The BlogBeräkning av trappsteg tilt konstruktion möjliggör bekväm och säker konstruktionBeräkning av trappsteg tilt konstruktion möjliggör bekväm och säker konstruktion Rätt lutningsvinkel av trappan steg en positiv effekt på att underlätta för dess användning. Universella värden är inte här, eftersom varje person har en annan steg bredd. Därför på projektstadiet bör ta hänsyn till intressena hos dem som kommer oftast använda designen. När det gäller det offentliga området, i detta fall graden av lutning väljs genomsnitt.


Välj scen och vinkel trappan till andra våningen

Som nämnts ovan, är det nödvändigt att utgå från behoven hos dem som kommer sannolikt att höjas eller sänkas här. Beroende på detta, för att välja den optimala lutningen på trappsteg till andra våningen. Du kan bygga en kompakt version är lämplig även för äldre människor, eller ge företräde Marching variant. klassiska fans kommer att välja formatet på skruven och anhängare av en aktiv livsstil - razbezhnuyu.

Det är nödvändigt att välja rätt storlek på stegen, liksom lutningsvinkeln av stegen till byggandet harmon såg i rummetDet är nödvändigt att välja rätt storlek på stegen, liksom lutningsvinkeln av stegen till byggandet harmon såg i rummet

För att kunna definiera vad som borde vara vinkeln nödvändigt att analysera följande parametrar:

 • Höjden mellan den första och andra våningen;
 • Den maximala och minimala bredden av hushållen beck;
 • När det gäller de gemensamma utrymmena, kan den bekväma stigningsvinkeln beräknas den genomsnittliga format.

Ur praktisk synvinkel är det rekommenderat för nybörjare att bygga vidare på en enda indikator - steglängden under en avslappnad promenad. För att bestämma den bästa kursen för privata hem eller kontor, ligger tyngdpunkten på steg storleken på en vuxen människa. Därefter en komponentanalys håll. Här är det nödvändigt att ta hänsyn till höjd och det totala antalet steg. Förenklar beräkningen av vinklarna en färdig projekt. I det här fallet behöver bara ta en miniräknare.


Vi beräknar vinkeln av stegen i ett privat hus

För att uppnå den perfekta vinkeln hissen kommer att följa följande regler. Det rekommenderas starkt att höjden av varje steg varieras inom området från 150 till 180 cm bidrar till att göra mer gradvis uppgång -. 280 till 300 mm - bredd korrekt valda steg.

Ju fler medborgare följa dessa indikatorer, desto lättare att flytta upp och ner. I ytterligare intressanta värden beräknas baserat på en matematisk formel.

Vi talar om ekvationen: 2x + y = 580: 660 mm. I denna formel, x representerar den maximala höjden av de befintliga steg, och i - deras maximala bredd. Det är viktigt att komma ihåg att denna formel gäller endast för de tekniska konstruktioner, där stegen inte överstiger 140-145 mm. Om det är en anpassad design, i detta fall, är en annan formel som används: x + y, där båda parametrarna är såsom i formeln som anges ovan.

Rekommenderade parametrar beräknas utifrån sina egna händer behoven hos ägarna till lokalernaRekommenderade parametrar beräknas utifrån sina egna händer behoven hos ägarna till lokalernaEfter den nödvändiga matematisk forskning, var byggare följande tabell över den tillåtna vinkeln stigning består:

 • När steg bredd 200 och höjd 200 - lämplig vinkel är 45 grader;
 • 260h170 - 33 grader;
 • 340h130 - 21 grader;
 • 400h100 - 14 grader.

Builders fokuserar på det faktum att dessa värden är relativa. Nu finns det även online räknare för sådana beräkningar.

Vi fixa meter stege lift inom GOST

Enligt gällande lagstiftning är uppförandet av en trä eller metall och trä stegar styrs av reglerna i den statliga standard. De är obligatoriska, så innan du börjar måste du bekanta dig med dokumentet.

Var inte fel att bläddra igenom SNIP. Om erfarenhet av konstruktion och installation fungerar på GOST inte, är det bäst att söka hjälp av en tredje part.

Annars kommer även små fel leda till oförmåga att fastställa villkoren i trappan.

