Vad tak bättre glans eller matt yta för den upphängda strukturen

Vad tak bättre glans eller matt yta för den upphängda strukturen

12 October 2017När du väljer en sträcka tak är nödvändigt att förlita sig på egenskaperna av lokalerNär du väljer en sträcka tak är nödvändigt att förlita sig på lokaler egenskaper Stretch tak är fast i våra liv. Kanske varje person som gjort reparationer i sina hem, funderar på att installera en sträcka tak. Som många tror, ​​vilken typ av en sträcka tak bör välja matt eller blank, vilka är deras grundläggande skillnader, vilka egenskaper de besitter. Låt oss försöka förstå vad är fördelarna med en typ över andra tak.


Typer av undertak

Innan du slår på frågan om valet mellan glansigt och matt strukturerade tak beläggningar bör förstå de olika typer av undertak. Faktum är att antalet fakturor för tak, ganska imponerande. Därför är det möjligt att du inte behöver välja mellan matt och blank tak.

Material för tak är av två typer: tyg eller PVC-väv. Den första är traditionellt frostat. Valet av tyg i taket får ske endast av färg och mönster. Men PVC tyger har ett brett utbud av möjliga strukturer.

Glansig tak fördubblar mängden ljus som reflekteras från de ljuskronor eller andra anordningarGlansig tak fördubblar mängden ljus som reflekteras från de ljuskronor eller andra anordningar

Bland de mest populära texturer av PVC-film release:


 • Glans. Detta är det bästa sättet att visuellt förstora rummet. Mörk reflekterande glans har egenskaper jämförbara med en spegelbeläggning. 
 • Satine. Detta material har också reflekterande egenskaper, men det sprider ljus snarare än att reflektera det. Dess eleganta struktur ser respektabel och elegant i nästan varje interiör.
 • Matt textur. Imitation helt slät rentvå eller färg - det är en dröm för många anhängare av traditionell inredning. Matte PVC tak - det är billigt, vacker och pålitlig
 • Metallic. Denna extravaganta alternativ är idealiskt inte alla stilar. Men i samband med riktningarna minimalism och high-tech stil metallic tak ser lyxiga.
 • Mocka eller sammet. Denna duk är täckt med fina borst. Skapar en atmosfär av komfort och värme mycket försiktigt sprider ljus.
 • En transparent film för dekoration. Den transparenta filmen används som ett andra skikt, som täcker belysningsanordningarna eller mönster på den första nivån. Ett bra sätt att göra en ursprungliga taket design.

Bland alla möjliga strukturer av PVC tyger är glansen är det mest populära konsistens.

Tyg matt eller blank tak: skillnader och fördelar

Klassiska matt tak tyg lockar många, men är ojämförlig glans PVC dekorativ och funktionell del av inredningen. Så vad bör väljas och i vilka fall föredrar kan falla på en eller annan typ av tak täcka?

Stretch tak är likartade i sin förmåga att dölja oegentligheter av taket, liksom svetoorganizatsii systemet. Hållbarhet undertak är också vanligt att olika texturer. Men vissa egenskaper kännetecknas av en väv av ljus PVC glans matt.

Vara försiktig, eftersom felaktigt valda lampor kan smälta filmenVara försiktig, eftersom felaktigt valda lampor kan smälta filmentak kontrast tyg och PVC är som följer:

 1. Vävnads tak inte tolerera fukt och absorberar ångor och lukter. Därför, för kök och badrum vävnad är önskvärt att använda. Filmen är lätt tåla fukt och smaker av köket, så lämpar sig för installation i nästan alla rum.
 2. PVC tål inte alltför höga och alltför låga temperaturer. De rum som har en frysrisk att installera PVC kommer inte att fungera lika bra med belysning måste vara försiktig. Tyget i detta avseende helt anspråkslös.
 3. Dessa målningar varierar vård. Glansigt tyg behöver för att torka särskilda hjälpmedel för att undvika skilsmässa, bör samma tyg tak tvättas mycket noga, är det önskvärt att ta med detta syfte proffs. Om taket fanns en plats, se till att ringa städning. Självrengörande kan förstöra taket.
 4. Och naturligtvis utseende. Matt tak kännetecknas av sin traditionella, även om en mängd olika färger kan du experimentera på detta område, men dessa experiment kan inte jämföras med den effekt som producerar catchy accentual glans, vilket gör taket en djup, ljus och tilltalande.

Välj tak, att uppmärksamma framtiden för behållaren för upphängning, samt din smak och din familjs smak.

Finns det något bättre tak, glansigt eller matt: konsument recensioner

Kundrecensioner anges att meningslöst att argumentera om smak, så båda typerna av tak tävla tryggt på marknaden. Det är viktigt att avgöra vad taket är rätt för dig, så som senare inte bli besviken i urvalet.

Matt tak ger stora temperaturskillnader i rummetMatt tak ger stora temperaturskillnader i rummet

Recensioner riktiga köpare av undertak:

 • "Vi gillar verkligen vår mat tak. Jag bara torka den med en fuktig trasa, och det ser ut som ny igen. Med en blank yta Mer krångel, så jag är glad att vi bestämde oss för att göra just borstat taket. "Natalia.
 • "Vi gjorde tak i hela lägenheten. Color Gloss skapar en festlig och glad stämning! Alla skrämde oss svets, för nu har vi glömt bort det, eftersom det är helt osynlig. "Family Sokolov.
 • "Vi hade en gång en översvämning! På övervåningen kom vatten och vet inte vad vi skulle göra utan spänning tak! PVC kan verkligen hålla en hel del vatten. Wizards snabbt kom och elimineras detta problem. Nu är allt som är nytt. "Nikolai

I grund och botten, valet av glänsande eller matt tak beror på smak. Om ljus irriterar dig, är det inte rekommenderat att välja glans.

Alternativ lösning: satin tak

Om du inte har kunnat avgöra vilket passar dig taket, matt eller blank, föreslås det att överväga möjligheten att satin tak. Satin tak gör det möjligt att kombinera de vinnande grundläggande egenskaper hos skärsten och glansiga ytor.

Den viktigaste faktorn som skiljer satin tak bland andra - förekomst av en ljus pärlemorskimrande skuggaDen viktigaste faktorn som skiljer satin tak bland andra - förekomst av en ljus pärlemorskimrande skugga

Vilka är de utmärkande dragen har satin tak:


 1. mjukt ljusreflektion;
 2. förändring i utseende beroende på färg och ljusintensitet;
 3. effekten är nästan borstas taket under vitt oskärpa belysning;
 4. lättskött.

Satin yta valda fläktar raffinerad enkelhet och diskreta prydnadselement.

Matt och glans tak (video)

Undertak - en vacker, bekväm och säker takkonstruktion, vilket gör det möjligt att förverkliga dina fantasier. Gloss - är en symbol för den ljusa, festliga liv, roligt och exotiskt. Satin och matt färg skapar en mysig atmosfär, härd, lugn och ro. Var säker på dina inställningar och val kommer att vara självklart!

Glansig och matt tak i det inre (foto)

42 0046-1144x858 4 53 90b5414dc79709603a6f49e976e9d874 201 646big 94cef7b88ecaa23f934abd5bf0136854 621.861 1210482bf0bda8a8

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 7 =

map