The BlogKorrekt valda modellen av trappan till andra våningen - det är din bezopastnostKorrekt valda modellen av trappan till andra våningen - det är din bezopastnost två våningar hem kommer alltid att vara relevant, eftersom de har bra bilder av vardagsrum än en berättelse, men tätare upptar en yta på tomten. Construction är alltid en massa frågor hur man utrusta stegen av byggmaterial för att bygga det, hur man designar en säker och många andra. Svaren på dessa och andra frågor kommer att presenteras i den här artikeln.


Trappa till 2: a våningen: Typer

Klättrar trappor i ett hus på landet - är inte bara en viktig funktionell komponent, men också ett centralt element i det inre. Bra klättra får inte bara hög kvalitet och tillförlitlig, men också estetiskt tilltalande, smälter harmoniskt med stil riktningen bostäder. Trappor kan delas in i flera typer. Således typ-särskiljas odnomarshevye halv takt och trehmarshevye design.

Flera typer av trappan till andra våningenFlera typer av trappan till andra våningen

Trappor skiljer sig i form, kan mönstrade, som ligger i garaget, trädgård JECFA annan klass, har ett kapell, liksom:

 • spole;
 • rektangulär;
 • direkt;
 • Lyftskenor;
 • Roterar med 180 grader;
 • vikbar;
 • Gångjärn.

Vad blir formen och utformningen av stegen beror på vilken typ av heminredning görs höjden på takytan, och hur många meter utrymme. Marsh - är en trappa, på antalet flygningar och är indelade i klasser stegar. För förortsbjälklaget 2 är den vanligaste eller upprätthållare 2 stiger. Spiral eller spiralstruktur har en speciell charm, hon ser fantastisk i byggnader som är utformade i stil med utsökta Empire, dyra rokoko, samtida modern. En spiraltrappa räcke med genombrutna i samband med sagan, magi. Men detta val är inte bekväm i verkligheten. Spiral design skapades för små utrymmen, där det var omöjligt att bygga en bred trappa. I bostadshus, kan det vara farligt för barn och äldre familjemedlemmar.


Klassisk mid-flyg stegar (rak, rektangulär, roterande) används ofta. De kan genomföras på olika sätt, de är säkra och lämpliga för någon typ av inredning.

trappa konstruktion och skenor

Moderna trappor och räcken - speciella fixturer, kan identifieras som en separat kategori. Bolz - är montering, installeras längs den vertikala ytan. Stegen i trappan hålla på bultar, som är fastsatta i väggen.

Trappor och räcken för modern interiörTrappor och räcken för modern interiör

Det är ett rationellt val för moderna bostäder. Fördelar med trappor och räcken som designar luft, ljus, öppen nästan viktlös, gör det lätt att tränga in alla hörn av rummet.

Bäst av allt denna trappa som lämpar sig för moderna interiörer, som är anordnade inuti dörrar, i konstruktioner som görs i stil riktningar.nämligen:

 • Minimalism.
 • Loft.
 • Konstruktivism.

Detta är en verklig välsignelse för småhus, eftersom bredden av stegen kan minimeras. Om steg längs väggen i den smala, är det nödvändigt att hålla räcket, om suspenderade trappa räcken tillräckligt bred enhet är inte nödvändigt.

Vilka material kan göras genom en trappa i huset på andra våningen

Det finns flera grundläggande material som används oftast när du skapar intrahouse trappor.

De är:

 • Tree.
 • Metal.
 • Betong.
 • Glass.

Variant av metallstegarVariant av metallstegar

Stegar kan kombineras, tillverkad av en kombination av dessa eller andra material. Suburban byggnad i stil med landet, en traditionell hydda eller Provence bäst dekorera trappan av massivt trä som kan lackeras eller dekoreras med hand sniderier och mönster. Det är intressant att se polerad och koncis träd är inte dyrt raser. Produktion av trappor kan konfigureras med aska, valnöt, teak, lönn och bok.

Pine konstruktion inte utfärdas, eftersom tallen är mjuk och inte motståndskraftiga mot yttre påverkan.

