Typer av undertak: beskrivning och egenskaper

Typer av undertak: beskrivning och egenskaper

12 October 2017Undertak - en viktig egenskap hos takytan dekoration i moderna hemUndertak - en viktig egenskap hos ytan dekoration av taket i modern domahNatyazhnoy taket blev bokstavligen ett attribut av den moderna designen av takytan. Vackra, praktiska, inte kräver ytterligare efterbehandling - vad behövs? Till köparen lättare att navigera i området av produkter, rimliga för att beskriva de typer av tak, används material och metoder för att fästa tyg. 


Typer av tyg undertak

Det viktigaste kriteriet för valet är oftast den typ av tyg, det vill säga, är taket självt tillverkat av ett material.

Tyger presenteras i två former:

filmbanorna

De är gjorda av PVC-film och monteras krympande traditionella metoden, är att reparerbar rummet är först upphettas och därefter kyles. Detta är den populäraste formen av undertak - en multivariat design, en mängd olika texturer. Taket kan vara glansigt, matt, satin, spegel, mocka, all film. Annars sådana tak kallas franska.

Filmbanan är bräcklig, med förbehåll för rörelse, men det kommer att bli billigare tyg. Detta tak är lämplig för dem som vill spara på reparationerFilmbanan är bräcklig, med förbehåll för rörelse, men det kommer att bli billigare tyg. Detta tak är lämplig för dem som vill spara på reparationer


tyg trasa

Grundval av sådana banor - vävda duk som är belagd under tillverkningen spetssostavom till uppnådda de önskade materialegenskaper (fysiska egenskaper). Denna duk kommer poprochnee film, extrema temperaturer är det, till skillnad från en konkurrent, inte rädd.

Välj något av de material, med hänsyn tagen till information om driften av taket.

Stretch tak: Vad materialen efter typ blad bredd

Hittills ser köparen två typer av strukturer - som sutur och smidig. Tidigare kan bara tyget duken vara smidig, eftersom i princip fanns rullar med stor bredd. En filmbanorna vanligtvis svetsade till varandra polutorametrovy rullar.Men nu, tack vare asiatiska tillverkare erbjuder filmbanorna i breda rullar, vilket innebär att installationen av sådana banor kan finnas några synliga sömmar.

Stretch tak kan vara:

 • Suture typ. Detta tak PVC-film, i enlighet med metoden för fastsättning - och bezgarpunnye harpun. Harpun, som i sin tur kan vara oavbruten och spatel.
 • Seamless typ. Detta tak polyester med polyuretanbeläggning. bezgarpunny fastsättningsmetod.

Spänntak är indelade i två typer: en sutur (PVC film tak) och sömlösa (polyester tak)Spänntak är indelade i två typer: en sutur (PVC film tak) och sömlösa (polyester tak)

Mindre tyg med en söm svets är inte ens i sikte (ibland bokstavligen osynliga) och risk för att bryta upp sömmen. Även om det händer sällan, i teorin skulle kunna vara, särskilt när det gäller fabriken defekt.

Monteringsalternativ för undertak: hot montering och kall installation

Kall monteringssystem kan monteras tyg tak. monteringsteknik är liknande den process av sträckning de konstnärliga duk till ramen. Formnings satsas in i banan manuellt, temperaturen i rummet på detta rum.

När kall installation baguette canvas fyllas i manuellt, men för varmt montering, behöver du installations gasNär kall installation baguette canvas fyllas i manuellt, men för varmt montering, behöver du installations gas

Uppsättning tyg förlitar sig på användning före detektering storlek.

Hot Montering Mounts alla film tak. Detta görs med hjälp av speciell utrustning - mestadels installation gas.

Montering av undertak i steg

Själv installation är som följer:


 • Gun (och detta är den gas installation) tyg, upphängd i taket ytan värms till en hög temperatur, så att det blir mycket formbart;
 • Banan sträcks genom rummets storlek och fixerades sedan under ett tak bas omkrets;
 • Efter kylning foliebanan sträcks och du kan se sin slutliga form.

Kom ihåg det viktigaste: materialet för installation av undertak är inte särskilt hållbara, så om du inte är säker på att du kan göra själv lyckad installation av undertak - ring specialistKom ihåg det viktigaste: materialet för installation av undertak är inte särskilt hållbara, så om du inte är säker på att du kan göra själv lyckad installation av undertak - ring specialist

Tekniska egenskaper i tyget inte innebär trial and error, alltså om Stretch tak erfarenhet du har, och teorin är inte helt klarlagda, är det bättre att ta hjälp av proffs.

Fästen för undertak: harpun och bezgarpunny, shtapikovy

Harpun fästen används uteslutande för PVC-film. Harpun - är en konstruktion av element som svetsas runt omkretsen på duken. harpun princip gäller i denna metod som ledde till namnet. Harpoon direkt innehar tyget i fixturen.

Nästa typ av fäst - clip-on:


 • Använd den för att ställa in takkonstruktioner klipp och Skrivbord eller. Arbetsprincip av en spärr. Tyg basis är inte svårt att fixa. För denna typ av fästelement som behövs plastgjutning.
 • För clip-fäst inte typiska stängnings tekniska brister, eftersom de är i en sådan spärr är helt enkelt ingen.
 • Seamless tyg tak är monterade bara clip-on-metoden, eftersom tyget inte sträcker sig så mycket som filmen, eftersom denna metod är optimal.

Harpoon metod - den vanligaste metoden för att fästa filmbanorna i EuropaHarpoon metod - den vanligaste metoden för att fästa filmbanorna i Europa

Shtapikovy fastsättningssätt:

 • För det första billigare harpun. Såsom det används baguette fastsättning U-formad profil av aluminium.
 • Trä- eller plastpärla fungerar som en kil, som klämmer tyget ordentligt.
 • Bildad i denna teknologiska gap av cirka 10-12 mm, som tillsluter eller tak golvsocklar eller några täckbricka.

Denna metod används främst för att fästa filmbanorna. Oavsett vilken metod du använder, använda detaljerade anvisningarna.

Att välja undertaket (video)

Stretch tak kan dekorera rummet någon form, huvudrollen i inredningen tar på sig konstruktionsdesign. Men materialet, fastsättningsmetod, är banbredd också viktigt.

Ha ett bra val!

Typer av undertak (foto)

1 3-1 6ebf2df31af621c89f1effbcf8e7956d141925386919 7bc4b64624555839032b8000d99ce093 1696 8293e202f2d4cea29c348e707e2dca5a 010.103 323162814 1409882705plenochnye-natyazhnye-potolki-1 b1

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

map