U-vormige ladder 4 berekeningsproces, afhankelijk van de bouwwijze

U-vormige ladder 4 berekeningsproces, afhankelijk van de bouwwijze

12 October 2017U-vormige trap is ideaal voor appartementen en een landhuisU-vormige trap is ideaal voor appartementen en een landhuis De robuuste constructie bestand tegen zware lasten, elegante verschijning en ergonomie, het draaien van "P" trap global hebben gekregen voor gebruik op plaatsen met een hoog kruis: commerciële gebouwen, openbare instellingen en openbare instellingen. Vandaag de dag kunnen dergelijke structuren met evenveel succes worden gebruikt als het ontwerp voor een veilige en comfortabele het stijgen en dalen in een woonhuis, een huisje, een twee verdiepingen tellende appartement. Wat zijn de trap op "P" type en hoe berekening systeem - lees het artikel.


Die bijzondere ontwerp heeft een U-vormig ladder

U-vormige ladder - een systeem bestaande uit drie trappen, waarvan het mogelijk maakt om de stap richting uitbreiden door 180 graden, waardoor een maximale betrouwbaarheid ladders bereiken en ergonomisch te stellen tussen de twee wanden, bijvoorbeeld in een nauwe doorgang of kantoor lobby.

U-vormige trap heeft een goede ergonomie en een aantrekkelijk uiterlijkU-vormige trap heeft een goede ergonomie en een aantrekkelijk uiterlijk

Kosour een ladder - het is een lange cast een balk waarop het decor. Door middel van deze structuur, de kracht bereikt door het beperken van het systeem.

Vaak, in hun ontwerp trap heeft een extra leuning en hekwerk, waardoor het verhogen en verlagen van een comfortabel en veilig, zelfs voor de oudere generatie en kinderen.

U-vormige trap naar de tweede verdieping: de types en verschillen

Basisconfiguratie van de trap: structuur met een platform-systeem met zabezhnymi stappen. Bovendien kunnen U-vormig systeem levozahodnoy (rechts draaien) en pravozahodnoy (links gedraaid), open (zonder riser) en gesloten (met risers).


Vaak heeft de ladder invitational ontwerpfase of blokkeren stappen - radiale gebieden, de belangrijkste taak - de oploophoek verlengen. Dit ontwerp maakt het uiterlijk van de trap meer compleet en perfect. Differ U-vormige structuur op de tweede verdieping en de installatiemethoden.

U-vormige ladder hoogte variabel leuningen, trappen breedte en het materiaal waaruit zij zijn vervaardigdU-vormige ladder hoogte variabel leuningen, trappen breedte en het materiaal waaruit zij zijn vervaardigd

Dus, kunt u kiezen uit:  • Een monolithische structuur, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid verzekert;
  • Zadel trappen en pezen, die onovertroffen decoratieve kwaliteiten heeft en is perfect voor installatie in particuliere woningen;
  • Ergonomische design en de rails.

U-vormige trap naar het platform: de voordelen

U-vormig systeem met een platform - een praktisch ontwerp, dat in staat stelt om comfortabel en veilig stijgingen en dalingen uit te voeren, kan dienen als een plek om te ontspannen in de overdracht van goederen te dienen.

Bereken de ladder met een platform op hun eigen gemakkelijker dan aan de afmetingen van winders te berekenen. Maar hier is het belangrijk rekening te houden met de afmetingen van de site: het meest handig om de site om de lengte en breedte van niet minder dan 800 mm te overwegen. Bovendien is het beter om de voorkeur te geven aan een niveau, direct plaatsen. Anders zal het ontwerp niet in staat zijn om de basisfuncties volledig uit te voeren en zal neerschieten een stap, die kan leiden tot verlies van evenwicht en wandelen, als gevolg daarvan, verwondingen.

Hoe maak je een berekening van de U-vormige trap maken

Uitstekende U-vormige systeem, moet rekening worden gehouden met een gemiddelde slaglengte van volwassen (600-650 mm.). Eenvoudige berekeningen (hoek en lengte van de mars, de stijgbuis hoogte en lengte traptrede) moet berusten op Blondeylya formules die een optimale in termen van comfort en veiligheid waarden garanderen.

Voor de start van de bouw van de U-vormige trappen maken het de moeite tekenen op papierVoor de start van de bouw van de U-vormige trappen maken het de moeite tekenen op papier

Te weten hoeveel stappen nodig heeft voor en na de scharnierconstructie, moet totale lengte van de ladder (hoogte tussen lagen gebaseerd op het plafond en de vloer), gedeeld door twee. De resulterende waarde gedeeld door de hoogte van de stijgbuis (bijvoorbeeld 15 cm.). Als voorbeeld, een van de mars ladder hoogte van 3,5 m. We zullen 10, 6 graden nodig. Maar omdat we niet de helft van de elementen in een mars, zullen we gebruik maken van precies 10 stappen, terwijl de andere twee kan gebruikt worden als een uitnodiging.

