Typer trappa och 3 i deras värdighet

Typer trappa och 3 i deras värdighet

12 October 2017Vacker trappa kan mycket väl bli huvudfokus i det inre utrymmetVacker trappa kan mycket väl bli huvudfokus i det inre pomescheniyaMaterialy för trappan produktion är mycket olika. Tillsammans med de traditionella trä stegar, tillverkare erbjuder ett brett utbud av mönster och material. I ett privat hem används ofta flytande. Denna typ anses vara en klassiker. Tillsammans med trädet, kan du hitta en mängd olika enheter av järn trappor, och även glas.


Stairway: klassiskt utseende

Konstruktionen består av pinnar och steg, stödd på dem (mars-konstruktion, som består av en trappa). De utmärkande dragen i sådana stegar är en direkt steg koncisa, inga stora mängder av prefabricerade komponenter, monolitisk, ökad hållbarhet och tillförlitlighet.

För ett stort hus på landet är bättre att välja flytande i klassisk stilFör ett stort hus på landet är bättre att välja flytande i klassisk stil

FLYTANDE är:

 1. Odnomarshevaya;
 2. halv-takt;
 3. Mnogomarshevaya.

Utformningen av sådana stegar är mycket enkel, det är möjligt att bygga med sina egna händer. Men det finns nackdelar - du behöver ett stort utrymme för installation design. Därför, i ett litet hus plocka upp en annan typ av stege.


betong~~POS=TRUNC FLOATING

Den mest hållbara material för tillverkning av stegar - det är betong. Trappor av betong är det möjligt att bygga din egen. Rekommenderas vid utformningen huset planlösning systemet. Installationen utförs under byggandet av huset. Man tror att den konkreta trappan ser grå och tråkig, och är endast avsedd för entréer i flerbostadshus. Men detta är inte fallet, på grund av olika metoder för beklädnad och ett brett utbud av material för det.

Fördelen av betong trappor genom att den kännetecknas av seghet och slitstyrkaFördelen av betong trappor genom att den kännetecknas av seghet och slitstyrka

De huvudsakliga fördelar: • Bra brandmotstånd;
 • Fuktbeständighet;
 • Slitstyrka.

betong trappa kommer att tjäna dig i många år framöver. I det här fallet, du till slut inte kommer att bry sig eller olägenhet knarrar i trappan. En metod för att fodra en betongkonstruktion är lämplig för nästan alla.
Marching konkret trappa kan vara så odnomarshevaya och mnogomarshevaya. Installation av en stege kommer inte att ta lång tid. Viktigast när det finns många fördelar, priset på den färdiga stege inte drabbas alltför dyrt. Men dessa trappor är mycket omfattande och väger mycket, så kanske inte passar för varje rum, men perfekt, till exempel för att komma in i huset, men vi är vana att se dem i organisationen av trapphus i nio våningar höga byggnaden.

Lutningsvinkeln hos steg marsch

Följer alla regler och förordningar när du installerar trappa uppstigning och nedstigning gör bekväm och säker. Var uppmärksam när du installerar står på trappan belysning utrymme, som omfattas trappor. Fastställande önskad bredd av marschen, en mycket krävande arbete. Trappor bör vara bekväm för varje familjemedlem.

Det är också nödvändigt att beräkna lutningen, som kommer att beräknas och antalet flygningar, och därmed det nödvändiga materialet.

Stegen kan göra säkra när de är korrekt beräkning av lutningsvinkelnStegen kan göra säkra när de är korrekt beräkning av lutningsvinkeln

Horisontell stege och trappa bör motsvara de mest bekväma ° från värde.

Till exempel:

 1. När lutas till 23 grader är det rekommenderat att installera en ramp.
 2. Om du behöver inte mycket branta trappor, kör sedan examen kan variera från 24 till 37.
 3. Mindre kommer trappa med flack vinkel marsche från 38 till 45 grader, stegar - 45 grader.
 4. En 90 graders vinkel för att ha en stege, som vanligtvis sätts på väggen, till exempel, loft stege vinkeln.

När du installerar du bör vara uppmärksamma på det faktum att du har valt vinkeln vid varje marsch ska vara densamma. Du sätter en stege, desto mer utrymme den upptar. Antalet steg anses vara mycket enkel. Det är nödvändigt att ta värdet av den önskade längden av stegen och dividerat med höjden av sättsteget. Siffra bör ske utan ett spår.

TRAPPSTEG

Som regel antalet steg och dimensioner beräknas i förväg i de färdiga trappor. Det spelar ingen roll om du gör dig själv eller ordning, men bara ett individuellt förhållningssätt till design och installation kommer, som ett resultat, är det en stege som passar perfekt till den allmänna atmosfären i huset.


För att göra stegen vacker och säker, är det bäst att kontakta experterFör att göra stegen vacker och säker, är det bäst att kontakta experter

Av Gäst:

 1. Antal åtgärder för att använda optimalt 3-16.
 2. Om stegen odnomarshevaya längden av den beräknade maximalt 18 grader.
 3. När så många trappor mnogomarshevoy optimalt för varje mars.

Självklart, om stegen görs med sina egna händer och sedan genom liknande regler kan frångås. I förgrunden, tenderar att förbise bekvämligheten och ekonomin i rymden.

Armerad betong färdiga marscher anses vara den billigaste. De är idealiska för alla dekoration.

