Undertak av gipsskivor: funktioner och fördelar

Undertak av gipsskivor: funktioner och fördelar

12 October 2017Gipsskivor kan du skapa en snygg och ovanlig design som betonar funktionerna i bostadenGipsskivor kan du skapa en snygg och ovanlig design som betonar funktionerna i bostäder pomescheniyaV idag undertak av gipsskivor är utbredd. På grund av sin enkla design, montera ett plåster tak kan vara sig själv. Med kan tillverkas gipsskiva som ett enda skikt, och en tredelad tak. Innan installationen, måste du korrekt markera ytan och förbereda de nödvändiga komponenterna. Dessutom bör du välja den optimala avståndet mellan intilliggande suspensioner.


Välj alternativ för undertak tillverkade av gipsskivor

På byggplaneringsstadiet, bör du vara uppmärksam på utformningen av rummet. Hänsyn till behovet av att ta färgerna på väggar och möbler. Tänk också på de grundläggande tekniska egenskaper taket.

Under konstruktionen måste ta hänsyn till mängden:

 1. Nivåerna av taket.
 2. Konfigurationen av bojarna.
 3. Antal steg.

För små rum lämpliga gipsskivor taket med glänsande canvasFör små rum lämpliga gipsskivor taket med glänsande canvas

När du väljer ett tyg konsistens gipsskivor uppmärksamma storleken på rummet. Om du plocka upp material för anläggningskonstruktion i ett rum med små dimensioner, kommer du närmar dig duken med en blank yta. I alla andra fall kan du använda den färgade, perforerad plåt eller lock.

Installation av undertak tillverkade av gipsskivor: steg för steg guide

När du har skapat ett projekt, kan du börja märkning yta. För att korrekt markera taket, använder en laser. På väggarna uppförande baslinjen. Det kommer att hjälpa dig att välja den optimala nivån av upphängda strukturen.


Kom ihåg att innan du installerar gipsskivor taket bör du rengöra ytan på finish. Dessutom är det nödvändigt att genomföra avvecklingen av ljuskronor och genomföra nödvändiga kommunikation undertak.

Innan installation av gipskartongkonstruktioner måste tas bort från taket i den gamla beläggningenInnan installation av gipskartongkonstruktioner måste tas bort från taket i den gamla beläggningen

Teknik montering tak gips:

 • Enheten startar med fastsättningen av startprofilen. För detta behöver vi för att göra hål i väggen med pistolen, och sedan köra till dymlingar.
 • Sedan fäster taket galgar.
 • Ytterligare suspensioner böj vertikalt nedåt.
 • Montera ramen. För att göra detta, använd tvärgående och längsgående balkar. Balkarna måste fästas till suspensionen, och sedan ansluts till varandra. Som fästelement för balkar kan använda speciella kontakter "krabba"
 • Cut ark gips till önskad storlek. För att göra detta, använd en speciell bågfil. Kom ihåg att du först måste trimma övre pappersskiktet, och sedan helt enkelt knäppa bladet längs skärlinjen.
 • Bifoga ett ark av gipsskivor till ramen.
 • Vidare är det nödvändigt med skruvar och skruvmejsel för att fästa skivorna på ramen. Kom ihåg att hatt av skruven bör inte avsevärt skjuter ut från ytan av gipsarket.
 • När du har installerat alla blad, börja efterbehandling. Glöm inte att tillämpa kitt på det gemensamma utrymmet av målningar.

Höjd och andra dimensioner av taket gipsskivor

Höjden av den upphängda strukturen hos gips kommer att bero på många nyanser. Först av allt måste du välja det optimala avståndet mellan dörren och huvud taket. Vid installation av gips tak i lägenheterna i det optimala avståndet 15-16 centimeter. Du måste också ta hänsyn till tjockleken på gips ark.Om du planerar att installera gipstak i rummet är låg, kan detta avstånd minskas upp till 10-12 cm, men i det här fallet, för att utföra installationen kommer att vara lite mer komplicerat.

Tjockleken av bågen typ gipsskivor är endast 6 mm, vilket gör den lämplig för små rum med en takhöjdTjockleken av bågen typ gipsskivor är endast 6 mm, vilket gör den lämplig för små rum med en takhöjd

Det finns 3 typer av Gips:

 1. Tak. Tjockleken hos materialet varierar från 8 till 10 millimeter.
 2. Arch. Detta material är den tunnaste. Dess tjocklek - 6 mm.
 3. Wall. Gipsskivor väggtjocklek varierar från 12 till 13 millimeter.

Hur man väljer avståndet mellan galgar i taket gipsskivor

Vad är avståndet mellan galgar på gipsskivor taket är bäst? Den exakta svaret på denna fråga kan inte ge någon erfaren herre. Avståndet väljs individuellt, baserat på lasten på taket och en arkstorlek. Den första skenan Tak bärprofilen bör fastställas på ett avstånd av 100-300 mm från väggen. Vid montering är nödvändigt att överväga att installationen axlarna suspensioner linje bör sammanfalla med läget för bäraren profilen.

