Valet av vattenavvisande gipsskiva: 6 huvuddrag

Valet av vattenavvisande gipsskiva: 6 huvuddrag

12 October 2017Gipsskivor är ganska praktiskt material som kännetecknas av pålitlighet och mångsidighetGipsskivor är ganska praktiskt material som är tillförlitlig och tillåter högkvalitativa material universalnostyuSovremennye exekvera annat rum-temperatur. En sådan beläggning är en fuktresistent gipsokraton. Den är speciellt avsedd för beläggning av ytor i rum med instabila temperaturkontroll och luftfuktighet. Materialet i denna form är väsentligen skild från den enkla gips. Dess främsta fördel är den mångsidighet som låter dig installera det, inte bara i vardagsrum, men i korridoren, badrum eller garderob. Vid val av material är det viktigt att uppmärksamma dess storlek.


Vattenfast gipsskivor: materiella fördelar

Valet av material för efterbehandling ytor i rummet i stor utsträckning att bero på klimatet i rummet. Ibland är det svårt att välja material som inte kommer i förfall från extrema temperaturer, hög eller låg luftfuktighet. En av de material som inte är rädd för vatten, är fuktbeständig gips.

Hydrofoba gipsskivor särskilt utformade för rum med hög luftfuktighet. Det innehåller ett skikt impregnerat med vattenavvisande medel.

Fördel fuktbeständiga gipsskivor ligger i det faktum att det är impregnerat med speciella vattenavvisande medelFördel fuktbeständiga gipsskivor ligger i det faktum att det är impregnerat med speciella vattenavvisande medel

När du väljer en vattenbeständig gipsskiva bör vara uppmärksamma på om det intyg om kvalitet som motsvarar kraven i GOST. Det var han som garanterar säkerheten för materialet för människors hälsa. Sådan gipsskivor måste nödvändigtvis eldfasta egenskaper. Vattentätt material är lämpligt för väggarna i ouppvärmda rum.

Fördelar med materialet:


 • icke-toxisk;
 • Mångsidig vid användning;
 • Högpresterande hydrofob;
 • Relativt duktil;
 • De höga ljudabsorberande egenskaper;
 • effektivitet;
 • Förmågan att upprätthålla ett mikroklimat.

Materialet är lätt att montera. Dekoration av lokaler kan göras oberoende av varandra, efter att hänvisa till instruktionen. Materialet kan belägga en mängd olika dekorativa ytmaterial.

Fuktbeständiga gipsskivor: beskrivning av speciella material

Skivor av vattenavvisande gipsskiva har ett antal egenskaper som skiljer dem från andra efterbehandling material. Innan du köper och början av reparationen bör noggrant läsa egenskaperna hos material. När du köper är nödvändigt att uppmärksamma kvaliteten på mamman och ett certifikat, som ökar konsumenternas förtroende för produkten.

Fuktbeständig gipsskiva är indelade i klasser, valet av vilket avgör kvaliteten på efterbehandling.

Plocka upp fukt gipsskivor reparation, bör ägna särskild uppmärksamhet åt kvaliteten och egenskapernaPlocka upp fukt gipsskivor reparation, bör ägna särskild uppmärksamhet åt kvaliteten och egenskapernaGips ark av denna typ bör väljas beroende på vilken typ av utrymme där dekorationen kommer att ske. Det är också viktigt att sätta upp mål som hjälper dig att välja en klass av material, storlek och tjocklek. Plattorna kan ha en standardstorlek och kan göras på beställning.

Material funktioner:

 • Plattorna är ljusgröna eller rosa.
 • Märkning som anbringats på baksidan av ett ark med användning av färgen blå.
 • När man gör ark med hjälp av speciell impregnering, vilken har en skyddande funktion mot inträngning av fukt i materialet och svampar.

Professionella Masters valda fuktbeständig gipsskivor eftersom det har en hög prestanda och tillförlitliga egenskaper. Eftersom det är lämpligt att arbeta, eftersom materialet har tillräcklig duktilitet. I detta fall är dess värde bedöms vara låg.

Fukt resistenta eller vanlig gipsskivor

När du köper för efterbehandling gips konsumenterna ofta inför problemet att välja de egenskaper hos materialet. Enkelt och hydrofoba gips har olika tekniska och funktionella kännetecken som är betydligt annorlunda. För att studera skillnaderna bättre innan man köper.

När du väljer gipsskivor också uppmärksamma färgen på materialet, som en enkel gips målade i grått och vattenavvisande olika grönaktig nyansNär du väljer gipsskivor också uppmärksamma färgen på materialet, som en enkel gips målade i grått och vattenavvisande olika grönaktig nyans

Den största skillnaden, men inte den viktigaste, är märkning av vattenavvisande och konventionella gips.

Den allra första skillnaden, vilket kommer att hjälpa till att identifiera vattenavvisande Gips är färgen på materialet. Enkel Gips har en gråaktig färg. I själva verket under det att fuktbeständig platta har en grönaktig nyans.

