Vad är taket är bäst

Vad är taket är bäst

12 October 2017Den ursprungliga taket kommer att bli en ljus accent i alla rumDen ursprungliga taket kommer att bli en ljus accent i alla pomescheniiBazoy alla rum är de tre komponenterna i interiören - tak, väggar och golv. Sålunda kan någon komponent i utrymmet vara både bakgrund och accentelementet. Det beror helt på vad det största problemet bär interiör, vad nackdelar måste slå, och med vilka fördelar att dra nytta av. Till exempel små låga rum har en chans att förvandlas till en mysig plats tack vare den behöriga efterbehandling taket och den rätta kombinationen av alla de grundläggande komponenterna i rummet.


Vad tak väljer ett standardrum

Tak till stor del avgör atmosfären i rummet och den övergripande bilden av rummet. Att välja rätt typ av tak som täcker de grundläggande reglerna kommer att bidra till att bygga den rumsliga sammansättningen, de viktigaste trenderna inom mode och konstnärlig design tips.

För standardrum taket väljs beroende på graden av belysning och layout av husetFör standardrum taket väljs beroende på graden av belysning och layout av huset

Faktorer som påverkar valet av taket:

 • Naturligt ljus i rummet;
 • Planering och graden av artificiellt ljus;
 • förändringar i belysning av rummet på sommaren och vintern, respektive;
 • Höjden av rummet;
 • Vid vilken temperatur kommer att vara slut;
 • Planering, design och syftet med lokaler;
 • Graden av rumsfuktigheten.

Graden av bibehållande av värme, ventilationseffektivitet, längd för användning - beror också på vad som valts för att dekorera taket. Nu utvecklat en enorm mängd tak alternativ för alla typer av rum.


När du väljer ett tak som bestäms av:

 1. konstruktionstypens takbeklädnad;
 2. Geometrisk tak konturer;
 3. textur;
 4. Typ och färg av materialet.

Designing börjar med en bedömning av läget i rummet. Du kan göra några bilder, för att fortsätta att välja visuellt de bästa interiör takbeklädnad.

Vad tak tillförlitlighet i flerbostadshus

Det finns många kriterier som avgör kvaliteten på beläggningen. Alltid företrädesvis ett material som har en hög prestanda och brandprestanda, miljövänlig, har ytterligare fördelar, såväl som säker för hälsan. För att avgöra vilken typ av tak beläggningar på ett tillförlitligt sätt, är det värt att analysera styrkor och svagheter i den populära sätten att separera.Att välja ett pålitligt tak, bör du överväga kvaliteten på taket locketAtt välja ett pålitligt tak, bör du överväga kvaliteten på taket locket

Taket kan vara:

 • gips;
 • suspenderat;
 • spänning;
 • bordade;
 • Kaklade.

Det enklaste sättet att trimma taket - "rå" bearbetningsmetod. "Rå" sätt, eftersom använda olika blandningar: gips, kitt, färg, bortförklaring.

Pros gips:

 1. Ändra inte höjden av rummet;
 2. De har inga dolda utrymmen där det kan samlas damm, djur, etc.

Nackdelar gips:

 • Känslighet för fukt;
 • Låga driftsparametrar (sannolikhet av sprickor från att torka ut eller den fysiska krympnings av huset).

Spänningsbeläggning utförs med hjälp av speciella vävnad eller polyvinylkloridfilmer, pull-i profilen.

Pros spänningsbeläggning:


 1. Lämplig för lägenheter, där det finns en möjlighet för översvämning uppifrån;
 2. Inte allergisk, eftersom antidust har egenskaper;
 3. Har en hög vattenbeständighet.

Cons spänningsbeläggning:

 • Den låga styrkan av beläggningarna till vassa föremål;
 • Ändra höjden på rummet upp till 5 cm

Undertak accentuera den vackra interiören i ditt rumUndertak accentuera den vackra interiören i ditt rum

Undertak av en strukturell inramning bas belagda med olika material (glas, plast, trä, gipsskivor, aluminium).

Pros suspenderade beläggningar:


 1. Hög hållfasthet;
 2. Val av beläggningsmaterial med hänsyn till funktioner i rummet;
 3. En dold plats för kommunikation.

Cons suspenderade beläggningar:

 • Ändra höjden hos utrymmet av 15 cm;

Bordade takbeklädnad inlämnad lagerelement, till nedre tak, varigenom rummet förlorar upp till 6 cm, vilket är mindre än i det gallersystemet, men mer än den spänning under puts och beläggningar.

Det säkraste typ av tak beläggningar - är den som är bäst lämpad för rumsmiljön. För våtrum lämpliga spännsystem och i barnens bästa för att utrusta taket med en solid grund.

