Trap naar de zolder: kies de beste

Trap naar de zolder: kies de beste

12 October 2017Maak de klim naar de zolder kan mooi en stijlvol met een moderne en praktische ladder zijnMaak de klim naar de zolder kan mooi en stijlvol met een moderne en praktische trap Zolder zijn - zolder in het land. Het kan worden gebruikt voor residentiële of commerciële doeleinden. In ieder geval, de zolder nodig heeft om een ​​ladder te maken op. Vrouwelijk of mannelijk, recht of spiraalvormig, gemaakt met zijn eigen handen of op bestelling - trappen opties die u kunt kiezen uit een grote set. Hoe u de juiste oplossing voor uw huis te vinden, overweeg dan in dit artikel.


Dak ladder: waar te plaatsen

Het selecteren van de zolder ladder is afhankelijk van het type kamer: de trap naar het appartement en een eigen huis of een bad, zal anders zijn.

Ladders locatie is onderverdeeld in twee hoofdtypen: extern als intern.

Buiten, in de regel, is gevestigd in particuliere woningen of in het bad (als de zolder wordt gebruikt als een woning).

Het heeft verschillende voordelen:

 • Het is niet nemen kostbare ruimte in het gebouw;
 • Hiermee kunt u een aparte ingang naar de zolder, die een comfortabele accommodatie in een huis van twee families maakt make;
 • Het doordachte ontwerp van de trap kan een decoratie in huis zijn.

De uiterlijke vormgeving heeft zijn nadelen.


Het voordeel van zoldertrap is dat het praktisch niet nemen veel ruimte in de kamerHet voordeel van zoldertrap is dat het praktisch niet nemen veel ruimte in de kamer

namelijk:

 • Veiligheid: externe trap wordt vaak gebruikt om door te dringen in het verkeerde huis;
 • Verhoogde milieueffecten, waarbij de inrichting meer inhoudt robuuste en betrouwbare constructie en verhoogt daardoor de kosten van het product.

Een interne trap kan in bijna elke ruimte worden geïnstalleerd. Verschillende ontwerpen opties kunt u een dak ladder kiezen, voldoet aan de bouwkundige eisen.profs:

 • Gemonteerd in elke ruimte;
 • Het ondersteunt het algemene ontwerp van de kamer;
 • Hiermee kunt u naar de woonkamer van het huis te verhogen, door de toevoeging van een zolder.

De nadelen omvatten het feit dat dit ontwerp veel ruimte in beslag kan nemen.

Welke mogelijkheden zijn trap naar de zolder kan worden gebruikt in een privéwoning

Als de zolder van het huis is ruim en goed geïsoleerd, kan het dienen als een volwaardige tweede of derde verdieping. In dit geval is het noodzakelijk om het project te berekenen stationaire gemakkelijke en veilige ladders.

De meest succesvolle en mooi in het interieur van een landhuis past een houten trap die leidt naar de zolderDe meest succesvolle en mooi in het interieur van een landhuis past een houten trap die leidt naar de zolder

Veel voorkomende types van stationaire trappen in het huis:

 1. Direct odnomarshevaya trap, de meest voorkomende en eenvoudigste optie, die gemakkelijk met de hand gedaan. Materiaal meestal hout, aangezien het is gemakkelijk te verwerken. De trap is gelegen onder een hoek die afhangt van de hoogte van het plafond, zodat de kamers, groter dan 2,5 m, deze ladder niet geschikt, omdat Het kost te veel ruimte. Daarnaast zal je nodig hebt om een ​​opening in het plafond dat de grootte van de zolder zou snijden te maken.
 2. Half-tempo (en meer) zoldertrap is geschikt voor zeer grote kamers, Het vindt plaats in het kader van de draaitafel. Het kan gebruikt worden voor de kamers van elke hoogte, zodat u niet snijden de breedte van de stappen.
 3. Met de opstelling van winders - ter plaatse gemonteerd beurt de stappen onregelmatig gevormd. Deze ladder is compacter, is het handig bij het optillen.
 4. Screw - modulaire trappen trappen aan de steun bevestigd. Zeer compact, neemt weinig ruimte in, in het ontwerp van elke ruimte, veranda of bad. Een van de weinige nadelen gemarkeerd onveiligheid op zijn stappen is gemakkelijk aan te trekken, dus het is belangrijk om een ​​stap-slip materiaal.