Berekening van de U-vormige systeem kan worden gemaakt met behulp van de online calculator of constructie programma's, die het mogelijk maken om nauwkeurige waarden te krijgen en om een ​​tekening van de toekomstige stappen.

Ladder 180 graden: het berekenen van draaitafels

Design met roterende stadia maakt het mogelijk om op te slaan gebied is gunstig. Daarnaast is de winders kijken elegant en stijlvol, en de veiligheid (als de berekeningen zijn uitgevoerd op basis van de staat normen, bouwvoorschriften en regels) is niet inferieur aan broer of zus sites.

Winders kan worden berekend met:


  1. Werkwijze tillen. De basis van de werkwijze is het gebruik van de coördinaatassen. Geplaatst op de x-as de lengte van de stijgbuis in y - stapgrootte. FIELD roterende stappen, in dit geval een cirkel stands gelijkmatig verdeeld in sectoren en wordt overgebracht naar het uitsteeksel met de optimale waarden en eigenschappen van de schakeling.
  2. Werkwijze verhoudingen. Het op basis van een eerlijke verdeling van de belangrijkste stappen op de roterende. Swivel fase, in dit geval zijn gebaseerd op het gemiddelde mars leiding (die naar het midden van rotatie) en de centrale as van de draaitafel. De berekeningen zijn gebaseerd op de optimale waarden van de breedte loopvlak op het smalste punt in het gebied van de kruising van de zijden van trappen met een gemiddelde lijn van de mars.

Een speciaal gebied op de U-vormige trappen maken het meer praktisch en functioneelEen speciaal gebied op de U-vormige trappen maken het meer praktisch en functioneel

Beide methoden geven nauwkeurige berekeningen en tekeningen van de toekomstige inrichting met draaiende trappen.

U-vormige trappen: het maken van hun eigen handen

Als de afgewerkte ladder niet voldoet aan uw behoeften, de kenmerken van de gebouwen, enz., Dan heb je altijd de mogelijkheid om een ​​ontwerp van uw eigen handen te maken.

Met het oog op een ladder te maken in de eerste plaats, moet u de keuze van het materiaal te bepalen. Finishing U-vormige ontwerp maakt steen, tegels, metalen (bijvoorbeeld ladder "Solo" on metal), etc. Maar, meestal, voor de vervaardiging van trappen, geselecteerd stevig houtsoorten: beuken, grenen, essen. Deze materialen zorgen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid van het ontwerp, geeft de trap van een huis, gezellige uitstraling en laat het effectief in te voeren in elk interieur.


Bij werkzaamheden, dient het hout noodzakelijkerwijs gedroogd en behandeld met middelen ter bescherming tegen vocht hout, zwammen en schimmels.

Vóór de montage, is de U-vormige trap aangeraden om deskundig advies te studeren of bekijk instructievideo'sVóór de montage, is de U-vormige trap aangeraden om deskundig advies te studeren of bekijk instructievideo's

Voor het vervaardigen van houten trap nodig:

  • Opschorting bar voor stringers of balken;
  • Scherpkantig bewerkt hout voor de productie fasen, hekken (veel bouwmarkten bieden kant-en-klare balusters, balustrades en leuningen voor trappen);
  • Kit voor het vullen van scheuren en voegen in de constructie.

Werknemers een ponsgereedschap, boormachine, decoupeerzaag, schroevendraaier, bijl, Samenstel elementen (schroeven, ankers, etc.) niveau vormt.

Alle elementen worden gesneden volgens de berekende patroon-template. Het moeilijkste moment - productie kosoura. draagstang lengte is gelijk aan de lengte van de ladder zijn kosoura een mars. Treden en stootborden basisstappen moet even groot zijn. Montage van de stappen die worden uitgevoerd op de schroeven. In de laatste bocht in toegevoegde elementen zijn aangebracht hekwerken, balustrades, etc., het ontwerp geopend vernis.

Gedetailleerde video-instructie over hoe om zelfstandig te produceren en monteren van de ladder is te zien op video.

U-vormige trap (video)

U-vormige ontwerp - de meest voorkomende systeem dat comfortabel afkomst en beklimming pozvolyaetosuschestvit. Als gevolg van de structuur en de productie materialen, zoals ladder - solide en betrouwbaar, het ziet er indrukwekkend en een luxe toevoeging aan elk interieur kan zijn! Een berekenen en maak een ladder kan zijn eigen handen!

Het ontwerp van de U-vormige trap (foto in het inwendige)

2 41 13 97Obd2u38ym0dhgG 544630e300b536b1bdf9656994c78de513f265 5018826 10853911 241829032w640h640sssss 46800211w640h640023 977512060

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − 35 =

map