Tillverkarna gipstak rekommenderar att hålla sig till ett värde av 80 centimeter. Detta värde är bäst. Kom ihåg att avståndet mellan de angränsande suspensioner inte bör vara mindre än 70 centimeter, och mer än 10 centimeter. Annars kan strukturen kollapsa.

Konstruktionen av upphängda innertak tillverkade av gipsskivor: huvudkomponenter

Undertak - en nivå platt design. För plätering slakt ark av olika storlekar används. Ibland på grund av gips ark gör multi-level platt konstruktion.

För att installera taket av GCR i ett rum med hög luftfuktighet användning vattentät GipsFör att installera taket av GCR i ett rum med hög luftfuktighet användning vattentät Gips

Upphängda gipsskivor tak består av:

 • Skivor av gips. Som regel använder standard GCR webben. Deras bredd är 1-1,2 meter, längd - 2,5 - 3 meter. Tjockleken kan variera från 7 till 13 millimeter.
 • U-formade metallprofiler. Brand - Mon 28 \ 27.
 • C-profiler. Mark - PP60h27.
 • Fastställande som "krabba".
 • Galgar.

Om du planerar att installera ett undertak av gipsskivor i badrum eller andra rum med hög luftfuktighet, användningen av standardblad GCR omöjligt. I detta fall är det lämpligt att använda vattentäta gipsskivor gips typ.

Vilka former av undertak tillverkade av gipsskivor

Gips - ett unikt material, eftersom med dess hjälp är det möjligt att realisera många av de designidéer. Det kan göras som en en-tier och flerskiktsstruktur med användning av detta material. Det är också allmänt används gipstak böjda former.


tak en nivå bör användas för att möblera rummet lite höjd. Denna konstruktion passar harmoniskt i det inre av ett sovrum eller kök. Du kan också använda denna design för efterbehandling badrummet.

Som regel, tak enda nivå justeras vid behov för att avlägsna oregelbundenheter och defekter underliggande basSom regel, tak enda nivå justeras vid behov för att avlägsna oregelbundenheter och defekter underliggande bas

Fördelar med taken single-level:

 1. Enkel installation.
 2. Förmåga att dölja bristerna i taket.
 3. Möjligheten att använda en mängd olika belysning alternativ.

Undertak multilevel konfiguration hanteras i de rymliga rummen. Med hjälp av denna konstruktion, kan du enkelt dölja och kommunikation ledningar. Dessutom en kaskad av gips installerad i en viss nivå, helt kan förändra ett rum. Det finns olika alternativ för efterbehandling skiktad struktur. Till exempel, är det möjligt att installera gipsskivor tak i form av kvadrater eller cirklar.

Gipstak krökt konfiguration används relativt sällan. Böjda Cascade gipsskivor ser mycket attraktivt, men att sätta ett tak på egen hand är mycket svårt. Böjda tak ställs in med den "våta metoden".


Vad hängare för taket av gipsskivor kan användas

Vilka typer av hängare kan användas vid installation av gipsskivor tak? Använd hängare användbara när efterbehandling lådor med stor storlek. Applicera dessa produkter kan vara, om längden på den L-formade Suspension direkt nog.

Installationsschema för gipsupphängningsstrukturen:

 • Först måste du borra hål i taket. För att göra detta, använd hammare. Dessa hål måste installera ankare.
 • Skruva sedan den dedikerade dragkraft till taket.
 • Ställ i styrprofilen.
 • Sätt hanger på stången.
 • Infoga upphängningsprofilen.
 • Linjeprofil om det behövs. För att göra detta, blanda suspensionen längs stången.
 • Tätt säkra hela strukturen.

Körning ram gipsskivor takKörning ram gipsskivor tak

Om du inte vill använda direkt galgar, kan tillämpas kärnprodukter. De har också en hög grad av hållbar och lätt att installera. Ibland för installation av gips tak är bättre att använda skjut-galgar. De är dyrare än direkta eller rod mills.

Tillbehör för installation av taket gipsskivor

Inställning av taket börjar med valet av optimala komponenter. Först av allt måste du plocka upp delar av fixtur, eftersom det är från dem kommer att bero på styrkan i hela strukturen. För takmontering behöver du direkt tak hängare och en kortare tak suspension.

När du väljer tyger, uppmärksamma dess tjocklek. Det rekommenderas att använda taket gipsskivor tjocklek 8 millimeter. Använd tjockare tyg kan vara, men då måste man välja fästmaterial med hög hållfasthet.

Även för takmontering behöver du:

 1. Det korsformade kontakten. Det behövs för att säkra Ramprofilerna.
 2. Metall-kontakt.
 3. Självgängande skruvar.
 4. Galvaniserad metallprofil.

Hur man installerar gipsskivor (video)

Med en mängd olika tillbehör, kan du enkelt plocka upp de nödvändiga materialen. När du väljer komponenter, notera vikten av konstruktionen, eftersom vid användning av tjocka gipsskivor belastning på ramen kommer att vara mycket högre. Med hjälp av gipsskivor tak, kan du ge någon form. Innan installation, se till att markera ytan. 

Upphängda gipsskivor tak (foto)

37 40-2 218p2 280 15324 541794b3a8b8df4 782.782 28644102tqhed6d2m6 55574060 350630439

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − 53 =

map