Utforma trappor i ett privat hem: programmet för automatisk beräkning

Utforma trappor i ett privat hem: programmet för automatisk beräkning

12 October 2017Genom lämplig utformning stege beror på graden av säkerhet och komfort för sin verksamhetDen rätta utformningen beror på stegen säkerhet och komfort under sin ekspluatatsiiProektirovanie stege i ett privat hem - en komplex process som innefattar att bestämma längden och bredden av trappa, rotationsvinkeln och tilt konstruktion, dimensionella egenskaper och antalet steg. Ibland utan kunskaper i matematik, geometri och arkitektur för att göra beräkningar på egen hand kan vara svårt. För att få hjälp, i det här fallet, kan komma online och offline program för design. Vilka tjänster ska vi använda för att skapa exakta, synliga resultat - läs artikeln.


Vad ska omfatta ritning och beräknings stegar

För att skapa projektet stege på ett ark papper eller en grafisk editor nödvändigt, först, för att göra beräkningar grundläggande konstruktionsvärden: marsch bredd och längd, höjd och lutningsvinkeln stege, trappstege dimensionsegenskaper. Detta kan göras både genom formlerna och göra beräkningar och genom automatiska program för beräkning av trappor. 

Körning någon typ av stege bör omfatta utnämning av alla parametrar i trappa, som är ansvariga för bekväm och säker uppstigning och nedstigningKörning någon typ av stege bör omfatta utnämning av alla parametrar i trappa, som är ansvariga för bekväm och säker uppstigning och nedstigning

Viktiga komponenter i konstruktionen, vilket leder till andra våningen, som måste innehålla stegen diagram:

 • Läge i termer av design;
 • konstruktionstyp (kantig, upprätt, spiralformade, etc.);
 • Höjden och lutningsvinkeln av stegen;
 • Antalet steg (primär och rullmaskin, om närvaron därav involverar konstruktion);
 • Bredden av slitbanan och stigar höjden för varje individuellt steg;
 • Dimensionerna hos inloppssteget.

I vissa ritningar betecknar stöd och pelare, och kosour sträng, stigar typ (direkt, Radius, etc).


Alla värden måste vara anpassade till samma skala (1: 100, 1:50).

Beräkning av trappan med hjälp av design mjukvara: Fördelar

Att utforma att få bekväm, tillförlitlig och säker, och samla det var inte svårt, måste alla beräkningar vara korrekt. Även små avvikelser från normen eller inte håller några parametrar (t ex inte gör en krets sträng bredd) kan komplicera Byggsats, orsaka att kostnaden för materialet och medel för omarbetningar. När det gäller de professionella byggprogram, är sannolikheten för fel i beräkningen här reduceras till noll: Programmet tar hänsyn till allt, även de minsta detaljerna och perfekt följer byggnormer och standarder. 

Beräkningar med automatik datorgenomförs mycket snabbare än datorer, human-Beräkningar med automatik datorgenomförs mycket snabbare än datorer, human-

Emellertid möjliggör beräkningen med hjälp av programvara för att erhålla en bulkstruktur modell, som kan ses i olika vinklar; Det ger stora möjligheter för omedelbar förändring parametrar och tillåter stegen bort från standard diagram och ritningar.Populärt program för utformning av trappor

För närvarande finns det ett enormt utbud av både online och offline program för att utforma olika typer av stegar. De skiljer sig i enlighet med principen om arbetet, metoden att presentera resultat, gränssnittsspråket. De mest populära och bekvämt att överväga program som har utformats för specifika ändamål. Till exempel i AutoCAD, kan du rita en perfekt tredimensionell modell av trappan, men du måste göra förskottsbetalningar på sina egna inställningar. På den tiden så specialiserade program utför alla beräkningar automatiskt och kräver endast ingångskälldata utrymme.

