Trappan till vinden: välja den bästa

Trappan till vinden: välja den bästa

12 October 2017Gör klättra till vinden kan vara vacker och elegant med en modern och praktisk stegeGör klättra till vinden kan vara vacker och elegant med en modern och praktisk trappa Attic - vind i landet. Den kan användas för bostadsändamål eller kommersiella ändamål. I vilket fall som helst måste vinden för att göra en stege på den. Kvinna eller man, rak eller spiralformade, gjort med egna händer eller på beställning - trappor alternativ du kan välja mellan ett stort set. Hur man hittar den rätta lösningen för ditt hem, tänka på den här artikeln.


Takstege: var att placera

Välja vinden stege beror på vilken typ av rum: trappan till lägenheten, och privata hus eller ett bad, kommer att vara annorlunda.

Stegar på plats är uppdelad i två huvudtyper: externa och interna.

Utanför, i regel ligger i privata hem eller i badet (om vinden används som bostad).

Det har flera fördelar:

 • Det tar inte upp värdefullt utrymme inuti byggnaden;
 • Den tillåter dig att göra en separat ingång till vinden, vilket gör ett bekvämt boende i ett hus av två familjer;
 • Genomtänkt design av trappor kan vara en dekoration hemma.

Dock har den externa utformningen sina nackdelar.


Fördelen med vindstrappan är att det praktiskt taget inte tar upp mycket plats i rummetFördelen med vindstrappan är att det praktiskt taget inte tar upp mycket plats i rummet

nämligen:

 • Säkerhet: utvändig trappa används ofta för att tränga in i fel hus;
 • Ökade miljöeffekter, vilket medför anordningen mer robust och tillförlitlig konstruktion, och därför ökar kostnaden för produkten.

En intern trappa kan installeras i nästan alla rum. Olika designmöjligheter gör att du kan välja en takstege, uppfyller konstruktionskraven.fördelar:

 • Monterad i alla rum;
 • Den stöder den övergripande utformningen av rummet;
 • Det gör att du kan öka vardagsrummet i huset, genom tillsats av en vind.

Nackdelarna inkluderar det faktum att denna design kan ta en hel del utrymme.

Vilka alternativ finns trappor till vinden kan användas i ett privat hem

Om vinden i huset är rymlig och välisolerad, kan det fungera som en fullfjädrad andra eller tredje våningen. I detta fall är det nödvändigt att beräkna projektet stationära bekväm och säker stegar.

De mest framgångsrika och vackra i det inre av ett hus på landet kommer att passa en trätrappa som leder till vindenDe mest framgångsrika och vackra i det inre av ett hus på landet kommer att passa en trätrappa som leder till vinden

Vanliga typer av stationära trappor i huset:

 1. Direkt odnomarshevaya trappa, den vanligaste och enklaste alternativet, som lätt görs för hand. Material vanligtvis trä, eftersom Det är lätt att bearbeta. Trappan är belägen i en vinkel som beror på höjden av taket, så att rummen, högre än 2,5 m, är denna stege inte lämplig, eftersom Det tar för mycket plats. Dessutom måste du göra en öppning i taket som skulle minska storleken på vinden.
 2. Half-tempo (och mer) vindstrappan är lämplig för mycket stora rum, som Det sker under den roterande tallriken. Den kan användas för rum i någon höjd, så att du inte klippa bredden av stegen.
 3. Med arrangemanget av rullmaskiner - på platsen monterade sväng stegen oregelbundet formade. Denna stege är mer kompakt, det är bekvämt vid lyft.
 4. Skruv - modulära trappor trappor kopplade till stödet. Mycket kompakt, tar liten plats, i utformningen av alla rum, veranda eller bad. Bland de få nackdelar markerade osäkerhet på dess steg är lätt att halka, så det är viktigt att göra en steg-slip material.

Skjutbart tak stegar finns i två former. Stege - den vanligaste under konstruktion gör det lätt att klättra loft eller vind, kan du snabbt göra dina egna händer, utan att använda ritningarna. Bredden av stängerna bör inte vara för stor, så att det var lätt möjligt att perenosit.Skladnaya - bestående av de vikbara sektionerna, som är sluten kläcks. En mycket bekvämt alternativ för lyft till vinden, som är från tid till annan.

Dragen av trappan i huset med ett loft

Välja trappan till vinden, måste du överväga några viktiga punkter.


Trappan till vinden bör väljas så att det är bekvämt och säkert för alla familjemedlemmarTrappan till vinden bör väljas så att det är bekvämt och säkert för alla familjemedlemmar

nämligen:

 1. Först av allt behöver vi en praktisk stege, det vill säga för det måste vara lika bekväm ned lätt och med last, fällbar stege inneboende komfortstängning.
 2. Måtten på trappan - i ett litet rum, är det viktigt att välja rätt modell så att den inte upptar ett användbart område öppningar.
 3. Var är trappan - är en viktig aspekt. Placering av trappor är svårt på grund av den lilla storleken på rummet eller om misslyckade layout av lägenheten. I det här fallet, en stege i en diskret plats i hörnet. Trots detta kan vindstrappan vara ett ljust accent i rummet med skicklig design.
 4. Maximal säkerhet - det är mycket viktigt att göra trappan säker, även om klättra upp på vinden och andra våningen kommer att vara sällsynta. Det är bäst att överge de lackerade eller för släta ytor, steg, se till att överväga att använda en ledstång. Fastställande måste vara robust och tillförlitlig.

Takstege, utöver sin direkta funktion, kan bli den centrala stilistisk accent, det kan vara höjdpunkten på första våningen, ange tonen av designen.