Metall trappor i en lägenhet eller hus kan pågå i mer än 50 år. Det är bäst att använda rostfritt stål, är den resistent mot rost. Krom eller lackerat stål kommer att pågå i mycket mindre - cirka 5 år. Aluminium modell eller utformning av mässing är bättre att inte välja, de är mjuka och kan så småningom bli mörkt. Metall Modell passar perfekt i det inre stil riktning i high-tech. Om du bygger från betongen får vi en hållbar design.


Först är grov stege, efter att ha avslutat sina körningar. Trappor med stentrappor passar perfekt i utformningen av naturliga stil och stilen. De kan dekorera gatstenar eller konstgräs. Glaset måste vara försiktig. Prefabricerade glas trappor är inte säker. Om barn är närvarande, då är det bättre att inte lägga.

Att trappan till andra våningen lobbyn på fotoalternativ 

Stugan i lägenheten med en trappa viktigt att tänka på utformningen av interiören. Alternativ och idéer för att organisera utrymme med trappor varierade. Det finns eleganta, rymliga hallar, som har tillgång till andra våningen. Om det finns en hall med trappor, så är det bara måste skapa en exklusiv inredningsprojekt.

Trappa konstruktion i hallen spelar en särskild betydelse. På grund av konstruktionen, rummet såg upp, rymligare och mer originellt.

I den lilla lobbyn är det lämpligt att installera trappa som leder till andra våningenI den lilla lobbyn är det lämpligt att installera trappa som leder till andra våningen

Om lobbyn är liten, kommer spiral typ av stege passar bäst. Detta arrangemang sparar meter och vid ingången till 2: a våningen kan du göra en ganska lucka. Om hallen är stor, är det lämpligt att bygga en massiv trappa gjord av trä, sten, och kanske blir det tegel. Om rummet har en respektabel dimensioner är trappa struktur gjord av dyra naturliga byggmaterial, har en presentabel utseende, behöver du en lämplig finish.


I den plats där dörren kan placeras:

 • Designer soffa,
 • Några stolar;
 • Tabell.

Arrangemang tar mycket tid och ansträngning, är det känsligt och svårt arbete, så att behandla processen bör noggrant. Denna plats är som ett visitkort av huset och designen måste vara oklanderlig, bör hall vara klar, estetiskt utseende.

Design trappor i en lägenhet på andra våningen: exempel

Förståeligt, hallen bör vara väl upplyst, skall monteras ljuskvalitet, som kan skapas från elementen 2-3 primära ljuskälla och downlights. Hall belysning fördelaktig lösning, är anordningen en ljusfläck på stegen i lyftställningen. Optimala ljus skapar en unik atmosfär. Utan tvekan äger herrgården - en dröm för många. Men det är inte ovanligt, är det nödvändigt att urskilja korridoren, där platsen är liten.

stege alternativ som låter ljuset att tränga in alla hörn av rummetstege alternativ som låter ljuset att tränga in alla hörn av rummet

Om hallen är smal, kan väggen dekoreras:

 • Foton i original ramen;
 • Intressanta paneler;
 • Exklusiv affisch.

Om den allmänna utformningen, kan sättas på trapp nivån vaser med färska blommor eller tillbehör som kan köpas på Ikea. Det kommer att lägga elegans och skapar en varm, familjär atmosfär. Om parametrarna är små kan strukturen vara glas. Fästet kan vara skenor, denna ekonomiskt alternativ. Den bästa lösningen för liten storlek hölje med trappor kommer inställnings speglar dekorera insidan, samt visuellt utöka utrymmet. En spegel anordnad mittemot ljuskällan, vidare belysa det utrymme.

Några ord om invändig trappa 2 2

Varje rum i huset är viktigt, det spelar ingen roll i hallen trappan eller i närheten av ett fönster i burspråk och kan i korridoren. Det är viktigt att upprätthålla harmoni. Detta innebär att rummet ska göras i en enda stilistisk riktning till resten av utrymmet. Inget behov av att hänvisa till trappan till 2: a våningen med en rädsla, tvärtom ökar detta element utrymmet i framtiden.

Dessutom kan en stege struktur användas som ett skåp för kläder i trapphus. Det är ett rationellt beslut kommer att bidra till att spara värdefullt utrymme i ett litet hus eller lägenhet.