Alla nödvändiga monteringsmaterial, såsom en tank för blandning, måste du köpa direkt och i en enda källa. Så design perfekt matcha. Om de mått som anges i ISO är inte lämplig, är det möjligt att ersätta dem, men bara något. En liten förändring i säkerheten i strukturen kommer inte att påverkas. I detta steg möjligt att skydda hemma på egen hand, bara lägga gummikuddar.


Funktioner odnomarshevoy stege

Den enklaste förklaringen, vad är trappan är ett enkelt arrangemang av steg utan ytterligare platser.

Det finns följande typer:

 1. rakt. Den mest omfattande versionen av trappor. Samtidigt enklaste installation.
 2. roterande. Det sparar utrymme på grund av närvaron i deras strukturer en liten mängd rullmaskiner.

Ibland är det möjligt att bygga en struktur med en vridningsvinkel av 90 grader. Den har en design lämpliga platser. Populära L-formad design.

Genom typ av material är indelat i:

 • trä;
 • metall;
 • armerad betong;
 • glas;
 • plast;
 • sten;
 • MDF.

Innan du tycker om att planera en stege alla nyanser.

Praktiskt och lätt att installera är en rak trappa av träPraktiskt och lätt att installera är en rak trappa av trä

fördelar:

 1. Det är lätt att göra med dina egna händer.
 2. Flytta runt den enkla designen är mycket bekvämt.
 3. Eller få ner tunga saker lättare att direkt rymd trappa.
 4. Ökad säkerhet är ofta mycket viktigt om du har barn i familjen eller äldre.

Det finns en möjlighet att diversifiera inredningen i en enda marsch.

nackdelar:

 1. Det passar inte in i ett litet utrymme.
 2. Mått ökat kraftigt.
 3. Utrymmet under trappan används sällan. I detta fall är det möjligt att utrusta den och efter arbetet under trappan, till exempel för att bygga interna lådor.
 4. Kanske mer värde genom det valda materialet som användning av det måste vara massivt.

Lokalisera en massiv trappa mycket svårt. Det enklaste och standarduppsättning kommer att se mindre massiv.

Odnomarshevaya trappa till andra våningen

Den vanligaste typen av trappan till andra våningen i privata hem anses odnomarshevaya trappa. Ett utkast till en sådan stege är mycket enkelt, men när du ändrar en detalj, absolut måste ändra nästan hela strukturen. Kommer att motsvara bredden justeringen baserad på den valda vinkeln. Dvs, kommer avståndet från golvet till stegen toppen diktera lutningsvinkeln.

Den höga höjden och den lilla bredden på karakteristiska för branta steg och vice versa.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas och bredden av stegen, eftersom de måste vara bekväm för rörelseSärskild uppmärksamhet bör ägnas och bredden av stegen, eftersom de måste vara bekväm för rörelse

Naturligt, liksom andra typ odnomarshevye stegar är sammansatta av basen och scenen. De kompletterar ytterligare ledstång och olika dekorationer.

Det finns flera typer av odnomarshevyh trappor, beroende på basen:

 1. På kosour. Dessa trappor är oftast gjorda av trä. Huvudprincipen är att på vangstyckena (sido balkar) är fixerade nivå. Nackdelen med denna installation som sker över tiden, knarrande och en mycket stor mängd trappor.
 2. Bultade. Det finns ingen sviktande, tack vare packningar gummi. fästsystem är inte märkbar för ögat. Produkten erhålles mindre massiv än kosour. Möjliga reparationer och komplettera varje steg separat utan att påverka huvudstrukturen.

stege marsch Dimensioner

Göra beräknings stegar storlekar kan styras av normer GOST 9818-85 GOST och SanPiN gå bort från dem som möjligt och använda de befintliga dimensioner arbetet lättare.

Som regel, storleken på stegen beror på rummets storlekSom regel, storleken på stegen beror på rummets storlek

Till exempel:

 1. Rekommenderas marsch bredd av ca 1 m - är den optimala bredden vid lyft en enda person, och dimensionella saker.
 2. Höjden av stegen beror på sluttningen parametrar. Till exempel, med en vinkel på 27 grader, är höjden 125 mm.
 3. Bredden av stegen, kliva bekvämt för en vanlig människa, är 260-330 mm.

Sådana parametrar samtidigt och lätt att sätta foten, och inte öka takten.

Hur man gör en trappa med sina egna händer

Mer traditionell och enkel att installera trä trappa. Innan installationen zagotovte alla nödvändiga material. På vilken monteringsmetod du väljer beror på arbetsstycket material som behövs.

Trappa kan göra själv om kompetent förhållningssätt till processen som tillverkning och monteringsstrukturenTrappa kan göra själv om kompetent förhållningssätt till processen som tillverkning och monteringsstrukturen

Få tillverknings stegar sågning virkesstycken med en bredd av ca 400 mm - denna tine enligt steg (ca 4 varv bitar). Fäst skede för att kosour eller bekväm "mare". De stringers måste göra en extra urtag för den här typen av bilaga. När alla steg på plats, kan du börja arbeta på räcken.

Alla objekt måste fästas ihop med rostfria bultar. Sådan fastsättning är mer hållbara.

Vidare är det möjligt att gå vidare till slutbeläggning eller toning trä. Finishing väljs på din smak.

FLYTANDE egna händer (video)

Trappa är den enklaste och vanligaste formen av konstruktion i flervåningshus. De kan göras av betong, metall eller trä och har en annan lutning.

Design trappan till andra våningen (bilden i det inre)

1lestn 11 1-steklyannyie-ograzhdeniya-i-perila-dlya-lestnits 52 131 10lestn 2111 5021 645.473 426.457

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3

map