Trappor av tall: installation och val av beläggning

Trappor av tall: installation och val av beläggning

12 October 2017Trappa tall har bra styrka och tilltalande utseendeTrappa tall har bra styrka och tilltalande utseende stegar är bekväma föremål i det inre av ett land flervånings byggnad. Med den kan du flytta från en våning till en annan. Dock bör stegen vara bekväm i sin design. Furu är lämplig för framställning av ett givet attribut. Detta material är begåvad med vacker struktur och färg, styrka och hållbarhet.


Dessa stegar används i klassiska interiörer. Den ursprungliga furutrappa kan göras i någon stil. Set kan vara en stege i ett hus på landet, vind eller stuga. Stegar används i landet hus för pumpstationer.

Välj spik stege gjord av furu

Omslaget tall trappan? Denna fråga är relevant för dem som har beslutat att göra sin egen stege och göra beläggningen. Den skyddande beläggning är nödvändig för att säkerställa att alla delar av stegen har tjänat en lång tid. Det beror på kvaliteten på beläggningen utseende design. Därför bör denna process uppmärksammas.

För exteriör trim stege delar av tall med hjälp av följande täckning:

 • transparent;
 • Genomskinlig.

Trä har en uppsugande struktur, så det absorberar vatten, oljor, läcker, lösningsmedel. Att trappa inte svällde av fukt i byggnaden, är dess element belagda med ett speciellt material


Det bör ta hänsyn till det faktum att den ojämna ytan av harts furu. Om inte fullständigt avlägsna hartsskiktet, kommer beläggningen att bli ojämn och kommer att bilda fläckar.

Inköps färg för trappan, bör du fråga säljaren ett intyg om kvalitet, vilket bekräftar frånvaron av farliga ämnen i sin sammansättningInköps färg för trappan, bör du fråga säljaren ett intyg om kvalitet, vilket bekräftar frånvaron av farliga ämnen i sin sammansättning

En fläck kommer inte att räcka för att täcka trapporna av tall. Stain kan inte vara ett hinder för vatten, damm och skadedjur.

Impregnering är i stånd att skydda ytan av tall från många ogynnsamma faktorer, men inte från mekaniska skador. Gå på en trappa har bara barfota i strumpor eller tofflor - utan skor.Emalj väl kunna skydda ytan av trappan tall. Denna beläggning kommer att dölja oegentligheter filler, spricka. Tjockt emaljskikt skyddar mot snabbt slitage av stegen. Emaljskikt inte kräsen på yttre faktorer, är det lätt att tvätta och rengöra damm.

Om trappa har inga synliga defekter och har en slät yta, kan du använda spik för att skydda strukturen. Beläggningen kan betonas vacker struktur och tall färg.

Om du inte är nöjd med färgen, kan du ansöka om att pälsen av lack bets eller färg, lägga till en färg till färgen.

Hur man gör en stege gjord av furu med sina egna händer

Trappor av furu kan göras på beställning i butiken. Du kan spara pengar och göra det egna händer om du har alla nödvändiga kunskaper, färdigheter och älskar att göra sina egna möbler och dekorativa design.

För att producera en stege gjord av furu med sina egna händer, måste du göra en skiss och sedan dra med dimensioner.

För tillverkning av trappor från tall med sina händer måste köpa råvaror och nagel ytbehandlingFör tillverkning av trappor från tall med sina händer måste köpa råvaror och nagel ytbehandling

I arbetet med att utforma trappan är värt att överväga följande:

 • Dess struktur måste tåla tunga laster;
 • Det är nödvändigt att göra staket för säker användning;
 • Stängsel bör förses med ståndare och räcken;
 • Golv Höjd beräknad höjd mellan golv utan beläggning;
 • Höjden på sättsteget får inte överstiga 0,5 m;
 • Det idealiska avståndet mellan ledstången och väggen - 0,91 m.

Efter mätningarna och utvecklingsstegen planen köpa allt nödvändigt material och verktyg.


Ta bort alla i rummet eller möbler täcka dess film. Göra stringers på mönstren. De representerar balkar med symmetriska tänder. Slitbanan och stigförankrings skruvar och spikar till stringers. Dessa element är tillverkade av massivt trä, och sedan sågning till önskad storlek. I nästa steg installerar vi ståndare och räcken.

Innan han började värt att titta på video med de vanligaste felen som uppstår under installationen och för att undvika dem genom att göra en stege.

