Top stege till verandan: 3 bilder och materialproduktion

Top stege till verandan: 3 bilder och materialproduktion

12 October 2017Trätrappa, hög kvalitet gjort med sina egna händer, kommer att pågå i många årTrätrappa, hög kvalitet gjort med sina egna händer, kommer att pågå i många godyOchen viktigt att trappa design var estetiskt tilltalande, miljövänlig, praktisk, säker och hållbar. Det är värt lite mer att tala om trappan till verandan trädgård, stuga, radhus. Ägare av privata byggnader ska bli intressant att veta hur man bygger en stege med sina händer, alla fördelar och funktioner av strukturer.


Byggandet av trappan till verandan: photo

tryggt kan vi konstatera att verandan - en obligatorisk del av varje hem, oavsett om det är en herrgård eller en mycket liten privat hus. Det råder ingen tvekan, för att klara tuffa miljöer under många år, måste extern trappa struktur för veranda vara tillförlitlig, säker, hållbar och ergonomisk. För att skapa dem, är det värt att köpa bara byggmaterial av hög kvalitet.

Vid val av material för trappan bör ägna särskild uppmärksamhet åt kvaliteten på materialetVid val av material för trappan bör ägna särskild uppmärksamhet åt kvaliteten på materialet

Oftast extrasäng trappa struktur för veranda med händerna består av:

 • trä;
 • betong;
 • Metal.

Detta är en traditionell byggmaterial som har visat sig tid. Men stegen på utsidan, känns mycket mer överbelastning än byggnader inne och därför kriterierna för att bygga material mycket styvare val.

Dessutom bör de vackra trappor, organiskt passa in i den övergripande stil. Ytterligare hänsyn bör tas alla plus och minus, som har en trä, betong och metallkonstruktioner.


Trappan till verandan av trä

Färdiga trappa av trä på verandan, vanligtvis är knutna till bostadshus av trä och tegel eller bostäder som är klar med block hus, clapboard rangerbangård. Vi kan inte säga att den timrade veranda eller tillverkade av laminerade faner virke ser solid och ekologiskt i kombination med natursten byggnad.

Och även om stegen metall eller betong, är det inte ovanligt att bygga trä trappor.

Även om veranda är gjord av andra material, är steg ofta gjorda av träÄven om veranda är gjord av andra material, är steg ofta gjorda av trä

På grundval av detta kan vi säga att trä verandor är en universell struktur, det perfekta komplementet till utformningen av huset. För att tillverka den främre strukturen bör vara valda lövträd.Till exempel:

 • aska;
 • ek;
 • Beech et al.

Denna byggnad material är inte billigt, så det är ofta ersättas med barrträd, lärk eller furu. Byggmaterial behandlas mycket enkelt, så att slutföra byggandet av veranda, inte kräver någon allvarlig erfarenhet av träförädling och specialverktyg. Det är viktigt att komma ihåg att trädet - brännbara, brandfarligt byggmaterial, så det måste impregneras med en speciell brandsäkra lösningar.

Dessutom de fuktiga trä sväller, röta, svamp hans hit, och för många mikroorganismer och gnagare Wood - en välsmakande munsbit. Alla dessa nackdelar med nuvarande behandlingsmetoder spetssostavami och antiseptiska lätt elimineras. Men högkvalitativ skyddsutrustning avsevärt öka kostnaden för trappan av trä. Och dessutom, kan virket klassificeras som mjuka byggmaterial, så det ger betong och metall. Men varken vad andra alternativ kan inte jämföra med värmen i trä och skönheten i sin konsistens. Trots sårbarheten kan trätrappa med rätt behandling pågå i många år, även under de mest ogynnsamma driftsförhållanden.

Konkreta trappor till veranda

Bland det bredaste urvalet av byggmaterial för att skapa utomhus stegar Betong är ett av de mest eftertraktade. Hans tryggt kan kallas "populära", och allt tack vare det faktum att betong är en formbar, lätt att arbeta, och produktion av trappor med en enkel geometri faktiskt genomföra sina egna händer.

Betong trappa struktur på verandan vänder stark, hon är inte rädd för hög luftfuktighet och rost.

Konkreta trappor är populära på grund av dess hållbarhetKonkreta trappor är populära på grund av dess hållbarhet

Tack vare ursprungliga flytande konsistens, kan stegen vara av varje form och storlek. Visst är det svårt att fylla i ditt eget två eller flera trappa med böjda stringers och ett stort antal steg.

