U-formad stege fyra beräkningsprocess, beroende på typen av konstruktion

U-formad stege fyra beräkningsprocess, beroende på typen av konstruktion

12 October 2017U-formad trappa är idealisk för lägenheter och ett hus på landetU-formad trappa är idealisk för lägenheter och ett hus på landet Den robusta konstruktionen kan motstå tunga laster, elegant utseende och ergonomi, svarvning "P" trappor har fått global användning på platser med hög inlägg: kommersiella byggnader, offentliga organisationer och offentliga institutioner. Idag kan sådana strukturer med samma framgång användas som designen för en säker och bekväm uppstigning och nedstigning i ett privat hus, en stuga, en två våningar lägenhet. Vilka är trappan "P" typ och hur man gör systemet beräkning - läs artikeln.


Vilken speciell design har en U-formad stege

U-formad steg - ett system bestående av tre trappor, av vilka en tillåter att expandera steg riktning med 180 grader, vilket gör att uppnå maximal tillförlitlighet, stegar och ergonomiskt att ställa mellan de två väggarna, exempelvis i en trång passage eller gren lobbyn.

U-formad trappa har god ergonomi och ett tilltalande utseendeU-formad trappa har god ergonomi och ett tilltalande utseende

Kosour en stege - det är en lång cast en balk på vilken scen set. Genom denna struktur, styrkan uppnås genom att begränsa systemet.

Ofta i sin design trappa har en extra räcke och staket, vilket gör att höja och sänka en bekväm och säker även för den äldre generationen och barn.

U-formade trappan till andra våningen: typer och skillnader

Grundläggande konfiguration av trappan: struktur med en plattform system med zabezhnymi steg. Vidare kan U-formade systemet vara levozahodnoy (roteras höger) och pravozahodnoy (roteras till vänster), öppen (ingen riser) och stängda (med sättsteg).


Ofta stegen har invitational konstruktionsstadiet eller blockera steg - radiella fält, vars huvuduppgift - att förlänga vinkel. Denna konstruktion gör att utseendet på trappan mer komplett och perfekt. Skiljer U-formad struktur på andra våningen och om de installationsmetoder.

U-formad steghöjden kan variera räcken, steg bredd och materialet av vilket de är tillverkadeU-formad steghöjden kan variera räcken, steg bredd och materialet av vilket de är tillverkade

Så kan du välja:  • En monolitisk struktur, som säkerställer tillförlitlighet och hållbarhet;
  • Saddle trappor och sensträngar, som har oöverträffad dekorativa kvaliteter och är perfekt för installation i privata hem,
  • Ergonomisk design och rails.

U-formade trappor till plattformen: fördelarna

U-formade system med en plattform - en praktisk design, som gör det möjligt att utföra bekväma och säkra stigningar och nerförsbackar, kan fungera som en plats att koppla av i överföringen av varor.

Beräkna stege med en plattform på egen hand lättare än att beräkna dimensioner rullmaskiner. Men här är det viktigt att ta hänsyn till dimensionerna på webbplatsen: det mest lämpligt att betrakta platsen för att längden och bredden på minst 800 mm. Dessutom är det bättre att ge företräde åt en nivå, direkta platser. Annars kommer konstruktionen inte att kunna genomföra sina grundläggande funktioner och kommer att skjuta ner ett steg, vilket kan leda till förlust av balans och promenader, som en följd av skador.

Hur man gör en beräkning av den U-formade trappa

Utskjutande U-formade system, är det nödvändigt att ta hänsyn till en genomsnittlig stigningslängden av vuxna (600-650 mm.). Grundläggande beräkningar (vinkel och längd av mars stighöjd och slitlängd) måste bygga på Blondeylya formler som garanterar en mest optimala när det gäller komfort och säkerhet värden.

Innan starten av byggandet av de U-formade trappor gör det värt att dra på papperInnan starten av byggandet av de U-formade trappor gör det värt att dra på papper

För att ta reda på hur många steg behöver före och efter svängningsstrukturen är det nödvändigt med en total längd av stegen (höjd mellan nivåer baserade på taket och golvet), dividerat med två. Det resulterande värdet dividerat med höjden av sättsteget (exempelvis 15 cm.). Som ett exempel, en av de marsch stege höjd 3,5 m. Vi kommer att behöva 10, 6 grader. Men eftersom vi inte kan hälften av elementen i en marsch, vi kommer att använda exakt 10 steg, medan de andra två kan användas som en inbjudan.