Montering av trappor viktigaste processen, så allt du behöver för att göra det rätta genom att följa installationsanvisningarna.

Trappor av tall: Läs proffsen

Tall - en bra och lämpligt material för tillverkning av trappor. Men, precis som alla andra byggmaterial, det har sina fördelar och nackdelar. Produktion av trappor från detta material är utbredd. Och trapporna av tall fått positiv respons.

Bland fördelarna med trappan gjord av furu är värt att notera en lång livslängd och lågt prisBland fördelarna med trappan gjord av furu är värt att notera en lång livslängd och lågt pris


Fördelar trappor tall:

 • Det har vacker färg och konsistens;
 • Materialet är resistent mot extrema temperaturer;
 • Den låga kostnaden för produkten.

Den enda nackdelen med tall är att trä har en låg densitet och hårdhet. Denna typ av trä kräver en extra skyddande beläggning. Men dessa nackdelar inte störa för att producera en stege av detta material.

Därför kan stegen vara gjord av en mer hållbar typ av trä och de dekorativa element av furu.

Locket stege tall

Vad bör omfattas? Det måste först och främst för att skydda produkten från mekanisk skada och negativa miljöfaktorer. Beläggningen ska se vacker och passar in i den övergripande insidan av huset.

Till stegen var inte hal, de behöver för att täcka matt lackTill stegen var inte hal, de behöver för att täcka matt lack

För beläggningsstegen med hjälp av alkyd emalj. Perfect PF-226 eller polyuretan parkettlack. Trappa är mer lämplig matt lack än glans. Det är mindre synliga de olika defekter som förekommer på ytan under drift av trappan.

Trappan leder till andra våningen kommer att användas ofta. Därför är en ytterligare beläggning som kommer att förlänga dess livslängd.

Vad det består av en trätrappa

Trätrappor kan vara någon modell. Vissa människor installera trappsteg med rotation och andra objekt till 180 grader. Dessa kallas spiraltrappa. Se den ursprungliga och ovanliga. Att anförtro produktionen av en sådan konstruktion är värda proffs. En färdig element för att etablera sin egen, att följa installationsanvisningarna.

Trä trappor är sammansatta av flera delar:

 • stadier;
 • stigare;
 • kosour;
 • räcken,
 • Ståndare.

Alla komponenter i stegen kan köpas på någon specialiserad butikAlla komponenter i stegen kan köpas på någon specialiserad butik

Räcken och ståndare kanske inte är tillgängliga i vissa konstruktioner i trappor, om lyfthöjden är liten och inte behöver ytterligare försäkringar.

trappkonstruktion på andra våningen av tall

Stege, som kommer att ligga mellan två våningar, kan skräddarsys. För att göra detta, bör du i förväg bestämma utformningen av själva strukturen och dekorerade ståndare och räcken.

Individer kan göras i många företag Bronnitsy. Du kan ringa en specialist hemma för att göra mätningar, och då kommer du att göra en stege, och installera den.

Om du har ett problem att installera trapporna i ett begränsat område, kan du beställa en halv takt byggnad med landningen. I farstun är liten men bekväma.

Det kommer att vara bra att titta i ett litet utrymme trappa med zabezhnymi steg.

Vad kan vara trappsteg gjorda av furu

Trappsteg kan ha vilken form och storlek, beroende på utformningen. De är gjorda av furu, liksom alla de viktigaste strukturen. Åtgärder bör vara placerad på ett visst avstånd och bekväma med varandra.

Stegen för trappor tall kan skilja sig i form, färg och tjocklekStegen för trappor tall kan skilja sig i form, färg och tjocklek

Den vanligaste formen av trappor:

 • rektangulär;
 • kvadratiska,
 • Med rundade kanter.

Åtgärder bör lackas. Det är inte tillrådligt att gå på en tall steg in skorna med tunna klackar. De kan repa sig lack och trä.

Hur man gör en stege gjord av furu med sina egna händer (video)

Trappor i förorts höghus - hävdade del av inredningen. Du kan navigera med hjälp av den runt huset. Original trappan från tall dekorera insidan och kommer att ge smak till utformningen av rummet. De kan göras för att beställa eller göra ett modernt och elegant trappor med händerna.

Exempel på trappor tall i huset (inredning foto)

04 6 011 20bf0e13af2c8ec489177fa0e912116d 323rrrrsrrrrr 396noname 397noname 1920x1080resizeportfolio1222651339143830 790732494a2012-08-11-195resize 473040036 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

map