Vilket material för låga tak anses optimal

Ett vanligt problem anses vara ett litet rum höjd. Men det låga taket inte är ett livshotande problem är inte löst. Reparation av sådana rum utförs baserat på några tekniker som i hög grad jämnar bristen på takhöjd.

Takplattor är optimalt anpassade för lågt i takTakplattor är optimalt anpassade för lågt i tak

Vid låga tak ger företräde åt sådana material som:

 1. tapeter;
 2. Glasfiber tapeter;
 3. Takplatta;
 4. Gips;
 5. Stretch tak.

Höjden under 2,4 m anser psykologiskt obehagligt för att leva, så det är värt med tanke på hur många centimeter rummet kan "ge" till förmån för ett tak lock.

När en liten höjd i rummet är viktigt varje centimeter. Därför, ges preferens till det material, vilket sänker den minsta taket.

Bakgrund och putsmaterial får behålla höjd livsrum, men inte i linje med takytan. Därför, i vissa situationer, är det klokt att använda en platta eller spännsystem förlora några centimeter.

Från ett tak platta kommer att bli den mest originella

För registrering använda det låga taket kakel som något döljer ojämnheter och håller höjden på rummet. Plattor kan vara av olika material, vilket sålunda är kapabel att lösa ett antal frågor, till exempel, för att öka ljudisolering eller för att isolera rummet.

Lägg originalitet till tak, kan du använda de laminerade plattornaLägg originalitet till tak, kan du använda de laminerade plattorna

Beroende på principen produktionen av kakel är uppdelad i:

 • Pressas (extruderad), i vilket polystyren-baserade ark. Tile har de lägsta driftsegenskaper, så olika sprödhet och skörhet.
 • Injektion, som erhålles genom sintring av polystyren. Tile är mycket tjockare och har en tidigare djupdragning.
 • Extruderat. De mest hållbara och högkvalitativa kakel.

Beroende på utformningen och typen av takplatta yta är uppdelad i:

 1. Laminerat. Plattor med en speciell fuktsäker beläggning.
 2. Seamless. Tile har en speciell bård, så efter vattning taket kan inte se sömmarna.
 3. Mirror. Plastplattor som har ett spegelskikt på framsidan.

Spegelplattorna kan öka utrymmet och kompensera för små höjd i rummet. När du väljer en kamin är värt att uppmärksamma kvaliteten på hörnen, densitet och porositet av plattorna.

Hur man kan inreda ett lågt tak i ett privat hus

I privata hem eller till exempel i landet kan också vara ett problem på grund av låg höjd områden. I taket i sådana hus efter avslutad verkade längre, bör du överväga några av reglerna.

Det låga taket kommer att se bra ut med en förlängning av väggdekorationDet låga taket kommer att se bra ut med en förlängning av väggdekoration

Användbara tekniker vid arbete med lågt i tak:

 1. Användning av material i ljusa färger;
 2. Använder glättat eller speglande beläggning;
 3. Förnyelser väggar i den del av taket.

Om lågt tak fanns ett behov av att ställa upp för trapporna till andra våningen, det bästa vore att installera en spiraltrappa eller en stege med så öppna en sidovy.

För privata hem, kan du använda gipsskivor panel eller lock. De timmerhus vid installation såsom ett tak lattor kan använda befintliga balkar, vinna avståndet.

Hur att slå den mörka lågt tak

Låg rum försöker visuellt höja taket med en ljus finish. Vitt tak anses vara den bästa. Men om du av någon anledning rummet dessutom har en låg mörkt tak, då den enda lösningen är att arrangera belysningen rätt.

Färgskalan i rummet i samma ton för att hjälpa dig slå mörka låga takFärgskalan i rummet i samma ton för att hjälpa dig slå mörka låga tak

Ytterligare ursprungliga tekniker vid låga takbeklädnad:

 • Ställ bred vit sockel med en stor solnedgång på taket (det hjälper med låga mörka tak);
 • Korrekt installera falska balkar;
 • Skapa höjd.

Om en delvis sänkt en liten del av taket, så även om till en början lågt i tak Totalt utrymme i rummet kommer att vara mer. Denna extrema metod på bekostnad av visuell underskattning av taket gör huvud taket högre.

Det är också värt att komma ihåg att en stor ljuskrona är oacceptabelt vid låga tak, så du måste ta hänsyn till huvud- och extra belysning i rummet.

Valet av ett tak för deras hem (video)

Det låga taket är ingen mening. Det är bara ett utmärkande drag i rummet, som kan vara produktiv, och samtidigt skapa en attraktiv och spektakulära interiörer med en bekväm atmosfär.

Creative tak för för lägenheter och hus (foto)

0-2 081faee68dd20eorig 0-34 1-3 01 20 22L78UsXS 40 45 60ffe4e5ff43f9c64ecc47316bad2b21

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 33 =

map