Beräkning av U-formade systemet kan göras med hjälp av online-kalkylator eller konstruktionsprogram, vilket gör det möjligt att få exakta värden och skapa en ritning av framtida åtgärder.

Stege 180 grader: beräkning av roterande steg

Design med roterande steg gör det möjligt att spara området är fördelaktigt. Dessutom rullmaskiner ser elegant och snygg, och säkerhet (om de beräkningar som görs baserat på statliga normer, byggnormer och regler) är inte sämre än syskon platser.

Rullmaskiner kan beräknas med:


  1. Metod för lyft. Grundval av metoden är användning av koordinataxlarna. Placerad på x-axeln höjden av stigaren, i y - steg bredd. FIELD roterande steg, i detta fall, en cirkel står likformigt uppdelad i sektorer och överförs till utsprånget med de optimala värdena och karakteristiken för kretsen.
  2. Metod proportioner. Den bygger på en rättvis fördelning av de viktigaste stegen på den roterande. Sväng skede, i detta fall, är baserade på en genomsnittlig marsch linje (som skiftas till rotationscentrum) och centrumaxeln av den roterande tallriken. Beräkningarna baseras på de optimala värdena på slitbanans bredd vid den smalaste punkten i området för korsningen av sidorna av etapperna med en genomsnittlig raden i marsch.

Ett särskilt område på de U-formade trappor göra det mer praktiskt och funktionelltEtt särskilt område på de U-formade trappor göra det mer praktiskt och funktionellt

Båda metoderna ger exakta beräkningar och ritningar av den framtida utformningen med roterande steg.

U-formad trappa: att göra sina egna händer

Om den färdiga stege inte uppfyller dina behov, egenskaperna hos de lokaler, etc., då du alltid har möjlighet att göra en design av dina egna händer.

För att göra en stege i första hand, måste du bestämma materialvalet. Efterbehandling U-formad utformning möjliggör sten, kakel, metall (t ex, stege "Solo" på metall) etc. Men oftast, för tillverkning av trappor, utvalda fasta träslag: bok, tall, ask. Dessa material garantera hållbarhet och tillförlitlighet design, ge trapporna ett hem, mysig utseende och gör det möjligt att på ett effektivt sätt in i varje interiör.


Innan arbete måste träet nödvändigtvis torkas och behandlas med hjälp av skydd mot fukt trä, svamp och mögel.

Före montering, är den U-formade trappa rekommenderas att studera expertråd eller titta på instruktionsfilmerFöre montering, är den U-formade trappa rekommenderas att studera expertråd eller titta på instruktionsfilmer

För tillverkning av trä trappor behöver:

  • Upphängningsstång för stringers eller balkar;
  • Kantade brädor för produktionssteg, staket (många järnaffärer erbjuder färdiga ståndare, räcken och ledstänger för trappor);
  • Tätningsmedel för att fylla sprickor och fogar i strukturen.

Arbetstagare kommer att behöva ett stansverktyg, borrmaskin, sticksåg, skruvmejsel, yxa, hammare monteringselement (skruvar, ankare, etc.) nivå.

Alla element är skurna i enlighet med den beräknade mönstret-mall. Den svåraste ögonblick - Produktion kosoura. Bärstång längd måste vara lika med längden av stegen kosoura en marsch. Slitbanor och stiger grundläggande åtgärder bör vara av samma storlek. Montering av steg som utförs på skruvarna. I sista sväng i ytterligare element är monterade: räcken, trappräcke, etc, utformning öppnas lack.

Detaljerad video instruktioner om hur man självständigt producera och montera stegen kan ses på video.

U-formad trappa (video)

U-formad design - det vanligaste systemet som pozvolyaetosuschestvit bekväm härkomst och stigning. På grund av sin struktur och tillverkningsmaterial, såsom stege - stabil och pålitlig, det ser imponerande och kan vara en lyxig komplement till alla inredning! En beräkna och göra en stege kan vara sina egna händer!

Utformningen av den U-formade trappa (foto i det inre)

2 41 13 97Obd2u38ym0dhgG 544630e300b536b1bdf9656994c78de513f265 5018826 10853911 241829032w640h640sssss 46800211w640h640023 977512060

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 + = 76

map