Schuifdak ladders zijn er in twee vormen. Ladder - de meest voorkomende tijdens de bouw maakt het gemakkelijk om de loft of zolder te klimmen, kunt u snel uw eigen handen te maken, zonder gebruik te maken van de tekeningen. De breedte van de staven moet niet te groot zijn, zodat deze gemakkelijk kon worden perenosit.Skladnaya - bestaande uit de vouwen secties, die zijn gesloten luik. Een zeer handige optie voor het tillen naar zolder, die van tijd tot tijd zijn.

Kenmerken van de trap in het huis met een loft

Het kiezen van de trap naar de zolder, moet u een aantal belangrijke punten te overwegen.


Trap naar de zolder dienen te worden gekozen, zodat het comfortabel en veilig voor alle gezinsledenTrap naar de zolder dienen te worden gekozen, zodat het comfortabel en veilig voor alle gezinsleden

namelijk:

 1. In de eerste plaats moeten we een handige ladder, dat wil zeggen, want het even comfortabel zachtjes en met lading moeten, vouwladder inherente comfortsluiten.
 2. De afmetingen van de trap - in een kleine kamer, is het belangrijk om het juiste model te kiezen, zodat het niet een nuttige oppervlakte van de openingen niet te bezetten.
 3. Waar zijn de trappen - is een belangrijk aspect. Locatie van de trap is moeilijk vanwege de geringe omvang van de kamer of, als dit niet lukt lay-out van het appartement. In dit geval kan een ladder in een onopvallende plek in de hoek. Toch kan zoldertrap een heldere accent de kamer met vaardige design.
 4. Maximale veiligheid - is het zeer belangrijk om de trap veilig te maken, ook al is de klim naar de zolder en de tweede verdieping zelden zal voordoen. Het beste is om de gelakte of te gladde oppervlakken verlaten, stappen, moet u het gebruik van een leuning te overwegen. Fixing moeten robuust en betrouwbaar zijn.

Dak ladder, in aanvulling op haar directe functie, kan de centrale stilistische accent worden, kan het hoogtepunt van de eerste verdieping zijn, zette de toon voor het ontwerp.

Welke materialen te gebruiken en hoe je de trap naar de zolder te maken

Bij het kiezen van een zolder trap, boven alles, moet worden onderzocht de plaats van een ladder installatie (voor de straat of in de kamer) en de algemene stijl van het interieur.


De meest populaire materiaal voor de vervaardiging van de trap is veruit de boomDe meest populaire materiaal voor de vervaardiging van de trap is veruit de boom

namelijk:

 1. De meest voorkomende en gemakkelijk beschikbaar materiaal voor de vervaardiging van trappen - hout (eik, ceder, lariks, essen, grenen). Houten trap kan allerlei vormen, kleuren, ontwerpen nemen. Daarnaast is de boom - niet over een sterk en duurzaam materiaal, maar niet vergeten over de aanvullende behandeling met speciale middelen om de werking van de trap te verbeteren.
 2. Metalen trap - stevig en duurzaam, die wordt uitgevoerd in elke stijl (van modern tot vintage) uitgevoerd, kan het worden geschilderd of worden gebruikt chromen elementen. Het kan zowel binnen als buiten het gebouw worden geïnstalleerd.
 3. Zeer originele stenen trappen, zo sterk en duurzaam als metaal, maar het is omslachtig. Daarom is een beter gebruik van steen buiten in baksteen of stenen huizen.

Zeer originele en spectaculaire materiaal - glas. Zo'n ladder mag alleen worden besteld bij vertrouwde fabrikanten sinds voor ladders gebruikt speciale dikke gehard glas dat is volkomen veilig.

Houten trap naar de zolder: het apparaat en hun eigen handen tekenen

De zolder of de zolder is gemakkelijk om een ​​kant-en-klare ladder te kopen (bijvoorbeeld, het bedrijf Fakro, die klaar zijn ladders monsters presenteert).

Als je hebt besloten om een ​​ladder te maken met je handen, dan is het project moet worden voor het eerst ontwikkeld, om de hoeveelheid materiaal te berekenen om een ​​tekening van de trap te maken.