Bekväm trappa med lådorBekväm trappa med lådor

Öppningen kan användas som:

 • Ytterligare ett område för arbete eller kreativa aktiviteter;
 • För lagring av inventering, bevarande, och så vidare. D.
 • För lagring av böcker och andra saker.

Således förbättring av estetiska utrymme med trappor 3x12 eller andra parametrar, kräver ett ansvarsfullt förhållningssätt. I detta avseende en avgörande roll tar på en stege, som kan bli en prydnad i huset. Det är viktigt att närma sig processen och som ett resultat av 1200% vända ut böter och hem-komfort rum.

Moderna trappan till andra våningen i badet: vilken design för att välja

 Ergonomisk och visuellt attraktivt alternativ - trappa struktur av trä med en metallstöd. Om en hel del ställen, och kanske det finns en tredje nivå (bottenvåningen), kan det vara en marsch, om lite - eller en roterande skruv.

Direkt modifiering marscher tar mycket utrymme, men med rätt enhet är resten under trappan väl appliceras som ett förråd för tunnbinderi och annan utrustning.

När kvadrat byggnad kommer att behöva en hel del utrymme. Skisser kan göras oberoende av varandra, och trapporna för att hämta sina egna händer.

Turning trappa till andra våningen badetTurning trappa till andra våningen badet

Designen i badet kan vara:

 • stängt;
 • tillfällig;
 • Universal.

Att stege du måste tänka på många faktorer, att veta hur många grader det är nödvändigt för korrekt och säker lyft, ta en ren och hållbar byggmaterial. Om det finns några tvivel på sin förmåga, är det bättre att vända sig till professionella byggare. Kostnaden för tjänster är inte lågt, men resultatet kommer att pågå i årtionden, kommer att glädja både hushåll, samt hotellets gäster.

Trätrappor till andra våningen med händerna: fotot och de bästa exemplen

Modern konstruktion i ett land hus eller stuga förutsätter närvaron av 2 eller fler våningar så att lyfta varje golv kan inte klara sig utan en stege. Bygg en stege av en metall eller ensam betong är mycket svårt, vilket krävs för svetsning eller tungt arbete.

Men modellen av trädet på våning 2 med händerna - en riktig utmaning och tillgänglig även för nybörjare master-builder och det är möjligt att avstå från en bågfil och en hammare i vissa fall. Den mest enkla skapelse - mars stege, dvs stege med rak span. Systemet kan vara olika.

Med en minimal uppsättning verktyg kommer en trätrappa utföra även en nybörjare mästareMed en minimal uppsättning verktyg kommer en trätrappa utföra även en nybörjare mästare

March designen får en kosour. Denna bärarkort. Och den innehåller steg och sättsteg. Beräkningarna görs i enlighet med storleken på rummet. Det mest bekväma lutningsvinkel på 37 grader. Om vinkeln är mindre än 23 g., Kan En ramp installeras. Bredden bestäms inte svårt.

Marsh kan ha en bredd:

 • 0,9-1 m;
 • 1,25-1,5 m;
 • 1,2-1,4 m.

Om stegen är anordnad i trädgården huset, kan bredden minskas till 0,8 m Höjd -. Är avståndet från våning till våning 2 våningen. Den optimala steget bredd av ca 300 cm. Bredden bör multipliceras med antalet steg och få projiceringsstorleken. En Pythagoras sats för att avgöra den totala längden på stegen.

Med hjälp av enkla beräkningar, kan du få rätt mått av elementen i trätrappor och sedan gå vidare till val av material, verktyg, och direkt till processen för att skapa själva strukturen. Construction är inte svårt om du har den kompetens, kan du hantera, men om de inte är bättre än att anställa ett team av hantverkare.

Byggandet av trappan till andra våningen (video)

Idag finns det en hel del entreprenörer, företag som snabbt och effektivt utföra arbete komplexitet. Förresten, kan du bygga en trevlig stege och sätter utan att spendera ansträngning och pengar.

Design trappor i huset på andra våningen (bilden i det inre)

1926587564 1 151c54ad4c85c804e11022b348d09598 238cfe88f8c11bd0379817f47afe2b10 216interer 729big 964874870a78308f0385fff1a0df3306 derevyannayalestnica50 i-1 i-3

Leave a Comment

Your email address will not be published.

74 − 65 =