Datorprogrammet för utformningen av trappan för att återskapa utformningen av något slagDatorprogrammet för utformningen av trappan för att återskapa utformningen av något slag

Hittills har följande program anses vara den mest bekväma:

 1. Stairdesigner. Det är ett mångsidigt program för att skapa strukturer av olika typer (kantig, skruv, framdrivning, etc.) av olika material (marmor, trä, sten, betong, etc.). Beräkningar i programmet är baserade på formler Blondeylya, arkitektoniska normer och principer. De resulterande 2 och 3D-modeller innehåller alla de ingående element (räcken, pelare, steg, etc.) och deras dimensionering. Scheme kan enkelt skriva ut eller konvertera till AutoCAD och modifiera den.
 2. Consultec StairCon - ett program för 3D-visualisering, automatisk omräkning av uppskattningen, installation och kontroll av tillverkningssteg. Consultec, men det hör till kategorin professionella, men kräver ett minimum av systemresurser, och dess gränssnitt är inte bara intuitivt, men också uppträtt på ryska, vilket är en påtaglig fördel. De erhållna resultaten i designprocessen resultaten kan anpassas efter sina egna önskemål.
 3. Trappa Kompass - är ett effektivt verktyg som har ett omfattande bibliotek av mekanismer för att bygga och montera trappor (SNIP systemet, svetsning, etc). Och närvaron av flera varianter av modeller kan du välja den design som passar in i det inre av brunnen.

Alla beräkningar görs i programmen i enlighet med internationell och nationell säkerhetsstandarder, byggnormer och teknik råd.

Ladda ner mjukvara, kan du snabbt och kostnadsfritt använda Internet Protocol Torrent.

Designer trappor Sema

Sema - bekvämt, multifunktionell, bygga program som är speciellt modifierad för utformning av trappor och skapa tredimensionella modeller av framtida konstruktioner.

«Sema» - är en professionell designer, vilket öppnar möjligheter för utformning av trappor som uppfyller alla kvalitets- och säkerhetsstandarder och dina individuella önskemål«Sema» - är en professionell designer, vilket öppnar möjligheter för utformning av trappor som uppfyller alla kvalitets- och säkerhetsstandarder och dina individuella önskemål

Sema viktigaste skillnaderna från andra liknande program är:


 • Wide bibliotek (Sema kan erbjuda inte bara trä trappor anslutning för installation, men även plast fästen, hylsor, leder, parentes);
 • Möjligheten att införa externa bilder och planer för lokaler i projektet;
 • Möjligheten att kombinera olika typer av strukturer;
 • Förhandsgranskningen funktion;
 • programvara integration med utrustning för bearbetning och montering trappor element (mallar för att skapa trappor, kan du automatiskt överföra programmet till CNC-maskiner).

Beräkning av trappan 3d nätet

Att utforma och skapa en stege av hennes tredimensionell modell är möjlig utan installation av program, med endast en anslutning via Internet. För att göra detta, använd online-program för simulering. 

Tjänster för 3D-beräkningar stegar kan du snabbt återskapa utformningen av bekväma och säkra stege och beräkna kostnadenTjänster för 3D-beräkningar stegar kan du snabbt återskapa utformningen av bekväma och säkra stege och beräkna kostnaden

Ofta för byggande måste ange:

 • Trappa typ (rak eller kroklinjiga);
 • De dimensionella egenskaperna hos öppningen (längd, bredd);
 • Bredden och längden av strukturen;
 • Det önskade antalet steg (om mönstret antyder att antalet rullmaskinen och nedre steg).

Förutom den visuella resultatet, vissa designers härleda online-textreferenser (t ex "Trappor LS-225 är lämplig för att lyfta till en höjd av 2,7 till 2,8 meter") och byggkonstruktionsritningar som visar alla dimensionella värden i det metriska systemet, det totala antalet steg , namn på tillverkningsmaterial.


AutoCAD - trappa (video)

Idag har alla möjlighet att enkelt, snabbt och effektivt bygga en noggrann, tredimensionell modell av trappan med händerna. Detta åstadkoms genom att bygga på nätet och offline program som inte bara ger en tydlig framtida projekt trappor, men också utföra komplexa beräkningar som tar hänsyn till de optimala värdena för bekväm och säker drift av strukturen. Program begränsar inte fantasi och inte sätta ramar kan du kombinera olika typer av konstruktioner för att uppnå maximal komfort och spektakulära typ av stege. Allt som återstår - är att besluta om sina egna preferenser!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − = 19

map