Trap naar de zolder, kunt u hun eigen handen te installeren, het belangrijkste ding - om te denken in kennis van haar ontwerp en de locatie, waar het zal worden geplaatstTrap naar de zolder, kunt u hun eigen handen te installeren, het belangrijkste ding - om te denken in kennis van haar ontwerp en de locatie, waar het zal worden geplaatst

Er zijn speciale formule om het aantal trappen, gekanteld, hoogte en diepte van de treden en stootborden berekenen. Ze moeten niet worden verwaarloosd, omdat anders de trap kan worden ongemakkelijk en onveilig te krijgen.

 Berekening van de trap:

 • Graden ladder hellingshoek in de ontwerpfase odnomarshevoy - 30-45;
 • De diepte van de stappen om 300 mm te maken;
 • De hoogte van de te ten hoogste 200 mm te nemen;
 • Optimale maart breedte - 1000 mm;
 • De breedte van de trap is gemaakt van 900 mm;
 • De hoogte van de leuning is gemaakt van 900 mm.

Het aantal stappen en de breedte van de openingen in de zolder berekend.

Odnomarshevaya mooie trap naar de zolder met zijn eigen handen

Voorbereidende werkzaamheden voor de installatie van ladders start van de opleiding openingen zolder - indien nodig, knip het uit "deur" in het plafond.

Met het oog op de ladder snel en nauwkeurig in te stellen, is het beter om de hulp van professionals te zoekenMet het oog op de ladder snel en nauwkeurig in te stellen, is het beter om de hulp van professionals te zoeken

Verdere acties zijn als volgt:

 • Voorbereiden en installeren stringers open zijrails aan de binnenkant van de ladder;
 • Bereidingsproces zijn;
 • Bereiding balusters en leuningen.

Bereid alle materialen gaan produceren vlizotrap.

namelijk:

 1. Eerst stringers is bevestigd beneden naar de bovenverdieping openingen. Daartoe metalen hoeken en schroeven.
 2. Om de stringers te beveiligen tegen de onderkant podium met schroeven of speciale montage spaken. Als de ladder gesloten is, worden de risers geïnstalleerd.
 3. De ladder was stevig en betrouwbaar, stappen versterken de hoeken en draadeinden.
 4. De volgende fase - balusters en leuningen monteren. Zij hechten aan de betrouwbaarheid prostupnyam.
 5. Schuren van het oppervlak is bedekt met speciale formuleringen, lakken of verf.

Trap naar de zolder en de tweede verdieping zal sterk zijn, als alle installatie-omstandigheden.

Compact trap naar de zolder in de vijf verdiepingen tellende gebouw

Het huis heeft een berging boven de vijfde verdieping, is het mogelijk om een ​​ladder naar de zolder in te stellen.

Stel een vaste trap weinig kans van slagen, dus gebruik verschillende varianten van vouwladder, die het luik zijn aangebracht.

Populair en in de vraag vandaag zijn de zoldertrap Fakro bedrijfPopulair en in de vraag vandaag zijn de zoldertrap Fakro bedrijf

Company Fakro - bekende fabrikant van dakladders - biedt verschillende modellen van het vouwen van ladders:

 1. Telescopische - metalen profielen, buizen worden geschoven in elkaar, waardoor het gemakkelijk af te sluiten.
 2. Ladder-scissors: volledig metalen, is het gemakkelijk ontleed op basis van een accordeon. Het vereist een zorgvuldige zorg - in de tijd naar het vouwen onderdelen smeren.
 3. Ladder-book: De meest populaire vorm van het vouwen ladders, werken aan het soort boek. Het bestaat uit verschillende delen, bijeengehouden door scharnieren, en het bovenste gedeelte is bevestigd aan het plafond haken of grendels bevestigd.

Muur ladder - niet de meest populaire model van de trap. Stappen scharnieren zijn bevestigd aan één zijde van de wand en de tweede zijde zijdelings kan worden verschoven - aan de wand.

Trap naar de zolder met zijn eigen handen (video)

Dus, de opties zoldertrap veel, afhankelijk van uw behoeften, kunt u de juiste model te selecteren.

ontwerp van de trap naar de zolder in een privé-huis (foto in het interieur)

1525503c43a261525503c43a2a1 240 22 887 1402685 Zolder-Loft-Apartment-Prague3 d78cfad4d4686ce63729f592ebb216ac derevyannye-lestnicy derevyannye-lestnicy-na-Vtoroy-etazh-5 ontwerp-gostinica-gostevaja-na-arch-buro-com-10

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

99 − = 97

map