Skillnader mellan GCR och gips gipsskivor:


 • färg;
 • märkning;
 • vikt;
 • Bearbetning kartongskiktet;
 • storlek;
 • Price.

Fuktbeständig gipsskiva har större tyngd. Detta beror på att de ytterligare skikt impregneringar som ger det vattentäta egenskaper. ytterligare material bearbetning påverkas också av den högre kostnaden för gipsskivor.

Gipsskivor Vattentät: storlek ark

Alla reparationsarbete börjar med att definiera storleken på rummet. Det är viktigt att göra alla beräkningar korrekt, annars finns det en risk att köpa otillräckliga eller överdrivna mängder av material, vilket skulle innebära onödigt slöseri med tid eller pengar. När du köper en vattenavvisande Gips är viktigt att notera att det är standard och icke-standardstorlek ark.

Välj storlek på vattenavvisande gipsskiva bör passa de egenskaper och dimensioner av rummet, där det kommer att ustanalivatsyaVälj storlek på vattenavvisande gipsskiva bör passa de egenskaper och dimensioner av rummet, där det kommer att ustanalivatsya

Olika tillverkare kan ha olika standarder för bredd, längd och tjocklek gipsskivor.

Längden och bredden av de gips gipsskivor sträcker sig typiskt som gör det möjligt att välja lämplig placering upplösning. Beräkningar att prestera bättre i förväg. När självinstaller är det viktigt att ta hänsyn till möjligheten för skador på plåten under installationen.


Standardstorlekar:

 • Längd - 2.5 - 4 m;.
 • Bredd - 0,6 - 1,2 m;.
 • Tjocklek - 6,5 - 9,5 mm och 12,5 - 16 mm.

När självinstaller är det viktigt att noggrant studera sekvensen av åtgärder. Det är nödvändigt att korrekt beräkna storleken på ramen, kontrollera om en ångspärr är korrekt lagd. Innan du installerar på ark gips viktiga för att markera den framtida placeringen av strömbrytare och uttag.

Tjockleken hos fuktresistent gipsskiva

Det finns flera typer av gipsskivor plåttjocklek. Beroende på det ändamål för vilket den producerade dekoration gipsskivor vald mindre eller större tjocklek av arket. Tjockleken av arken varierar på antalet skikt av skyddande impregnering.

Den vanligaste vattenavvisande Gips är installerad i badrummetDen vanligaste vattenavvisande Gips är installerad i badrummet

Fuktresistent Gips ofta monteras i rum med hög luftfuktighet: badrum, kök, källare.

Innan reparation är viktigt att bestämma mängden och typen av efterbehandling ytor. Gipsskivor kan installeras runt omkretsen av hela rummet, inklusive väggar och tak. Det är viktigt att notera att gipsskivan har behandlats med särskild antibakteriell hela tjockleken av materialen.

Tjockleken på arket:

 • Tak - 9,5 mm;
 • Wall - 12,5 mm;
 • Välvd - 6,5 mm.

Fuktbeständig gipsskiva yta ger en tillförlitlig beläggning, som inte är rädd för fukt och temperaturförändringar. Detta material gör det möjligt att vara säker på kvaliteten på materialet och dess säkerhet. Vid val av tjockleken på plåten är viktigt att komma ihåg att de kommer att ta en liten plats i rummet.

Gips Adhesive vattenavvisande: vad man ska välja

Inköps lim bör utföra under gips köp. butikschefer hjälper dig att välja en hög kvalitet lim som ger bra grepp ytor. Det är viktigt att uppmärksamma varumärket och kostnaden för limmet.

för gipsskivor lim kan köpas på en specialitet butik eller laga självför gipsskivor lim kan köpas på en specialitet butik eller laga själv

Använd limmet är bäst när efterbehandling ytan är så platt.

Om ytan inte är jämn, är limmet bäst tillämpad till den tjocka substratskiktet. Lim appliceras till baksidan av gips, och väggen eller taket, som skall behandlas med vatten. Efter anslutning ytor fasta dymlingar.

Olika typer av lim:

 • Volma-installation;
 • Unifiks;
 • Perlgip;
 • Kuild Myural;
 • Perfliks.

gipsskivor att limma du kan förbereda dig. För att göra detta på ett enkelt lim för att lägga till en viss mängd gips. Husmanskost kommer att avsevärt spara kostnader.

Funktioner vattenavvisande Gips (video)

Karakteristiska fuktbeständiga gipsskivor är signifikant skild från den enkla GCR. Användningen av gipsskivor är kännetecknande för områden med hög luftfuktighet. Skilj mellan enkla och fuktbeständig gipsskiva är ganska enkel. De skiljer sig i den typ av märkning, färg, vikt och materialbearbetningsmetod. Gipsskivor med en hydrofoba impregnerings hjälp skyddar våtrum från mögel och mjöldagg formation. En sådan lösning skulle kosta mer än en enkel efterbehandling gips, men det kommer att pågå mycket längre och efterbehandling mer tillförlitlig.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2

map