Inte försumma remiss till en specialist inom bygg- och anläggningsarbeten i byggandet av trappor, så du kommer garantera deras säkerhetInte försumma remiss till en specialist inom bygg- och anläggningsarbeten i byggandet av trappor, så du kommer garantera deras säkerhet

Proffs och nybörjare rekommenderas att komma ihåg följande regler i standard:

 • Aktiveras endast span 1 steg, om strukturen har endast två våningar;
 • Den minsta bredden på 80 cm (ett) och en m (för fri passage av två personer);
 • På varje plats struktur är från 3 till 18 steg.

Det rekommenderas att utföra beräkningen på ett sådant sätt att antalet steg udda hände. Den miniminivå, som definieras i regelverket, är 26 grader, och det högsta - 45.


Ställa stegen i en vinkel

Ett inslag i de yttre strukturer av detta slag ligger i dubbel fastställande. Å ena sidan, två punkter stege bult i golvet, och tre - på väggen. Till den operativa fasen inga problem, måste utformningen uppfylla vissa krav. För det första, varierar lutningsvinkeln från 65-75 grader. I det här fallet, upptryckt mot strukturen kommer att vara lika användbar för alla. För det andra, oavsett hur brant nedstigning vände nämnt trappa modifiering är inte lämplig för transport av tunga laster.

Den maximala längden på ADDL trä stegar bör inte överstiga 5 meterDen maximala längden på ADDL trä stegar bör inte överstiga 5 meter

Om det beslutas att bygga den extrasäng format, är det nödvändigt att tänka på ett antal andra nyanser:

 • Konstruktionen kräver årligt underhåll;
 • Dess installation är inte lämplig för rökare med frekventa droppar fuktighetsnivå och temperatur;

Närvaro av 4-lapyh husdjur - ytterligare riskfaktor.


Den optimala lutningsvinkel av stegen: medel statisk parameter

I de fall där varje kvadratmeter i bokstavlig mening av vikten av guld eller behovet av att bygga en stege på en offentlig plats, i detta fall, börjar produktionen med fastställande av de grundläggande parametrarna. Önskvärt varierade sökt området från 40 till 44 grader. Om denna parameter är på grund av olika skäl inte kan uppnås, sedan kommer till det stöd sill.

Vid val av storleken på trappan det finns inga strikta regler, eftersom allt beror på den högsta och lägsta mänsklig steglängdVid val av storleken på trappan det finns inga strikta regler, eftersom allt beror på den högsta och lägsta mänsklig steglängd

Metallprofil möjliggöra fixering vid den nivå som krävs hörnet:

 • 45 med en bredd på 200 grader;
 • 29,51 grader och en bredd av 280;
 • 26,41 grader med en bredd av 300;
 • 21 grader och en bredd av 340;
 • 18,3 grader - bredd 360;
 • 16.21 grader med en bredd av 380.

Praktiska egenskaper trappor lutning

Mätningar behöver spendera en hel del, men alla ansträngningar kommer att kompenseras. Det praktiska resultatet av installationen korrekt inställd trappan blir användarvänlighet. I världen finns det många exempel där ihållande belastning på nedre extremiteterna provocerade en mängd olika sjukdomar.

I fallet med felaktig matematisk forskning, lider inte bara människan utan också trappan.

Underlåtenhet att följa riktvärdet lutning gradvis förstör fastsättning. Mannen, som var tvungen att göra stora ansträngningar för att få upp, tvingas göra fler starka steg. Det resulterande materialet utsattes för större fysisk stress.

Låt honom i trappan blir fler steg, men att de inte framkalla en ökad belastning på de nedre extremiteternaLåt honom i trappan blir fler steg, men att de inte framkalla en ökad belastning på de nedre extremiteterna

följande riktlinjer kommer att bidra till att undvika en sådan utveckling:

 1. Om, på grund av arkitektoniska inslag i golvet, är väggar eller trappor omöjligt att göra mätningar, sedan tillämpa tillfälliga klämmor gummi.
 2. I varje steg av erektion av lyftstrukturen används för att rutor som möjligt mer noggrann styrning av lutningsvinkeln.

Det bästa alternativet - att göra lite mindre än den önskade vinkeln. 

Funktioner trappstegs lutning (video)

Comfort Använd trapporna hemma eller på kontoret beror på vinkeln och antalet steg. För optimala värde definitioner används en matematisk formel. Ju mer exakt den beräknade poäng, desto bättre. För substitution i formel tar den maximala höjden och bredden av stegen, och avståndet från det första steget till den andra våningen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 46 = 55