Men det är ganska kunna göra lestnichku vars konfiguration:


 • halvcirkulär;
 • rektangulär;
 • Den böjda.

Sådan konstruktion liva utformning inloppskomposition avsevärt. Det är viktigt att komma ihåg att betongen absorberar ljud, så utformningen av trappan han inte föra oväsen, till skillnad från trä. Veranda knarrar som av metall. Konkreta förlängningar inte ruttnar, inte brinner, inte rost, stöder inte utvecklingen av svamp och mögel, inte rädd för syror, alkalier, mycket robust och tål stora mekaniska belastningar.

Dessutom en veranda gjord av betongbyggnader eller förorts herrgård kan vara klar med en rad olika byggmaterial:

 • timmer;
 • metall;
 • plattor;
 • Natursten.

Designs kan lätt passa in i alla designprojekt. Men tillsammans med de uppenbara fördelarna, existerar nackdelar i betongkonstruktioner. Till exempel, om betong hälla, bryta teknik, det kan spricka. Byggandet av betong veranda - en mödosam process, är det viktigt att korrekt beräkna alla. Beräkningen är bäst till proffs. Även processen innebär en stor mängd jordarbeten ska montera en fullfjädrad foundation formen, utföra efterbehandling. Kostnaden för betong trappa till verandan är ganska hög.

Metallstegar för hem veranda

Iron trappor formade rör - inte den senaste versionen av en rustik konstruktion.


Fullt metall stege på omkretsen är inte vanligt, det är oftast dekorerad med:

 • trä
 • Natursten;
 • Plattor och så vidare. P.

Metallen i den yttre stege ser fördelaktig i kombination med andra materialMetallen i den yttre stege ser fördelaktig i kombination med andra material

Svetsade stege kan vara en mycket kostnadseffektiv, om dess tillkomst tas billiga metallprofil och är så enkelt som designprojekt. Det kan dock väljas en exklusiv option med konstsmide anpassas.

Det är viktigt att komma ihåg att stegar av metall är mycket lätt design, hållbara, men de behöver ordentlig korrosionsskydd.

Metal inte ruttnar, inte spricker från värme och kyla, samt mekaniska skador. Men för att göra verandan med sina egna händer, åtminstone en ska ha utrustning för svetsning och färdigheter för att arbeta med honom. I vissa fall är dessa trappor är helt enkelt oersättliga, till exempel när hög spiral modell för bakdörren. Dessutom kan svetsade trappan till verandan kan enkelt flyttas utan att demontera någon annan plats.

Hur man gör en stege på en veranda med händerna

Konstruktion bör börja med förberedelserna av materialet. När allt är köpt, kan du ordna grunden. Trä - en relativt lätt konstruktionsmaterial, så grunden i det monterade kolumner. I det enklaste fallet, kan du helt enkelt gräva en grop 1 meter djup och iscensätta en tegel kolumner på substratet.

Vidare är det nödvändigt att fylla dem med betong lösning för en säker passform på en sand substrat. Fyllning utförs till ett djup av en halv meter.

En enkel att tillverka stege på tegelpelarnaEn enkel att tillverka stege på tegelpelarna

En annan typ kallas kolumner foundation, kan du välja den. Nästa steg är valet av formulärfält. Webbplatsen kan vara 10 meter från marknivå. Nästa steg - Slip eftersläpning.

Crate monterad på betongen med hjälp av:

 • häftklamrar;
 • hörn;
 • Dymlingar eller ankare.

På låda heltäckningsmatta plankor av 5 cm tjocklek och bredd på 15-20 cm. Stockar är anordnade parallellt med väggen av huset. Monterad på toppen av de grova golvplankor solida 2,5 cm Denna plattform -. Basis. På liknande sätt gjort lekplats framför huset, vars höjd är 10 cm under nivån för den främre dörröppningen.

Nästa du behöver för att ställa in sadel trapporna och räkna antalet steg. Vanligtvis är 4-6 grader. Virket måste behandlas av speciella tåg. Stringers är knutna till dymlingar, steg på skruvarna. Sedan kan du göra efterbehandling.

Hur man gör en stege för veranda med händerna (video)

Trappor på stugan kan vara två eller flera, såsom konstruktion kan dekoreras med en trä veranda. En liten ansträngning, kan du få en bra trappa, skapad av händerna. Men experter rekommenderar, om du har några tvivel om din egna talanger, är det bättre att vända sig till proffs. Idag finns det många företag som erbjuder denna typ av tjänster.

Detaljer: trappan till verandan (foto exempel)

18 19 20 25 17 12 6 23 30 27

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1

map