Typer av ramar för trappor: 2 huvudtyper

Typer av ramar för trappor: 2 huvudtyper

12 October 2017Ramverket är en stor del av trappor, så att installera det bör behandlas på rätt sätt och kloktRamverket är en stor del av trappor, så att installera det bör behandlas på rätt sätt och gramotnoNachav bygga en andra våning, utöver de viktigaste målen, uppstår frågan om korrekt placering av stegar och byggnadsställningar för dem just nu på marknaden är trångt med en mängd olika material, från trä och metall efterbehandling. Vid denna punkt av metallskelettet är mest fördelaktiga, jämfört med en träram. Först har metallramen inte ruttnar, och det kommer inte att starta djur. För det andra är det hållbart och tål tunga laster.


Att ram stegar med sina händer

Stegar finns i flera former.

De är:

 • direkt;
 • spole;
 • Swivel.

Rak trappa är mycket enkel att tillverka och montera. Denna stege består av ett eller flera spann, för en bekväm trappa upp och ner, men ett litet fel fortfarande finns - för en stege behöver mer utrymme. Det optimala antalet steg 8-11, men inte mer än 15.

Den enklaste är en rak trappa, som du kan installera på egen hand utan hjälp av experterDen enklaste är en rak trappa, som du kan installera på egen hand utan hjälp av experter


Spiraltrappan är mer komplicerat att installera, eftersom det är nödvändigt att hålla sig till den exakta vinkelrät riktning för att enkelt ställa in rätt vinkel, men den största fördelen är att det tar liten plats, kan det sättas var som helst, samtidigt, det är elegant och dekorera insidan alla rum.

Rotary trappor samt en spiral, spara utrymme i rummet, en trappa är möjligt att sätta i mitten av rummet och nära väggen, men den största nackdelen med en sådan stege på det besvärligt att gå ner, eftersom det finns en god chans att halka.

Efter att ha definierat formen av en stege, kan du börja tillverka ramen.

Montering av metallramen för trappan

För att göra metallramen med händerna, behöver du minst minimala kunskaper i svetsning och metallarbete.Metall stege ramar är av två typer:

 • stängd;
 • Öppna.

Slutna ramar är kända för sin enkelhet, eftersom de inte behöver "lyfta", eftersom byggandet kommer att döljas under täckmaterialet.

I syfte att svetsa metallramen ombeds att förbereda alla nödvändiga material och verktyg för jobbetI syfte att svetsa metallramen ombeds att förbereda alla nödvändiga material och verktyg för jobbet

Att svetsa ramenheten, kommer att behöva kanalisera områden och verktyg såsom:

 • Svetsapparat (halvautomatisk svetsning eller elektrod);
 • bulgarian;
 • borr;
 • nivå;
 • roulette;
 • Fil.

För tillverkning av en sådan ram behöver vi hörn och profilerade röret hög styvhet. På sidoytorna av ramen är svetsade hörn, därefter svetsas det till scenen.

Alla oegentligheter kan tas bort med en fil och vara säker på att inte glömma att prima den speciella rostskydds lösning.

Grunden för trapporna till den öppna ramen: om nödvändigt

Öppen ram ibland kräver en grund för stolpar och svårare att genomföra, eftersom det kommer att monteras på sinnet, så du bör göra mer insatser, omsorg och noggrannhet vid installationen.

I sin tur är den öppna ramen delas in i:


 • Öppna en stringers;
 • Öppen form med två stringers.

Gör stegram mer stabil och pålitlig möjlig med hjälp av betongfundamentetGör stegram mer stabil och pålitlig möjlig med hjälp av betongfundamentet

Skelett med öppna stringers bärande balk till vilken dynan har direkt fäst, ser denna struktur viktlös och luft även kan svetsas till strukturen av ett ytterligare fäste till etapp inte sagged under höga belastningar.

Öppen ram med två stringers är en metallprofil med rektangulära tvärsnitt och täckt med emalj.

Deras utseende påminner om en stege. Efter installationen på stegen burar och stängsel får trappor slutligen ett färdigt utseende.

Och ett basmaterial för en stege: hur man väljer

Trots den enkla installationen av trappan, i det här fallet finns det vissa nyanser. öppen ram kostar betydligt mer än priset av en sluten bur. Samtidigt måste vi komma ihåg att för kvaliteten på utformningen passar kvaliteten på svetsfogar och grunden för pelare.


Inte nödvändigtvis göra stegen helt av metall, just nu finns det många design kurser som kommer att dekorera trappan.

En vacker trappa med smidesjärn räcke inte bara dekorera insidan, men också kommer att göra det en sofistikerad och elegantEn vacker trappa med smidesjärn räcke inte bara dekorera insidan, men också kommer att göra det en sofistikerad och elegant 

Metall kombineras med material, såsom:

 • betong;
 • trä;
 • sten;
 • Glass, etc.

Trappor av metall kan förses med någon form av staket, eftersom staketet inte den viktigaste rollen i själva trappan, är hon ansvarig för säkerheten i strukturen och, naturligtvis, för en fullständig bild av trappan och rummet självt. Minsta höjd räcken standard skall vara 90 cm.

De mest populära vinner smidesjärn räcken, de ser elegant och raffinerad, utan att påverka utformningen. Smed föremål som ofta används i klassisk stil, rokoko och barock.

Genom smidesjärn räcken inte heller släpar efter byggandet av rostfritt stål, så att de sticker ut deras tillförlitlighet och hållbarhet och livslängd. räcken i rostfritt stål passar perfekt i en modern interiör, minimalism eller hi-tech.

Trä och glas Ramkonstruktion för en stege

Gilla det eller inte, men trädet är fortfarande de mest populära och prisvärda material i byggnadskonstruktionen.

Trä räcke och ram:

 • Behaglig att ta;
 • När minimalt bearbetade, ser bra ut och snyggt;
 • Oavsett design skulle inte väljas är det väl kombineras med trä.

Det är intressant i en modern interiör kommer att se skelett glas trappaDet är intressant i en modern interiör kommer att se skelett glas trappa

Trots sin bräcklighet, är den mycket robust och attraktiv räcke och ram erhålls från glaset. Med tanke på att glaset kan passera genom en ljus, kan denna struktur visuellt förstora rummet.

Precis tillräckligt för att se spektakulära radie trappor.

Bygg en stegram (video)

Sammanfattningsvis kan man dra slutsatsen att ramarna för en stege är det möjligt att göra egna händer, om det finns lite kunskap om svetsning, så det är absolut nödvändigt att göra korrekta beräkningar och ritningar till trapporna var säkert och bekvämt att använda. Om något villkor eller orsaken till själv stege inte tillåter, måste du vända dig till kompetenta människor som befinner sig i ett överkomligt pris erbjuder de vanligaste och beprövade varianter av metallskelett.

Detaljer: inramade trappan till andra våningen (foto exempel)

0de9efdca07910XL 9 1 14 11 0015-1024x768 197 277 465 1437824954metallicheskaya-lestnica-1

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 4

map