The BlogNär du väljer en säng bör betraktas som det är storleken och kvaliteten på de material som den är tillverkadNär du väljer en säng bör betraktas som det är storleken och kvaliteten på de material som den izgotovlenaSpalnaya möbler gjorda av internationella standarder. Men ändå måste du titta information om tillverkaren - att det inte fanns några överraskningar. Dessutom, att välja en säng, bör du överväga att inte bara standardbredd på sängen, men också några andra alternativ.


Bredd dubbelsäng lastbil och dess andra parametrar

I tillägg till standardbredden att uppmärksamma, och vad som är höjden av ramen, samt främre och bakre panelen. Om någon, som föreskrivs i konstruktionen.

Europeiska tillverkare följa följande värden:

  • Bredd - 140-160 cm;
  • Längd - 200-210 cm;
  • Tillsammans med madrass höjd - 50 cm.

De standardbredd dubbelsäng lastbil 140-160 centimeterDe standardbredd dubbelsäng lastbil 140-160 centimeter

Men, till exempel, de amerikanska märken andra standarder. Och allt eftersom det finns en annan mätsystemet. Den skiljer sig från det europeiska metersystemet i Storbritannien och Nordamerika använder det engelska systemet - fötter och inches. Och sängen och en halv båtplatser finns för andra klassificering.


Nämligen detta:

  • Liten Dubbel (liten dubbel): bredd 122 cm, längd 190 cm.
  • Dubbel (dubbel): bredd på 137,2 cm och en längd av 190 cm.
  • Kung (stor) bredd på 150 cm och en längd av 200 cm.

Höjden från golvet i detta fall inte regleras, allt beror på modellen. Denna notation gäller beskrivningen av enskilda rum.

Höjden på sängen i sovrummet, från vilken beror den

Höjd kan förvandla även en vanlig säng. Om sängen är helt enkelt på grund av de höga ben, inga ytterligare funktioner, det kan inte hållas, och i ett litet rum sådan höjd är överdriven. Om botten av bädden är utrustad med, till exempel, lagringssystem, blir valet beroende. Då ofta litet sovrum eliminera skåp, lämnar sängen med lådor eller horisontell garderob - är i dag hölls i hög aktning.Bed med hydrauliska stötdämpare kan användas i barnens rum samt en tonåring själv kan justera höjden på sängenBed med hydrauliska stötdämpare kan användas i barnens rum samt en tonåring själv kan justera höjden på sängen

Men tänk på att lådorna behöver också utrymme gör det lätt att sätta dem framåt. För om du har att göra med en mycket liten sovrum, från denna version, troligen, kommer du att ge.

Men med hissar säng - är en annan fråga. Eftersom dessa sängar är utrustade med hydrauliska stötdämpare, att ens tonåring höja sina händer en låda och lås på plats. Samtidigt som han får tillgång till en rymlig lagring. Denna säng kan även sättas mot en vägg.

Mått 1bedrooms bäddar: vad är

Det är naturligtvis fundera på om du behöver en lastbil. Kanske till och en enkelsäng tillgodose dina önskemål. Till exempel, en enkelsäng särskilt populär i Kina, och storleken på dess mer än blygsam - hela bredden av kudden.

I västvärlden, mer bekväma enkelsängar (i traditionell bemärkelse) 120-150 cm. Men om det kan dessa bäddar kallas en tvilling, har vi dem under en lång tid som kallas lastbilen.

När du väljer en säng måste vara uppmärksamma på sin bredd som enskilda endast 40 centimeter lägre än det dubblaNär du väljer en säng måste vara uppmärksamma på sin bredd som enskilda endast 40 centimeter lägre än det dubbla

Det är rätt i alla fall att kalla dem tvilling. Och om prislappen visar att en enkelsäng, inte har bråttom att gå vidare - mest troligt, det är vad du behöver, du bara leta efter gamla bekanta, men som det visar sig, är inte riktigt rätt namn.

Förresten, många tror att en sådan omarbetning av namnet inte mer än en marknadsföringstrick. Döm själv, en dubbelsäng bredare än 40 cm enkel, naturligtvis, många köpare säga - ja väl det, denna enda, är det bättre att köpa en dubbel. Som krävs säljaren.

Semi-dubbelsäng: storlekar och typer

Den smalaste bredden av lastbilen är endast 110 cm och mest brett - 160 cm, naturligtvis, en halv meter skillnaden är mer än betydande ..


Om produkterna har stora dimensioner, anses det vara en dubbel.

Lastbil är:

  • På baksidan;
  • Med lyftmekanismen;
  • uppblåsbara;
  • Med lådor.

Idag, mer populära träsängar än metallIdag, mer populära träsängar än metall

Sängram kan vara en metall eller trä. Metall modeller ofta gjorda av målade eller kromad metall. Som dekoration används ofta smidda delar.


Trä säng standard presenteras i ett bredare spektrum. Idag mer och mer populärt säng med en ganska enkel design, minimalistisk stil.

sängar suger in halv utrymme

Tja, händer det att sängarna inte köpa, och göra en egen. Och om du är bekant med snickeri, är det vettigt att försöka bygga mig en säng.

Speciellt nu när Internet kan hitta färdiga ritningar och steg för steg, liksom olika tjänster för att beräkna storleken på ritningen och självberedning.

Till exempel anger du när värdet på 120h190, och det ger dig en färdig ritning på alla de angivna parametrarna. Du skala den och börja arbeta. Detta förenklar processen.

Enkelsängar (video)

Mått kvartal säng beroende på var du köper en säng, som köper och i vilket syfte, i själva verket, köpa en säng. Och kom ihåg att, som sådan, utan lastbil, det är singel och dubbel och lastbilen - det är lite retro koncept.

Lyckat val av en bekväm säng!

1,5 bäddar (bild)

0bc4f720e3a8e46ec96800087bd1ee25 4c46f90902841 2da8892da0061fa3ee8ef39193ae3621 2640 77 4171 1687048 572.373-1414348982 0084514001457131156 600332909387189606c191a2ef1e3f

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 5 = 5