välja en färg för LED-lampor i enlighet med färgsättning av interiörenDet är möjligt att välja en färg för LED-lampor i enlighet med färgsättning av interiören

Inbyggda LED-lampor ger följande fördelar:

 1. Ett stort utbud av modeller. LED-lampor kan vara både interna och externa rör.
 2. LED-lampor ger belysning som inte skadar ögonen. Detta beror på det faktum att ljuset inte fladdrar när du arbetar.
 3. Hållbarhet.
 4. LED-lampa är inte uppvärmd banspänningen under drift. Det är därför det finns ingen anledning att installera specialiserad termokoltsa under spotlights.
 5. Låg strömförbrukning.
 6. LED-lampor skapar inte på den ultravioletta strålningen.

Vad finns det inbyggd belysning för undertak

Ljus tak, dekorerad med inbyggda lampor ser inte bara tilltalande, men också mycket praktiskt. Inbäddade lampor kan vara fast eller roterande mekanism.


Fasta armaturer skapar strikt vinkelrätt mot flödet av ljus. Turning ljus kan slås på 40-45 grader. Om du vill dela upp rummet till funktionella zoner, är det rekommenderat att använda en roterande ljus.

Infällda armaturer perfekt komplement till sofistikerade undertak, vilket skapar en harmonisk stil i rummetInfällda armaturer perfekt komplement till sofistikerade undertak, vilket skapar en harmonisk stil i rummet

För infällda armaturer som använder 4 typer av lampor:

 • glödlampor. De används sällan, eftersom har en mycket låg verkningsgrad. Glödlampor blir mycket varma under drift, så deras användning är nödvändigt att installera speciella termokoltso.
 • LED-lampor.
 • Energisnåla lampor. De förbrukar lite ström, men värmen. Det rekommenderas att endast använda energisnåla lampor, vilken effekt inte överstiger 30 watt.
 • Halogenlampor. De är det bästa alternativet till lysdioder. Kom dock ihåg att halogenlampor är också föremål för stark värme, rekommenderas att endast använda prover med en kapacitet på upp till 35 watt. Det är värt att notera att kolven halogenlampor inte kan beröras, eftersom det kan explodera.

Täckning under ett högt tak rack Lyumsvet

Vanligtvis tak "Lyumsvet" och IP 54 används för dekoration av kontorslokaler. Som rekommenderas armatur raster LED-lampa för dessa tak. Sådana belysningsanordningar är inte föremål för brand och har en hög ljustransmission index.Om du väljer att använda raster armatur, ägna särskild uppmärksamhet åt sitt galler. Det är V-formad, parabolisk och dubbelparaboliska. De är tillverkade av aluminium. Det rekommenderas att använda dubbelparaboliska bländskydd, eftersom de är mer hållbara.

För högt i tak inbyggda lampor är perfekt, särskilt i kontor och skolorFör högt i tak inbyggda lampor är perfekt, särskilt i kontor och skolor

Bland fördelarna med raster fixturer kan identifieras:

 1. Säkerhet. Raster LED-lampor inte brista, och är helt säker för människors hälsa.
 2. Snabb start. Lampor kräver inte förvärmning.
 3. Frånvaron av infraröd strålning.
 4. Resistens mot vibrationer och mekaniska skador.
 5. Kan monteras i rum med hög luftfuktighet.
 6. Bakteriedödande effekt. Vissa modeller är utrustade med speciella bestrålningsanordningar som dödar patogener.

Fluorescerande i kuggstången taket

De mest ekonomiska ljuskällor är lysrör. De kan fungera i flera år. Dessutom lysrör har höga nivåer av ljusflöde. Lysrör kan monteras på suspensionen eller fästas med skruvar overhead.

Kom ihåg att lysrör innehåller kvicksilver, så arbeta med dem för att vara mycket försiktig. Dessutom lysrör flimrar under drift, så det är olämpligt att använda för slutbehandling av undertak på kontoret.

Fördelarna med fluorescerande lampor:

 • Hög verkningsgrad.
 • Det ljus som emitteras av fluorescerande ljus, som liknar solljus.
 • Ett stort antal olika nyanser.
 • Lysrör kan bilda spritt ljus.
 • Hög anställningstid. De genomsnittliga fluorescenslampor är 20.000 timmar.

Rack tak med trä struktur ser bra ut i kombination med de inbyggda lampor i klassisk inredningRack tak med trä struktur ser bra ut i kombination med de inbyggda lampor i klassisk inredning

Om du väljer att använda lysrör, sedan välja de modeller som har elektroniska förkopplingsdon. De förhindrar de flimrande lampor och eliminera brus som produceras under drift. Lysrör med elektroniska förkopplingsdon rekommenderas att lägga i en styv ram rack tak. För enhetlig dispersion av ljus kan användas antingen prismatiska plafones raster rutnät. Alternativt kan du dra nytta av opal nyanser. Kom dock ihåg att de försvagar ljusstyrkan flera gånger.

Installation av lysrör i taket rack (video)


Modern teknik gör att du kan välja lämpliga ljuskällor under rack taket. Om du vill etablera långvariga lampor, ge företräde åt fluorescerande eller LED-lampor. I andra fall är det mest ändamålsenligt att använda inbyggda halogenlampor. Om du är ett fan av okonventionella idéer, kan du använda LED-remsor. Kom dock ihåg att det bara kan fungera som en extra belysning.

Fixturer för undertak i det inre (foto)

8 4 9 11a128d1aaf6f1a60160894dedd19c087c7a4f4d 24-02-10565292 39 67-1024x768 91eebcdc61cdfbf65d437b318cf347d6 93f08d91 739000201

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =

map