Vilka material att använda och hur man gör trappan till vinden

När du väljer en vindstrappan framför allt nödvändigt att betrakta platsen en stege installation (till gatan eller rummet) och den totala stilen på inredningen.


De mest populära material för tillverkning av trappor är den i särklass trädetDe mest populära material för tillverkning av trappor är den i särklass trädet

nämligen:

 1. Den vanligaste och lätt tillgängliga material för tillverkning av trappor - trä (ek, ceder, lärk, ask, tall). Trätrappor kan ta alla typer av former, färger, mönster. Dessutom trädet - gör ett starkt och hållbart material, men inte glömma ytterligare behandling med särskilda medel för att förbättra driften av trappan.
 2. Metall trappa - robust och tålig, som utförs i någon stil (från modern till vintage), kan den målas eller användas krom element. Den kan installeras i och utanför lokalen.
 3. Mycket ursprungliga stentrappa, som starka och hållbara som metall, men det är besvärligt. Därför bättre utnyttjande av sten ute i tegel eller stenhus.

Mycket ursprungliga och spektakulära material - glas. En sådan stege får endast beställas från pålitliga tillverkare sedan för stegar används speciella tjockt härdat glas som är helt säker.

Trätrappa till vinden: enheten och dra sina egna händer

Vinden eller vinden är lätt att köpa en färdig stege (till exempel, företaget Fakro, som presenterar färdiga stegar prover).

Om du valt att göra en stege med händerna, då projektet ska utvecklas först, för att beräkna den mängd material för att göra en ritning av trappor.

Trappan till vinden, kan du installera sina egna händer, det viktigaste - att tänka i förväg av dess utformning och placering, där den kommer att placerasTrappan till vinden, kan du installera sina egna händer, det viktigaste - att tänka i förväg av dess utformning och placering, där den kommer att placeras

Det finns särskilda formel för att beräkna antalet steg, en lutningsvinkel, höjd och djup av de steg och sättsteg. De bör inte försummas, annars trappan kan få obekväma och osäkra.

 Beräkning av trappan:

 • Grader stege lutningsvinkel vid utformningen odnomarshevoy - 30-45;
 • Djupet av stegen för att göra 300 mm;
 • Höjden på stegen för att inte ta mer än 200 mm;
 • Optimal marsch bredd - 1000 mm;
 • Bredden av trappan är gjord av 900 mm;
 • Höjden av ledstången är tillverkad av 900 mm.

Antalet steg och bredden på öppningarna i vinden beräknas.

Odnomarshevaya vacker trappa till vinden med sina egna händer

Förberedelsearbetet för installation av stegar börjar tränings öppningar vind - om det är nödvändigt, klipp ut "dörr" i taket.

För att snabbt och exakt ställa in stegen, är det bättre att söka hjälp från yrkesverksammaFör att snabbt och exakt ställa in stegen, är det bättre att söka hjälp från yrkesverksamma

Ytterligare åtgärder är följande:

 • Förberedelser inför och installera stringers och öppna sidoskenor på insidan av stegen;
 • Framställningssteg;
 • Berednings ståndare och räcken.

Förbered allt material starta tillverkning vinden stegar.

nämligen:

 1. Första stringers fixeras nedåt till övervåningen öppningar. För detta ändamål metall hörn och skruvar.
 2. För att säkra stringers från botten scenen med hjälp av skruvar eller speciella upphängnings ekrar. Om stegen är stängd, är stammarna installerade.
 3. Till stegen var robust och tillförlitlig, steg förstärka hörn och gängstänger.
 4. Nästa steg - montera ståndare och räcken. De fäster tillförlitlighet prostupnyam.
 5. Slipa ytan är täckt med speciella formuleringar, lack eller färg.

Trappan till vinden och andra våningen kommer att vara stark, om alla villkor installations.

Kompakta trappan till vinden i femvåningshus

Huset har ett förråd ovanför femte våningen, är det möjligt att ställa in en stege upp till vinden.

Ställ en fast stege är osannolikt att lyckas, så använder olika varianter av hopfällbara stegar, som är monterade i luckan.

Populära och efterfrågade idag är vindstrappan Fakro företagetPopulära och efterfrågade idag är vindstrappan Fakro företaget

Företag Fakro - känd tillverkare av tak stegar - erbjuder olika modeller av hopfällbara stegar:

 1. Teleskopisk - av metallsektioner är rören förskjuts in i varandra, vilket gör det lätt att stänga.
 2. Stege-sax: all-metal, är det lätt att sönderdelas på grundval av ett dragspel. Det kräver noggrann vård - i tid för att smörja de fällbara delarna.
 3. Ladder-bok: Den mest populära typen av hopfällbara stegar, som arbetar på boken typen. Den består av flera sektioner, som hålls samman av gångjärn, och den övre delen är fäst till taket krokar eller låskretsar.

Vägg stege - inte den mest populära modellen av trappan. Stegen är monterade gångjärn på en sida av väggen, och den andra sidan kan förskjutas i sidled - till väggen.

Trappan till vinden med sina egna händer (video)

Så alternativen vindstrappan en hel del, beroende på dina behov, kan du välja lämplig modell.

utformning av trappan till vinden i ett privat hus (foto i det inre)

1525503c43a261525503c43a2a1 240 22 887 1402685 Attic-Loft-Apartment-Prague3 d78cfad4d4686ce63729f592ebb216ac derevyannye-lestnicy derevyannye-lestnicy-na-Vtoroy-etazh-5 design Gostinica-gostevaja-na-arch-buro-com-10

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 31

map